Recension av Emmaljunga Edge med classic-chassi

DSC02770DSC02812

Märke: Emmaljunga
Modell: Edge
Årsmodell: 2010
Chassi: Classic Cryptonite
Färg: Lime

Jag har kört Emmaljunga Edge med Classic-chassi i många olika situationer, nästan uteslutande med liggdelen på. Men även lite med sittdel och syskonsits. Jag har testat den i skog, på promenader, i snö, på stan och att packa in i bilen. Detta är en riktigt klassisk Emmaljunga och en av få barnvagnar med stålvarukorg och klassisk hjulbroms. Söker du en modern klassiker som klarar det mesta så kan detta vara vagnen för dig.

Sittdel

DSC02814DSC02815DSC02816DSC02817DSC02818DSC02824DSC02847DSC02848DSC02821

Emmaljunga Edge har en sittdel med fullt liggläge. Emmaljunga Edge har vändbar sittdel som klickas loss genom att trycka in två handtag på sidan av sittdelen. Ryggen är ställbar i tre olika lägen (på äldre sittdelar, som min, finns fyra lägen, från ca 2012 och framåt har ryggstödet bara tre lägen). Vagnen har plant liggläge och helt upprätt sittläge. Lägena justeras genom att dra i en liten spak vid sidan om ryggstödet. Bågen är inte avtagbar utan kan bara skruvas av.

Små barn har en tendens att glida ner och sitta som hösäckar i Emmaljungas stora sittdel. Det kan hjälpa att sätta i en sittdyna i sittdelen, gärna en tjock, tex. Inovi-dyna. Edge har stor och rymlig sits med långt fotstöd men ryggen är inte så jättehög och när man fäller den i liggläge så kommer ett huvudskydd upp som gör den ännu kortare. Långa barn kan slå i huvudet i huvudskyddet. Min dotter som är tre år och 95 cm får plats att sitta i vagnen fortfarande, men har huvudet ovanför huvudskyddet och ska hon ligga i vagnen måste man dra ner henne ordentligt så att huvudet inte vilar på huvudskyddet.

Sele

DSC028232012-08-16 10.42.16

Emmaljunga Edge har fempunktssele med axelband som lätt går att knäppa loss. Selen är ställbar i två höjder för axelbanden och två lägen för grenbandet (från årsmodell -13).

Sufflett

DSC02825DSC02826DSC02828DSC02829DSC02819

Emmaljunga Edge Duo S har en stor och täckande sufflett. Den går att dra hela vägen bak och går även att dra fram en bra bit i liggläge, det blir riktigt mysigt och skyddat när barnet ska sova där inne. I sittläge går den att dra fram hela vägen fram till bågen så att den skyddar mot vind och sol. Bak i suffletten finns en vädringslucka som öppnas med dragkedjor och fästs med en tryckknapp. Jag tror inte att vädringsluckan är UV-skyddad för solen lyser igenom ganska starkt.

Fotstöd

DSC02831DSC02832DSC02866

Emmaljunga Edge fotstöd  går att ställa i två lägen, rakt ut eller nerfällt. Jag får ofta frågan hur man justerar fotstödet och man behöver inte slita och använda våld! Det finns en liten spak på sidan av fotstödet som ska skjutas upp innan man fäller ner fotstödet. Titta på filmen här ovanför se ser du precis hur man gör. Tyget på fotstödet är vändbart, på ena sidan är det samma tyg som övriga vagnen och på andra sidan finns ett smuts- och vattenavvisande tyg som är perfekt om barnet har smutsiga skor.

