Recension av Brio Go Next

DSC04022DSC04045

Märke: Brio
Modell: Go Next
Årsmodell: -14
Chassifärg: Svart
Färg: Brown Melange

Jag har testat Brio Go Next i ett samarbete med Brio/Britax. Jag har främst kört den med liggdelen men också lite med sittdel. Mina åsikter om sittdelen baseras främst på Brio Go -13. Jag har testat Go Next på promenader, på stan, i skogen, på bussen, i bilen och helt enkelt i min vardag. I recensionen har jag skrivit NYTT där det finns någon information om något som är nytt för Brio Go Next och som skiljer sig mot vanliga Go.

Sittdel

DSC04046DSC04049DSC04060DSC04055DSC03739bDSC03741bDSC04050DSC04051

Brio Go Next har vändbar sittdel. Sittdelen är mycket lätt att vända genom att trycka in två knappar och lyfta den och klicka i åt andra hållet. Sittdelen har ryggstöd som justeras med en rem i ryggen. Man fäller ryggen genom att dra i plastbiten i ryggen som syns på en av bilderna, och fäller upp den genom att dra i remmarna. Som med alla vagnar av den här typen behöver man hålla upp ryggstödet samtidigt som man drar i remmarna, vilket jag tycker är ganska krångligt. Sittdelen har något bakåtlutat sittläge och inte plant liggläge. Det skiljer faktiskt 15 cm i höjd mellan sitsen och ryggen. Min dotter sover utmärkt i vagnen ändå men till en liten bebis hade jag föredragit helt plant liggläge. Bågen går att fälla ner genom att trycka in två knappar. Det funkar faktiskt helt okej att få i och ur dottern trots att hennes ben går längre ner än bågen, det hade nog funkat ännu bättre utan åkpåse. Det går också att ta bort bågen helt, men den går inte att klicka loss på ena sidan och svänga undan.

Sitsen är rymlig, både bred och lång. Ligglängden är på 97 cm och bredden är 32 cm. Min dotter som nu är 3 år, väger 15 kg och är 93 cm lång kan fortfarande åka i vagnen, men det börjar bli lite trångt.

NYTT för Brio Go Next är en ficka på baksidan av ryggen och att klädseln går att ta av för tvätt (vilket även går på Go-14). Det finns också fickor vid sidorna av sitsen.

Sele

DSC04052

Brio Go Next har fempunktssele som inte är ställbar i höjd. När jag körde Brio Go -14 för drygt ett år sedan var min dotter 83 cm och redan då lite för lång, vilket gjorde att de lätt halkade ner från hennes axlar. Nu när hon är en decimeter längre sitter de på tok för lågt. Det går inte att knäppa loss axelbanden utan hela selen hänger ihop. För att sätta i en åkpåse eller sittdyna behöver du lossa selen som sitter i D-ringar längst ner vid midjebältet och även knäppa loss axelmuddarna så att du kan trä igenom hela selen genom hålet. Inte helt optimalt men det funkar.

Sufflett

DSC04056DSC04057DSC04058DSC04053DSC04059

Suffletten har fyra olika lägen. Om suffletten är helt utfälld (utan att använda solkepsen) ser jag inte min dotter (även om hon sitter bakåtvänd) oavsett om hon sitter upp eller ligger ner. Det är förstås bra att suffletten går att dra långt fram och täcker bra, men det i kombination med att sittdelen är låg gör att jag inte ser min dotter. Alternativet blir då att ha suffletten halvt utdragen men det tycker inte jag blir så snyggt eftersom suffletten blir väldigt veckig då. Men som sagt täcker suffletten bra, den går att dra långt fram och skyddar både från sidorna och uppifrån. Suffletten har en vädringslucka som öppnas med dragkedja, men den saknar tittlucka (men man kan förstås kika genom vädringsluckan).

NYTT för Brio Go Next är en stor solkeps på suffletten som går att fälla in och fästa med magnetspänne. Med solkepsen nerfälld blir det väldigt skyddat i sittdelen, det blir nästan som en koja.

Fotstöd

DSC04062DSC04063DSC04064DSC04090

Fotstödet har tre olika (användbara) lägen. Tyvärr finns inget läge som är rakt ut från vagnen, i samma lutning som sittytan utan det är lite neråtlutat eller lite uppåtlutat som gäller. Fotstödet är lätt att justera, för att fälla upp det trycker du bara upp det, för att fälla ner trycker du in de runda gråa knapparna i fotstödsleden. Nederdelen av fotstödet, där barnet har sina fötter är helt i plast och med hål som gör att vatten rinner undan. Det är väldigt uppskattat när man har ett äldre barn som har skor på sig.

NYTT för Brio Go Next är att fotstödet är klätt även på undersidan för att det ska se snyggare ut när den är ihopfälld.

Liggdel & Babyskydd

Liggdelen på Brio Go Next har fått sig en hel del uppdateringar jämfört med liggdelen på vanliga Go. Det är också liggdelen som jag använt mest på Go Next.

