Recension av Emmaljunga Viking

DSC08249

Märke: Emmaljunga
Modell: Viking
Årsmodell: 2015
Chassifärg: Svart
Färg: Grå bas och sufflett i Petrol

Jag har testat Emmaljunga Viking av årsmodell 2015 med de nya Ecco-hjulen. Denna recension är ett samarbete med Babyexperten som har Stockholms största sortiment av Emmaljunga-vagnar och jag är väldigt tacksam för denna möjligheten. Jag har testat Emmaljunga Viking med sittdel och jag har använt den i min vardag och testat den på både promenader, i stan, i skogen, på bussen och att packa in i bilen.

Sittdel

DSC08251DSC08255DSC08256DSC08257DSC08263DSC08264DSC08265DSC08266DSC08483bDSC07931bDSC08252DSC08253

Emmaljunga Viking har ergonomisk sittdel som är vändbar och ställbar i tre olika lutningslägen. Det finns också ett fjärde läge som egentligen bara är till för hopfällningen. Anledningen till att det inte får användas med barn i vagnen är att det finns risk att fötterna hamnar högre än huvudet. Lägena justeras med en rem som finns i ryggen på sittdelen. Jag har erfarenhet av denna funktion sedan tidigare då det är samma på Ozonen, jag tycker det är lätt att fälla ryggstödet och man lär sig fort hur man ska göra när man använt vagnen ett tag. Lättast är det om man tar spjärn mot sittdelsramen när man ska dra i remmen. Att vända sittdelen är superlätt, det görs genom att lyfta i handtagen på sidorna. Sittdelen väger bara drygt 3 kg så den är lätt att hantera.

Sittdelen har swing away-båge som går att knäppa loss på ena sidan och svänga undan när barnet ska gå i och ur. Det är väldigt skönt att ha den funktionen när barnet börjar bli stort och tungt att lyfta eller vill klättra i själv. Det går också att ta bort bågen och dess fästen helt.

Sittdelen är rymlig med en ligglängd på hela 105 cm. Min dotter på 3,5 år och 99 cm sitter bra i sittdelen. Sittdelen är ganska smal men jag upplever inte det som ett problem. Jag har testat min 3,5-åring i vagnen med full vintermundering och jag tycker att hon sitter bra och även hon sa att hon satt bekvämt. Främst är det dock min 8-månaders som har åkt i vagnen och även han sitter bra. Det ställbara fotstödet gör att han får bra stöd och när han lutar sig bakåt får han bra stöd från den ergonomiska sittdelen på sidorna. Selens axelband går att knäppa loss om man vill att barnet ska ha mer rörelsefrihet.

Sele

DSC08268

Emmaljunga Viking har fempunktssele som är ställbar i två olika höjder. Även grenbandet går att ha i två olika hål. Jag hade önskat att det fanns fler lägen eller att de innersta lägena inte var fullt så långt in. Min 8-månaders som började med sittdel först för ett par månader sedan har redan vuxit ur de innersta lägena, samtidigt som de yttersta blir alldeles för stora för honom. Jag tycker dock att selen är lätt att knäppa och knäppa upp och det är en stor fördel att det går att knäppa loss axelbanden om man inte vill använda dem.

Sufflett

DSC08269DSC08270DSC08271DSC08272DSC08256DSC08258DSC08259DSC08261DSC08262

Suffletten på Emmaljunga Viking går att dra väldigt långt fram. Den går att justera i många olika lägen men det finns egentligen tre olika lägen då suffletten ser snygg ut. I det vanliga läget som man använder i sittläge hänger det ner en bit tyg bakom suffletten. Drar man fram suffletten ytterligare åker det tyget fram och i nästa läge kommer även ett vädringsnät baktill fram. I det läget går sufflett en nästan ända till bågen. Emmaljunga Viking har utbytbara suffletter. Suffletten är riktigt lätt att byta genom att helt enkelt lossa dragkedjan som går hela vägen längs bågen.

Fotstöd

DSC08273DSC08276DSC08277DSC08278DSC08279DSC08275DSC08274

Emmaljunga Viking har ställbart fotstöd som har många olika lägen. För att fälla upp det trycker du bara upp och för att fälla ner det trycker du in knapparna som finns på insidan av fotstödsleden. Jag tycker fotstödet är lätt att justera och gillar att det går att fälla högt upp. Tar man bort bågen kan man fälla in fotstödet så att det står rakt upp vilket sparar plats. Fotstödet har fästen i plast och är därför bara godkänt för 3 kg. I realiteten klarar det mer än så men man bör inte låta ett barn sitta på fotstödet, då är det stor risk att det går sönder.

Liggdel & Babyskydd

Det finns separat liggdel och babyskyddsadapter till Emmaljunga Viking, jag har dock inte testat någon av dessa. Det finns adaptrar till Maxi-Cosi, Besafe och Britax babyskydd.

Handtag

DSC08281DSC08280DSC08283

Emmaljunga Vikings handtag kan justeras mellan 59-106 cm och i 13 olika lägen. Det justeras genom att trycka in knappen i knäleden vilket är lätt gjort. Handtaget är belagt med mjukt skum och skönt att hålla i. Eftersom vagnen i sig är smal är också handtaget ganska smalt, det hade varit skönare med ett lite bredare handtag, men då är jag petig. Både jag (167 cm) och min man (184 cm) tycker att handtaget går att justera till en skön höjd.

Varukorg

DSC08284DSC08285DSC082862014-10-04 15.07.25

Emmaljunga Viking har en varukorg i tyg som är medelstor. Måtten på varukorgen är 37×30 cm. Det är inte en jätteliten varukorg men inte heller särskilt stor. Den är dock djup och det går att packa högt i den. Jag rymmer vår stora Emmaljunga Sport Skötväska i varukorgen och en del grejer på sidan om den också. Ska man packa mat ryms en medelstor kompletteringshandling men en hel veckohandling finns ingen chans att få ner. Maxvikten för varukorgen är 5 kg.

Broms

DSC08292DSC08291

Emmaljunga Viking har en plastpedal som fälls ner för att bromsa och lyfts upp för att obromsa. Det kan vara lite trögt att trycka ner bromsen och det låter mycket när man fäller upp den. Man kan också behöva rulla vagnen lite för att se till så att bromsen gått i. Men jag tycker ändå att bromsen är lätt att använda.

