BabyJogger 2014

BabyJogger fanns också på Barn- och Babymässan. De presenterade sina nyheter för 2014. Största förändringen är en helt ny logga, som är grön istället för blå. Den kommer finnas på vagnarna och på alla kartonger för vagnar från årsmodell 2014. Men på hemsidan kommer den nya loggan att ändras först 1 januari 2014.

DSC01928

Babyjogger City Select kommer med svart chassi och kommer bara att säljas med svart chassi i framtiden. Den kommer uppdateras och få samma tygkvalité som Versa har. Det kommer också en ny snygg denimfärg som heter Black denim.

DSC01842DSC01843

En annan designförändring är att Babyjogger City Mini, City Mini 4 och City Mini GT kommer att ha samma tygdesign. Innan har de sett lite olika ut men nu kommer de ha samma färgfält i tygerna. City Mini kommer finnas i flest färger och CM 4 och CM GT i lite färre färger. Det kommer två nya färger till City Mini, en sandfärgad och en turkosblå. Den blåa var faktiskt galet snygg i verkligheten. Den skiftade på ett sätt som inte gick att fånga på bild.

DSC01848DSC01854

BabyJogger City Elite kommer också i ett snyggt jeanstyg. (Och här har den blåa färgen fångats ganska bra på City Mini 4 i bakgrunden).

DSC01851

Babyjogger kommer också med en helt ny liggdel. Den gamla liggdelen Comfort + kommer utgå och in kommer denna nya som passar ALLA babyjoggers vagnar (det ingår två olika adaptrar). Denna nya liggdelen är också längre, bredare och djupare, jag tyckte den såg mycket mer ombonad ut. Denna liggdel har avtagbart och tvättbart innertyg och madrassen är ventilerad. Suffletten har en inbyggd solskärm som kan fällas ut och vädringslucka bak. Liggdelen bärs i suffletten så du måste trycka in två knappar för att kunna fälla ner den. Liggdelen har svart bas och svart sufflett men liggdelslocket kommer finnas i flera olika färger, det går dock inte att köpa löst utan köps tillsammans med liggdelen. Den nya liggdelen kommer kosta 2500 kronor.

DSC01845DSC01847DSC01846

Babyjogger F.I.T kommer med svart chassi, men det fick jag tyvärr inte med på bild. Nyheterna förväntas börja säljas i januari-februari ungefär.

Babyjogger hade också med sig två prototyper som man tyvärr inte fick ta kort på. Den ena vagnen heter City Lite och liknar City Mini fast är lite enklare och billigare. Den andra modellen blev jag väldigt imponerad av, den heter Babyjogger Zip och har alla de egenskaper vi gillar hos Babyjogger, fullt liggläge, stor sufflett och den har fyra enkla hjul. Den har också Babyjoggers vanliga fällning att den fälls ihop på mitten genom att dra i ett handtag, MEN den fälls även ihop på bredden som en paraplysulky. Den blir alltså som en paraplysulky fast hälften så lång. Trots att den fälls som en paraplysulky så har den ändå helt handtag. Denna vagnen kommer inte förrän fram mot vår-sommar och kommer kosta ca 2800 kronor.

44 thoughts on “BabyJogger 2014

 1. Annelie

  Vad är det för hjul som sitter på Versan? En nyhet som jag missat måntro? Jag har en Vera GT köpt i maj.

 2. Malin

  Så hårdliften kommer funka på de äldre modellerna också ?. Säljer de inte baby jogger city elite i syskonvagn ?.tycker man ser aldrig den i affären ?. Är det stor skillnad på gt:n och den ?.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det vågar jag inte svara på med 100 % säkerhet men det borde den ju göra, jag tror inte att man gjort om fästena. Nej, Elite double har utgått ur sortimentet för något år sedan tror jag. GT har ju lite mindre hjul, i övrigt vet jag inte riktigt vad som skiljer faktiskt.