DSC04031DSC04025

Liggdelen är ganska rymlig, med ett mått på 77×32 cm. Liggdelen sitter högt upp med, en ligghöjd på 64 cm, vilket gör att barnet kommer nära och man slipper böja sig ner för att lägga i eller ta ur barnet. Det gör också att åtkomsten till varukorgen blir bättre än med sittdelen på.

DSC04028

I liggdelens sufflett finns en vädringslucka som göms under en dragkedja.

DSC04036

DSC04040DSC04038

För att ta loss liggdelen trycker du in de båda knapparna på sidorna av liggdelen och lyfter upp. Det finns också bärhandtag i liggdelen.

NYTT för Brio Go Next är att bärhandtagen går att ha antingen på insidan eller utsidan av liggdelen. Har man dem på insidan blir det lättare att bära och balansera liggdelen. Jag tycker dock att liggdelen (precis som de flesta andra liggdelar) är lite för klumpig för att bära runt på. Ska man bära mycket är det smidigare med lift.

Jag tycker också att det är lite svårt att veta var liggdelen ska placeras ovanpå adaptern när man ska sätta tillbaka den på vagnen. Det finns inget sätt att se var den ska sitta utan man får dra runt liggdelen tills den hamnar i rätt läge och klickar i, vilket den iofs gör väldigt lätt.

DSC04032DSC04033

NYTT för Brio Go Next är en extra solskärm i suffletten. Solskärmen fästs med magnet när man fäller in den. Den gör vagnen mycket mysig och ombonad och skyddar bra mot sol och vind. Innanför solkepsen finns också små öglor som man kan fästa leksaker i.

DSC04030DSC04035

NYTT för Brio Go Next är också liggdelslockets utformning. Det fästs med magneter vid suffletten och det finns dragkedjor på sidorna. Om du drar ner dem kan du ta i och ur bebisen ur vagnen utan att ta av liggdelslocket helt. Det tycker jag är en mycket smart lösning. Jag har faktiskt nästan aldrig tagit loss liggdelslocket från liggdelen, utan använder dragkedjorna istället, mycket smidigt! Liggdelslocket har också ett högt vindskydd som skyddar barnet bra. Det fästs med knappar och öglor och kan fästas både uppe och nere. Jag kan tycka att funktionen med knappar och öglor är lite gammaldags och omständlig, men det funkar.

Jag är överlag nöjd med vagnen som liggvagn, den känns väldigt mysig och ombonad för bebisen och jag gillar höjden på den. Gunget kommer också väl till pass när man har en liten bebis som ska somna i vagnen.

När man använder Brio Go Next som liggvagn behöver man ta av liggdelen för att kunna fälla ihop den. Liggdelen sitter på en adapter som kan sitta kvar när man fäller ihop den. Eftersom handtaget sticker upp mitt på chassit när man fällt ihop den går det inte heller att lägga liggdelen ovanpå chassit.

DSC04042DSC04043

Det går dock om man klickar loss adaptern att sätta in liggdelen under handtaget, men det blir ganska många moment att göra varje gång man fäller ihop vagnen.

DSC04044

Hopfälld på detta sätt blir Brio Go Next 80×62,5x 68 cm.

Det går också att klicka fast ett babyskydd på Brio Go Next med hjälp av adapter. Det finns adapter för Brio Go Carrier, Maxi Cosi Cabriofix och Pebble, Besafe iZi Go och Britax Babysafe. Här ser du Brio Go Next med Maxi Cosi Pebble på.

DSC06080DSC06081

Handtag

DSC04066DSC04065DSC04067

Brio Go Next har knäledshandtag som justeras genom att trycka in de grå knapparna på insidan av knäleden. Handtagshöjden är 49-111 cm och sammanlagt har handtaget 11 lägen. Handtaget är ergonomiskt vilket betyder att det är vinklat så att man kan hålla händerna på sidan av det. Man kan även hålla rakt som på ett vanligt handtag men det blir lite smalare då. Vissa tycker att ergonomiska handtag är supersköna, jag tycker att det är ganska skönt men har nog lika gärna ett vanligt handtag. Handtaget har en gummiaktig beläggning som nästan är lite klistrig. Jag är inte så förtjust i det, men man har bra grepp och hållbart är det också.

Varukorg

DSC04068DSC040692014-04-03 12.03.302014-03-18 11.28.50

Brio Go Next har en enastående varukorg. Måttet är 50×44 cm. En skötväska tar bara upp en bråkdel av varukorgen. Att handla med vagnen är inte heller något problem, hela veckohandlingen ryms i varukorgen. Varukorgen har platt botten vilket gör det lätt att packa i den och den har låga kanter vilket gör det enkelt att få i och ur saker. Förutom att varukorgen rymmer nästan hur mycket som helst så är den också riktigt stadig. Den sitter i metallram hela vägen runtom och botten av varukorgen vilar också på bakre hjulaxeln vilket gör den extra tålig. Den rekommenderade maxvikten i varukorgen är dock 5 kg.