Hjul

DSC08287DSC08288DSC08289DSC08290

Detta är en Emmaljunga Viking -15 med de nya Ecco-hjulen. Bakhjulen är 10 tum, 24 centimeter i diameter och framhjulen är 7 tum, 17 cm i diameter. Ecco-hjulen är väldigt tåliga hjul som har många av de positiva egenskaperna hos lufthjul. De har en luftkanal i mitten vilket gör de riktigt mjuka. Materialet i sig är tåligt och det fastnar ingen sten i och blir inga märken i hjulen. Materialet känns lite strävt ungefär som gummi och jag upplever att däcken har väldigt bra grepp. Jag tycker hjulen ger en mjuk och tyst körning och de dämpar både ljud och stötar när man tex. kör ner för en kant. Samtidigt slipper man pumpa hjulen och man riskerar aldrig punktering. Hjulen är ganska platta vilket skulle kunna ställa till det lite när man kör i snö, men det är bara spekulationer.

Väljer man Emmaljunga Viking med lufthjul, dvs. AIR-chassit, blir vagnen närmare 54 cm bred och ett kilo tyngre. Jag har inte själv testat de hjulen så jag kan inte ge något utlåtande om hur de är.

Fjädring

DSC08293DSC08288DSC08296

Emmaljunga Viking har fjädring både i själva chassit och i framhjulen. Fjädringsmekanismen är den som ni ser under varukorgen som gör att chassit dämpar skönt. Jag tycker fjädring är ganska mjuk på Emmaljunga Viking, även om det inte direkt är något gung i chassit. Jag vet också av erfarenhet att fjädring blir mjukare ju mer man använder vagnen. På nedersta bilden ser ni en skruv, på Emmaljungas vagnar med fasta hjul är den till för att justera fjädringens hårdhet, på vagnar med svängbara hjul justerar den dock bara lutningen på ligg/sittdelen.

Hopfällning

Emmaljunga Viking kan fällas ihop med sittdelen både bakåtvänd och framåtvänd. Först ska sittdelen fällas idet fjärde läget nedanför liggläget.

DSC08297

Sedan använder du detta handtag på båda sidor, du trycker in knappen och drar de mot dig.

DSC08298

Vik upp säkerhetsspärren.

DSC08299

Sedan vikar man fram handtaget så är vagnen ihopfälld. Det kan vara lite trixigt att få förbi knäleden förbi suffletten men det går. Det finns också ett manuellt lås på chassit som man kan sätta dit för att hålla vagnen ihopfälld. Hopfälld bakåtvänd blir vagnen 105x52x55 cm.

DSC08300

Tar man av bågen blir den 105x52x43 cm.

DSC08302

Med sittdelen framåtvänd utan båge blir den mindre, 85x52x50 cm.

DSC08305

Allra minst blir den om man tar av bågen och fäller in fotstödet, tar av sittdelen och lägger den upp och ner ovanpå chassit. Måttet blir då 85x52x47 cm.

DSC08304

Chassit blir 85x52x34 cm ihopfällt.

DSC08306

Även om Emmaljunga Viking är en stor vagn ihopfälld, den blir framförallt väldigt lång när man fäller den med sittdelen bakåtvänd, så tycker jag den vinner på att den är lätt att fälla ihop och är lätt att hantera när den är ihopfälld.

Körkänsla & Hanterbarhet

Emmaljungas vagnar är riktigt sköna att köra och detta är inget undantag, snarare en av de skönaste vagnarna att köra tycker jag. Den rullar lätt men framförallt är den väldigt lätt att svänga. Den svänger så fort man bara tänker på att svänga, det känns nästan som att man inte behöver göra något alls. Dessutom är hävkraften riktigt bra och vagnen har skön dämpning vilket gör den komfortabel både för den som kör och den som sitter i. Hjulen gör också att det blir extra mjukt och att vagnen rullar tyst.

2014-10-14 09.00.07-1

Emmaljunga Viking är riktigt smidig att gå på stan med. Med endast 52 centimeter i bredd tar den sig fram på alla de trängsta ställena. Ibland upplever jag den som lite lång, men det beror sannolikt inte på att vagnen är särskilt lång utan att den upplevs lång i förhållande till bredden. I stan funkar den hur bra som helst att köra, den är riktigt liten och smidig, både smal och kort, dessutom otroligt lättsvängd vilket gör att den tar sig fram superbra i affärer. Men det är inte heller några problem att köra på kullersten eller över spårvagnsspår.

1970-01-01 01.00.00-7

Att köra på grusvägar, över gräsmattor och på kullersten är heller inga som helst problem. Det är först när man kommer till riktigt tuff terräng som små skogsstigar med mycket rötter och stenar som det blir svårt att ta sig fram. För det ändamålet är hjulen för små och man fastnar därför vid större hinder och det blir dessutom väldigt skumpigt. På filmen här nedanför kör jag på en skogsstig med ganska mycket rötter och har hjulen låsta. Jag skulle säga att detta är en jättebra cityvagn och vardagsvagn om man går mycket på asfalt, men det är ingen bra vagn att välja om man vill kunna gå skogspromenader med vagnen.

1970-01-01 01.00.00-25

EDIT 9/4 -15: Jag har kört Emmaljunga Viking både i riktigt djup snö och i några få centimeters snö. I några få centimeter snö, kanske 3-4 cm, var det inga problem att ta sig fram, den rullade på bra och det fastnade ingen snö på hjulen.

Emmaljunga Viking i snö

Jag har även kort Viking i riktigt djup snö, 15 cm kramsnö vilket var ett riktigt tufft test för lilla Viking. Den har på tok för små hjul och även ganska breda hjul och det blir väldigt tungkört, det var ett riktigt gympapass att ta sig dessa metrarna och jag skulle absolut inte vilja gå en promenad med denna vagnen i såhär mycket snö, så fort vi hade filmat klart vände jag vagnen och körde den baklänges. Dessutom kom det massor av snö i varukorgen. Däremot så fort jag kom över där det var plogat, men ändå låg kanske tre-fyra centimeter nyfallen snö ovanpå var det riktigt lättkört, och det fastnade inte heller någon snö på hjulen, trots att det var nollgradigt. I detta inlägget har jag jämfört den med flera andra vagnar och det finns även en film.

Jag har åkt både buss och pendeltåg med Emmaljunga Viking och den är otroligt smidig för det ändamålet. Inte bara är den otroligt smal (52 cm som sagt) utan den blir också riktigt kort när man fäller in handtaget (82 cm) och den har dessutom riktigt bra hävkraft vilket gör det lätt att komma på och av när det är lite högre kanter.

