Emmaljunga 2015

WOW! Emmaljunga har presenterat sin nya kollektion för 2015 och nu har man verkligen lyssnat på kunderna och gjort många ändringar som jag tror blir riktigt bra. Bara en sådan sak som att de gamla punkteringsfria grusätande EVA-hjulen är borta, de finns inte mer, fantastiskt! De ersätts istället av både hjul liknande Scooter 3s hjul (de kallas Ecco) och riktiga lufthjul. Dessutom kommer mer färgglada alternativ till samtliga modeller och man har tagit bort den pösiga sufflettkjolen på City Cross, Nitro och Super Nitro. (Alla bilder är klickbara)

Double Viking Package2 raincovers, 1 changing bags Mood, 1 parasols, 2 seatpads, 2 hoods seat, 2 hoods carrycot

Emmaljunga Edge och Mondial

Alla modeller finns kvar utom Sport-chassit till Edge och Mondial, istället finns ett nytt chassi som heter Duo S Black Air, det är likadant som Duo S-chassit fast med LUFTHJUL, det finns dock bara i svart.

De andra Edge/Mondial-chassina finns kvar som vanligt förutom att Duo S-chassinas hjul är utbytta mot hjul liknande Scooter 3, alltså punkteringsfria mjuka hjul som det inte fastnar grus i, Ecco kallas de. Edge kommer i massor av nya färger, tex Petrol och Lilac, även Mondial De Luxe kommer i en ny färg, Pink Symphony, en ljusrosa dröm.

Duo S AIR väger 16,5 kg med sittdel och vanliga Duo S väger 15,7 kg med sittdel.

Edge Black Symphony:

12503 - Edge DC, Black Symphony

Edge Dallas:12533 - Edge DC, Dallas

Edge Sandhamn:12518 - Edge DC, Sandhamn

Edge Eton Blue:12520 - Edge DC, Eton Blue

 

Edge Eton Red:12519 - Edge DC, Eton Red

Edge Pink:12530 - Edge DC, Pink

Mondial De Luxe Pink Symphony18504 - Mondial de Luxe, Pink Symphony

Emmaljunga Super Viking, Viking och Double Viking

Super Viking, Viking och Double Viking får också en del förändringar. Även här är hjulen utbytta, det finns tre chassin att välja på till alla tre modellerna. Antingen Black eller White båda med Ecco-hjul (vita chassit har också vita fälgar) eller Black AIR som är ett svart chassi med lufthjul både fram och bak. Det kommer också en ny basfärg på sittdel och liggdel till samtliga modeller, nämligen White Leatherette. Precis som tidigare väljer du chassi, sittdelsfärg och liggdelsfärg för sig och kan köpa alla delarna separat, äldre chassin och sitt/liggdelar passar också dessa av nyare årsmodell. Suffletterna till Viking, Super Viking och Double Viking kommer i helt nya färger, flera av dem är mönstrade. Det finns även sittdyna, skötväska och parasoll matchande alla sufflettfärger. Sittdelar och liggdelar kostar 2300 kronor styck, förutom de i White Leatherette som kostar 2650 kr. Chassi till Viking kostar 3200 kronor och till Double Viking 3600 kronor. Super Viking chassi kostar 3990 kronor.

Super Viking med Ecco-hjul väger 12,3 kg och Super Viking AIR väger 13 kg. Båda chassina är 57 cm breda.

Viking med Ecco-hjul  är 51 cm bred och väger 11 kg medan Viking AIR är närmare 54 cm bred och väger 11,8 kg.

Double Viking med en sittdel och en liggdel väger 18,6 kg med Ecco-hjul och är 77 cm. Samma konstellation med lufthjul väger 19,3 kg och är 79 cm bred.

Super Viking med White Leatherette-liggdel och lufthjul:

24516 - Super Viking Carrycot, White Leatherette, 13584 - Chassi Super Viking Black AIR

Super Viking med svart sittdel och vitt chassi:38502 - Super Viking Seat Unit, Black, 13582 - Chassi Super Viking White

Viking med sufflett i Pink Symphony:50504 - Extra Hood SEAT Viking/S-Viking, Pink Symphony

Viking med tillbehörspaket i Petrol:92521 - Viking/Super Viking Package Petrol

All Black Double Viking med lufthjul:Double Viking

Double Viking med vitt chassi:Double Viking

Emmaljunga Nitro

Emmaljunga Nitro finns kvar, men har också den fått Ecco-hjul med samma kvalité som Scooter 3. Nitro har fått en uppdaterad tygdesign och suffletten är omgjord. Nitro hade innan vad elaka tungor kallat för en “hängpung-sufflett”, jag har dock aldrig irriterat mig över utseendet på suffletten. Men nu är alltså hängsuffletten borta och ersatt av en ny sufflett som har en dragkedja med extra förlängning som man öppnar när man fäller vagnen i liggläge eller vill dra fram suffletten extra långt. Nitro finns bara i åtta färger. Den väger 13,4 kg och är 57 cm bred. Priset är 6100 kr.

Nitro i Denver:

25511 - Nitro, Denver

Nitro i Luxury Tweed:25509 - Nitro, Luxury Tweed

Emmaljunga Super Nitro

Även Super Nitro har fått hjul i samma material som Scooter 3. Tygdesignen är uppdaterad och ser ut precis som Nitrons med en ny sufflett som har en dragkedja med extra förlängning som man öppnar när man fäller vagnen i liggläge eller vill dra fram suffletten extra långt. Fortfarande hör en viss tygfärg ihop med en bestämd chassifärg, Super Nitro finns i 27 olika färger. Super Nitro väger 15,1 kg och är 57 cm bred. Den kostar 6500 kronor i tygfärgerna.

Super Nitro i Brown Cherry:27506 - Super Nitro, Brown Cherry

Super Nitro i Boston:27510 - Super Nitro, Boston

Super Nitro i Petrol:27521 - Super Nitro, Petrol

Super Nitro i Lilac:27523 - Super Nitro, Lilac

Super Nitro Venice:27513 - Super Nitro, Venice

Super Nitro Madrid:27514 - Super Nitro, Madrid

Emmaljunga City Cross

Precis som övrigt sortiment har även Emmaljunga City Cross fått uppdaterade hjul och ny tygdesign och den nya suffletten med en förlängning i sufflettkjolen som döljs av dragkedja. Hjulen är nu Ecco-hjul, men det finns även tre färger på City Cross som har lufthjul, de heter Venice AIR, Navy Air och All Black AIR. De har lufthjul med vita däcksidor och stålekrar, förmodligen samma hjul som på classic chrome-chassit. City Cross finns även i 16 andra färger med punkteringsfria hjul. City Cross med Ecco-hjul väger 15,2 kg och är 58 cm bred, City Cross AIR väger 15,6 kg och är 60 cm bred. Priset är 6100 kronor för färger i vanligt tyg oavsett hjul.

