BabyJogger City Versa (VS BabyJogger CM GT)

En fullständig recension av Babyjogger City Versa finns här.

Nu har jag varit på Babyproffsen på Backaplan i Göteborg och tittat på BabyJogger City Versa. Jag tog lite bilder på den också, som jag tänkte visa er. Fotstödet är reglerbart i två olika lägen, det är läget som ni ser på bilden här under, som inte är helt rakt och så är det ett läge som går ner mer som ett vanligt fotstöd. Suffletten är framdragen som mest på denna bilden också.

IMG_0047

På bilden nedanför ser ni liggläget på vagnen, suffletten är helt utdragen och fotstödet är i nedersta läget. Jag hittade bara två lägen på sittdelen, alltså helt upprätt och sedan detta liggläget, men det ska även finnas ett tredje läge mittemellan. Liggläget justerar du genom att trycka in en knapp i ryggen, precis under suffletten, jag tyckte knappen var väldigt trög, men det är sådant som man lär sig med tiden.

Handtaget är ställbart med vikled. Den har precis samma gummihandtag som GT:n, det är nästan lite klistrigt. Versans handtag är lite mer rundat, men det var ingenting jag störde mig på.

IMG_0046

BabyJogger City Versa har i princip samma chassi som BabyJogger City Mini GT. Det är lika långt från bakhjulen till framhjulet på båda vagnarna, något som jag blev lite besviken på. Jag tycker att GT:n har lite för lång hjulbas, det gör dels att vagnen blir lång och det gör också att svängradien blir större, dvs du måste göra en större sväng för att svänga runt. Det tycker jag är jobbigt framförallt på bussen när man ska försöka tränga in vagnen på rätt plats i ett litet vagnutrymme. GT är en trehjuling vilket gör att den behöver vara både ganska bred och lång för att vara stabil, Versa där emot som har fyra hjul förstår jag inte varför den måste vara så lång. Versa GT och CM GT är lika breda, 62 cm. Jag tyckte även att Versa var tung att få upp på bakhjulen, vilket är en nackdel när man ska över trottoarkanter osv. Den var mycket tyngre än vår Emmaljunga Ozone och lite tyngre än GT:n. Men Versa väger också mer än GT, GT väger 9,5 kg och Versa väger 12,9 kg (med GT-hjul).

IMG_0048

Varukorgen på BabyJoger City Versa är enorm, den är otroligt lång och när du har sittdelen bakåtvänd finns det hur mycket utrymme som helst att stoppa i saker.

IMG_0049

Fjädringen kände jag inte så mycket på, men det lilla jag kände så kändes den väldigt stum. Det är dock väldigt svårt att säga hur den skulle klara sig ute i terräng baserat på vad man känner på ett butiksgolv.

BabyJogger City Mini GT har en enorm och otroligt bra sufflett. Versans sufflett är, som ni ser på bilden under, inte riktigt lika täckande och fäller man den i liggläge blir det ännu lite sämre, men Versans sufflett får ändå klart godkänt.

IMG_0050

När det kommer till utrymmet i de båda sittdelarna är de officiella måtten:

Versa GT
Sittyta till sufflett 61 cm 66 cm
Rygg 54,5 cm 53 cm
Sittsdjup 25 cm 25,5 cm
Fotstöd 25,5 cm 25,5 cm
Ligglängd 105 cm 104 cm

Enligt dessa mått bör det alltså bara skilja en centimeter på den sammanlagda längden, men jag tyckte det såg ut som att sittsen inte var lika djup på Versan som på GT:n. Min dotter provsatt också och jag tyckte det kändes som att fotstödet var lite kortare, speciellt när det var i det övre läget. Versans fotstöd går i och för sig att förlänga, så det kanske inte var helt utdraget här. I övrigt ser man att suffletten inte går lika långt ner på Versa som på GT när den är infälld och det är en kart fördel, i Versan kan även större barn sitta med suffletten infälld.

IMG_0053

När man jämför GT och Versa hopfällda är det ingen större skillnad. GT blir 80x62x25 cm hopfälld och Versa blir 86,5x62x36,5 cm. Versa är alltså lite längre (det är framhjulen som sticker ut lite) och lite högre. Jag tyckte att Versa var riktigt smidig att fälla ihop. Det var enkelt att fälla fram ryggen på sittdelen och sedan dra i bandet under. För att vara en vagn med vändbar sittdel är den extremt enkel att fälla ihop och blir otroligt liten.