2014-10-07 12b

Som de flesta av Emmaljungas vagnar så är Viking ganska stor ihopfälld. Om man vill ha en vagn som är riktigt skön att köra, som är liten och smidig när den är uppfälld och lätt att fälla ihop så får man göra avkall på någonting och i detta fallet är det storleken ihopfälld. Emmaljunga Viking är riktigt lätt att fälla ihop och kan fällas ihop med sittdelen åt valfritt håll eller med liggdelen på. Med sittdelen bakåtvänd blir vagnen väldigt lång och ryms bara på längden i vår Saab 9-5 om man sätter bakhjulen inåt i bagaget. (Här är även bågen kvar på vagnen).

2014-10-04 14.29.56

Vill man ha vagnen betydligt kortare är det bara att vända sittdelen framåt vilket är riktigt lätt gjort. Det fins också ett manuellt lås som man kan använda för att hålla vagnen ihopfälld. Personligen tycker jag nästan inte att det behövs. Vagnen är lätt att få ett bra grepp om och lätt att själv lyfta in i bilen. Den väger dessutom bara 11 kg så det är inte alls tung att lyfta in. Här är sittdelen framåtvänd, då ryms den utan problem på längden och den blir förstås lägre om man tar av bågen och fäller ner fotstödet helt.

2014-10-25 11.49.41

Jag har även använt min Emmaljunga Viking lite med ståbräda. Jag har haft den med BuggyBoard Maxi vilket jag tycker funkar bra. Jag skulle säga att Emmaljunga Viking är en vagn som fungerar bra tillsammans med ståbräda. Det finns plats för syskonet att stå innanför handtaget och sittdelen kan ändå fällas i liggläge.

2014-10-15 09.01.132014-10-15 09.20.54

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med sittdel framåtvänd: 85x52x50 cm
Med sittdelen bakåtvänd: 105x52x55 cm
Med sittdel bakåtvänd utan båge: 105x52x43 cm
Chassit med hjul: 85x52x47 cm

Uppfälld:

Längd med handtaget infällt: 82 cm
Längd med handtaget utfällt: 105 cm
Bredd: 52 cm
Hjulbas (Svängradie): 52 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 56 cm
Ryggstöd: 52 cm
Sitsens djup: 23 cm
Sitsens bredd: 28 cm
Fotstöd: 29 cm
Ligglängd: 105 cm
Höjd till sittytan: 47 cm

Vikt:

Chassi: 7,6 kg
Sittdel: 3,5 kg
Vagn med sittdel: 11,1 kg

Maxvikt i sittdelen: 15 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg 

Tillbehör

Det ingår inga tillbehör till Emmaljunga Viking.

Det finns regnskydd, fotsack, lösa suffletter, liggdel, adapter för babyskydd, sidokorg, åkpåse, sittdyna, bäddset, skötväska, parasoll och ståbräda att köpa som tillbehör.

 

Sammanfattning & Betyg

Emmaljunga Viking finns med tre olika chassin, vit med Ecco-hjul, svart med Ecco-hjul och svart med AIR-hjul. Den finns i fem basfärger, svart, grå, navy, beige och white leatherette. Suffletter, sittdyna och åkpåsar finns som tillbehör i 14 olika färger. En komplett Emmaljunga Viking (chassi och sittdel) kostar 5500 kronor, liggdel kostar 2300 kronor. Vikings liggdel och sittdel går även att använda på ett Double Viking-chassi (syskonvagn).

Jag har haft en Emmaljunga Ozone i tre år, min absoluta favoritvagn, och kan inte låta bli att jämföra Viking mycket med den. Viking känns som en ny och uppdaterad version av Ozone, bara lite smalare över hela vagnen. Körkänslan är sig väldigt lik vilket är en mycket positiv sak och jag känner mig hemma med den här vagnen. Det är ingen övervälvande aha-upplevelse, bara min favoritvagn i en uppdaterad och lite förändrad version.

Den största fördelen med Emmaljunga Viking är den väldigt sköna körkänslan. Vagnen är lätt att rulla, otroligt lätt att svänga, den har bra fjädring och bra hävkraft. En annan bra egenskap är den rymliga sittdelen som för de flesta barn fungerar upp till fyra års ålder, utan att för den skulle vara sämre till en liten bebis. Suffletten skyddar otroligt bra. Hjulen är mjuka, har bra grepp och är hållbara. Det är en riktigt liten och smidig vagn att gå på stan med och den fungerar utmärkt att åka kollektivt med, jag skulle verkligen rekommendera denna om man söker en smidig vagn i kollektivtrafiken. Vagnen är lätt att fälla ihop och lätt att lyfta.

Den är dock ganska stor ihopfälld och passar kanske inte om man har en liten bil eller vill ha mycket plats för annat i bagaget. Det är inte heller en terrängvagn. Jag går nästan alltid på asfalt och för mig funkar denna vagn utmärkt. Men bor man lite mer lantligt och kanske mest promenerar på grusväg och ibland i skogen så är inte detta en vagn jag skulle rekommendera, då skulle jag kolla på en med större hjul.

Emmaljunga Viking passar mig och mina behov riktigt bra. Söker man en vagn som är riktigt lättkörd, liten och smidig och som klarar vardagsanvändning i stadsmiljö så kan detta vara vagnen för dig. Jag har därför gett Emmaljunga Viking fem av fem i betyg.

Ännu en gång stort tack till Babyexperten som gjorde den här recensionen möjlig!

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

89 reaktion på “Recension av Emmaljunga Viking

  1. Calle

    Wow! Tack!! Va kul att vi håller med varandra. Vi ska köpa denna vagn efter att ha noga jämfört med Kronan City och Bugaboo Cameleon 3. Toppen recension som vanligt. Det verkar som du hittat en ny klassiker till cityvagn!

    Svara
  2. Pernilla

    Det är inte möjligt att ta av hjulen på denna vagn eller hur? Skulle gärna vilja ha en men utrymmet i bilen är litet så hjulen behöver tas av!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Bakhjulen är inga problem att klicka av, det gör ju vagnen både kortare och lägre. Men framhjulen kräver speciella verktyg för att skruvas loss.

      Svara
      1. Jonathan

        Vet du lite närmare hur man får loss framhjulen? Hittar ingen info på Emmaljungas hemsida, annat än avseende de hjul (av annan årsmodell?) som går att få loss mha en knapp. De gnisslar, så jag skulle gärna serva lite.

