Etikettarkiv: Kronan Syskon

Kronan Syskon vs Bugaboo Donkey Duo

DSC05815

Bugaboo Donkey och Kronan Syskon två av de hetaste populäraste syskonvagnarna just nu. Och två riktigt bra kandidater om man söker en syskonvagn med individuellt vändbara sittdelar. Här kommer en jämförelse där du kan studera dem sida vid sida.

Eftersom jag jämför med en syskonvagn har jag valt att ange mått och vikt för Bugaboo Donkey Duo, alltså som syskonvagn.

  Kronan Syskon Bugaboo Donkey
Hjul: 4 lufthjul 4 lufthjul
Svängbara hjul: Ja Ja
Liggdel: Ja, tillval Ja, ingår
Typ av sittdel: Traditionell Ergonomisk
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: Steglöst 3 (2 framåtvänd)
Broms: Kugghjulsbroms av revolvertyp Kugghjulsbroms av revolvertyp

Läs mer

Recension av Kronan Syskon

DSC05749

Märke: Kronan
Modell: Syskon
Årsmodell: 2014
Färg: Gul (säsongsfärg)

Kronan Syskon är Kronans Syskonvagn som kom sista mars i år. Jag har fått förmånen att testa Kronan Syskon i ett samarbete med Kronan. Jag har använt Kronan Syskon i min vardag, jag har kört den i skogen, på långpromenader, på stan, åkt buss och packat in den i bilen. Jag har använt den med en liggdel och en sittdel och det är så jag kommer att recensera den.

Läs mer

Storleken på olika liggdelar

Jag har gjort ett litet test och låtit lillen testa alla liggdelar som jag har här hemma. Bilderna är tagna samma dag, samma dag som han även vägdes och mättes, han är 5 månader, 69 cm lång och väger 7,6 kg. Han är en ganska stor kille och ligger lite över normalkurvan. Hans syster var lika stor när hon var 8 månader, den kan vara bra att ha i åtanke 😉 Lägg också märke till att benen är lite olika mycket böjda på den olika bilderna, så det är svårt att jämföra rakt av, han ligger dock med huvudet högst upp på alla bilder.

Kronan Syskon, 72×25 cm

DSC06116b

Bugaboo Donkey, 77×27 cm

DSC06124b

Emmaljunga City korg, 73×33 cm

DSC06121b

Brio Happy, 73×32 cm

DSC06117b

Brio Go Next, 77×32 cm

DSC06119b

Kronan Duo S, 79×35 cm (samma liggdel till Kronan Duo)

DSC06127b

Första intrycket av Kronan Syskon

Så har då äntligen Kronans syskonvagn kommit hem till mig för att testas och recenseras. Denna vagn är i den nya säsongsfärgen gul.

DSC05749

Kronan Syskon har alla de egenskaper som en Kronan generellt sett har, har man kört Kronan innan så känner man igen sig. Det är de stora lufthjulen, den rejäla känslan i chassit, solkepsarna i suffletterna, bärhandtagen och det ergonomiska handtaget, och så den stora rejäla varukorgen förstås, alla delar finns där. Vagnen är lättkörd och känns rejäl.

Kronan Syskon har inte de största liggdelarna och sittdelarna, men min 4 månaders son som är ganska stor för sin ålder ryms fortfarande bra i liggdelen och min dotter som är 3 år och 2 månader, väger 15 kg och är ca 95 cm lång får fortfarande plats i sittdelen. Hon är dock på gränsen till för stor eftersom huvudet snuddar vid suffletten.

DSC05605b

Jag vill redan nu skriva lite om bredden på vagnen, jag har nämligen redan mätt den. Vagnen ska vara 74 cm bred och det är den också på bredaste stället, vid en mutter som sticker ut på var sida av chassit. Även vid handtaget är den ca 73,5 cm bred. Men övriga vagnen, vid bakhjulen och över chassit är endast 72 cm brett. Detta innebär att jag som har en öppning i min ytterdörr på ca 73-73,5 cm kan få in Kronan Syskon genom dörren utan problem, så länge jag inte kör den in helt parallellt så att båda muttrarna kommer i öppningen samtidigt. Jag vet att en centimeter kan göra stor skillnad i många situationer (som min tex.) så därför tänkte jag att det är lika bra att jag informerar om detta redan nu 🙂

Tycker även att vagnen är väldigt lätt att fälla ihop, så skönt att slippa plocka isär den en massa. Den ryms också bra på längden i vår Saab 9-5.

