Första intrycket av Kronan Duo -15

Nu har jag fått hem en Kronan Duo –15 som vi ska ha med oss på fjällsemestern bland annat. Jag har tidigare testat Kronan Duo men nu till årsmodell 2015 har den fått en uppdatering av sittdelen som jag också skrivit mer om här. Det blir alltså inga stora överraskningar för mig att köra denna vagn, men ska bli intressant att testa den nya sittdelen lite mer och se vad den har att erbjuda. Den fullständiga recensionen finns nu här.

Fotstödet har en ny design som mer liknar det på Sulkyn och på den allra första Duon. Sittytan är också djupare och fotstödet både längre och bredare vilket gör att ett äldre barn har mer plats för sina ben. Suffletten är dock lägre ner på denna nya sittdelen än på den gamla vilket gör att barnet har mindre plats upptill. Detta gör att min fyraåriga dotter på 101 cm (som iofs både slutat åka vagn och passerat maxvikten) måste böja sig ner lite för att man ska kunna fälla ut suffletten och hon tar i tyget när den är utfälld. Den nya sittdelen har dock bredare sittyta och några centimeter längre liggläge så dottern ryms att ligga bättre i denna sittdelen. Hon ryms dock inte att ligga helt raklång.

DSC00983bDSC00985

1-åringen som är den som ska åka i vagnen ryms dock bra, han är 78 cm lång och har massor av plats kvar på fotstödet.

DSC00964b

En ny funktion på denna sittdelen är att man kan fälla fram den när man ska fälla ihop vagnen. Så att vagnen kan fällas med sittdelen på och fortfarande bli kompakt.

DSC01034

Jag har tagit vagnen på en liten premiärpromenad också. Och precis som förra gången jag körde den tycker jag att den rullar riktigt lätt. Hävkraften är bra vilket gör att det är lätt att svänga med vagnen. Den rullar mjukt och fjädrar bra tack vare fyra fasta lufthjul och fjädring. Det finns egentligen ingenting som slår fyra fasta lufthjul och fjädring när det gäller mjukhet, vagnen rullar så jämnt och mjukt.

2015-02-27 10.07.43

Eftersom vagnen ska med på skidsemester blir det en hel del snökörning och massor in och ut i bilen, säkert en och annan promenad på grusvägar och så ska lillen sova i den varje dag. Ett riktigt hårdtest som jag tror att den kommer klara galant vilket är en av anledningarna till att jag valt att ta med just den här vagnen till fjällen. Hela recensionen finns nu att läsa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.