Liggdel & Babyskydd

DSC02773DSC02775

DSC02776

Emmaljunga Edge har en stor och rymlig liggdel. Min son som är 4 månader har gott om plats att växa och det kommer dröja länge innan har växer ur den. Innermåttet i liggdelen är 79×34 cm. Yttermåttet på Edge-liggdelen är betydligt bredare än City korgen och den känns också mycket klumpigare. Detta beror till stor del på att Edge-liggdelen har så tjocka väggar, för invändigt är bredden den samma. Jag hade hellre haft en smidigare liggdel som hade smalare väggar, men det finns säkert de som uppskattar de tjocka väggarna och den mysiga känslan det ger. När jag ändå jämför med City korgen kan jag också passa på att säga att liggmåttet är 4 cm längre på Edge, vilket kan vara avgörande om man har ett längre barn.

Edge är en riktigt hög vagn som liggvagn, höjden upp till liggytan är 61 cm. Innertyget i liggdelen är avtagbart och tvättbart. Edge liggdel väger 5 kg, vilket är ganska mycket för en liggdel. Att den dessutom är så bred gör den i mitt tycke ganska otymplig att bära. Det finns bärhandtag som göms i fickor på sidan av liggdelen så det går att bära den, men behöver man bära mycket finns det betydligt smidigare liggdelar.

DSC02782DSC02781

Edge är en fullutrustad liggdel med många smarta funktioner som jag uppskattar. I botten av liggdelen finns ett uppfällbart ryggstöd som är perfekt att använda när barnet börjar vilja sitta upp och se sig omkring ibland men fortfarande är för liten för sittdelen. Vi har använt ryggstödet korta stunder men min son är fortfarande lite för liten och ostadig för att sitta bra i den.

DSC027882014-05-18 14b

I suffletten finns också en vädringslucka som kan öppnas upp när det är varmt och man vill ha det svalt i vagnen. Tyvärr upplever jag att solljuset går rakt igenom vädringsluckan och lyser på min bebis huvud.

DSC02778

Under liggdelen finns medar som gör att du kan vagga liggdelen när den står på golvet. Vi har inte använt den funktionen så mycket men om man ofta tar in liggdelen och har den ståendes på golvet kan jag tänka mig att den funktionen är jättebra.

DSC02785

Under liggdelen finns också en spak som kan flyttas framåt eller bakåt. Det är ventilation i botten av liggdelen som kallas Thermo base. Du drar spaken mot dig för att öppna ventilationen och från dig för att stänga den.

DSC02786DSC05416

I fotänden av liggdelen finns en liten ficka för förvaring av nycklar, telefon, plånbok, napp eller vad man nu vill ha där.

DSC02777

Edge har samma sufflett till både liggdelen och sittdelen, hur du gör om suffletten från liggdelssufflett till sittdelssufflett har jag beskrivit här. Inbyggt i suffletten finns myggnät och ett solsegel (från årsmodell -13). Detta är en äldre modell och den har alltså bara inbyggt myggnät, inget solsegel.

DSC02793

Det enda jag känner att jag kan sakna på Edge-liggdelen är en extra solskärm som skyddar mot lågt stående sol. De dagar vi har haft riktigt soligt och varmt i vår har jag använt en extra solskärm för att lillen inte ska få sol i ögonen. (Detta är Brio Shade Me)

2014-05-21 15.03.05

En annan grej som irriterar mig lite är att eftersom liggdelen är så hög så ser jag inte min bebis om jag fäller upp liggdelslocket, jag måste ha den nerfällt för att jag ska se honom. Men med kanten nerfällt är det större risk att både sol och vind kommer in i liggdelen.

Liggdelen måste tas av från chassit för att man ska kunna fälla ihop vagnen. Det går sedan att klicka fast liggdelen i fästet igen efter att man fällt ihop chassit om man vill. Men då måste man klicka loss den igen när man ska fälla upp vagnen. Personligen tycker jag inte så mycket om tvådelsfällningar eftersom jag alltid får problemet att jag inte vet var jag ska lägga liggdelen eller sittdelen under tiden som jag fäller ihop chassit. Hopfälld med liggdel blir vagnen 89x59x65 cm, inte så farligt stort för denna typen av vagn.

