Mitt barnvagnsår 2012

När detta år startade ägde jag två vagnar och de två var de enda vagnar jag någonsin ägt. Nu tänkte jag berätta vad som hänt sedan dess, för helt ärligt känns det som en evighet sedan.

Den första vagn jag någonsin ägt var en Emmaljunga City Cross –08 i färgen Bright Blue. Den stod och väntade på försäljning när året började och såldes sedan i januari.

DSC05449

Den andra vagnen som fanns i min ägo var en Emmaljunga Ozone –11 Pro Coffee, som tro det eller ej fortfarande finns kvar här hemma!

2012-10-10 10.49.44

I början på februari kom en svart Kronan Sulky hem till oss som jag fick testköra. Men den fick Kronan tillbaka några månader senare.

IMG_0534

I mitten på februari köpte vi en Teuonia Fun –07 som var tänkt att ställa uppe hos mina svärföräldrar. Där hamnade den också men användes bara någon vecka innan jag tröttnade och vi insåg att vi behöver en vagn även för transport till och från dem.

IMG_0018

I april fick vi en BabyJogger City Mini GT som användes ganska flitigt under sommaren.

IMG_0057

I början på juli kom en Kronan Duovagn som vi också fick testköra. Sitt- och liggdelen finns kvar här hemma fortfarande (men sitter nu på Duo S-chassit) och chassit har åkt tillbaka till Kronan.

IMG_0230

I mitten av juli hittade vi även en billig Emmaljunga Scooter som vi tänkte ha som resevagn istället för Teutonia Fun. Men den gick sönder på första flygningen så vi insåg att den inte var så bra som resevagn och sålde den för mer än dubbelt så mycket som vi köpte den för (efter lagning och fixning av både oss och babyproffsen). Men fin färg och skönt gung det hade den verkligen.

IMG_0331b

I augusti var jag hos Crescent och fick med mig en Crescent Trike hem att recensera. Den har nyligen åkt tillbaka till Crescent.

IMG_0103

I September köpte vi en Emmaljunga Scooter S –12 PP Black/Pink eftersom vi ändå gillade Scootern men hade behov av en vagn med svängbara hjul som vardagsvagn.

IMG_0274

Kort därefter köpte vi även en begagnad Kronan Sulky eftersom vi insåg att det var den enda resevagnen som funkade för oss. Den fungerar utmärkt som resevagn så den kommer nog få stanna ett bra tag.

2012-10-11 11.20.56 B

I september kom även Kronan Duo S-chassit som jag fick förmånen att testa. Den bor fortfarande här hos oss och kommer få stanna länge.

IMG_0429

I november köpte jag en begagnad Quinny Yezz, mest för att det var roligt att testa. Den står i hallen och väntar på att testas lite mer så att jag kan skriva klart recensionen.

IMG_0208

Ett par veckor i november fick jag även låna en Brio Spin.

IMG_0082

I november köpte vi också en Emmaljunga Crossway med massor av tillbehör för 150 kronor. De flesta tillbehören har vi sålt, chassit skänkte vi bort men sittdelen finns här hemma och åker på Ozone-chassit. Vi har redan gjort vinst på den på de tillbehör vi sålde.

IMG_0070

Bara några dagar senare kom även en Teutonia BeYou som jag har provkört.

2012-12-14 13.09.22

Och för ett par veckor sedan kom också en efterlängtad Brio Smile hem till mig som jag provkör.

2012-12-26 11b

16 vagnar har alltså passerat hemmet i år (men jag har inte ägt alla) och sex och en sittdel finns fortfarande kvar.

Det var mitt barnvagnsår 2012, hur har ert barnvagnsår varit? Nästa år väntar en del spännande saker här på bloggen som jag är riktigt förväntansfull över och jag hoppas också få testa en hel del nya vagnar.

4 thoughts on “Mitt barnvagnsår 2012

 1. Therese

  Hehe ja inget emot ditt barnvagnsår men vi har kört våran Emmaljunga Nitro -11 hela året som endavagn. I början av året bytte vi från liggdel till sittdel och nu i slutet på året har vi vänt sittdelen framåt.
  Vi har varit på 2 utlandsresor på den första lånade vi en Carena p-sulky och för 1 vecka i grekland dög den, men för 3 veckor i Istandul köpte vi den mer rejäla Bozz BMX jogger tror jag den heter, den ultimata ”resa till släkten i en by nära istanbul-vagnen” 🙂 Trångt, ojämnt underlag och inte det minsta barnvagnsanpassat nån stans alls 😉

  Svara
 2. Eva

  Ja jämfört med ditt barnvagnsår kan jag inte skryta med mycket. Vi är ju dock på väg att avveckla alla våra vagnar nu när barnen börjar blir större.

  Våra vagnar:

  Emmaljunga citycross -08 den står nu trasig i källaren då chassit är knäckt, ska se om det går att laga annars säljer jag den i delar. Den har blivit använd som sovvagn på fsk framtill för någon månad sedan då jag inte vågade låta dottern sova i den mera.

  Brio nova – nuvarande sovvagn på dagis verkar fungera bra men jag gillar annars inte Brio och den ändrade inte min uppfattning då vi knappt klarade av att fälla ihop den.

  Emmaljunga scooter ca -05 Den enda vagnen som vi ibland använder skönt när något av barnen är sjuka eller om vi har bråttom.

  Carena tvillingvagn ca -09 Köpte den begagnad för 1000 inkl mjuklift vilket vi inte behövde sålde den sedan för 700 nok Den vagnen använde vi en heldel men mest när vi var iväg på köpcenter mm. Det var en trehjuling med fast framhjul men trots det väldigt smidig.

  Emmaljunga (äldre modell ca -00) – Vi fick den begagnad och när dottern slutade hos dagmamman så lämnade vi den där, den har varit underbar som sovvagn men jag gillade aldrig att gå med den.

  Acta graco paraply sulky: Vi köpte den för att kunna ha att sätta fast bilstolen på samt att kunna använda den till storebror om vi bara var ute med honom i bilen för att slippa dra med stora vagnen.

  Emmaljunga syskonsits: Använde första vintern istället för tvillingvagn vilket vi var jättenöjda med men sen så blev storebror för tung för den.

  Det är de vagnar vi har haft, paraplysulkyn borde egentligen inte stå med här då vi gjorde oss av med en redan förra hösten, men jag tog med den endå =)

  Hur kom det sig att du började testköra vagnar? blev du tillfrågad eller frågade du fabrikaterna?

  Ser fram emot nästa år och vilka vagnar du testar då.

  Svara
 3. Anonym

  Jag skulle önska mig att du gör en rankinglista som du uppdaterar kontinuerligt med alla vagnarna. Jag inser att olika vagnar har olika funktioner men tycker det skulle vara bra vägledning.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.