City Cross AIR Navy:

21501 - City Cross AIR, Navy

City Cross AIR All Black:21502 - City Cross AIR, All Black

City Cross AIR Venice:21513 - City Cross AIR, Venice

City Cross i Sandhamn:21518 - City Cross, Sandhamn

City Cross Electric Blue:21527 - City Cross, Electric Blue

City Cross Amazonas Green:21526 - City Cross, Amazonas Green

City Korg Supreme

City Korg Supreme finns såklart kvar och kommer i alla 27 färger. Citykorg Supreme väger 5,2 kg.

City Korg Supreme i Pepita Navy:

26508 - City Carrycot Supreme, Pepita Navy

City Korg Supreme i Mustang:26512 - City Carrycot Supreme, Mustang

Emmaljunga Scooter AIR

Scooter 2.0 och Scooter S ersätts av Scooter AIR och Scooter S AIR som har lufthjul både fram och bak. Kommer i en hel del nya färger, bland annat Petrol och Lilac, riktigt fina. Jag har mätt bredden på Scooter S AIR och tyckte den var närmre 54 cm än 53 cm. Scooter S AIR väger 12,6 kg och Scooter AIR väger 13,8 kg. Priset för den är 2500 kronor.

Scooter AIR i Blue/Lime:37529 - Scooter AIR, Blue/Lime

Scooter AIR i Pink:37530 - Scooter AIR, Pink

Scooter AIR i Petrol:37521 - Scooter AIR, Petrol

Scooter S AIR i Lilac:35523 - Scooter S AIR, Lilac

Scooter S AIR i Denver:35511 - Scooter S AIR, Denver

Emmaljunga Buddy

Scooter 3 och 3s finns kvar men kallas nu Buddy, och kommer med en hel del nya sufflettfärger. Det kommer också en ny basfärg till den, White Leatherette. Buddy väger 10 kg och Buddy S väger 9,5 kg. Priset för Buddy och Buddy S är 2500 kronor. Buddy i White Leatherette kostar 2850 kronor.

Buddy i White Leatherette:39516 - Buddy, White Leatherette

Buddy S med tillbehör i Lilac:91523 - Buddy Package Lilac, Incl. Buddy Hood, Seat Pad, Apron in base colour

Buddy S med Electric Blue sufflett:52527 - Extra Hood Buddy/Buddy S, Electric Blue

Buddy S med Zebra sufflett:52537 - Extra Hood Buddy/Buddy S, Zebra

Buddy S med Magnolia sufflett:52538 - Extra Hood Buddy/Buddy S, Magnolia

Tillbehör

När det gäller tillbehören finns också en del nytt. Det finns massor av olika nya suffletter att köpa till, de kostar som vanligt 400 kronor. Det kommer också en ny skötväska som heter Mood och har utbytbara lock för att matcha med vagnen. Den kostar 800 kronor. Emmaljungas sittdyna har varit borta ett år och nu kommer en ny modell som matchar alla Viking-färger och kostar 450 kronor. Parasollet finns också i alla Viking-färger. Det finns också speciella paketpris för tillbehören till respektive vagn.

Viking med tillbehörspaket som kostar 2300 kr i Summer Pink:

92536 - Viking/Super Viking Package Summer Pink

Viking med tillbehörspaket i Summer Lime:92535 - Viking/Super Viking Package Summer Lime

Viking med tillbehörspaket i Navy Dots:92539 - Viking/Super Viking Package Navy Dots

Sidokorgen finns kvar och kommer förutom i svart även i Summer Pink och Summer Lime.Emmaljunga MY 2015. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga MY 2015. © Sven Persson / swelo.se

Kan jag byta hjul på min äldre modell?

Nu när det kommit nya hjul är det många som vill förnya sig och köpa nya hjul till sin äldre vagn. Jag tänkte därför reda ut vilka modeller det går att byta på. På Duo S-chassit, Super Viking-chassit och Super Nitro chassit går det bara att byta hjul om du byter hjulaxel och framgafflar. Enda undantaget är Ecco-framhjulen som går att byta till utan att byta framgafflar. City Cross går att byta till Ecco-hjulen, lufthjulen passar bara om man byter axlar. Nitro går bara att byta till Ecco-hjulen, för lufthjulen måste man byta axlar och framgafflar. Till Viking passar både Ecco-hjulen och lufthjulen. Till Double Viking passar bara Ecco-hjulen, för lufthjulen måste man byta axlar och framgafflar. Till Scooter 2.0, Scooter S, Scooter 3 och Scooter 3s passar både Ecco-hjulen och lufthjulen. Vad en uppsättning nya hjul kostar vet jag tyvärr inte.

Leverans av den nya kollektionen sker från och med början av augusti, men leveranstiden varierar beroende på modell och färg. Det går dock bra att förhandsboka den nya kollektionen hos närmaste återförsäljare redan nu.

Viking, Super Viking, Double Viking och Buddy har suffletter och tillbehör i följande färger: Pink Symphony, White Leatherette, Petrol, Apple, Lilac, Red, Electric Blue, Pink, Summer Lime, Summer Pink, Zebra, Magnolia, Navy Dots och Yellow.

Gamla färger som finns kvar är: All Black, Dakar, White Leatherette, Apple, Dark Grey och Black/White.

133 thoughts on “Emmaljunga 2015

 1. Sara

  Hej!
  Tack för en super intressant blogg :)! Jag väntar 2:an i juli och har beställt en duoble viking som ska komma snart så det jär inlägget var jätte intressant! Vet du om det kommer vara möjligt att byta hjul på den? Mvh, Sara

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är lite oklart fortfarande, enligt vissa kommer det inte gå, möjligtvis till de nya punkteringsfria, men det är som sagt inget jag vet säkert.

   Svara
 2. Linda

  Vet du om det kommer gå att köpa de andra hjulen och sätta på en super nitro eller gäller samma sak med hjulaxeln där med? Med vänlig hälsning, Linda

  Svara
 3. Frida

  Om jag förstod dig rätt så kan jag alltså inte köpa lufthhjul till min super Viking 2014 ? Eller har jag fel ?

  Svara
 4. emilie b

  Tack för inlägget! O sååå mycket fint de kommer med nu! Fast jag har två superfina Emmaljunga är man ju jättesugen på en till!! Men va konstigt Emmaljunga inte har uppdaterat sin hemsida än?!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det brukar dröja. Oftast har man fått vänta till slutet av juli- början av augusti, men de kanske skulle vara lite snabbare i år har jag hört 😉

   Svara
   1. Sara

    Emmaljunga verkar fortfarande inte ha uppdaterat sidan… Tråkigt! Så praktiskt när man kan bygga ihop sin vagn och sen gå till återförsäljare och ha allt ganska klart för sig. Kanonbra inlägg och äntligen fick jag se lite bra bilder på de nya färgerna, tack! 🙂

    Svara
 5. Malin

  Mye nytt i år! Syns det er så fint å kunne lese siste nytt på bloggen din 🙂 🙂 den nye city cross var jo super søt! Mer samme former som Edge med suffleten. Den var myyye finere enn årets modell!!!! Spennende at den får lufthjul 🙂 har du erfaring med city bag? Har hatt Edge duo før, men kunne tenkt meg city cross isteden pga vekten. Den er jo endel lettere. Men er redd for at bagen blir fort for liten?!? Brukte bagen på Edge i 11 mnd. Syns city bagen ser så mye mindre ut… Har du noen erfaringer? Vet du om Edge 2015 mod vil bli dyrere enn dagens?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Edge liggdel är 4 cm längre än City korgens, bredden är den samma. Jag tror inte att du kan använda city korgen till 11 månader, men det brukar inte vara några problem att använda den de första 6 månaderna. Min son är 5 månader och ganska stor, runt 68 cm och 7,5-8 kg och jag tycker han ryms bra i city korgen fortfarande. Men största skillnaden på City korgen och Edge-liggdelen är nog storleken utvändigt, City korgen har mycket tunnare väggar vilket gör att den inte blir så hemskt stor och klumpig. Annars är funktionerna på city korg supreme och Edge liggdel nästan de samma nu för tiden 🙂 Jag vet tyvärr inte vad Edge 2015 kommer att kosta.