DSC02792

Emmaljunga Edge har en stor rymlig och fullutrustad liggdel. Den är väldigt ombonad och mysig men också ganska klumpig. När liggdelen sitter på vagnen märks det inte så mycket, men om man behöver bära liggdelen eller när man fäller ihop vagnen så märks det att liggdelen är ganska klumpig.

Emmaljunga Edge går att använda med babyskydd på chassit om du köper till adapter. Du kan fästa Maxi-Cosi Pebble och Cabriofix, Besafe iZi Go, Emmaljungas babyskydd och Britax Babysafe Plus SHR på Emmaljunga Edge, även Axkid Babyfix och Brio Primo om du har dubbla adaptrar. Här ser du den med Maxi-Cosi Pebble på vagnen.

DSC03388

Handtag

DSC02833DSC02835

Emmaljunga Edge med classic-chassi har knäledshandtag som går att justera i 13 olika lägen mellan 57-110 cm. Det passar bättre för korta föräldrar än för långa. Det har skönt skumgummi att hålla i och har extra förstärkning vid knäleden.

Varukorg

DSC02836DSC02838DSC028392014-05-20 14.58.242014-05-21 12.06.28

Emmaljunga Edge med Classic-chassi har väldigt stor varukorg och det är en av få moderna barnvagnar med stålvarukorg. Varukorgen är lätt att komma åt när sittdelen används och ännu lättare att komma åt när liggdelen används. Varukorgens mått är 60×37 cm, den rymmer hur mycket som helst. En springcykel får till exempel plats. På nedre bilden har jag en mindre mathandling i stadiumväskan (den ryms alltså stående om man inte packar riktigt hela vägen upp), ett paket blöjor och två stora postpaket i varukorgen. Den enda nackdelen med varukorgen är att det är stora hål i den vilket gör att småsaker lätt trillar ur, den har även väldigt låga kanter vilket också gör att saker lätt trillar ur. Men det avhjälps lätt med nyss nämnda Stadium bag som passar som varukorgsväska.

Broms

DSC02840DSC02841

Edge med classic-chassi har en traditionell hjulbroms som ligger an mot hjulet och bromsar det. Bromsen är väldigt trög att fälla upp, det är inte bekvämt om man har tygskor eller inga skor alls på sig och det låter också en del när man fäller ner och fäller upp den. Men annars fungerar bromsen väldigt bra.

Hjul

DSC02842DSC02843

Emmaljunga Edge med classic-chassi. Har fyra fasta lufthjul som är 30 cm i diameter (12 tum). Lufthjulen gör att vagnen rullar otroligt lätt, de tar sig också fram bra i snö och terräng.

Fjädring

DSC02845DSC02846

Emmaljungas Classic-chassi har fyrhjuls dressinfjädring vilket ger ett otroligt bra gung och i princip gör att alla stötar tas upp av underredet utan att påverka sitt/liggdel. Fjädringen är dessutom ställbar i tre olika lägen, rekommendationen är att ha mjukaste fjädringen för bebisar men jag tyckte nästan det blev för mycket gung då. Hur du justerar fjädringen kan du läsa om här.

Hopfällning

Om man använder liggdelen måste man ta av den innan man kan fälla ihop vagnen. Den går dock att fälla ihop med sittdelen på oavsett vilket håll man har sittdelen.

Enklast kan vara att fälla sittdelen i liggläge först.

DSC02853

Du drar i handtaget på båda sidor.

DSC02854

Och behöver även lossa säkerhetsspärren på höger sida.

DSC02855

Hopfälld med sittdelen bakåtvänd blir vagnen 96x59x48 cm, ganska kompakt.

DSC02857

Men sittdelen framåtvänd blir den ännu mindre, 89x59x48 cm.

