Kronan Sulky S – en första titt

DSC07729

Idag har jag varit på underbara barn och bland annat kikat på Kronans nya modeller som kommer ut i december. Kronan Sulky S var väldigt populär på mässan och det var många som ville titta på den hela tiden. Men jag lyckades både ta en hel del bilder och känna ordentligt på den. Kronan Sulky S är i grunden samma vagn som Sulky -15 det som skiljer är framhjulen och varukorgen, allt annat är samma. Framhjulen är 8 tums svängbara lufthjul och bakhjulen är 10 tums lufthjul (precis likadana som sitter på Sulkyn). Framhjulsupphängningen är precis likadan som den på Duo S och City. Det går att låsa framhjulen genom att trycka ner en bricka, och det är lätt att klicka loss dem. Hjulen sitter inte i samma linje utan framhjulen sitter tätare ihop. Med tanke på den ganska stora framhjulen och att det är lufthjul tror jag ändå att detta är en helt okej vintervagn.

DSC07732 DSC07734 DSC07735
DSC07731 DSC07874 DSC07863 DSC07862

Varukorgen är som sagt lite annorlunda på grund av att den annars skulle ta i framhjulen. Måttet på varukorgen är 35×27 cm. Varukorgen går också att komma åt framifrån om man fäller upp fotstödet.

DSC07769 DSC07768

Hela sittdelen, liggläget, fotstödet, suffletten osv. är det samma på Sulky S som på Sulky -15. Kronans lösa sele, steglöst ställbart ryggstöd, ställbart fotstöd, den höga bågen osv. är precis samma på båda sulkyna.

DSC07864 DSC07865 DSC07866

DSC07736 DSC07737

När jag publicerar de här bilderna på Kronan Sulky S liggläge vill jag också säga att Sulky -14 som jag testade i våras hade sämre liggläge än vad denna har. Antagligen var det något ”fel” på den sulky -14 jag hade, för liggläget ska inte ha förändrats det ska vara nästan helt plant precis som det är på denna Sulky S.

DSC07740

DSC07770
DSC07870

Hopfälld blir Kronan Sulky S nästan lika liten som Sulky, den blir 67x53x40 cm ihopfälld. Tar man av hjulen går den in i Kronan Sulkys resväska.
DSC07739

DSC07861

Jag hade tyvärr inget barn med mig att testa i vagnen, men jag provkörde den med en docka på ca 7 kg i och under det förutsättningarna tyckte jag vagnen kändes riktigt lättkörd. Jag tycker man får mer användning av det ergonomiska handtaget när det är svängbara framhjul för man får rätt bra svängkraft när man håller på sidorna. På mässgolvet med en ganska liten tyngd i tyckte jag vagnen kändes riktigt lättkörd, men även de som testat med tyngre barn i säger att den är lätt att köra, så det bådar gott. Det här är en vagn som jag verkligen ser fram emot att testa, ska ni veta 😉

Kronan Sulky S finns att kika på i Bontis monter på underBara Barn. Kronans vagnar kan bokas med 10 % rabatt och reflexsuffletterna säljs för 499 kronor.

Som tillbehör finns också en fotsack som är ny i Kronans sortiment. Den kostar 349 kronor. Den är i samma tyg som suffletterna, själva kanten framtill är fodrad men annars är det ett tunt vindskydd. Fördelen med det är dock att det blir väldigt litet när man viker ihop det.

DSC07766 DSC07767 DSC07869 DSC07868Ett annat tillbehör är en axelväska som går att vika ihop och förvaras i sin egen ficka, mycket smidig. Den finns i svart och reflex.

DSC07876

Det kommer ett till inlägg om nyheterna från Kronan och massor av fler inlägg från underbara barn såklart, men detta är vad jag klarade av på tåget just ikväll 😉

9 thoughts on “Kronan Sulky S – en första titt

 1. Malin

  Då är det något fel på min sulky -14 också för den har verkligen inte sådär bra liggläge, nu när jag vet att det inte ska vara så vart jag ännu mer besviken på det än vad jag var innan 🙁 Sånt borde väl gå att reklamera?