   Svara
 6. Bea

  Är lite kluven angående syskonvagn..
  Väntar barn nr. 2 i februari och kommer ha 15 månader mellan barnen.
  Vill ha en syskonvagn med vändbara sitsar och lufthjul (bor på grusväg så det är ett krav).
  Bör man satsa på en ny double viking eller en begagnad bugaboo donkey? 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Eller Kronan Syskon? Med så tätt mellan barnen tror jag kanske att jag hade satsat på den faktiskt, enda nackdelen är att den är lite mindre i sittdel och liggdel, men är barnet bara 15 månader funkar det kanon. Donkey är iofs hemskt bra med mono-funktionen, om det större barnet ska gå på förskolan och du ska vara ensam med den lille en del är det kanske ett bättre val. Double Viking har jag inte testat, jag tycker den är hemskt bred, men annars är det säkert en väldigt bra vagn. Men eftersom du inte ska ha förrän februari så tycker jag du ska avvakta lite, kommer recension av både Kronan Syskon, Bugaboo Donkey och jämförelse mellan de två på bloggen inom 1,5 månad ungefär 🙂

   Svara
 7. Sofia

  Åh vad mycket fint! Det kommer garanterat att bli en petrol-sufflett till min scooter 3s. Hur är det med åkpåsar, vet du om det kommer någon ny modell eller kommer den senaste modellen att finnas kvar men i nya färger?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare


   Detta är den enda bild på åkpåse jag hittar. Tycker det ser ut att vara samma modell som förra året. Vet tyvärr inte vilka färger den kommer i.

   Svara
 8. Iabelle

  Oj. Wow vad mycket nytt fint. Tror du att en Mondial ”De Luxe” (jag menar egentligen bara chassit med de gigantiska hjulen) kanske är avsevärt bättre i terräng med ett stort barn än typ en City Cross Air eller en Buddy eller Kronan sulky eller… Tänker grov kullersten, lite grövre grus, längre gräs… Kronan Sulky âr perfekt. Bara lite sugen att kanske byta om det blir syskon. Kanska dumt? Annars är Viking vagnen jag skulle önska till ett eventuellt syskon. Har du hört om Viking är en bra cityvagn? (jämfört med Ozone)…

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tror absolut att den är avsevärd bättre i terräng än Buddy och Kronan Sulky, eftersom den både har mycket större hjul och dressinfjädring, det är oslagbart i terräng faktiskt. City Cross Air borde också vara riktigt bra, men De Luxe-chassit är säkert lite bättre eftersom det har större hjul. Viking och Ozone är ungefär lika långa, men Viking är 4 cm smalare, jag tror att Ozone och Viking är ganska likvärdiga som cityvagn (jag älskar att gå på stan med min Ozone) men att viking kanske är lite bättre. De nya hjulen är också efterlängtade verkligen, ett stort lyft.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   De finns att beställa nu och levereras från augusti-september. Några enstaka redan nu nästa vecka.

   Svara
 9. Madde

  Hej!
  Så mycket fint Emmaljunga kommer med.
  V i väntar barn nummer 2 i oktober och funderar på vilken syskonvagn vi ska köpa. Har funderat lite på superviking (tänker beställa med lufthjul isf).
  Idag har vi en Urban jungle som vi varoit väldigt nöjda med men jag saknade att kunna ha min son emot mig när han var liten. Så därför tycekr jag att superviking är ett bra alternativ, eftersom den funkar som syskon och enkelvagn. Dock är syskonsitsten ganska trång (sonen kommer vara ca 2,5 när bebisen kommer).
  Så ett alternativvi funderar på är alltså att köpa en superviking och kanske en smidigare vagn till sonen som vi kan ha i sommar. Exempelvis Britax b motion. (vi vill ha en vagn som inta tar för mkt plats i bilen)
  Ett annat alternativ är att köpa exempelvis en phil and teds navigator med syskonsits och sedan en annan vagn som man kan ha sittdelen emot mig (ex britax affinity eller brio smile). För då funkar PH både som syskonvagn och ifall sonen behöver åka vagn någon gång när inte bebisen är med. Och så kan man ha affintiy eller smilen som enkelvagn till bebisen.. Har du testat någon navitagor? Jag har testat en explorer och tycker att den var svårstyrd (lite ”seg” att köra) och att man slog i korgen under med fötterna när man gick…
  känns som jag fastnat i barnvagnsdjungeln!! Hoppas du kan komma med något tips:)

  Svara
  1. Eli

   En liten hilsen fra Norge. En kjempebra blogg. Leser den hver uke. Gleder meg til City cross med lufthjul!

   Svara
  2. Elin Inläggsförfattare

   Har tyvärr inte testat någon Phil & Teds. Alltså sitsen i sig är inte trång på Super Viking, det är samma sittdel som till super viking som enkelvagn som har en ligglängd på 105 cm, min treåring på 95 cm har jättebra med plats. Däremot sitter barnet lite inträngt bakom och ser inte så mycket. Jag tycker alla alternativ låter vettiga och har svårt att ge något bra råd och vilket som är det bästa. Det beror kanske lite på hur mycket er son kommer att åka vagn, om han har behov av att sova i vagnen? (då är varken super viking eller Phil & Teds syskonvagn något bra alternativ) Kommer du behöva transportera båda barnen mycket själv (då behöver du kanske en syskonvagn och inte bara två enkelvagnar). Jag tror att Phil & Teds är trevligare att köra som syskonvagn, men då får du ha båda barnen framåtvända i den. Jag förstår verkligen ditt dilemma och har svårt att ge ett konkret råd.

   Svara
 10. Eja

  Hej. Gud vad mycket fint…. Vet du om det går att sätta dom punkteringsfria hjulen på ett 2014 s.viking chassi?

  Svara
 11. Björn Svensson

  Hej,
  Vet Du om man kommer kunna byta ut de punkteringsfria hjulen på en Super Nitro årsmodell 2014 till det kommande luftdäcken?