DSC02858

 

Körkänsla & Hanterbarhet

Emmaljunga Edge är riktigt skön att köra. Jag är van vid svängbara hjul, och det är också det jag föredrar, men den här vagnen tycker jag är riktigt lättkörd och jag tycker om att köra den. Den rullar gudomligt bra, den kan rulla ifrån mig på till synes plana ytor. Dessutom är hävkraften riktigt bra, så det blir inte tungt alls att svänga. Lägger man också till att den har ett riktigt skönt gung och att den tar sig fram i terräng och snö utan några som helst problem så förstår ni att detta är en riktigt bra vagn.

2014-05-20 11.42.07

Jag har främst kört vagnen med liggdel på och min bebis i som väger drygt 6 kg. Men jag har även provkört den med sittdelen och även då tyckte jag att den var lättkörd. Jag har också kört den med sittdel och Emmaljungas Syskonsits, inte heller då tyckte jag att den blev för tung att köra, du kan läsa mer om det här. Jag har även använt den med ståbräda vilket jag också tycker funkar helt okej, visst blir det tyngre att svänga och det hade varit enklare om den haft svängbara framhjul, men det fungerar absolut, i alla fall kortare sträckor.

2014-05-14 14b

Att gå och shoppa på stan är inte det mest optimala, men jag tycker ändå det funkar förvånansvärt bra. Jag (som alltså som sagt är van vid svängbara hjul) störde mig inte ens på att det var fasta hjul när jag gick en förmiddag i affärer med den. Den är inte heller särskilt stor, 59 cm smal och 112 cm lång med handtaget utfällt. Det kanske inte är den optimala vagnen för den som är ute och shoppar dagligen, men gör man det bara någon gång ibland så fungerar den absolut.

2014-05-20 11.40.38

Emmaljunga Edge med classic-chassi är en riktigt bra terrängvagn. Den har bra stötdämpning och stora fasta lufthjul vilket gör att den rullar på riktigt bra även i tuff terräng. Detta är första vagnen som jag vågat köra i min “terrängbana” med min bebis i. Visst blev det lite guppigt, men inte så farligt. Vanlig grusväg och större stigar är inga som helst problem, men även riktig skogsterräng klarar vagnen utan problem.

2014-05-20 11.39.37

Jag har också testat vagnen i snö och även där briljerar den, den rullar så lätt tack vare de fyra fasta lufthjulen, det är inga problem att ta sig fram även då det är mycket nysnö. Jag kör hellre denna vagnen i nysnö än pulka. Du kan läsa mer om hur den funkar i snö här.

DSC02690

Jag har faktiskt inte testat att åka kollektivt med denna vagnen, men det borde fungera smidigt, den tar inte speciellt stor plats i och med att den har knäledshandtag som går att fälla in och det är lätt att häva upp den och komma ombord. Det som kanske inte fungerar så smidigt är att vända runt i tex. en buss, i och med att det är fasta hjul på den.

2014-05-19 13.46.05

När man använder Edge med liggdel måste man ta av den för att fälla ihop den, jag ogillar tvådelsfällningar eftersom det är svårt att hitta en bra plats att lägga ifrån sig liggdelen medan man fäller ihop chassit. Det enklaste i vår Saab 9-5 är att lägga liggdelen på ena sidan bagaget och chassit på den andra, men då tar vagnen upp hela bagaget. Dessutom är vagnen ganska tung, så med andra ord ganska klumpig att lyfta in i bilen.

2014-05-23 20.05.57

Det går också att lägga liggdelen ovanpå chassit, men det är väldigt tajt, precis att det går.

2014-05-23 20.07.30

Även med sittdelen bakåtvänd ryms vagnen att ställa in på längden i vår bil, visst tar den en del plats, men för att vara denna typ av vagn tycker jag inte att det är så farligt, den tar tex. mindre plats än Edge med Duo S-chassi.