        Svara
          1. Frida

            Så är det väl inte? Trycker man på knappen och snurrar ett varv så lossnar de? Enklare än bakhjulen ju! 🙂

  3. Sanningen

    Jag undrar om du upplever att vagnen har en tendens att kännas som den skall välta åt sidorna? Om man svänger lite fort?
    Den är ju väldigt smal vagnen.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, det tycker jag inte, jag tycker den känns stabil, den har ganska lång hjulbas vilket gör den stadig. Det är i sådana fall om man verkligen försöker som man kan få den att börja lyfta lite på ena sidan, men den känns stabilare än tex. en trehjuling.

      Svara
  4. Daniel

    Hej & tack för bra blogg som hjälpte oss att köpa denna vagn i 2014s modell. (Vi rekommenderar även vänner att kolla denna när de ska välja vagn) Vi är väldigt nöjda med vår Viking & håller med om att ”hårdheten” i fjädringen nu släppt efter många mils körning på Stockholms gator. Inga tendenser till ostadighet trots hårda inbromsningar på blåbussarna i tid och otid. Vet du om det är någon annan skillnad än hjulen mellan 2014 & 2015 års Vikingvagnar. Tack:)

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Vad kul att ni är så nöjda och rekommenderar bloggen till andra, det är det bästa tacket jag kan få 🙂 Nä, det är bara hjulen som är annorlunda.

      Svara
  5. Farmor

    Tror du att det finns någon chans att Viking Black Air uppför sig lite bättre på skogsvägen än den du har testat som har Eccohjul? Ifall du vågar spekulera?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, lite bättre kan jag tänkte mig att den funkar, men den har ändå små hjul så det blir ingen avsevärd skillnad. Om jag gissar alltså 😉

      Svara
  6. Emma

    Hej och tack för en superbra blogg! Jag undrar vad det är för skillnad mellan viking och superviking?
    Vi står och väger mellan go next och super viking med nya air chassit!
    Mest för gunget i go nexten, men känns som att emmaljungans sittdel verkar mer komfortabel för lilla knodden!?? Så himla svårt!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det kommer en jämförelse mellan Super Viking och Viking inom någon vecka, och en recension av Super Viking Air. Största skillnaden är storleken på hjulen och att Viking är mindre och smalare, sittdelen är också lite smalare. Väldigt svårt val ja, jag tycker om både Go Next och Super Viking. Super Viking tar mer plats i bilen, kan vara bra att tänka på. Det är så olika hur barnen trivs i olika sittdelar men generellt kanske Super Vikings sittdel är lite bättre utformad ja.

      Svara
  7. Elin

    Hej jag undrar om det går att köpa bara ecco-hjul för att fästa på den äldre emmaljunga viking?
    Tacksam för svar. Elin

    Svara
  8. Lisa

    Hej! Jag undrar om man kan köpa air hjulen separat och byta från de andra hjulen, och om det är stor skillnad mellan viking och super viking storleksmässigt för bebisen.
    Tacksam för svar. lisa

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, på Viking och Scooter vagnarna ska du kunna göra det, inte de andra. Viking är lite smalare, både i sittdel och liggdel, men min uppfattning är att de ryms bra ändå. Det kommer en jämförelse mellan Viking och Super Viking inom någon vecka.

      Svara
  9. Chriss

    Hej! Tack för superbra blogg!
    Vi står i val ocå kval mellan Viking och SUper Viking av lite olika själ.
    Jag undrar om du tror att Vikingen med liggdel blir väldigt låg för min kille på 190 samt om risk för att ”sparka” på den när han kör är stor?
    Undrar även vad du tror om läderklädsel i svart och plyschvaderingen i främst liggdelen man kan välja på Viking.. Blir den varmare/kallare? Ja lite generellt vad du tror?

    Tack än en gång för fina recensioner! ☀️

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Tack!
      Det kommer en jämförelse mellan Super Viking och Viking, troligtvis ikväll 🙂 Liggdelen är lägre på Viking, men inte jättelåg, jag tror inte heller att han sparkar i för handtaget är ganska långt, men kanske att han tycker att handtaget är lite för lågt på Viking (det är inte jättehögt på Super Viking heller men lite högre). Ja, antagligen blir liggdelen med foder varmare, vet dock inte hur det blir på sommaren.

      Svara
  10. Martina

    Hej,

    Tittar just nu på Viking och viking dubbel chassi för att byta mellan. Jag kan inte hitta något om vinterhjul för versionen air. Eftersom vi bor på landet med grusväg hade jag funderingar på att byta framhjulen till vinterhjul som då gör att den kanske blir lite lättare att köra på grusvägar. Det är detta som gör att jag tvekar på Emmaljunga som Syskonvagn men du kanske kan vägleda i denna fråga?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det finns bara en typ av vinterhjul till Viking än så länge och de passar oavsett vilka hjul du har. http://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/emmaljunga-2015-viking-vinterhjul-black.html Jag tror inte att det är några problem att köra Viking på grusväg om det inte är jättedjupt grus så att framhjulen kör ner och fastnar. En vanlig bil-grusväg kan du köra med i princip vilken vagn som helst. Du kan ju alltid testa med de vanliga hjulen först och köpa till vinterhjul om du tycker det behövs.

      Svara
  11. Linda

    Hej!

    Vilken fin recension! Vi har precis köpt en Viking och den är en dröm att köra. Men. En detalj jag inte blir klok på eller så e jag tappad bakom en barnvagn 😉 men selen! Trots att jag ändrat lägen via de två hålen som finns både på axelrem och benremmar är selen så liten så min 10 kgs 7 mån med nöd o näppe får plats. Ff a axelremmarna är tajta och svåra att få till i låset. Inget du upplevt?

    Mvh Linda

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag använder aldrig axelbanden 😉 Men ja, Vikings sele är ganska trång. Kolla så att den är rätt trädd från sittdelsramen ut genom klädseln. Ibland kan den vara trädd fel så att den blir kortare.

      Svara
  12. Eve

    Hej

    Kan man ha denna vagn om vi har en hiss som är ca 85cm djup och 75cm bred ?
    Vilken skulle du rekommendera?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, det ska funka, denna är 82×52 cm med handtaget infällt. Annars kan du titta på Easywalker Mosey eller Joie Chrome.

      Svara
  13. Camilla

    Funderar på ståbräda till vikingen. Har en snart 4 åring som kanske kommer behöva stå på den ibland, nu när vi ska byta vagn från en donkey duo till en emmaljunga viking. Vilken ståbräda tror du passar bäst till vikingen. Emmaljungas egna (den som är till vikingen) eller bumprider sit? Vilken som är skönast att gå bakom, lättast att använda?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Buggyboard Maxi är den bästa ståbrädan enligt mig. Den är skönast att gå bakom och lättast att använda. Vill du ha pall så funkar bumprider sit också.