NYTT för Brio Go Next är att det finns en extra uppfällbar kant på varukorgen som gör att man kan packa ännu mer. Det är heller ingen risk att småsaker trillar ut och kanterna skyddar från grus och sten som annars lätt hoppar in i varukorgen. Det är nu inga problem att få plats med en hel veckohandling i varukorgen. Jag vet att det inte riktigt framgår på nedersta bilden här ovanför, men jag har packat varukorgen med först ett helt lager av fil och mjölkpaket i botten, sedan massor av mat ovanpå det och så ett blöjpaket överst, och ännu mer hade fått plats. Dessutom blev vagnen inte ens tung att köra, trots att jag hade den så tungt lastad. Jag har mest använt vagnen med liggdel och då finns det gott om packutrymme eftersom liggdelen sitter så högt. Sittdelen hamnar mycket lägre vilket gör att det inte går att packa lika högt och det kan också blir svårt att komma åt varukorgen om man använder de extra kanterna, men tycker man att de är i vägen är det bara att fälla ner dem.

Broms

DSC04078DSC04079

Brio Go Next har en traditionell kugghjulsbroms som du bromsar genom att fälla ner och obromsar genom att fälla upp. Det är väldigt lätt att göra, jag har dock märkt att man antingen måste trycka till bromspinnen ordentligt när man fäller ner den, eller rulla vagnen lite för att vara helt säker på att bromsen är i. Släpper man bara ner bromspinnen lite löst går den oftast inte i. Bromspinnen är väldigt lätt att fälla upp och ner och det går att göra från båda sidor av vagnen.

Hjul

DSC04077DSC04071DSC04072DSC04076DSC04073DSC04075

NYTT för Brio Go Next är hjulen, det är helt andra hjul än på vanliga Go. Bakhjulen är lufthjul som är 29 cm i diameter, framhjulen är punkteringsfria gummihjul som det inte fastnar något grus i. De är 17 cm i diameter. Jag är väldigt nöjd med hjulen på Brio Go Next, det fastnar som sagt inget grus i dem, vagnen rullar helt ljudlöst. Jag uppskattar verkligen att det kommer fler punkteringsfria hjul som det inte fastnar grus i, bra gjort Brio. Kan hända att lufthjulen också gör fjädringen ännu lite bättre. De nya hjulen är lite bredare, vilket gör att vagnen är 1,5 cm bredare än vanliga Go.

De bakre hjulen tas av genom att trycka in Brio-märket i mitten och de främre tas av genom att trycka in den gråa runda knappen rakt ovanför framhjulet. De svängbara hjulen är också låsbara. För att låsa framhjulen ska piggen flyttas ner, vilket inte är så krångligt. För att låsa upp framhjulen ska piggen flyttas först uppåt och sedan åt sidan. Detta är krångligare och dessutom är piggen trög och riktigt liten så att den skär in i fingrarna när man trycker på den.

Fjädring

DSC04081

Brio Go är känd för sitt härliga gung, och det finns också på Brio Go Next. Fjädringen sitter på sidan av chassit. Det finns också framhjulsfjädring. Något man kan vilja veta är dock att den bara fjädrar uppåt och neråt, i en bestämd bana, men det är ganska lite sidogung på den pga. fjädringens konstruktion. Gunget är superbra att ha när lillen ska somna i vagnen, men när man kör den upplever jag ibland att den nästan har lite för mycket fjädring, och gungar lite för mycket varje gång det kommer någon ojämnhet. Det förstärks kanske också av att lillen bara väger 4 kg. Tex. när vi åker buss och bussen stannar så eftergungar vagnen tre-fyra gånger innan den blir still, vilket känns lite onödigt. Men generellt är jag ändå positiv till Brio Go Next’s sköna gung, som gör den både skön att köra och mjuk att åka i för barnet. Dessutom är det ovärderligt när barnet ska sova, man kan stå still och bara gunga vagnen så somnar barnet.

Hopfällning

Brio Go Next kan fällas ihop med sittdelen åt bägge hållen. För att fälla ihop den trycker du in knapparna på insidan av chassit och drar dem mot dig.

DSC04087

Om sittdelen är bakåtvänd behöver du fälla in fotstödet och handtaget.

DSC04088

Hopfälld med sittdelen bakåtvänd blir den 75×62,5×55 cm

DSC04089

Hopfälld med sittdelen framåtvänd blir den 75×62,5×51 cm.

DSC04091

 

Körkänsla & Hanterbarhet

Brio Go Next är otroligt skön att köra, detta är absolut en av de skönaste vagnarna jag någonsin kört, åtminstone top tre. Det är mycket tack vare det sköna gunget. Den har också lufthjul som gör att den inte fastnar något  grus och gör att den rullar helt ljudlöst. Men största anledningen till att den är så skön att köra är att den är så lättkörd, den både rullar och svänger superlätt. Jag har också kört den med både stora dottern på 15 kg i och med varukorgen totalt fullastad och den är fortfarande riktigt lättkörd. Hävkraften är också bra.

Hur körkänslan skiljer sig mellan Go och Go Next har jag lite svårt att säga eftersom det var så pass längesedan som jag körde Go, men jag är ganska säker på att Go Next rullar lättare och det skulle inte alls förvåna mig om den också är mer lättsvängd. Att den tack vare lufthjulen rullar helt tyst gör också mycket för känslan, i alla fall för mig.