  Svara
 12. Linda

  Hej!
  Tack för en superbra hemsida. Vi väntar vårt andra barn planerat till sent i höst. Har så smått börjat leta efter den perfekta syskonvagen för oss. Storasyskonet blir 2,2 när nr 2 kommer. Bredden är inga problem vill ha en vagn som klarar av terräng, snö, långa barn, stora sitt- och liggdelar så en voksipåse passar, helst justerbart fotstöd, side by side, lufthjul och gärna vändbara sittdelar men inte nödvändigt. Rekommendation? Har kikat på Bumbleride Indie twin och såg nu Emmaljungas double viking 2015 med ljufthjul. Kan Emmaljungavagnen vara ngt för oss? Hittar inte måtten på varken sitt eller liggdel på double viking… Kronanvagnen är på tok för smal för mitt behov.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Bumbleride Indie Twin låter som ett bra val. Emmaljunga Double Viking har inte så jättestora sittdelar, de är ganska smala och ergonomiska så jag tror det kan bli svårt att få plats med en voksipåse faktiskt. Liggdelen är 75×29 cm och sittdelen 105 cm lång, jag har inte riktigt koll på bredden. Men det är definitivt mer plats i Bumbleride.

   Svara
 13. Therese Eriksen

  Wow! Jeg elsker den nye kolleksjonen!! Vil påstå at det er den beste fra Emmaljunga noen sinne. Noe for enhver smak, både girly-girly og supertøff og fargerike varianter. Ikke minst chassis og hjul for absolutt alle underlag og by/skog. Problemet er bare hva skal man velge???? 😀 Tusen takk for flott og informativ blogginnlegg, har ventet lenge på dette 🙂 Hilsen fra Norge, Therese Eriksen.

  Svara
 14. josefine wahlqvist

  Hej! Blev så glad när jag såg att nya viking dubbel kommer med lufthjul och valet blev självklart. Dock så kan vagnen jag satt ihop, svart chassi två sittdelar en liggdel med petroll suffleter och lufthjul inte levereras förräns vecka 45, vi skall ha nästa barn i slutet av September… vad beror den långa leveranstiden på tror du? Mvh josefine

  Svara
  1. My

   Till mig sa som att den skulle finnas klar för leverans i vecka 35, i den butik som jag ska beställa från. Hoppas dom finns i tid för oss båda. (Vi ska dock inte ha förs slutet av okt)

   Svara
  2. Elin Inläggsförfattare

   Det vet jag tyvärr inte för Emmaljunga har inte lagt upp sidan med leveranstider för 2015 än. Men du borde kunna fråga där du köpte vagnen om det är alla delar eller bara någon enstaka del som dröjer så länge, om det tex. skulle vara suffletterna kan man kanske tänka sig att välja något annat eller att ta ut resten av vagnen innan suffletterna kommer. Men fråga där du beställt den, det borde de kunna ta reda på.

   Svara
 15. My

  Hej. Har du bilder på de andra paketen man hittar till double viking?, eller är det samma som du visade till vikingen.?
  vet du när man kan se dom på EL:s hemsida?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är samma färger till Viking, Super Viking och Double Viking, tillbehörspaketet till Double Viking finns i alla färgerna, men det går också att köpa lösa delar tex. suffletter. Hemsidan skulle uppdateras denna eller nästa vecka har jag hört rykten om.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   I tillbehörspaketet till Super Viking ingår sufflett till sittdel och liggdel, sittdyna, parasoll, regnskydd och skötväskan Mood, men du kan förstås också köpa allting separat om du hellre vill det 🙂

   Svara
   1. Cissi

    Ok! Massa saker:D funderade på lufthjulen till vikingen, vet du hur de kommer se ut? Såg de på super viking, sen de på double viking, men vet ej om de blir samma på enkel vikingen? Var mer inne på SV ,men såg sen 2015 års modeller, och blev fundersam igen:D. Lufthjul på viking låter bra. Blir galen på detta! Skulle haft massa pengar att köpa alla:D

    Svara
     1. Cissi

      Men nej, blev lika svårt val iaf, viking lufthjul skulle passa norr, men tycker sittdel är liiite liten. Men kanske har fel? Kommer ha från 5-6 mån tills barn kan sitta framåtvänd. Så den KAnsle passar bra iaf? Den blir ju smidigast och lättast för min rygg att lyfta in och ur bil.

     2. Elin Inläggsförfattare

      Jag tror absolut att sittdelen passar tills hen ska åka framåtvänd 🙂 Min dotter fick plats utan problem när hon var 2,5 år, skulle gissa att det går nu också när hon nästan är 3 och ett halvt.

 16. Johanna

  Väntar vårt andra barn i februari (2 år 1mån mellan syskonen) Har sett på double viking men var lite tveksam då den inte fanns med luft hjul. Men nu är det ingen fråga om saken. Dock visste inte vår återförsäljare något om den nya kollektionen ännu. Bor i finland.

  Svara
 17. Lisa

  jag är gravid nu och är väldigt mycket inne på en superviking, vet inte så mycket om de olika hjulen som kommer 2015. Lufthjul har jag haft och vet fördelar och nackdelar, men hur är de andra hjulen?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   De andra nya hjulen Ecco-hjulen har jag inte testat själv men jag har hört väldigt gott om dem. Det fastnar ingen sten i dem alls, de är ganska mjuka och dessutom helt underhållsfria. De ska också vara miljövänliga. De är också lättare än lufthjulen. Fördelen med lufthjulen är väl att man kan bestämma hårdheten själv, men då får man också pumpa och riskerar punktering.

   Svara
   1. Cissi

    Ecco hjulen, är de såna till viking med? Ser ju lufthjulen på bilden. Men sen är de ju 2 chassit till, ett svart och ett vitt med andra hjul.

    Svara
    1. Cissi

     Såg precis i texten att det var till viking med! Kanske började lägga mig så jag läser bättre:D

     DÅ är min fråga, Ecco eller lufthjul på asfalt, ev skogsväg men ej dålig skogsväg utan rätt slät. Snö mellan november till april oftas. Ibland halvtaskigt plogat. Isiga gator och knöliga :/

     Önskar emmaljunga hade handbroms som finns på teutonia spirit ,be you och cosmo! Skulle vart toppen. Vet ej om man kan komma med önskemål till Emmaljunga?

     Är det samma sufflett färger till super viking som viking?

     Svara
     1. Elin Inläggsförfattare

      Det är samma sufflettfärger (exakt samma sufflett till sittdelen faktiskt). I de förhållandena hade jag nog valt lufthjul faktiskt. Det finns ett formulär på deras hemsida där du kan fylla i feedback till dem.

 18. Helena

  Jag behöver lite råd då vi ska köpa vagn i Augusti.