      Svara
  14. Eveline Hågestam

    Hej. Tack för alla bra recensioner. Jag är dock ute efter en Emmaljunga Double Viking eller 735. Har du testat någon av dem?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej tyvärr, den vanliga varianten var för bred för att komma igenom vår ytterdörr, annars hade jag säkert testat den, nu när den smalare kommit har vi inget behov av syskonvagn längre. Men jag är ändå övertygad om att det är en bra vagn, sittdelen vet jag ju är bra och jag gillar Emmaljunga generellt.

      Svara
  15. Sarri

    Hejssan från Finland och tack för recension. Kunde du jämföra Emmaljunga Viking med Easywalker Mosey by mini? Jag längtar efter en vagn som jag kunde köra min pojkes ansikte mot mig.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hm, ja kanske, det beror lite på vad jag har tid med, jag ska ju helst hinna ha lite semester också 😉

      Svara
  16. Tompa

    Hej Elin,

    Vi står inför första barnvagnsköpet och har ett problem med vår väldigt smala hiss.
    Jag har läst din jämförelse på Kronan City vs Duo och trodde att City skulle bli vårt val, men så kom hissen och ställde till allt, 53cm bred öppning. det kan gå att mosa ihop gallret och få 54cm, men där ligger max. Så fick vi tipset att titta på Viking från Emmaljunga, hur skulle du ställa dessa två vagnar mot varann? Vi kommer nog få leva med att bara ta in en liggdel i hissen (förlikade oss med detta läge igår), och då blir det sannoligt en mjukliggdel (pga vikt).
    Eller ska vi tänka om helt och titta på en breda vagn nu när vid förlikt oss med att inte få in vagen i hissen och prioritera en bredare vagn som är lättkörd och har större hjul? Vi kommer att få tampas med snö när vår lilla kommer ligga i denna vagn.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag skulle satsat på Emmaljunga Viking med barnvagnsskidor till, jag tror att det är värt väldigt mycket att kunna köra in vagnen med liggdel eller sittdel på. När barnet blir äldre kommer ni behöva väcka hen varje gång ni ska gå in om ni inte kan få in vagnen i hissen. Jag gillar Viking jättemycket, det är en jättebra vagn.

      Svara
  17. Ida

    Hej!
    Har verkligen förälskat mig i Viking men bor på tredje våningen utan hiss. Några tips? Är det överhuvudtaget möjligt att bära upp liggdelen. Alternativet som jag tänker mig är supervikingchassit med citykorg. Har du andra förslag?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det tror jag absolut att det är. Det är ju en nätt och lätt liggdel som du kan bära i suffletten så det tror jag absolut ska gå. City Korgen är mycket större och tyngre, dessutom har de tagit bort bärhandtagen på den.

      Svara
      1. Ida

        Tack för svar! Kom på en sak till (som kanske gäller många nya vagnar): hur fungerar det att gå i ramper? Finns det risk att hjulen sitter för tätt eller brett? Framför allt gäller min fråga Viking.

        Svara
        1. Elin Inläggsförfattare

          Viking är jag ganska säker på att den ska funka. Jag vet att tex Bugaboo Bee inte funkar men den har mycket smalare mellan bakhjulen än framhjulen.

          Svara
  18. Johanna

    Hej Elin!

    Tack för en superbra blogg!! Väntar första barnet som är beräknat till början av jan. och letar en bra ”city” barnvagn som man kan ha från födseln. var först inne på en britax go next som var superskön att köra och med stor varukorg, men jämförde sedan med en Emmaljunga Viking som kändes betydligt smidigare att ha i kollektivtrafik/kändes mycket mindre klumpig. Så nu lutar det mot en Viking, men har även läst mycket gott om easywalker mosey som också verkar fylla mina krav med att den är smal och smidig. så står i valet och kvalet mellan Viking och mosey, främst eftersom man inte kan testköra mosey i Sverige. Vilken hade du valt? Skillnader mellan vagnarna och körkänslan etc? Vore supertacksam för dina synpunkter, tänker jag helt fel att välja en av dessa mosey/viking?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Från födseln hade jag absolut valt Viking, utan tvekan. Mosey är mycket stötigare och inte lika ombonad, den är mer en sulky i mina ögon. Jag tycker Viking låter som ett bra val.

      Svara
  19. Madeleine

    Hej! Fundera på att beställa en Emmaljunga viking 2016 men vilka hjul skulle du rekommendera att ta, air eller ecco? Är det någon skillnad på körkänslan på de hjulen?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag har aldrig kört Viking med lufthjul så det är svårt att säga. Jag har dock hört att den får lite mjukare dämpning med lufthjul och ska man köra mycket i snö är lufthjul att föredra. Annars gillar jag ecco-hjulen då vagnen blir smalare och lättare med dem.

      Svara
  20. Karin

    Hej och tack för en bra blogg!

    Har en Emmaljunga Viking som vi är nöjda med. Har nu beställt sittdelen som min dotter ska börja använda till vintern. Har mao inte sittdelen hemma och har därför ingen känsla för hur den är i storlek osv. Planerar inköp för vintern och kan inte bestämma mig om vi ska ha fårskinn i vagnen el ej (har ett fårskinn men känns synd att göra hål i det för selen). Alternativet är sittdyna. Då Viking är en liten vagn vet du om dom flesta sittdynor (ex elodie details) passar el måste man köpa Emmaljunga egna sittdyna som hör till vagnen? Blir det för kallt i vagnen utan sittdyna även om man har en rejäl åkpåse? Och tills sist..passar dom flesta åkpåsar (tänker då framförallt på elodie details åkpåse som ser ganska rejäl ut) till denna sittdel el blir det för tight?

    Mvh Karin ?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Elodie details åkpåse har jag haft i, den passar. Självklarty kan du skippa sittdyna om du har åkpåse i, jag har aldrig haft båda två samtidigt, tror att det blir väldigt knöligt. Elodie Details sittdyna passar också, och det gör även Emmaljungas men den är större än Elodie details.

      Svara
  21. Caroline

    hej Elin.
    Jag har försökt att leta reda på hur man tar bort hjulen på min Viking.
    Du skrev i en tidigare kommentar att man kan ta bort framdäcken på Viking och scooter men HUR?
    Snälla hjälp mig! 🙂
    /Caroline

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      På den nya modellen som kom i våras som har avtagbara framhjul kan man ta bort framhjulen, inte på de äldre modellerna.