DSC05602

När jag kört vagnen mer och testat den ordentligt kommer såklart en utförlig recension.

Kronans säsongsfärg – Gul

Nu presenterar Kronan vårens (och sommarens) säsongsfärg. Den har gången har valet fallit på gult, men den har en lite annorlunda design. Det kommer nämligen vara en tvådelad färg, basen på vagnen är svart, medan suffletten är gul. Såhär skriver Kronan om färgen:

Inspirationen kommer från solvarma havrefält och svenska sommarmiljöer men även från atmosfären i stan och dess fina gamla hus, en mjukt gul innerstadsputs. Vi kallar färgen kort och gott ”gul”.

14057366878_8043fbe14d_o_thumb914057358838_97591f7f51_o_thumb8

Färgen går bara att köpa om man köper en ny vagn, den säljs inte som lösa suffletter. Den finns till alla Kronans modeller, även Syskon. Vagnar i säsongsfärgen Gul har samma priser som vagnar i basfärgerna. Vagnarna finns att beställa för omgående leverans från Kronan, och hos deras återförsäljare.

14057422587_16d55d3f56_o_thumb214241796212_99b187e15a_o_thumb214220860416_fb77b9ed61_o_thumb2

Kronan Syskon – en första titt

DSC03576

Nu finns min recension av Kronan Syskon här.

Idag har jag varit och kikat på Kronan Syskon, jag har sett en tidig prototyp innan, men nu har jag alltså varit och kollat på den färdiga vagnen, klämt och känt och tagit en hel del bilder. För all basfakta om Kronan Syskon rekommenderar jag att du läser detta inlägget först.

DSC03563

En av de nya funktionerna på Kronan Syskon är att den har en knäled på sittdelsramen som gör att du kan flytta fram ett hack så att ryggstödet blir helt upprätt och suffletten går även längre fram.

Läs mer

Titta på Kronan Syskon

Kronan Syskon finns för leverans och hos återförsäljare först 31:a mars, men före det har du chansen att få se den i verkligheten hos ett antal av Kronans återförsäljare i landet. Redan i dag visas den hos Lilla Violen i Jönköping och imorgon hos Storken i Göteborg (dit jag själv tänkte försöka ta mig, det blir kul). Listan med platser och tider finns här, och den kommer dessutom att uppdateras med fler tillfällen. En riktigt bra chans till en förhandstitt om man är intresserad av Kronan Syskon.

Syskon bakifrån2

Syskonvagnar med individuellt vändbara sittdelar

Det finns nu för tiden ett helt gäng med syskonvagnar med individuellt vändbara sittdelar på marknaden, och fler kommer hela tiden. Jag har därför tänkt göra en översikt över alla vagnar som går att köpa nya just nu.

Bugaboo Donkey DuoBugaboo Donkey: Var inte den första vagnen med denna egenskap men anses ändå av många vara den bästa och mest genomtänkta. Det som är extra speciellt med Bugaboo Donkey är att den går att förvandla till en enkelvagn genom att ta av ena ligg/sittdelen och trycka ihop chassit så att det vara blir 60 cm brett. Bugaboo Donkey kan köpas som singelvagn (mono), som syskonvagn (duo) eller som tvillingvagn (twin). Det är samma ram som man använder både för liggdel och sittdel, man byter bara ut tyget som hänger i ramen. I Duoläget har Bugaboo Donkey ett liggdelstyg och två sittdelstyg, man kan alltså välja om man vill använda en liggdel och en sittdel, eller två sittdelar. Sittdelarna är ergonomiska och har tre lutningslägen när de är bakåtvända och två lutningslägen framåtvända (sittläge och viloläge). Ligglängden i sittdelen är 95,5 cm och bredden är 26,5 cm. Donkey har lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Bakhjulen är 12 tum och framhjulen 10 tum. Donkey har justerbart teleskophandtag. Vagnen är 74 cm bred som dubbelvagn. Vagnen går att fälla ihop med sitt/liggdelarna på och blir då 102x74x60 cm. Om man tar av sitt/liggdelarna blir måttet 91x60x55 cm. Vagnen väger 19,1 kg i duo. Maxvikt är 17 kg per sittdel. Priset är 15 300 kronor för duo och 16 900 kronor för twin. Min recension av Bugaboo Donkey hittar du här.

Läs mer