  Svara
 2. Kabir

  Hi,
  Your blog is very helpful and informative. I was looking for a rain-cover for or Trille Viper 4s but couldn’t find any. Do you have any suggestions, that which rain cover will best fit Trille Viper 4s?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   There are many universal raincover to fit most strollers. Tullsa have rain covers for many different types of strollers, their rain cover for big strollers should work for example.

   Svara
 3. titti

  Jag har en nya sulkyn som kom i våras och var väldigt nöjd med den i början… Nu har jag haft den i tre månader och den är en stor besvikelse! Trots att jag efter 1,5 månad smorde och spände över vagnen är där en skruv som lossnat klämman bak på ryggstödet hoppar över så när jag kör över ett gupp vänder sig den övre delen av klämman uppåt och liggläget blir då fullt där har också blivit ett väldigt irriterande gnisslande ljud.. Ljudet sitter inte i hjulen utan uppe i vagnen.. Jag ville reklamera vagnen och få pengarna tillbaka men verkar inte som jag har rätt till att få det. Malin jag tycker du ska berätta att du inte är nöjd så kronan får veta detta. Jag köpte min vagn via en återförsäljare så har kontaktat kronan nu och ska se vad dom säger.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Reklamera kan du absolut göra och den reklamationen hoppas jag verkligen att de godtar. Däremot har du inte rätt att få pengarna tillbaka förrän samma fel uppstått tre gånger. De har rätt att laga vagnen åt dig två gånger först (det gäller alla reklamationer).

   Svara
  2. Alice

   Vi har också sulkyn som kom i våras och har upplevt samma problem som du. Jag hörde av mig till kronan som nu skickat ut en ny ryggplatta där spännet förhoppningsvis ska fungera! Gnisslandet upplever vi också men det har jag inte tagit mig för att påpeka/reklamera. Irriterande ljud är det i alla fall…

   Svara
 4. Victoria

  Vi har tidigare haft en Kronan sulky som vi var jättenöjda med (2010 tror jag). Nu fyller tredje barnet 1 och d är åter dags för sulky. Väljer mellan vanl kronan sulkyn (2015) och sulky s. Älskar svängbara hjul (fast vi har redan 1 babyjogger city versa gt) Men då vi bor på landet (Skåne) och lever aktivt uteliv m häst o hund (skog och grusväg) behöver vi en vagn som klara tuffa underlag, samtidigt som vi åker mkt bil och även reser en del m tåg och flyg. Du som klämt och känt lite på nya Kronan- fasta hjul eller svängbara? Har aldrig kört Kronan S- klarar de tuffa tag? Babyjoggern är bra men känns lite plastig när underlaget är tufft. Emmaljunga nitro funkar inte alls…

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Svårt det där, det är väldigt svårt att säga hur den klarar terräng utifrån att bara testat den lite snabbt inomhus. Ska ni ha den specifikt för terräng så skulle jag nog faktiskt satsat på fasta hjul, då kan du ha terränghjulen till, på så sätt klarar den ju terräng väldigt bra. (Men om man väljer fasta hjul rekommenderar jag verkligen den äldre med raka handtaget, mycket lättare att häva). Jag gillar också svängbara hjul, men jag går nästan aldrig i skogen så för mig blir valet enkelt 😉 Jag kommer att recensera Sulky S och då självklart testa den i terräng så om du kan tänka dig att vänta till dess kan jag ge dig ett mer säkert svar 🙂

   Svara
   1. Victoria

    Åh, tack för svaret! Äntligen hittade jag det 😉 , kommenterat på ditt nya inlägg också- strunta i att svara på d (jag som är vimsig). Väntar m spänning på att du testar Sulky s i terräng- följer! Haft så mkt hjälp av din blogg! Älskar vagnar och tillbehör, men kan ju inte köpa allt 😉 Näst på tur; sulky till lillkillen, snart 1 år samt ngt som skyddar mot kyla o vind när han sover i den- outdoor sovkokong tror jag d blir 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.