      Svara
  22. Martina

    Hej! Jag har precis köpt en viking och har en BUMPRIDER STÅBRÄDA. Jag får inte dom att fungera tillsammans utan fästena glider ner och så slår brädan i marken hur hårt jag än spänner dom. Den ståbrädan du har på bilden ser ju ut att ha liknande fästen. Har du något tips på hur man får fast den eller är de bara att köpa ny bräda?

    Svara
  23. josefine

    Hej
    Vi väntar vårt första barn och håller på att kolla på vagnar. Sambon är helt inne på att vi ska köpa Viking då han tycker den känns bra att köra och bra kvalité. Jag är dock lite mer osäker på om den är för liten/smal. Jag är mer för Brio Go Next men det är inte sambon 🙂
    Har några vänner som kollat på Vikingen också och valt bort den just för att den är så smal. Tycker du att jag ska tänka på detta eller det är en vagn som är tillräckligt bred för barnet??
    Vi bor vid kusten och kommer ta promenader nere vid stranden, är detta ett problem med Viking?
    Tack för en bra blogg!!
    MVH Josefine

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Min upplevelse är att de allra flesta barn får plats tills de slutar åka vagn, de växer inte så mycket på bredden utan mest på längden. Jag tror inte någon vagn är optimal om det är riktigt sandstrand, då är det nog fyra fasta stora lufthjul som gäller i sådana fall. Men lite gräs och så klarar vikingen.

      Svara
  24. Minna

    Hej!

    Vi ska köpa barnvagn och har bestämt oss för Emmaljunga, men nu är det svårt att välja modell…

    Jag har varit inne på en Super Nitro. Om man väljer det chassit, är det bättre att ta en Edge-liggdel eller en Super Nitro dito? I affären (i Tyskland…) rekommenderar de Edge-liggdelen för att bebisen kan ligga längre i den (upptill 8 månader) och för att den har fler funktioner. Men den är ju större/längre och tyngre då förstås. Vad tycker du? Hur länge använder man liggdelen i normala fall?

    Nu tycker jag att en Viking låter bra också! Smalare, mindre och lättare än en Super Nitro. Var är största skillnaden i ligg- och sittdelen mellan Viking och Super Nitro? Kan Vikings sittdel inte fällas ner i liggläge? Det låter inte så bra för ett litet barn…

    Vagnen skulle främst användas i stadsbruk och i parker med asfalterade vägar i Centraleuropa, och på stadsbussar. Men när vi åker hem till Norden blir det en och annan grusväg och lite ojämn/guppig terräng också. Vilken vagn är bäst med tanke på detta, Super Nitro eller Viking?

    Tack på förhand för ditt svar och tack för en superbra blogg som hjälpt mig mycket i barnvagnsdjungeln! Än är jag dock inte i mål och okunskapen är stor…

    Hälsningar från en nordisk Emmaljunga-mamma i exil 🙂

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag skulle valt Supreme city korgen, har i princip samma funktioner som edge-liggdelen men mindre och smidigare. Oftast ligger barnen i liggdel till ca 6 månader och då får i princip alla barn plats i city korgen.
      Vikings sittdel är ergonomisk och lutas bakåt men blir aldrig helt plan. Jag skulle valt en vagn utifrån erat vardagsbehov, ska ni gå i skogen när ni hälsar på kan ni kanske använda bärsele? Och på stadsbussar och i stan är viking betydligt smidigare.

      Svara
  25. Anna

    Hej! Väljer mellan att skaffa en Viking med sittdel samt ett dubbelchassi med en sittdel för att alternera emellan eller en Kronan syskon och en Kronan sulky s som enkelvagn. 2 barn, 9 mån samt 3 år i jan. Stora räknar jag med att hon är knappt en meter lång till sommaren, det är också fram till sommaren vi har behovet av syskonvagn inte längre. Det är också syskonvagnen vi kommer använda mest dock har vi ju behovet av en enkelvagn till den lilla efter syskonvagnen. Den stora sover väldigt sällan på dagen. Tycker bäst om kronans vagnar då jag föredrar vanlig sittdel, suffletterna, lufthjul. har dock provat alla vagnarna med barnen och de sitter bra i alla. Vad rekommenderar du? Är mest inne på kronan men osäker på storleken för den stora. Mycket tacksam för snabbt svar?

    Svara
  26. Anna

    Har läst på en annan blogg att kronan syskon ska funka för barn upp till en meter. Vårt barn är en tunnis också.

    Svara
  27. Vidalila

    Hmm. Viking, mosey eller balios till en 2 åring med 92 i kläder? Ska ev användas till bebis i framtiden, och vi har en annan mer terrängvagn också. Jag kan inte bestämm mig!

    Svara
  28. Förvirrad

    Hej! Tack för en superbra blogg. Dina recensioner är jättebra men som blivande förstagångsförälder är jag tämligen förvirrad. Har fastnat lite för denna samt super nitro (tittat mest på emmaljungas för att de har jag sett mest). Tittat lite på fler snarlika modeller men blir förvånad över att sittdjupet verkar väldigt kort i många nyare modeller? Är detta ett problem tycker du? Att barnet liksom ”trillar ur” (fattar att de inte gör det men ja…)

    Våra krav vi kommit fram till hittills är ett chassi som funkar med babyskydd och liggdel samt såklart sittdel. Svängbara större framhjul (då jag gärna går i ur och skur samt snö). Vill ha en smidig/Svängbara vid shopping å dylikt även om det inte sker varje vecka direkt och åker även en del kollektivt. Sen bor vi utanför stan och därför misstänker jag även lite lantligare miljö för vägen (är dock nyflyttade så vet inte vad vi ska hitta för vägar än) Kräver inte att den går över stock och sten men gärna i ett elljusspår eller landsväg.

    Har du några reflektioner eller tips på vagnar som kan vara rätt för oss?
    Tack på förhand.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag tycker att Super Nitro och Super Viking låter som bra alternativ, även om jag kanske tycker de är lite i största laget om man åker mycket kollektivt. Nästan alla vagnar klarar elljusspår och landsväg. Även Emmaljunga Viking tror jag kan funka. Kika på Britax Go Next eller Brio Smile också.