IMG_0054

IMG_0055

Jag blev lite besviken på BabyJogger City Versa, jag hade hoppats att den hade varit kortare än GT:n och att den skulle ha bättre hävkraft. Nu när min dotter dessutom oftast vill åka framåtvänd känns det inte som så stor idé att byta upp sig till en Versa. Men för rätt person och ändamål är Versa säkert en toppenvagn. Läs min recension av vagnen här.

11 thoughts on “BabyJogger City Versa (VS BabyJogger CM GT)

 1. Sandra

  Nej helt stum är den bak, endast fjädring på framdäcken. Och ja, jag upplevde den också som väldigt tung när man skulle tippa upp den. Sedan måste ju de där måtten gälla när fotstödet är utdraget, för på jämförelsebilderna ser man ju att GTn är mycket större. Tack för rapporten!

 2. Emma

  Vi har en Ozone sen tidigare och jag hade tänkt ha Versan som resevagn, eftersom jag vill ha en med vändbar sittdel. Jag antar att Versan trots allt tack vare GT-hjulen går mjukare än en typisk paraplyvagn. Nu undrar jag dock hur länge benstödet kommer att räcka till för vår son som redan är 1,5 år och 84 cm… Jag har inte sett Versan live ännu så det blir väl att testa först. Ett annat alternativ är kanske är Easywalker June, när och var den sen kommer till försäljning (vet du det Elin?). Minus på den dock för sämre suflett och att hjulen måste pumpas… Hävkraften är väl lite dålig på båda då kanske.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Den är helt klart bättre än en parapysulky! Inget snack om saken. Jag skulle tro att den rullar många gånger bättre och hävkraften brukar inte direkt vara bra på paraplysulkys 😉 Min dotter är 80 cm och det fanns några centimeter till godo när jag testade henne i vagnen. Jag tror inte att fotstödet var helt utfällt här, för fotstödet ska vara lika långt på Versan som på GT:n och i GT:n har hon minst en decimeter kvar innan hon ens nuddar slutet av fotstödet. Så det tror jag faktiskt inte du behöver oroa dig för. Men testa den i en affär, det tycker jag låter som en väldigt bra idé. Jag vet tyvärr inget om Easywalker June, det är nog ingen som vet, den blir bara mer och mer försenad hela tiden.

 3. Anonym

  Jag valde gtn istället för versan till min 11mån. Han vill ändå bara sitta framåt. Gtn kan man ju sitta i hur länge som helst. Tycker att svängradien funkar bra och lätt även på bussen 😉 Jättebra jämförelse däremot!!!

 4. Maria

  Beställde en versa i helgen o väntar nu bara spänt på att den ska komma. Hoppas så att jag blir nöjd, känns så nu i alla fall!

 5. Jonas

  Någon som kan rekommendera ngt pålitligt och företag där vagnen kan beställas billigt över nätet??

 6. Emma

  Jag kollade mina alternativ live. Versa GT:n visade sig vara rejält bredare och tyngre än man meddelat och verkade lite trög. June hade noll hävkraft och en skålformad sits som lutade bakåt så mycket att min son inte kunde sitta upprätt. Till slut blev det en vanlig Versa med Evahjul (fjädring både fram och bak) från Pramworld i England. Även denna är dock ca 2cm bredare än man anger och dom t.o.m. mätte den fel. Plus dock för att den är närapå lika smidig som Ozone Cityn samtidigt som den blir mkt mindre ihopfälld, har större varukorg, frambåge som kan öppnas åt sidan och bättre suflett, som kan lossas baktill för ventilation. Jag har inte testat den på grusvägar än men vi hade den med oss på semester på Gran Canaria och där var den super och rullade även i lös sand om man drog den baklänges. Eg. för tung att ha med sig på flyget dock och på tok för liten för Stockes prampack men det fixade sig och väl framme var den verkligen värd allt besvär. Jag skaffade nog denna mest för min egen skull men även sonen gillar den! 🙂

Kommentarer är stängda.