Mitt barnvagnsår 2014

Det har ju blivit något av en tradition att jag skriver ett inlägg om de barnvagnar jag haft under året. I år hade jag nästan glömt bort det men här kommer det i alla fall. Hur mitt barnvagnsår varit tidigare år hittar ni här, 2012 och 2013.

När vi gick in i år 2014 var jag höggravid, dottern hade hunnit bli nästan 3 år och åkte inte så väldigt mycket vagn. Vi hade faktiskt rensat och hade mest vagnar till nya bebisen hemma. Trots det hade vi Emmaljunga Ozone med Nitrosittdel och syskonsits, Emmaljunga Edge, Kronan Duo S, Brio Spin, Quinny Yezz och den nya syskonvagnen Mountain Buggy Duet hemma vid årskiftet. Dottern åkte Ozone-chassi med Edge-sittdel. I januari såldes både Brio Spin och Nitrosittdelen.

Vi köpte ett Super Viking-chassi och en City Korg till bebisen i januari.

DSC03255

Quinny Yezz var en recensionsvagn som också dök upp i januari, den användes både till dottern och senare även till bebisen, mest som travelsystem.

2014-01-22 14.37.44

I början av mars dök Brio Go Next upp, en recensionsvagn som dock fick stanna lite längre än vad de brukar.

2014-03-09 15.21.03

I mars dök även Babyzen Zen upp som recensionsvagn.

2014-03-31 11.47.55

Och i april kom recensionsvagnen Kronan Sulky –14.

2014-04-21 15.12.52

Efter det bestämde vi oss för att köpa en Kronan Sulky –13 att ha på lager tills lillen blir större (och det var faktiskt maken som var drivande i det beslutet). Den har vi dock precis sålt eftersom vi berikats med underbara Sulky S 🙂

2014-06-01 15.35.54

I maj köpte jag även en Bugaboo Donkey Duo som testades under sommaren, men sedan snabbt fick flyttade vidare 😉

2014-05-27 13.48.30

I Juni kom recensionsvagnen Brio Happy.

2014-06-11 13.27.33

Och även Kronan Syskon recenserades.

2014-06-14 09.54.45

Jag råkade också köpa en (väldigt sliten) Babyhome Emotion Xtreet vilket nog var det sämsta barnvagnsköp jag gjort, den gav oss bara en massa extra jobb, i slutändan förlorade jag dock bara 100 kronor vilket jag kan leva med.

2014-06-10 21.27.42

Även Phil & Teds Navigator V2 inköptes i juni.

2014-06-30 16.41.27

I juli kom recensionsvagnarna Nuna IVVI och Joie Chrome.

DSC066472014-08-16 14.11.02

I augusti hade jag 13 vagnar och tog denna fina gruppbilden innan jag började sälja av och skicka tillbaka recensionsvagnar.

DSC06739

I september kom recensionsvagnen Beemoo Flexi Travel 2.0.

2014-09-06 12.01.43

Jag köpte en Britax Affinity

2014-09-12 09.19.21

… och en Babytravel Dublin.

2014-09-22 16.21.40

Oktober var en riktigt intensiv månad. I Stockholm hämtade jag recensionsvagnen Emmaljunga Viking i ett samarbete med Babyexperten.

2014-10-04 16.15.04

Och dagen efter hämtade jag min Babyjogger City Versa GT som jag köpt.

DSC07934

Och recensionsvagnen Petite Cherie Heritage kom inte så långt senare.

2014-10-16 17.20.23-1

Även recensionsvagnen Greentom Upp dök upp.

2014-11-18 09.29.04

Och lilla Easywalker Mini som jag köpte till vrakpris. Jag sa ju att oktober var en intensiv månad 😉 fem nya vagnar alltså.

1970-01-01 01.00.00-18

I november köpte jag en lite hemlig vagn 😉 det är en Babytravel Buffalo, eller Quattro Duo Kombi som den heter nu för tiden, den står i förrådet och väntar på att jag ska ha tid att köra den, snart förhoppningsvis 🙂

DSC08653

I November kom även fina Kronan Sulky/S och recensionsvagnen Stokke Trailz. November var också månaden då jag sålda min fina älskade Emmaljunga Ozone och behöll lilla Viking istället.

2014-11-25 09.32.24

2014-11-26 09.08.41

I december har jag använt alla de vagnar jag redan har 😉 24 nya vagnar under året har det blivit. Sammanlagt har jag haft 59 vagnar på de snart fyra år jag kört barnvagn, vilket resulterat i 51 recensioner. Under hösten har jag haft förmånen att få testa flera nya favoritvagnar och andelen vagnar med betyget fem har ökat, vilket såklart är superkul. Kvar här hemma finns nu, Kronan Duo S, Babytravel Quattro, Babytravel Dublin, Emmaljunga Viking, Easywalker Mini, Stokke Trailz och Kronan Sulky S.