2014-05-29 15.47.25

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med sittdel framåtvänd: 89x59x48 cm
Med sittdelen bakåtvänd: 96x59x48 cm
Med liggdel: 89x59x65 cm

Uppfälld:

Längd med handtaget infällt: 90 cm
Längd med handtaget utfällt: 112 cm
Bredd: 59cm
Hjulbas (Svängradie): 49 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 54 cm
Ryggstöd: 49 cm
Sitsens djup: 29 cm
Sitsens bredd: 32 cm
Fotstöd: 30 cm
Ligglängd: 90 cm
Höjd till sittytan: 49 cm

Liggdel:

Liggmått: 79×34 cm
Höjd till liggytan: 61 cm

Vikt:

Vagn med liggdel: 15,3 kg
Vagn med sittdel: 16,3 kg

Maxvikt: 15 kg
Maxvikt i liggdelen: 9 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

 

Tillbehör

DSC02863

Till Emmaljunga Edge ingår ett regnskydd, det ser lite olika ut beroende på årsmodell. Men det håller inte tätt särskilt bra så mitt råd är att köpa ett nytt, tex. Tullsa som är ett toppenregnskydd.

DSC02860

Myggnät finns inbyggt i suffletten, från årsmodell -13 finns även ett solsegel.

DSC02861

En fotsack till sittdelen ingår också.

Att köpa som tillbehör finns även åkpåse, skötväska, bäddset, babyskyddsadapter, parasoll och ståbräda.

DSC02864

 

Sammanfattning & Betyg

Söker du en stabil rejäl barnvagn som tar sig fram överallt, både i skog och snö, så kan detta vara vagnen för dig. Denna rullar verkligen överallt utan större problem. Den är väldigt lätt att häva vilket gör den lättkörd även när man behöver svänga lite mer. Liggdelen är fullutrustad, bekväm och ombonad och sittdelen har fullt liggläge och bra sufflett. När man väljer en barnvagn med fyra fasta hjul tycker jag att hävkraften är jätteviktig, för det blir så tungt att köra annars, men denna har verkligen bra hävkraft, så jag kan verkligen rekommendera denna om man söker en rejäl vagn med fasta hjul.

Nackdelar med vagnen är att den är lite bökig att lasta in i bilen när liggdelen används, jag hade önskat att den gick att fälla ihop med liggdelen på. Jag hade också föredragit en nättare och lättare liggdel, men det är en smaksak. Varukorgen rymmer hur mycket som helst, men det är lätt hänt att något trillar ur.

Emmalunga Edge med Classic Cryptonite chassi kostar ca 9000 kronor med liggdel och sittdel. Tyget finns i 19 olika färger, färgen som jag har säljs dock inte längre. Man kan också välja Classic Chrome- chassi, det är samma chassi fast det har kromad yta, vita hjulsidor och handtag i fuskskinn.

Jag tycker som sagt att denna vagn är ett riktigt bra val om du söker en barnvagn med fyra fasta hjul, jag har tidigare testat två andra duovagnar med fasta hjul och av de tycker jag att denna är den bästa. Möjligtvis hade jag önskat mig en lite nättare liggdel, tex. City Korg Supreme, tidigare gick det att köpa detta chassi som sittvagn, en Classic Sport och sedan köpa till City korg, men Classic Sport säljs tyvärr inte längre.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Liggvagn: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

27 reaktion på “Recension av Emmaljunga Edge med classic-chassi

    1. Elin Inläggsförfattare

      De presenterar för återförsäljare 10 juni. De börjar sedan tillverkas i augusti och säljas i augusti-september, nya modeller brukar dröja några månader.