  Våra förutsättningar är följande:
  *Båda är 185cm långa så handtagen får inte bli för låga, Inte heller får liggdelen komma för långt ner
  *Vi räknar med en bebis som växer fort (släktdrag). Genomsnitt verkar vara drygt 88cm vid 18 månader
  *Vi bor på mindre ort med mycket asfalt (villakvarter) och en del cykelbanor med smågrus
  *Vagnen måste gå att köra på djupare singel då närmsta släkten bor på landet
  *Vi går gärna i skogen så vagnen måste även klara detta
  *Vi shoppar sällan. Det blir mest matbutikerna.
  *Vi bor i skåne så våra snöperioder är oftast inte så långa

  *Det vore ett stort plus om vagnen inte tar så mycket plats ihopfälld (vi har en schäfer också som gärna vill få plats i bilen om vi ska långt) men vi har insett att vi nog får göra avkall på detta och istället kanske köpa en babyjogger summit (springer mycket) när barnet är lite större. Till löpturer och som bilvagn.

  Det vi fastnat för (även om det inte känns helt hundra) är en Emmaljunga Mondial duo combi Navy med de Luxe chrome chassit. Detta hade varit perfekt om framhjulen hade varit svängbara (fast lika stora som nu). Vi tittade en del på deras varianter med svängbara framhjul men tyckte att hjulen kändes små (?) samt att vi tror att lufthjul passar oss bäst (rätta mig gärna om jag är fel ute).

  Nu har ju Emmaljunga kommit med en ny kollektion men jag hänger inte riktigt med i förändringarna på chassin och om de kanske passar oss bättre nu eller om vi ska hålla oss till vår ursprungsplan eller helt enkelt tänka om helt.

  Ser tacksamt fram emot din input på det här :0)

  Mvh

  Helena

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Lufthjul tycker jag låter som ett bra val. Jag tänkte på Emmaljunga Super Viking när jag läste era krav och den finns ju nu med lufthjul, vilket jag absolut skulle välja i erat fall. Den har betydligt längre sittdel (105 cm) än Mondial (90 cm).

   Jag tror att ni ska fokusera mest på vilka behov ni har för er vardag och där ni bor, mina föräldrar har en grusgång med riktigt djupt grus, det är väldigt få vagnar som går att köra på det utan problem. Men jag har tagit mig fram även med små sulkys, jag får helt enkelt vända på vagnen och köra den baklänges över grusgången. Det jag menar är att det kanske är viktigare att ni har en vagn som är perfekt för er vardag där ni bor, än att ha en vagn som är perfekt för era släktingars boende men egentligen lite för stor och klumpig för er vardag. När ni går i skogen, vilken typ av stigar är det då? En större grusad stig klarar de flesta vagnar, ska man gå på mindre stigar med massor av stenar och rötter är en vagn med fyra fasta hjul och dressinfjädring det allra bästa. Men smidigast i skogen är ändå ergonomisk bärsele 🙂

   Mondial de luxe är en väldigt stor vagn och nog den sämsta vagn man kan välja om man vill ha en vagn som är liten i bilen 😉 För att gå asfaltspromenader och promenader på smågrus funkar en Super Viking alldeles utmärkt. Det finns tyvärr ingen vagn med större svängbara framhjul än 10 tum (samma som emmaljunga). Finns en som heter Trille Dream Light som har riktigt stora hjul bak men fortfarande bara 10 tum fram (det är en dansk vagn så den har också enorm liggdel, men tar ju också enorm plats i bilen). Vill ni absolut ha Edge så går det ju att välja chassi med svängbara hjul och lufthjul även till den (samma chassi som till super viking) anledningen till att jag tycker super viking skulle vara ett bättre val är att sittdelen är mycket längre. Men liggdelen är å andra sidan lite kortare på super viking än på Edge. Annars är det väl Bugaboo Buffalo som skulle kunna funka, eller Babyjogger city versa GT. Jag skulle vilja rekommendera Kronan men de har liten sittdel så det är nog inget bra val 🙂

   Hoppas att jag hjälpte och inte gjorde er mer förvirrade 🙂

   Svara
 19. victoria

  Vet du om färgen ”Venice” är i läder eller tyg? ser ut som chassit till den färgen har läderhandtag och tidigare var det bara läderhanttag till läderklädslar. Men tycker inte det ser ut som helläder på bilden men det är svårt att avgöra.

  Svara
 20. amanda spångberg

  Hej! Tycker framhjulen på scooter s air ser så små ut annars är den helt perfekt för vår kille på 1 år och våra många promenader. Men är detta en passande barnvagn för tex promenader i snöslask? Går det att få den med större svängbara hjul?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, de går inte att byta ut till större. Jag vet tyvärr inte hur den fungerar i snö, jag har aldrig testat 😉 Men vill man ha större svängbara hjul på en sulky får man nog välja trehjuligt, tex. Britax B-motion 3 eller Babyjogger city mini GT, eller fasta hjul.

   Svara
 21. karin

  Hej,
  äntligen är det inga hängsufletter och tråkiga hjul på EJ längre. Passar perfekt då vi ska köpa vagn i slutet av aug/början av sept. Vi står i valet o kvalet mellan en vanlig nitro eller en super nitro. På bilderna som visas (även på EL hemsida) är det olika bakhjul på dessa vagnar. Jag tycker personligen inte att fram- och bakhjul på nitron känns synkade så jag hoppas att det blir mer likt super nitrons. Vet du något om detta? Kanske hade dom inget färdigt chassi med nya hjul när dom fotade vanliga nitron? 🙂

  mvh

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag är ganska säker på att den kommer se ut som den gör på bilderna. Det beror på storleken på hjulen. Bakhjulen har samma storlek som city crossens och framhjulen har samma storlek som viking och buddy s. Därför har man tagit samma hjul och satt på nitro fastän de har olika design. Jag tycker inte heller det är snyggt. Ryktet säger att Nitro kommer utgå så de vill väl inte kosta på den helt nydesignade hjul kanske.

   Svara
 22. cissi

  Såg de nya lufthjulen idag på Barnens land, på Vikingen..men blev ej så imponerad =/

  Däremot ÄLSKAR jag Baby jogger city Select nya färgmodeller:D

  Svart chassi med Denim liknande tyg(gråsvart). Sjukt snygg!

  Spanar på mobilbilden ofta nu. haha.

  Och mannen gillade den skarpt med!<3

  Svara
 23. Ivona Andersen

  Hej! Undrar om du vet vilket chassi 2015 man kan ha till ozone sittdel?
  Har en super nitro vill bytta ut chassi till 2015 vilket chassi tycker du är bäst med eller utan lufthjul?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Alla utom Vikings. Men det chassit som går att köpa löst är Super Vikings chassin. Till en så stor vagn med stora hjul hade jag nog velat ha lufthjul.

   Svara
 24. Kristine

  Hei Elin! Takk for et supert innlegg 🙂 Vi skal kjøpe City Cross 2015 men er veldig usikre på hjul. Hadde egentlig tenkt lufthjul men har fått beskjed de ikke er leveringsklare før i uke 44 så med termin i midten av oktober blir det for sent.

  Vet du a) noe om hvordan de nye punkteringsfrie hjulene blir på grus og snø (forstår det er samme hjul som allerede finnes på Scooter)? og b) om det går an å skifte til lufthjul senere ved behov?