Tack vare att Brio Go Next är så lättsvängd, är den också riktigt skön att köra runt med på stan. Det finns dock ett litet bekymmer när det gäller stadskörning och det är att den är ganska bred, 62,5 cm är lite i bredaste laget när man ska gå i klädaffärer och ta sig runt i trånga utrymmen. Men trots att jag är van vid smala vagnar har jag inte upplevt så stora problem när jag gått med Go Next i affärer. Slutsatsen är att den är lite bred om baken, men det funkar ändå helt okej.

DSC04121bDSC04123bDSC04126

Jag har testkört Go Next i på skogsstig med rötter och stenar, med min stora 15-kilos dotter i. Det funkar helt okej att ta sig fram, Brio Go är en förvånansvärt bra terrängvagn som inte körde fast alls i rötterna, men det skumpar och hoppar en hel del. Vanlig grusväg är inga problem alls att ta sig fram på. I lekplatsens sand funkar det bra att köra när jag bara har lilla på 4 kg i, när jag hade den tungt lastad blev det betydligt tyngre och de små framhjulen körde fast till slut.

2014-03-12 15.31.54

Jag har inte provat Brio Go Next i snö, men jag kan tänka mig att den funkar helt okej i snö tack vare lufthjulen och att den har ganska stort mellanrum mellan framhjul och framaxeln vilket gör att snön inte kilar fast så lätt. Dessutom finns ju 12 tums fasta lufthjul som vinterhjul till Brio Go Next.

Det funkar helt okej att åka kollektivt med Brio Go Next, jag har åkt en hel del buss, och är det trångt på bussen så är Go Next lite bred, men handtaget går att fälla in så den blir väldigt kort, så jag tycker ändå det funkar okej. Vagnen är också lätt att häva och ta sig av och på bussen med. Handtaget på Brio Go Next går bara att fälla neråt och inte uppåt vilket gör att den inte går att spänna fast på vissa bussar då spännbandet inte räcker ner till handtaget.

2014-03-21 08.02.572014-03-21 10.46.08

Jag har som sagt använt Brio Go Next med liggdel och som liggvagn tycker jag faktiskt att Brio Go Next är ganska osmidig att packa in i bilen. Liggdelen måste klickas av och där har vi det klassiska problemet med att man måste lägga ner liggdelen någonstans undertiden som man fäller ihop chassit. Dessutom har chassit ett uppstickande handtag mitt på vilket gör det väldigt svårt att lägga liggdelen ovanpå chassit. Därför får man lägga liggdelen bredvid chassit vilket gör att vagnen tar upp i princip hela bagaget. Här är den i vår Saab 9-5 kombi.

2014-04-07 15.35.56

Som sittvagn är dock vagnen väldigt lätt att att packa in i bilen i och med att den går att fälla ihop med sittdelen åt båda hållen och blir kompakt ihopfälld.

2014-04-07 15.38.23

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med sittdel framåtvänd: 75×62,5×51 cm
Med sittdelen bakåtvänd: 75×62,5×55 cm
Med liggdel: 80×62,5×68 cm

Uppfälld:

Längd till knäleden: 80cm
Längd med handtaget utfällt: 108 cm
Bredd: 62,5 cm
Hjulbas (Svängradie): 52 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 52 cm
Ryggstöd: 51 cm
Sitsens djup: 25 cm
Sitsens bredd: 32 cm
Fotstöd: 21 cm
Ligglängd: 97 cm
Höjd till sittytan: 49 cm

Liggdel:

Liggmått: 77×32 cm
Höjd till liggytan: 64 cm

Vikt:

Vagn med liggdel: 14,8 kg
Vagn med sittdel: 13,6 kg

Maxvikt: 15 kg
Maxvikt i liggdelen: 9 kg
Maxvikt i sittdelen: 15 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

 

Tillbehör

DSC04085DSC04082DSC04084

Till Brio Go Next ingår en fotsack.

NYTT för Brio Go Next är fotsacken fästs med en tryckknapp på chassits ram.

Som tillbehör finns även vinterhjul (lufthjul), babyskyddsadapter, skötväska, sittdyna, ståbräda, regnskydd, varukorgsväska och resväska.

 

Sammanfattning & Betyg

Brio Go Next är en väldigt lättkörd vagn vars ljudlösa körning, sköna gung och magnetstängningar gör att den ger ett lyxigt intryck. Vagnen känns som en rejäl kvalitetsvagn som ändå är väldigt lättkörd. Jag gillar den väldigt mycket som liggvagn då liggdelen är väldigt mysig och skyddande. Vagnen har verkligen fungerat riktigt bra i min vardag och jag gillar speciellt funktionen att man kan slänga i allt man behöver ha med sig i varukorgen som rymmer massor.

Brio Go Next är en bra allroundvagn som funkar från födseln upp i treårsåldern och i de allra flesta miljöer och underlag. Går du promenader på skoggstigar är detta kanske inte vagnen för dig men annars funkar den bra att köra på alla underlag.

Nackdelar med vagnen är att den inte har fullt liggläge i sittdelen, att den är krånglig att fälla ihop när man använder liggdelen och att den är bred. Fördelar är fjädringen, hjulen av bra kvalité och att den är väldigt lättkörd.