      Svara
  29. Rebecka

    Hej! Tack för dina fina tips! Jag är lite inne på en Emmaljunga Viking vagn. Jag vill ha en liten, lätt och smidig men ändå stabil vagn. Dock har jag två problem för att vi bor på landet.
    1. Vi kommer förmodligen vilja gå på stig med vagnen. Och i snö förmodligen. Tror du att detta kan gå lättare med lufthjulen då? Kan man köpa till dessa till eccochassit?
    2. Vi kör alltid bil och jag har en väldigt liten bil. Jag behöver därför en vagn som är lätt och smidig att fälla ihop, bära i och ur bilen, men ändå tar minsta möjliga plats.
    Jag har således problemet att jag vill då ha en liten och lätt vagn pga att jag alltid kör liten bil och samtidigt en vagn som funkar att gå mer med i terräng.. Känns som att dessa två inte går ihop riktigt? Blir inte riktigt klok på vilken vagn jag ska ha.
    Snälla kan du hjälpa mig och ge tips på vagnar utifrån detta??!! TACK!! :):)

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hm, nä det är ingen så lätt kombination. Du kan köpa Emmaljunga Viking med lufthjul, det är ingen skillnad mellan chassina med eller utan lufthjul, det är bara hjulen som skiljer. Vikingen är inte den vagn som blir minst ihopfälld men det går att få den ganska kompakt om man tar av sittdelen. Annars är kronan City eller Brio Smile hyfsat terränggående vagnar som blir små ihopfällda.

      Svara
  30. Anna

    Hej! Tack för en väldigt bra och detaljerad blogg! Har läst mycket här och kom med hjälp av denna fram till vår nuvarande uppsättning av vagnar?Emmaljunga Viking 735 och ett Viking air singelchassi(2016)Vänder mig hit då Emmaljunga ju tyvärr saknar direkt kundservice till dem utan man är hänvisad till återförsäljaren vilka ju inte alltid är pålästa? Jag är överlag väldigt nöjd med vagnarna men upplever att det är detaljer som krånglar. Byglarna till sittdelarna är väldigt tröga, har redan fått dessa utbytta men tycker inte det är någon större skillnad, man måste ta I med båda händerna och hålla fast vagnen med foten så den inte lyfter för att få upp dem. När man har sittdelen på speciellt singelchassit så ”glappar” den mycket när man kör så att det liksom skramlar och låter lite hela tiden. Dubbelvikingen är väldigt bra att köra och rullar lätt även med barn och packning i, även om man ser när man provkör utan nåt i, att hjulen inte svänger runt på en gång. Men singelchassit upplever jag tyvärr som väldigt trögstyrt, har inte upplevt detta hos någon vagn tidigare. Att köra med en hand är inte bekvämt alls och även med två händer så blir det ofta att jag häver lite på vagnen för att svänga runt i affären osv och detta med 8kg barn och lite packning. Har frågat två återförsäljare som säger att man inte får smörja med något men läst här på bloggen tror jag att man får det? En återförsäljare har också sagt och visat två skruvar man ska lätta på vilket jag gjort men tycker inte det blev någon skillnad, detta står det inget om i instr.boken. Om jag häver vagnen och sätter snurr på själva hjulen så snurrar de inte heller runt utan knappt ens ett halv varv. Swivelfunktionen på hjulen så här är ju också trög förstås. Är det bara jag som är kräsen och att det ska vara så här eller blir det bättre efter ett tag…? Vad kan jag göra? Väldigt tacksam för svar?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Kul att du gillar bloggen. Bågarna upplever jag också som tröga men att de blir mjukare och lättare ju mer man använder dem. Att sittdelen glappar är tyvärr något man får leva med, det var likadant på min Viking. Upplever dock att sittdelarna satt bättre förr, min Ozone var inte alls glappig i fästet. Det här med de trögsvängda framhjulen var något som uppkom när de bytte till avtagbara framhjul. Från början sas det att man inte får smörja men jag har förstått det som att man ändrat den rekommendationen nu och att man får smörja, men man bör nog göra det måttligt annars kan framhjulen börja vobbla. Det där med skruvarna har jag också hört att det ska hjälpa. Lycka till.

      Svara
      1. Anna

        Tack så mycket för svar! Ok då vet jag lite mer. Har även träffat återförsäljaren igen och de skulle kontakta Emmaljunga ang det här med att hjulen snurrar trögt även runt sin egen axel också vilket de sa att det var något de inte kände igen och att det inte skulle vara så.

        Svara
  31. Marie

    Hej!
    Suffletten på sittdelen går ju att dra riktigt långt fram. Finns det ingen sån till liggdelen? Bra när det blåser och så. Eller vill ha sin bebis ”ifred” Med vänlig hälsning, Marie

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, det gör det tyvärr inte. Man får använda en extra lös solskärm på liggdelssuffletten i sådana fall.

      Svara
  32. Tommy

    Hej!
    Jag håller på att velar lite framför Viking och Super Viking. Behöver en lätt och smidig vagn för att åka kollektivt i Stockholm men samtidigt en sittdel som passar långa/stora barn då min son ligger lite över medel. Vilken rekommenderar du? Något som också oroar mig är att det inte ryms en veckohandling i Vikingen. Men faller verkligen för att den är så otroligt smal. Är ofta fler än en barnvagn på bussarna här. Finns det kanske någon annan vagn du skulle kunna rekommendera som kan möta mina behov?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Brio Smile är väl den smalaste vagn jag kan komma på som också ha riktigt stor varukorg, men den har ingen stor sittdel tyvärr. Cybex Balios M är också hyfsat smal. Vikingens sittdel är lika lång som Super Vikingens, den är lite smalare precis vid rumpan bara, dock är maxvikten bara 15 kg på vikingen. Tyckte Viking med sidokorg fungerade bra att handla med. Läs gärna min jämförelse här https://www.barnvagnsblogg.com/emmaljunga-super-viking-vs-emmaljunga-viking/

      Svara
  33. Tamina

    Hej!
    Har precis fått hem min Viking, men undrar lite vad du menar med det du kommenterade om nedersta bilden på ”Fjädring” att det på vagnar med svängbara hjul bara är till för att justera lutningen på ligg/sittdel och på fasta är det för justering av fjädringen. I instruktionsboken jag fick med stod det att det var till för barnets komfort eller något liknande. Så jag fattade det som att det var där man justerade fjädringen. Men det är alltså inte det på Emmaljunga Viking då? Och spelar det någon roll vilket läge man har det där i (tänker på vikt & ålder på barn m.m).
    Tacksam för svar!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det är bara till för att ändra lutningen på vagnar med svängbara framhjul. Du kan fälla upp chassit ett eller två snäpp så att chassit inte tar i bakhjulen när du fäller ihop det.