  Vi behøver en vogn som kan trille bra på snø og turstier (dog ikke i voldsomt røft terreng) såvel som asfalt. Synes at de nye gummihjulene ser så tynne ut så er redd for det blir hardt, men regner med Emmaljunga ikke hadde byttet de ut uten grunn!

  Råd mottas med stor takk 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Tack! De nya punkteringsfria, ecco, är riktigt bra. Det fastnar inget grus i dem och med största sannolikhet ingen snö heller, de håller riktigt bra och de känns mjuka, jag har själv känt på dem och de är verkligen mjuka i ytan. Jag tror inte att det går att byta till lufthjul senare.

   Svara
 25. angelica

  Du tycks ha super koll på det här med vagnar så tänkte fråga, vet du om det går att byta framhjulen på monkey till viking hjulen? 🙂

  Svara
   1. Angelica

    Du vet inte vad det skulle kosta och vad det är för grejer jag måste köpa? Det är nämligen så att på min lokala butik så måste man själv veta precis vad det är man ska ha för att dom som jobbar där är totalt okunniga :/

    Tack för att du tog dej tid att svara 🙂

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

     Du får köpa både framhjul och bakhjul till Viking som reservdel. Framhjulen är ganska svåra att byta så det vet jag tyvärr inte hur man gör, men det går om man har rätt verktyg. Vad de kostar vet jag tyvärr inte.

     Svara
 26. Ivona Andersen

  Hej! Ska köpa double viking, svårt välja chassi med lufthjul eller utan? Vad rekommenderar du? Både grusgång o kulkerstenar finns här.
  Hälsning Ivona

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Då skulle jag valt lufthjul, det blir en annan komfort och till en så stor och tung vagn så gör inte den extra vikten på lufthjulen så stor skillnad 🙂

   Svara
 27. Ivona Andersen

  Hej! Ska köpa double viking, svårt välja chassi med lufthjul eller utan? Vad rekommenderar du? Både grusgång o kulkerstenar finns här.
  Hälsning Ivona

  Svara
 28. Sara

  Hej!
  Jag undrar om du vet något om hur det är med ”tittluckan” i suffletten på scooter s air, om det blivit någon förbättring hur mycket man ser av barnet när ryggstödet är i upprätt sittläge och om det går att dra fram hela sufletten mer så det täcker mer mot sol osv? Har för närvarande en super viking men måste byta vagn när dottern vill börja åka framåtvänd för jag gillar inte alls de nya vagnarna/ suffletterna som helt saknar förmåga att kunna se barnet, känns otryggt. Vet du även något om ifall emmaljunga planerar att ha kvar dessa scootrar med tittlucka även kommande år eller om liknande utförande av suflett kan tänkas komma på ex super viking? Hade hoppats på en sådan förändring hos vikings sufflett nu i år men tyvärr blev det inte så.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte säkert, men jag tror att sufflett och tittlucka inte har förändrats något på Scooter AIR jämfört med tidigare modeller. Suffletten går i alla fall inte att dra längre fram. Jag gillade Babyjoggers tittluckor mycket, de har två stora bra tittluckor på sina vagnar. Hur det blir i framtiden har jag tyvärr ingen aning om.

   Svara
 29. Anna

  Hej! Tack för en bra sida! Tänkte kolla när du får möjlighet att testa supervikingen, och om fu då kommer kunna utvärdera de olika däcken osv 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, jag kommer nog inte testa Super Viking av årsmodell 2015, jag har redan haft ett Super Viking chassi från -14. Däremot hoppas jag få testa en Viking.

   Svara
 30. Olle

  Hej!
  Köper man ett chassi med ecco-hjul till city cross, kan man på något sätt byta till luft-hjul sen?
  Tycker att ecco-hjulen är grymt fula men vill inte ha någon av färgerna där luft-hjulen ingår.
  Vad skulle det isåfall kosta?
  Mvh

  Svara
 31. Katarina

  Hej!
  Tack för en toppenblogg! Lärt mig mycket!

  Letar efter den perfekta vagnen för oss, men den verkar inte existera. Det skulle vara en nittosittdel med ett lufthjulschassi liknande Viking.

  Du skriver att man kan byta till lufthjul på supernitro men att man måste byta någon axel, men går det då att genomföra? Vet du vart man kan göra det? Lönar det sig?

  Tacksam för svar!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Super Nitros chassi är det samma som Super Vikings, så ett enklare alternativ är nog att köpa ett super viking-chassi med lufthjul istället. Ja, det går att byta hjulaxlar, antagligen hos en återförsäljare, i alla fall vissa, men jag vet inte vad det kostar. Har du tittat på Kronan City annars?

   Svara
 32. Anna-Karin

  Letar ny sovvagn till sonen då super nitron blir för kort pga huvudskyddet. Fått tips om Buddy, crescent compact och kronan sulky. Vilken har längst och planast liggläge samt bäst sufflett? Sonen är 93-94 cm lång, 2 1/2 år och vill verkligen kunna stänga in sig med suffletten när det är sovdags.

  Svara
 33. Emelie

  Hej! Tack för en jättebra blogg! Är det alltså de nya 2015-Emmaljunga vagnarna som kommer ut i butik nu i aug-sept -14? Jag ska precis köpa en Super Viking och vill vara säker på att jag får en -15.
  Jag undrar även om du har något tips på en annan sittdel, gärna ergonomisk, som passar till SV chassit? Jag gillar verkligen vagnen men tycker att sittdelen hade kunnat vara lite mer ombonad. Har kikat på en Brio Happy också som är grymt skönt att köra och mycket mysigare i sittdelen men jag vill helst inte ha fyra fasta hjul.
  Vänlig hälsning,
  Emelie

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det ska vara en årsmodell 2015 om du beställer nu. Men fråga i butiken när du beställer så ska det inte vara några problem.
   Super Vikings sittdel är ergonomisk. Ozones sittdel passar också, den upplevs av många som mer ombonad. Annars passar även Emmaljungas vanliga icke ergonomiska sittdel men då får du en Super Nitro så då kan du lika gärna beställa det från början 🙂

   Svara
 34. Marica

  Hejsan!

  Vi har just varit och beställt vår första Emmaljunga barnvagn. Det blev en edge duo combi i färgen Dakar och efter många om och men valde vi till slut svart duo s chassi (inte lufthjul). Velar ännu om jag borde ringa och byta till duo s air, men tänkte höra med dig om du vet om man kan köpa lufthjul och byta till chassit vi nu har valt om vi inte är nöjda? Eller vice versa, kan man byta från lufthjulschassit till de punkteringsfria nya hjulen?

  Har du testat dessa chassin? Kunde du skriva ditt intryck av bägge, för- och nackdelar för dessa?

  Tack för en fin blogg!

  Svara
  1. Marica

   Kan tillägga att vi bor i radhusområde och kommer att röra oss på asfalterade vägar men även en del grusvägar och löpslingor. Vi har också snö flera månader om året.