Om du funderar på om du ska köpa Brio Go eller Brio Go Next så skulle jag rekommendera Go Next, i alla fall om du ska använda den från födseln. Brio Go Next har små men avgörande förändringar som gör att jag gillar den betydligt mer. Det gäller framförallt de nya hjulen och kanten på varukorgen, men också de nya funktionerna på liggdelen. Det sammantaget gör att det för mig står klart att Brio Go Next är en bättre vagn. Vilket inte är så konstigt i och med att det är en uppdaterad och förbättrad version.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png]
Liggvagn: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

65 reaktion på “Recension av Brio Go Next

  1. Isabelle

    Och jag som i över ett år undrat varför du hela tiden haft så många barnvagnar och fotat de. Ni vet jag. Visste inte du har den här bloggen.

    Mvh/ grannen i huset snett emot med Brio go.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Haha! Vad roligt att du lämnar en kommentar (och eftersom du skriver vilken vagn du har, vet jag vem du är :-P). Det är faktiskt en återkommande tanke hos mig ”undra vad grannarna tror/tänker/tycker” men då vet du i alla fall vad jag håller på med 😉

      Svara
  2. Isabelle

    Japp, jag trodde nästan du smuggla vagnar haha 😛 kul grej att få prova vagnar i alla fall 🙂

    Svara
  3. Isabelle

    Jo förresten, vi kom hem från en 3v semester i Thailand för snart 2v sedan. Tänkte bara nämna att Brio Go 2012 års modell inte går att köra på en strand. Hjulen stannar, tror det är samma med next om man inte har terräng/vinterhjulen på. Fast är tveksam om ens de hade fungerat.
    Ville bara nämna det 😉

    Svara
  4. Madeleine

    Hej.
    Jag och mm sambo var och kollade på en brio go 2015 idag. Vi är signa på den eller en next. Men vi blev lite oroliga. Exemplaret vi testade (de hade bara go 2014) kändes oerhörd vickigt. Nästan som att det inte satt fast ordentligt på plattan. Ver det ett dåligt exemplar eller är detta något du också har märkt. Det blev som att inte bara chassit gungade utan nästan som att liggdelen skramlade fram och tillbaka när man gungade den. Tacksam för svar. Vill inte fråga hon i butiken, hon påstod nämligen att det enda som skilde 2014 från next var tyget

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Lite vickig är min Brio Go Next liggdel i alla fall, men det låter kanske som att det var lite väl mycket på det visningsexet. Hemskt med så okunnig personal, vad gör de i en barnvagnsaffär över huvud taget? :-S

      Svara
  5. Kristina

    Hej
    Vi har en Brio go 2013, köpt nyskick från affär i konkurs. Vi använde liggdelen inne som extravagn då jaghar ryggproblem och vi har haft en Brio kombivagn ute fram tills nu men hon sitter så dåligt i den så vi tänkte byta vagn nu och inte sälja Brio gon som vi först tänkte men jag undrar över bygeln i sittdelen. Går den att fälla?? Jag har inte lyckats. Vår tjej på 11 mån ammar fortfarande och läggs över sovande i vagnen och bygeln är i vägen och hon vaknar.
    Mvh Kristina

    Svara
  6. Elin K

    Hej, funderar på att köpa en Go next, funderar på det där med att få in den i bilen, går det inte att fälla upp handtaget typ rakt upp så att man kan lägga liggdelen uppepå chassit på nåt sätt? 🙂

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jo, det borde gå. Beror lite på hur bagaget är utformat också om det ryms handtag och liggdel på längden. Jag har också fått tips om att man kan ställa chassit på högkant och liggdelen bredvid.

      Svara
  7. Lotta

    Hej
    Jag har en Brio go next som vi köpte ny och började använda i juli i år. Det är luftdäck och efter fyra månader var det punka på båda däcken. Innerslangarna var fulla med hål. Köpte två nya innerslangar på cykelaffären och lagade. Efter tre veckor var det punka igen på ena däcket. Vi har tittar noga i däcket så det borde inte ha suttit kvar något som gjort hål igen. Vet inte om det är någon annan som upplevt att det går punka ofta? Kan det vara dålig kvalité på ytterdäcken? Jag har inte gått i skogen och inte på i trappor. Mest på asfalt och grusväg.
    Mvh Lotta

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det är inget problem jag har hört talas om på Brio Go Next, men är det så att det blir punka väldigt lätt så är det ofta ytterdäcken som inte är så bra, eller att det fastnat något inuti däcken som man inte ser. Har ni hört med er återförsäljare om det går att reklamera? Det låter inte bra att det ska bli punka så fort på helt nya slangar, jag skulle testa att byta även däcken, men hör först om ni kan få det på reklamation.

      Svara
  8. Sandra

    Behöver man ha adapter för ”brio go carrier”? Står olika på olika sidor. Att man inte ska behöva ha adapter utan det är bara att klicka i den på vagnen.

    Och vet du om ”brio primo” babyskydd passar vagnen?

    Med vänlig hälsning,

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Du behöver en adapter men den ingår när du köper babyskyddet go carrier. Nej, Brio Primo passar inte Go.