      Svara
  34. Carina

    Hej!
    Tack för en jättebra och informativ blogg! Jag undrar om du vet hur det fungerar att ha mjuklift för en liten (från nyfödd) bebis i emmaljunga viking? Jag såg en mamma på stan som hade det, men hade tyvärr inte möjlighet att fråga henne hur hon tyckte att det fungerat.
    Tacksam för svar!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Eftersom Viking har ergonomisk sittdel går det inte att lägga en lift i, i sådana fall får du ha liften ovanpå sittdelen (om den ryms under suffletten) men det är ingen lösning jag skulle rekommendera.

      Svara
  35. Jane Andersson

    Hej! Ska köpa ny vagn till sonen på 1år. Hade en Kronan Duo S och var helt säker på att jag skulle köpa en Sulky S till honom, men nu har jag börjat tvivla lite.
    Mina funderingar går mellan viking och sulky s, vilken hade du valt? Händer emellanåt att vi går på skogsvägar då vi bor på landet. Anledningen till min tvivel är att jag vet inte om JAG är redo för att ha sonen framåtvänd ☺
    Sen åker vi mycket husbil och då är det skönt att sulkyn blir så liten ihopfälld.
    Suck, jag skulle aldrig börjat fundera ?
    Tack för en bra blogg annars, den ända jag läser!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Viking och Sulky S är två av mina favoritvagnar och jag har gett dem båda 5 i betyg, så det beror helt på vilka behov man har. Svårt att svara på vad du kommer trivas bäst med. Du får nog själv avgöra om du vill ha ditt barn framåtvänt tex.

      Svara
  36. Ratna

    Hej Elin,
    Tack för en super bra blogg och roligt att se att du är uppskattad av många här:)

    Jag ska köpa min första barnvagn och är helt såld på Viking men när jag kom till Babyproffsen i Bromma gjorde försäljaren mig fundersam gällande sittdelen. Han påpekade tydligt det här med att sittdelen inte kan fällas ner i liggläge.. hur ställer du dig till det? Hur skadligt är det i längden för barnet?

    Allt annat med Viking som helhet är perfekt för oss så vi bor i stan och det kommer enbart att vara körning med asfaltsunderlag:)

    Så tacksam för svar!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det går att använda det sista läget bara man ser till så att barnets fötter är nedanför huvudets höjd. Jag personligen tror inte det är skadligt alls. Min första dotter blev som en annan människa när vi bytte till denna typ av sittdel till henne. Min son har aldrig klagat.

      Svara
      1. Ratna

        Tack snälla för svar, det känns så skönt att höra!
        Jag la min beställning igår på Viking så nu väntar jag spänt ?.

        Mvh

        Svara
  37. Frågande

    Hej!

    Vad är det för skillnad på vagnen mellan 2014 och 2015 års modell?
    Hjulen läste jag nånstans men vad är skillnaden? Och i så fall för och nackdelar.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det är jättestor skillnad på hjulen. 2014 års modell äter grus och blir jättefula, 2015 finns både punkteringsfria eller lufthjul, båda är mjukare och mycket tåligare.

      Svara
  38. Louise

    Hej!
    Planerar köpa en Emmaljunga vagn till min ettåring. Användas främst i city men även på skogspromenad. 1. Hade du rekommenderat air chassi eller ecco? 2. Super nitro eller någit av viking chassi? Barnet är långt (redan 83 cm och är 12 månader). Tänker själv spontant att minus inte kan sova plant i viking ett plus är ju dock att den verkar nättare och mer smidig (än nitro) . Rekommenderar du annan sits så skriv gärna. Super nitro är väl annars det enda andra som går att köpa utan liggdel? Stort tack!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Super Nitro, Super Viking och Viking kan du köpa utan liggdel. Super Nitro och Super Viking har samma chassi. Alla tre modeller är bra, fundera på vilka behov ni har och vad du tycker är viktigast. Viking är smidigare och mindre i bilen men också lite sämre i terräng. Vill du ha en vagn som är riktigt bra i terräng är Super Viking eller Super Nitro med lufthjul bättre, men de är också större och klumpigare. Sittdelen är en smaksak, tänk dock på att Super Viking ocj Vikings sittdelar är mycket längre i liggläget, 105 cm mot Super Nitros 90 cm. Läs gärna min jämförelse mellan Viking och Super Viking. https://www.barnvagnsblogg.com/emmaljunga-super-viking-vs-emmaljunga-viking/

      Svara
  39. Erika

    Hej!
    Jag och min sambo väntar vårt första barn i september och häromdagen var vi och kollade på vagnar. Vi har fastnat för Emmaljunga Viking mest för att den är så liten o nätt och för att den var så lätt att köra, speciellt för mig som sitter i rullstol. Det enda som jag såg som ett problem var handtaget, jag har ganska dålig kraft i händerna och tyckte att det var jättesvårt att trycka ner knapparna på handtaget o samtidigt ta upp eller ner handtaget, vi kände också på Brio go och det handtaget var mycket lättare att ta upp.
    Så jag undrar om handtaget på Vikingen är segt att ändra på till skillnad från Brio go eller om just det här utställnings exet av vikingens handtag kanske var lite kärvt?
    Det blev lite mer text än vad jag hade tänkt men hoppas att du förstår frågan iaf 🙂

    Svara
  40. Anna

    Hej! Vilken bra resention! Har du nått tips på mina framdäck ?! Tycker den är lite tung att göra en tvärvändning med, vid statsbesök inne på affärer typ. Då måste man använda båda händerna :/. På min Nitro går de superenkelt att svänga åt alla håll och kanter.
    Går Viking lite trögare eller behöver den smörjas och hoppas den blir bättre ? Den är bara provad några gånger

    Svara
  41. Sarah

    Hej, har en Emmaljunga Double viking 735. Har hittat en begagnad Viking (enkelvagn) från 2015 och jag undrar om du vet om sittdelen från den passar på mitt 735-chassi?
    Tack på förhand
    Sarah

    Svara
  42. jonas stjernberg

    Har denna vagnen och blev väldigt förvånad att den fick högsta betyg. Den är otroligt osmidig att fälla ihop, tom. liggdelens sufflett kräver 2 händer! Sen finns det varken myggnät eller regnskydd. Skulle gå så långt så jag skulle säga att jag avskyr den men min sambo trivs med den och vill ej byta så jag ska köpa mig en egen av annat märke.

    Svara
  43. Keeha

    Hej!
    Tack för recensionen! Läser många av dina! Jag har en gammal Emmaljunga Ozone idag men vill uppdatera. Står just nu mellan cybex priam 2 i 1 eller Emmaljunga viking med ecco hjul. Största skillnader? Vad skulle du rekommendera? Tack på förhand! Mvh Keeha

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.