Jag vill säga ett stort tack till alla mina samarbetspartners som har gett mig möjligheten att testa så många fina vagnar. Jag vill också tacka alla härliga läsare som frågar, hejar, tycker, pushar och bara läser, utan er hade bloggen inte funnits!

Vad som väntar nästa år har jag faktiskt ingen aning om, man vet aldrig vilka erbjudanden som kommer ens väg och inte heller vilka nya barnvagnar som arbetas fram, det är alltid lika spännande. Men bloggen kommer finnas kvar och barnvagnsrecensioner kommer det att bli, så mycket är säkert 🙂

Nu önskar jag er alla ett Gott Nytt År!

7 thoughts on “Mitt barnvagnsår 2014

 1. Mia

  Hej! Tack för en superbra blogg!
  Jag skulle verkligen behöva din hjälp, är på jakt efter en alternativ vagn till vår Bugaboo Buffalo. Vår dotter är nu 9 månader och använder bara sittdelen. Buffalon är grym på alla sätt utom ett, nämligen enkelhet att fälla ihop. Att dra ut vagnen ur bilen flera ggr per dag som mest är otroligt knöligt. Tycker dessutom den tar mycket plats i bilen. Buffalon kommer förpassas till promenadvagn och bussåkarvagn.
  Så nu behöver jag en vagn som är nätt att ha i bilen, enkel att fälla ut och ihop, vändbar sittdel och såklart gärna lättkörd/lättvänd och passa bra till långa personer (jag är 177 och min man 190).
  Kikar på Bee3, men tycker kanske den är lite dyr? Vet du något bra alternativ?
  Gott nytt år!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hm, inte så lätt. Tolkar det som att det är något mer sulkyaktigt du vill ha så kika gärna på detta inlägget https://www.barnvagnsblogg.com/mailfraga-jag-behover-en-bakatvand-eller-vandbar-sulky-eller-resevagn-vilka-finns-det/
   Vill man ha något rejälare så tror jag kanske att man nästan kommer upp i bee-pris. Eventuellt skulle jag kika på Stokke Scoot och Easywalker Mini eller Mosey (de säljs dock bara utomlands på tex http://www.babyplus.se).

 2. Sandra

  Bästa barnvagnsbloggen! Tack för allt arbete du lägger ned, både roligt och informativt.

  Kom och tänka på en sak, hur många versioner av kronan sulky finns det? Om man även tänker på de två olika varukorgarna som den med silvrigt chassi hade? Har jag tänkt rätt om det är fyra? Två versioner med silvrigt chassi och två med svart?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Tack! 😀 Det stämmer, först silverchassi med stålvarukorg, sedan silverchassi med tygvarukorg, svart chassi med vanligt handtag, svart chassi med ergohandtag så fyra och nu Sulky S då, och jag har haft en av varje 😛

 3. Katarina

  Hej! Kul och framför allt bra med en plats där det går att hitta så mycket information av någon som faktiskt använt och testat vagnarna 🙂

  Vi letar efter en vagn då vi endast köpt en retrovagn och vill ha ett moderna och smidigare komplement. Retrovagnen är fin men kanske inte så smidig som dagens vagnar… Vi har kollat på och provkört några olika men har fastnat lite i det här med ergonomiska sitsar. Är det någon fördel med det och vad i så fall? Att små barn sitter stadigare kan jag tänka mig men hur är det sen när de blir större? Jag tänker mig att rörligheten är bättre för barnen i en vanlig sits?

  Just nu kollar vi framförallt ppå joollz day och brio go next. Jag gillar joolz då vi båda är långa men brio kanske är mer praktisk?

  Tack för en bra och informativ blogg!
  /Katarina

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det där är så olika från barn till barn, visst blir rörelsefriheten lite bättre i en vanlig sittdel, särskilt i liggläge, men många barn gillar att ligga lite mer hoptrycka och omslutna (precis som i magen). Min stora älskade ergonomisk sittdel och sov allra bäst i det. Lillen föredrar egentligen att sova på mage men kan sova bra på rygg också och accepterar barnvagnar med ergonomisk sittdel. Eftersom ni inte vet vilken ”typ” av barn ni får så blir mitt råd att köpa den vagn som ni tycker verka passa er bäst i övrigt och hoppas att erat barn gillar den helt enkelt.

Kommentarer är stängda.