      Svara
  9. Linn

    Vi ska få vårt första barn i juni och igår var vi och tittade på vagnar. (vilken djungel detta är!!) Jag gillar gunget som finns i äldre vagnar, den enda vagnen som jag tyckte hade det gunget var Brio Happy. Men jag gillar inte utseendet på Happy, jag vet att det inte är någonting som jag ska hänga upp mig på. Det enda viktiga är att mitt barn ska sitta bekvämt och tryggt, men jag kommer inte trivas med en vagn som jag tycker är ful. Så jag undrar finns det någon vagn som har samma härliga gung som Brio Happy? Jag tyckte att det flesta vagnar var så stela, jag vill kunna gunga/vagga barnet i vagnen när det ska sova.

    Hur är Brio Go Next? Finns det något gung i den? Jag provade Brio Go igår men tyckte att den var väldigt stel, är det skillnad på dessa två? Det jag har läst om Go Next gillar jag, men jag vill inte ha en stel vagn. Blir det bättre fjädring om man har terränghjulen på?

    Svara
    1. Marika

      Hejsan.
      Vi har en brio go next och vi är helt galet nöjda! Vår dotter är 4 månader och älskar att ligga i vagnen. Det är jättehärligt gung i den!! Inte alls stel! Vi älskar vagnen och jag kan inte annat än rekommendera den. Vi har inte testat sittdelen än så den kan jag inte uttala mig om:)

      Svara
    2. Elin Inläggsförfattare

      Hej! De flesta vagnarna kan nog kännas stela om de står oanvända i en butik och man inte har någon tyngd i. Det blir en helt annan grej med ett barn i, Mitt tips är att låsa bromsen och trycka ner handtaget mot marken så känner du om det finns bra fjädring eller inte. Vad du är ute efter är nog en vagn med traditionell dressinfjädring, alla Emmaljungas vagnar med fyra fasta hjul (Edge, Mondial, City Cross) har det och de har även ställbar fjädring så att du kan anpassa hur mjukt du vill ha den. Sedan finns även Crescent Comfort och Retro med den typen av fjädring. Kronan Duo finns också. Men allra bäst fjädring skulle jag säga att Brio och Emmaljunga har. Helst bör du nog också ha lufthjul om det ska blir riktigt mjukt.

      Brio Go Next har också riktigt bra fjädring och gung, en av de vagnarna med svängbara hjul som har bäst fjädring, det blir dock aldrig samma sak som en vagn med dressinfjädring. Det blir sämre gung i Go Next om man har terränghjulen, terränghjulen har ingen fjädring men det har de vanliga framhjulen.

      Svara
      1. Linn

        Tack för era svar! Jag ska leta upp en butik som har en Go Next så jag får prova den lite! Vi har väldigt liten bil så hade vart perfekt med en Go Next som inte tar så mycket plats!

        Svara
  10. Sara

    Nu är det dags att köpa vår första vagn. Det står mellan en britax go next eller bugaboo Buffalo. Vi har svårt att avgöra vilken som är
    Bäst. Vi bor i en stad med mycket kullersten. Vi vill kunna gå på lätta skogsstigar också. Har du tips på vilken som kan passa bäst till det?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag tror att ni då ska satsa på Britax Go Next, Bugaboo Buffalo har nämligen ingen fjädring så jag tror att det lätt blir väldigt skumpigt på kullersten. Go Next går mycket mjukare trots att den har mindre framhjul. (Underskatta aldrig bra framhjulsfjädring, är ett litet motto jag har 😉 )

      Svara
  11. RH

    Hei,

    Vet du om de adapterne som går fra Brio Go til Maxi Cosi Cabriofix også vil fungere på vognene som selges under navnet Britax Go Next?

    MVH Ragnhild

    Svara
  12. Anna

    Finns det inget uppfällbart ryggstöd i liggdelen? Kan barnet enbart ligga ned i liggdelen? Verkar knasigt.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det stämmer, det är väldigt få vagnar som har uppfällbart ryggstöd i liggdelen nu för tiden, i princip bara Emmaljunga och Kronan. Man byter till sittdelen när barnet vill sitta upp.

      Svara
  13. Thuc To

    Hej,
    Först och främst, väldigt bra recensioner!!
    Läser och förstår mer och mer om vagnar inom korta 30 minuter läsning av din blogg 🙂
    Jag undrar bara, finns det något som Go Next inte kan som Smile kan?
    Vi tänker mest att skippa liggdelen då den används så kort tid och eftersom vi bor i lägenhet så är babyliften mycket bekvämare för oss.
    Kan man använda lift på Go Next?
    Bildelen, där man kan lätt koppla till på Smile, vad jag förstår så krävs en adapter på Go Next, är det otympligt att ha det med sig och använda med?
    Vi har inte bråttom, då ungen är planerat till slutet av September, men gillar att ta tid att jämföra saker som kommer att användas en lång tid, som barnvagnar.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Tack! Go Next är en designvagn och Brio själv utvecklat medan Brio Smile är en vagn som en fabrik i kina utvecklat och som säljs i olika länder under många olika märken och namn. Så i mångt och mycket är det att du får en designvagn med en smart ihopfällning som du betalar extra för. Sedan har Smile haft en hel del problem med reklamationer i alla fall i början, något som inte Go haft på alls samma sätt. Go Next kan tex. fällas ihop med sittdelen bakåtvänd, det kan inte Smile. Smile har helt plant liggläge och går att använda med lift. Det går inte att ha lift i Brio/Britax Go Next, den har inte plant liggläge och du kan därför inte läggal ift i liggdelen, den säljs dessutom alltid tillsammans med liggdel. Adaptrarna som du har för att fästa babyskyddet är jättesmidiga och inte alls jobbiga att ha med sig, bara någon decimeter långa http://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/bilstolsadapter-brio-go-till-britax.html Kika gärna på denna jämförelsen https://www.barnvagnsblogg.com/brio-smile-vs-brio-go-2/ Det är iofs en Brio Go och inte Go Next, så det finns några sillnader, Go Next har tex. längre sufflett och bättre hjul (lufthjul).