   Med vänliga hälsningar
   Marica

   Svara
  2. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det går tyvärr inte att byta mellan de olika hjulen på Duo S-chassit. Jag tror att det är för att de har olika lång hjulaxel. Jag har Ecco-hjulen på min Viking och gillar de jättemycket 🙂 De är mjuka som lufthjul och det fastnar ingen sten i dem jag skulle inte tro att det fastnar snö på dem heller men de är ganska platta så det är möjligt att de inte rullar lika bra i snö som lufthjul gör.

   Svara
 35. Ivona

  Hej!
  Har en fråga, har en double Viking med Ecco hjul -15, kan man bytta till luft hjul på den?
  Vilka chassi -15 modell kan man bytta från Ecco till luft, om det går?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det kan du inte. Det är bara Viking och Scooter/Buddy som går att byta till luft utan att byta hjulaxlar.

   Svara
 36. Sofia

  Hej! Jag har en city Cross vagn med 4 fasta hjul. Är det möjligt att byta dom två fram till Svängbara? Vet du om det är möjligt? Mvh Sofia

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det är två olika chassin och går inte att byta hjul. Du kan i sådana fall köpa ett chassi med svängbara framhjul (tex. nitro, ozone, super viking) och sätta din city cross sittdel på det.

   Svara
   1. Ronja Lagerström

    Hejsan,

    Har en viking vagn från 2014 och funderar nu på att ha den till barn nr2 som kommer i sommar.
    Dock börjar vagnens hjul bli något slitna så jag funderar på om jag kan byta vagnens hjul till Emmaljunga 2017 Hjulpaket Super Nitro/Super Viking Air? Har läst samtliga kommentarer här och förstår det som att det ska gå att byta från punkfria viking hjul till lufthjul. Har jag förstått rätt?

    Jättetacksam för svar!

    Svara
 37. Sara Selander

  Hej!
  Efter ett halvårs googlande och tittande på din blogg känner jag nu att jag måste fråga dig om råd.

  Jag bor nära landet och spenderar en viss tid på svärfars gård bland grusstigar, hålor och åkrar. Promenerar en del på hyfsad asfalt. Och shoppar en del. Barnvagnen åker in och ut ur bilen nästan hela tiden.

  Jag har en Emmaljunga Edge med fasta hjul. Men jag är så otroligt trött på denna tunga och klumpiga vagn. Tanken är att behålla den men köpa en till. Jag har tittat mycket på Viking och Super viking. Ja och det är egentligen först nu mina frågor kommer efter denna långa bakgrunden…Ska jag satsa på viking eller super viking? Och ecco hjulen eller lufthjulen? Tanken är först och främst att köpa en smidig och lätt vagn, men som ändå fungerar bra för dom flesta underlagen. Edgen får bli min extra vagn till värsta terrängen. Väldigt förvirrad i barnvagnsdjungeln. Tacksam för all hjälp jag kan få 🙂

  Tack för en riktigt bra blogg!

  Mvh
  Sara

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Som komplement till en Edge tror jag absolut att jag hade satsat på en Viking, Super Viking är lika stor som Edge ihopfälld (och viking är iofs inte mycket mindre tyvärr) men som ett komplement till en större vagn känns Viking som ett bättre alternativ, liten och smidig på stan och även riktigt skön att gå asfaltspromenader med. Lufthjulen går bättre i snö, men är tyngre och vagnen blir bredare, annars är det nog inte så stor skillnad på hjulen. Jag gillar Ecco-hjulen mycket, det är bara i snö som lufthjulen har fördel.

   Svara
 38. Jennie

  Hej!
  Efter mycket tittande och googlande så velar vi mellan två olika barnvagnar och hoppas att du kanske kan rekommendera en framför den andra. 🙂
  Vi bor i stan och kommer röra oss mestadels i stadsmiljö men ibland på grusväg. Vi velar mellan en Viking och en Super Nitro.. Vikingen är smalare och mer praktisk men funkar den även på grusväg någon gång ibland eller borde vi statsa på en Super Nitro?
  Är jätte tacksam för svar! 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, Viking klarar definitivt grusväg någon gång ibland. Vill man ha lite extra bra terrängegenskaper kan man välja lufthjulen, men jag kör min Viking med ecco-hjul på grusväg utan problem.

   Svara
 39. Victoria

  Hej!
  Vet du om super viking och super nitro har samma chassi,dvs förstärkta? Tänkte om man väljer super nitro men sedan vill göra om till syskonvagn, om man bara kan köpa nya superviking sittdelar och adapter och byta de på super nitron?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, alla Super Nitro från december 2013 ungefär har förstärkt chassi, så det går bra att ha syskonadapter och super viking sittdelar på.

   Svara
 40. Helena

  Hej!
  Jag har googlat runt och kommit hit och verkar vara på rätt plats nu:) Jag behöver en ny sufflett till Mondial. Vet du om jag kan köpa vilken som helst av suffletterna från Emmaljunga eller om det måste vara specifikt Mondialmodellen?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Du borde kunna ha både Mondial, Edge och City cross/Nitro suffletten. Att köpa en ny sufflett till en Emmaljunga kostar flera tusenlappar, förutom Viking/super viking suffletten då men den passar inte.

   Svara
 41. Vera

  Hej, vet du om det finns sufletter som passar på en gammal edge med sportchassi? (fast chassit har kanske inget med saken att göra) Tror att vagnen är från 2006 eller 2007, och vill så gärna ha en ny suflett. Länka gärna vart man kan köpa isf 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Att köpa en ny sufflett till en Emmaljunga är jättedyrt. Jag har hört 1500-2000 kronor. Det är samma sufflettfästen fortfarande, och även suffletter från Mondial, City Cross, Nitro och Super Nitro fungerar. Men det brukar vara svårt att få tag på lösa suffletter begagnat. Det kanske går att färga suffletten annars om det är det som är problemet? Finns en färg som heter Palett från Panduro som fungerar.

   Svara
 42. Murat

  Hej Elin! Tack för en mycket bra blogg!
  Vi funderadar på att köpa en Super Nitro -15 och då sa säljaren att dessa endast är ”godkända” för 15 kg maxvikt. Behöver man mera vikt så är det Super Viking som gäller. Men om Super Nitro och Super Viking nu är samma chassi , hur kommer det sig att Super Viking ska klara mera vikt? Är det bara så att dom testat den för högre vikt och fått detta dokumenterat, fast egentiligen så är Super nitron lika ”tålig” men inte testad för mer än 15 kg? Jag missar logiken i detta.. Låter som försäljningsknep..

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Försäljningsknep är det inte, det är fakta att Super Nitro är godkänd för 15 kg och Super Viking för 24 kg. Det är för att man valt att testa Super Viking för mer vikt helt enkelt. Chassit är samma på båda men sittdelen är olika. Antagligen klarar även Super Nitro sittdelen mer än 15 kg, men eftersom den inte är testad för mer är det ingen som vet. Har du mer än den angivna maxvikten i vagnen har du inte använt vagnen enligt instruktion och kan därför inte utnyttja garantin.