 3. Yuliya

  Baby Jogger City Nano låter intressant!! Elin, är den bättre än Bee +?? Behöver mindre vagn och nu vet inte om jag ska köpa Bee eller vänta tills Nano kommer ut 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Oj, jättesvårt att svara på. Jag har inte ens provkört den. Bee är ju vändbar, men Nano blir nog mindre ihopfälld och så hoppas jag att den är stabilare. Men det är jättesvårt att veta med så lite info.

 4. Jessica

  Hej,
  Tack för ett bra inlägg! Gäller förändringarna i tyg även City Mini GT Double? Blir inte klok på de olika årsmodellerna på den! Har hört med lite olika butiker (utomlands) och en säljer 2013 i grå/röd och den andra säljer en svart som de säger är nyaste modell men kom 2012. Har det bara kommit en modell under 2012-2013 eller har butikerna dålig kolla? Vad är det som skiljer dem åt om det är något?
  Tack på förhand!
  Mvh
  Jessica

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tror inte att det skett några förändringar alls på den vagnen sedan den kom, förutom nya färger. Jag är ganska säker på att även tvillingvagnarna skulle få samma tygdesign, och jag tror att den skulle finnas i ett par tre olika färger men jag kommer inte ihåg vilka. Årsmodell 2014 med de nya tygerna har dock inte kommit än, utan kommer i januari.

 5. leyla Andersson

  Hejsan o tack för en grym blogg 🙂 kommer versan i fler färger el kommer den fortfarande bara finnas i röd silver och svart? Lite tråkigt isf 🙁

  1. Elin Inläggsförfattare

   Den senaste info jag fått från Babyjogger är faktiskt att den troligtvis kommer utgå, tråkigt nog 🙁

    1. Elin Inläggsförfattare

     Tydligen kommer man inte att ta in Versa av årsmodell 2014, utan man väntar på en ny uppdaterad modell som man inte vet när den kommer.

 6. Linda

  Hej, jag undrar om du vet när den nya liggdelen
  Kommer ungefär? Ska ha bebis i februari och tycker den vad bra mycket snyggare än de som finns nu.

  Mvh Linda

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nyheter för 2014 skulle komma i januari så jag antar att det gäller liggdelen också. Maila babyjogger och fråga, så får du säkert veta.

 7. hanna

  hej jag har funderat på att köpa baby jogger city select med svart chassi och 2 st sits från anbbaby.com som ligger i usa.. det jag undrar om hur mycket det kommer att kosta med tull, moms, mm? själva vagnen kostar 499,99 dollar och frakten kommer att gå på 119,75 dollar… behöver jag betala något i sverige?

 8. Malin

  Vet du vad som kommer att skilja City Mini och den nya City LS? Passar den också till barn som väger lite mer precis som mini och GT gör? Vad kommer den att kosta? Funderar på att köpa en City Mini eller GT, men om nu LS kommer kanske det är värt att vänta.

 9. Sara

  Hej! Har du sett att Lekmer säljer en annan version av versan som kallas city mini versa 2014? Var inte denna med alls på mässan?

  Jag har beställt den iaf ….. letat som en galning efter en stadig vagn med stor VÄNDBAR sittdel 🙂

  Tack för en bra blogg 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, jag har sett det, men vet inte riktigt vad det är för vagn. Den ser ut att vara samma Versa som säljs utomlands, dvs. utan GT-hjulen.

 10. Sanna Johnsson

  Hej, jag är också nyfiken på den versa som lekmer säljer nu. Den har tydligen mini hjul men är i övrigt precis som en versa gt. Tror du det går att köpa till gt hjul till denna vagn? Jag har sen tidigare en city select -13. Kan man använda liggdelen från select på versa chassit?

  Tack för en superbra blogg!

 11. Anette

  Hej,
  Tack för en toppenblogg!! Och grattis till lille knytet! <3
  Jag undrar vad som är nytt med City Mini GT 2014 jämfört med föregående år?

  Solskydd SPF 50+
  Loggan

  Vad mer?

  Är tyget samma glansiga, eller är det mer matt??