      Svara
      1. Thuc To

        Tack för svar och länkarna, ska läsa vidare på de!
        Synd att det inte går att ha lift då vi bor i lgh utan hiss.
        Men kanske en spontanlösning med lite hemmasnick kan få platt del på sittdelen 😉
        Sedan är det väl priset som kan avgöra lite då Go Next är en premium vagn.

        Svara
        1. Elin Inläggsförfattare

          Alltså tyget på sittdelen är för kort, den går inte att fälla ner plant även om du hemmasnickrar (vilket jag absolut inte skulle göra på en ny vagn) dels har du ingen garanti då och dels är en vagn alltid säkerhetstestad noggrant och ändrar då något på den så vet du aldrig om den skulle klarar testerna. Att ändra liggläget kan tex. göra vagnen mer ostabil och framtung.

          Svara
          1. Thuc To

            Med hemmasnick menar jag att ta en playwood skiva och stoppar upp den och ha den i liftet, så den blir plant, oavsett om sittdelen är böjd, typ som en ”adapter”.
            får måttanpassa isåfall.
            Jag förstår vad du menar och det är inte tanken att ändra något på vagnen, för det skulle, som du säger, påverka egenskaperna jättemycket.

          2. Elin Inläggsförfattare

            Alla liftar har en hård platta i botten, men eftersom ryggstödet är mycket högre upp än sittytan i och med att liggläget inte är plant skulle även liften luta lika mycket. Barnet skulle glida ner mot fotändan och små barn ska inte ligga lutade utan helt plant.

  14. Catharina

    Hej!

    Tack för en bra blogg.

    Hur länge skulle du rekommendera att man använder liggdelen på en Brio go next?

    Med vänlig hälsning, Catharina

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Rekommendationen är att man börjar med sittdelen tidigast vid 6 månader. Jag skulle säga att du bör byta när barnet lärt sig sitta, då orkar de sitta i sittdelen och det kan bli farligt om de sätter sig upp i liggdelen.

      Svara
  15. Linnéa

    Hej!

    Kanonblogg verkligen!
    Jag tänkte höra om du vet om man fortfarande kan få tag på Go next Neon edition. Har blivit så förälskad i just denna vagn men jag lyckas inte hitta den på nätet. Har sett ett par ute på Blocket men tyvärr alldeles för långt ifrån min hemort. Är det andrahandsmarknaden som gäller?
    Några tips?

    Svara
    1. Rebecca

      Hej Linnéa,

      Var bor du? Vi har en i Neon som vi snart kommer sälja! Finns i Sthlm och kan levereras till både Örebro eller Norrtälje.

      Svara
      1. Frida

        Hej Rebecca!

        Finns din go next neon kvar? I sådana fall får du gärna skriva din mejladress så hör jag av mig! 🙂

        Hälsar Frida

        Svara
    2. Elin Inläggsförfattare

      Jag vet inte, den har slutat tillverkas men den kan ju finnas kvar i någon affär, jag har inte sett den någonstans.

      Svara
  16. Ingvild

    Hei! For en fin og informativ blogg for en som skal ut å kjøpe barnevogn for første gang. Jeg bor i leilighet i byen og er opptatt av å begrense forbruket mitt og ønsker derfor kun én vogn som jeg kan bruke hele barnevognperioden (supplert med barnehagevogn etter hvert). Jeg vil at den skal kunne brukes både i byen og i marka, og har derfor vurdert Britax Go Next supplert med luftfylte terrenghjul til turer i marka og om vinteren. Høres dette ut som et klokt valg? Hvilke andre vogner ville du evt. anbefale om man kun skal ha én som takler alt? Jeg har testet Britax Go Next i butikken og syns den er lett å sette sammen og ta fra hverandre, god å trille og har fantastisk fjæring. Har hittil ikke prøvd noen annen vogn som jeg syns kan måle seg med denne, men du har jo prøvd mange vogner som jeg ikke har kommet over i butikkene så langt… Tusen takk for hjelpen! Smil fra Ingvild

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jagt ycker det låter som ett bra val om man ska ha en vagn från födseln och upp. Nya Mountaon Buggy Urban Jungle V3 kanske annars kudne vara något?

      Svara
  17. Conny Lindgren

    Hej

    Jag har en Go Next och ska skaffa mig ett babyskydd.