   Svara
 43. Jenny

  Hej!
  Jag är fast i barnvagnsträsket. Hade behövt en aning hjälp.
  Letar efter följande vagn:
  – Lätt att fälla ihop/upp
  – Ta den MINSTA MINIMALA plats i bilen
  – Kunna byta färg på klädsel
  – Lättkörd
  – Kunna kombineras med både sittdel och liggdel
  – Ej syskonvagn, är ute efter en singel
  – Klara av de flesta underlag

  Vilken vagn hade du rekommenderat till mig?
  Tacksam för svar! 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Easywalker Mosey/Mini är den som stämmer bäst in på dina krav. Babyjogger City Versa eller Cybex Balios M kan också vara alternativ, fast de går inte att byta klädsel på, inte så lätt i alla fall.

   Svara
 44. Therese

  Hej! Tack för en riktigt bra blogg!!! Undrar om du hört om något trix för att minimera hängpungstyget ?på Nitro -14 suffletten? Tycker det är så fult.

  Svara
 45. Niklas

  Hejsan!
  Här kommer en liten rapport från verkligheten:
  Jag och min sambo köpte en Edge med svängbara lufthjul (fram) . Kvaliteten är minst sagt nedslående. Efter två månader glappar ALLT. Framhjulen är värst. ”Billigt Kina-skräp” skulle vara en passande beskrivning om det inte vore för att eländet är tillverkad i Sverige. Själva låsmekanismen för att låsa fast framhjulen när man kör på ojämnt underlag är helt söndertrasad efter två månader. Framhjulen glappar och skramlar i alla leder. Efter en snabb granskning av konstruktionen så kan man konstatera att även om man byter ut alla trasiga delar så kommer problemet snart tillbaka. Jag trodde Emmaljunga var likställt med kvalitet. Ack så fel jag hade! Sen kan jag ju passa på att berätta hur återförsäljaren hanterar ärendet:
  ”Vår tekniker är på semester och vi lämnar inte ut reservdelar till privatpersoner. Så du får skramla runt en månad till med din trasiga barnvagn.” Man blir mållös! Jag tänkte i min enfald att om jag själv kontaktar Emmaljunga och förklarar saken så kanske de kan hjälpa mig med reservdelar… Bara det att Emmaljunga inte ”skyltar” sin kontaktinfo på hemsidan. Det finns bara en postadress samt fax(!)-nummer. Efter lite detektivarbete får jag ändå tag i Emmaljungas växelnummer. Men…. De har tydligen semesterstängt i en månad. Perfekt!

  Jag sammanfattar eländet:
  -Svängbara hjul = kass kvalitet.
  -Återförsäljaren (Babyproffsen, Barkarby) har noll kundfokus
  -Emmaljunga går inte att få tag på.

  Jag kommer ALDRIG att rekommendera Emmaljunga.

  /Niklas

  Svara
 46. Lina

  Hej!
  Superbra blogg! Kan man använda gamla ligg och sittdelar på ett nytt super Viking air chassi? Tyckte det chassit såg outstanding ut men tänkte om man kan spara pengar och köpa övrig utrustning begagnat?

  Svara
 47. Sarah

  Jag köpte en Emmaljunga city cross white leatherette ny för drygt en månad sedan. Men vill nu ha en Bugaboo donkey. Någon som har en och vill göra en affär?

  Svara
 48. ulricalovisa

  Hej!

  Tack för en fantastiskt bra och hjälpsam blogg! Läste din blogg noggrannt när jag letade vagn under graviditeten – blev en emmaljunga-kombination (nirro chassi, city korg supreme och super viking sittdel) Är snart dags att byta till sittdelen och jag vill verkligen ha tag i en sufflett i färgen pink symfoni! Hittar den inte. ..?vet du vsr jag kan få tag i den någonstans? Så tacksam för hjälp!

  Kram!

  Svara
 49. minna

  Hej!

  Jag har edge med båda liggdelen och sittdelen. Chassit är en duo S Black Air

  Jag gillar liggdelen men nu är det dags att byta till sittdelen, och jag hatar den hängkjolen på suffletten baktill jag tycker den är ful..

  Nu till min fråga, vad kan jag ha för sittdel på chassit (vill inte byta chassi) som inte har den hänggrejen och kanske lite smidigare och finare.

  Svara
 50. Annica Lenhult

  Hej!
  Jag önskar köpa nya däck till min Emnaljunga nitro city årsmodell -09. Jag vill ha eccodäck. Jag reder inte ut om det är möjligt eller ej. Originaldäcken äter grus. Vet du om det finns eccodäck som passar min vagn? Om ja, vilka? Tack på förhand.

  PS. Din blogg är riktigt bra. Vilket engagemang du har. Kul.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Du kan köpa City cross ecco-hjul till bakhjul och Vikings framhjul (inte de avtagbara dock, är inte helt säker på om de gamla framhjulen finns att köpa som reservdel fortfarande). Så, ja, det går.

   Svara
 51. Linn Knutson

  Hej,
  Jag har ett superviking -14 chassi som jag vill byta hjul på till de vita Ecco hjulen. Nu till min fråga, måste jag byta ut både framgaffel och bakaxel för att kunna ha de hjulen på min sv? Enligt ÅF behöver jag det och fick då ett pris på över 2000 kr vilket jag tycker är alldeles för dyrt. Hört andra som bara betalat runt 1000 kr. Tacksam för svar.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte, alla säger olika, enligt den information jag från början fick var man tvungen att byta hjulaxlarna bak, men jag vet inte vad som är korrekt.

   Svara
 52. Lotta

  Hej!
  Tittar på bagagnade Emmaljunga Scooter. Hittat en med 4 fasta Ecco hjul. Kan du jämföra köregenskaperna på denna jämfört med 4 fasta hjul av en äldre modell där det fastnar grus i (förutom det faktum det just fastnar grus). Tex hur hårt det känns på asfalt med halkbekämpningsgrus samt kursstabilitet. Är det någon av dem som generellt drar mer på platt mark? Tack!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det blir ju väldigt svårt eftersom jag aldrig har kört en vagn med fyra fasta ecco-hjul. Ecco-hjulen är betydligt mjukare än de gamla eva-hjulen så det borde bli mjukare körning.

   Svara
 53. Malin

  Hej hej, tack för en bra blogg 🙂

  Jag har en Viking. Tror den är ifrån – 14 och jag undrar om det finns möjlighet att byta till större hjul eller är det bara till lufthjul? Skulle velat ha lika stora hjul som till double viking som jag också har.

  Ha en fin kväll
  Mvh Malin

  Svara
 54. Malin

  Hej.
  Tack för en super bra blogg☺
  Jag får i dagarna hem en Buddy S, vad jag har fattat så fanns dom vara 2015? Den jag får hem är med Ecohjul och jag undrar går det att byta till lufthjul? Om det går måste det vara lufthjul från 2015 eller går från iår bra? Vet du hur sufletten är på den? Dottern spver mycket i vagn fortfarande och vill gärna ligga skyddat. Jag har googlat runt men hittar nästan ingen info om Buddy S överhuvudtaget? hoppas på svar och fortsätt med din blogg?

  Mvh Malin

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.