  Hur är det med liggdel till, om man köper den gamla, kan man ha den nya liggdelen till? Passar fästena?

  Ha en riktigt go helg!!!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Vad jag vet är det inget mer än det och de nya färgerna som skiljer. Jag vet inte om det är nya tyger, men jag tror inte det. Ja, den nya liggdelen ska passa alla vagnarna (det ingår två olika fästen tror jag) jag är ganska säker på att de inte gjort om fästena på vagnarna.

 12. Emma Bergström

  Hej!

  Du som verkar ha bra koll på barnvagnar.

  Vi har beställt en Baby jogger mini city Versa. På lekmer som vi beställde den ifrån, så stod det maxvikt 22.5 kg.
  När vi får hem vagnen så står det i instruktionsboken att maxvikt i sätet är 15 kg.

  Vi ville ha en vagn som vår dotter skulle kunna använda länge så vikten 22 lät som att hon skulle kunna ha den ett bra tag, men nu börjar jag fundera på vad som verkligen gäller.

  Har du någon koll på detta?

  Mvh Emma

  1. Elin Inläggsförfattare

   Babyjoggers vagnar är testade för 22 kg+ i USA. I Europa är de bara testade upp till 15 kg, vilket är eu-standard, Därför får de inte skriva i bruksanvisningen att den är godkänd för 22 kg.

 13. leyla andersson

  Hej tack för en grym blogg 🙂 vi har en versa o ska ev köpa deras dubbelvagn (på bredden ej längden) tänkte på nya liggdelen att du skrev att den skulle passa ALLA, så undrar och hoppas om vi bara kommer behöva köpa den o att den passar versan och dubbelvagnen el kommer vi behöva köpa 2 liggdelar? 🙁 vart finns nya liggdelen att köpa? Ej hittat den! Jättetacksam för svar 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Som jag förstod det ska den passa alla modeller och det följer med två olika adaptrar. Men jag kan inte svära på det 😉 Jag tror inte att den börjat säljas än tyvärr 🙁

 14. Ida Hårdh Eriksson

  Hej! Vi kommer troligen köpa en Baby Jogger city Select. Vet du om man kan kombinera nya liggdelen med sitsen som följer med, eller är liggdelen för stor? Tacksam för svar! Hälsningar/Ida

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det vet jag tyvärr inte. Nya liggdelen passar tydligen bara singelvagnarna, så jag vet inte om den passar select.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Tack så mycket! Nej det kommer jag inte göra. Stora åker väldigt lite vagn nuförtiden så det blir antagligen inga fler dubbelvagnar alls.

 15. Madeleine Nilsson

  Hej!

  Vet du om Sverige kommer att ta in city versa gt igen?
  Har versan någonsin funnits med 3 hjul?
  tack för bra blogg!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Versan har aldrig funnits med tre hjul. Man väntar på en uppdaterad version av Versan och när den kommer kommer man antagligen börja sälja den i Sverige igen. Men ingen vet än när den kommer komma, kanske presenteras den på mässan i Köln nästa höst.

 16. Madeleine Nilsson

  Hej!

  Har du hört ngt om när den uppdaterade versan skall släppas i butik?

  Och vilken åkpåse skulle du rekommendera att ha i sittdelen på en versa, funkar alla sorter?

  Tack på förhand

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, jag har inte hört något om nya Versan, förhoppningsvis presenteras den till hösten är det jag har hört. Jag testade inte åkpåse i Versan, det hade inte blivit så kallt när jag hade den. Men bara åkpåsen har någon upphängning borde den funka bra.

 17. Sara

  Jag provar fråga här! Jag ska köpa en Versa i usa, kan jag köpa GT hjul i samma veva och byta ut dom som är? Eller passar inte dom däcken på vagnen? 🙂

 18. Kristin

  Hej!
  Vet du om Baby jogger city select liggdel fr 2014 passar på en Baby jogger city select från 2010?
  Tacksam för respons om du vet 🙂 Tack för en mkt bra blogg!!
  Mvh Kristin

Kommentarer är stängda.