    Finns det något skydd som passar vagnen utan adapter?

    Man vill att det ska vara så smidigt som möjligt…

    Svara
  18. Jennifer

    Hej!
    Vi köpte en Brio Go Next i höstas från Jollyroom. Den har börjat krångla rejält och vi skulle vilja försöka reklamera den. Nu är det ju dock Britax istället för Brio. Hur reklamerar vi? Är det till Jollyroom eller Britax? Vet du hur det funkar?
    Tack för hjälpen!

    Jennifer

    Svara
  19. Jennie

    Hej jag blev lite fundersam när jah fann denna info på en annan hemsida: 

    Britax Go Next heter numera bara Britax Go, eller med tillägget 2015, dvs. Britax Go 2015.

    Så om jag finner en britax go 2015 så är det med de förbättringar som finns på den nya modellen? Det finns inte en britax go 2015 och en britax go next 2015? 

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det där är felaktig information, både Britax Go och Britax Go Next finns kvar. Britax Go har inte fått Go Nexts förbättringar.

      Svara
  20. Susanna

    Hej!

    Håller på att kämpa mig svettig här hemma.
    Hur fäster man på bästa sätt en stor tjock åkpåsen från Bozz i sittdelen på Go Next?
    Finns det ngt sätt att spänna den runt ryggplattan eller är det bara via selen som gäller?

    Med vänlig hälsning,
    Susanna

    Svara
  21. Emma

    Hej funderar starkt på att köpa denna vagn. Men önskar att köpa en bilbarnstol/babyskydd som fungerar att klicka i vagnen. Vet att baby-safe plus shr ii är väl standard för denna vagn men tycker ändå inte om detta babyskydd. Utan är med inne på en besafe babyskydd. Men vilka babyskydd kan man använda till denna vagn? och vilka adaptar ska man ha som passar denna vagn? Förlåt för snurrigt inlägg hoppas du förstår.

    Svara
  22. Jenny

    Hej! Har nyss köpt en go next och undrar om det finns någon bra ståbräda som passar till. Hon i butiken var tveksam. Vi har en 3 årig som jag tror gärna skulle vilja tjuvåka lite då och då nämligen.. Tack för en bra blogg!

    Svara
  23. Emma

    Hej tänkte köpa mig en britax go next 2016du ska inte testa denna vagn inom dom närmaste månaderna och göra en recension? Tänkte du kan ju detdär med barnvagnar och du gör väldigt bra recensioner 🙂

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, det har jag inga planer på, men det är väldigt små skillnader jämfört med Brio Go Next, det är bara maxvikten och selen som är annorlunda, och hjulen som gör den lite smalare.

      Svara
  24. Sara

    Hej!
    Jag har läst dina recensioner för både brio smile och go next! Brio smile finns ju nu i en ny utgåva= britax smile 2.
    Vi åker ofta bil, fullpackad utan barnvagn :-p , vi kommer använda vagnen både i stan/butiker, promenadstråk, skogen. Vi vill ha en bra allroundvagn som är smidig att packa med, smidig att klicka i/ur de olika delarna men samtidigt vill vi att det ska va skaplig fjädring om vi är ute i skogen.
    Vilken utav dessa två vagnar föredrar du sj?
    Tacksam för svar!

    Svara
  25. Bill

    Hej Elin!

    Tack för en fantastisk blogg, har haft mycket hjälp av dig inför barnvagnsval!

    Jag köpte nyss en begagnad Brio Go (-13) och har en fråga om bygeln. Den glappar och sitter inte helt fixerad, man kan liksom rucka den lite fram och tillbaks. Brukar det vara så eller är det något fel på min? Känns som om den skulle kunna gå sönder om min bebis rycker för mycket i den. Det är alltså i fästena och inte i själva bygeln det glappar (så det skulle ju inte hjälpa att köpa ny bygel om den gick sönder).

    Väldigt tacksam för svar, vänliga hälsningar Bill

    Svara
  26. Malin

    Hej. Snygg recension. Vi får vårat första i september och börjat kika på vagn för att hoppa på ett bra erbjudande förhoppningsvis.
    Det står mellan bio happy och brio/britax go big . Har du fått känna och klämma något på big? Happy har jag själv kört mycket av och vet precis hur den fungerar. Men vi känner ändå en dragningskraft till big.
    Om jag förstått rätt är det i princip hjulen som är den ända skillnaden.
    Vi bor på landet och har därför mycket grusvägar att se fram emot på våra promenader. Men såklart vill vi ha en vagn som funkar bra i staden också. Skogspromenaderna här har bra stigar men är tyvärr en bra bit ifrån huset så vi känner inget jättestort behov av en skogsvagn.

    Du som har stor erfarenhet av olika vagnar i olika miljöer vilken skulle du rekommendera? Go big eller happy? Eller någon vi kanske inte kikat på?

    Tacksam för svar.
    /kluven blivande mamma

    Svara
  27. Charlotta Arnesson

    Hej! Vill ni skicka information och reklam blad på en brun brio go next och hur mycket den kostar samt om det går att få på del bealning. Med vänlig hälsning Charlotta
    Snickargatan 10f 78331 säter

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.