      Svara
  1. Malin

    Så fint å kunne lese om forskjellige vogner her på bloggen din 🙂
    Er det sånn at forhandlere da kan si hvilke farger som blir nye/ hvilke som fortsetter til neste år, etter presentasjonen? Har de da bilder av nye farger? Vurderer å vente med å bestille til neste års farger er offentliggjort så jeg ikke går glipp av en mulig finere vogn enn den jeg har sett på nå. Ønsker meg egentlig Edge duo i fargen grey flowers. Men har en følelse av at den kommer til å gå ut i år…. Vet du forresten om den nyeste sportsdelen til Edge er bedre ift justering av seler? Har en eldre Edge nå og baby bare sklir ned fordi jeg ikke får stilt inn selene slik at de blir stramme nok. Skulderstroppene skjærer baby i halsen. Den er jo altfor høy 🙁

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! Ja, de flesta återförsäljare ska kunna ge information om den nya årsmodellen efter 10/6, jag hoppas också att jag ska kunna lägga ut info här på bloggen inte allt för länge efter det. Ja, den nya sittdelen (från -13) har ställbar sele i både axelband och grenband, annars är ett tips att använda en Inovi-dyna, så brukar små barn sitta mycket bättre. Emmaljunga slutar väldigt snart att tillverka årsmodell -14 och grey leaves till Edge är tyvärr redan helt slut.

      Svara
  2. Erica C. Wahlbeck

    Hej!
    Jag har en fråga om selen och dess fäste. Vad jag kan läsa ur instruktionsboken från Emmaljungas hemsida står det att selen ska sitta i D-ringarna. Finns de även i sittdelen?
    Det jag egentligen undrar är om man kan köpa en annan sele, typ Kronans, som bara är fäst vid höften, och fästa den i Edge sittdelen.

    Tack för en superbra blogg!
    Med vänlig hälsning
    Erica

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      D-ringarna sitter i ramen till sittdelen innanför klädseln. Grenbandet blir det stora problemet om du vill fästa Kronans sele. Det går inte att ha Emmaljungas grenband för spännet är helt annorlunda och jag tror att Emmaljungas grenband är fastsytt i ramen eller klädseln. Nu har jag inte haft någon nyare Emmaljunga-sittdel av den traditionella typen själv, så jag är inte helt 100 på hur det ser ut med grenbandet. Skulle kanske gå att ha grenbandet under klädseln bara. Kronans grenband går i alla fall att fästa om du har en pinne under att fästa den i.

      Svara
  3. Åsa

    Hej
    Ska få barnbarn nr 2 i januari. Dom har en
    Classic sport sittvagn från 2012 undrar nu
    Om en city korg passar på det chassit för
    Det vore smidigt när den lilla kommer.

    Svara
  4. emma edlund

    Hej. Vilken bra blogg!
    Jag har en fundering om Emmaljungas chassin som ja undrar om du kan svara på? De har ju 2 classic chassin, en som heter De luxe också. Den har större hjul. Men på deras hemsida hittar jag ingen beskrivning om vad skillnaden på de två chassina är. Vad är tanken? Är större hjul till fördel för köregenskaperna eller finns den bara för att man ska kunna få till en retrolook på vagnen.
    Är det något annat i chassis som skiljer, vad gör den De luxe liksom? 🙂

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Tack 🙂 Vad jag vet är det ingen annan skillnad än hjulstorleken, jag tror att det är både utseendet och att det blir en bättre terrängvagn och mjukare att köra med de stora hjulen. Från början var de också bara de luxe som ahde leatherettehandtag men från i år har även classic-chassit leatherettehandtag.

      Svara
  5. sara

    Hej! Jag undrar om liggdelen är lätt att plocka av och ta med sig? Vi bor nämligen på andra våningen.
    Mvh Sara

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Liggdelen är lätt att klicka loss, men det är en av de största och tyngsta liggdelarna på marknaden så jag skulle nog inte säga att den är lätt att bära med sig. Jag skulle nog välja att ha en lift i liggdelen i sådana fall.

      Svara
  6. Emma Löfstrand

    Hej! Vi väntar vårt första barn till våren och är intresserade både av emmaljunga edge eller en emmaljunga city cross och stokke trailz. Kommer du att göra någon jämförelse mellan tex emmaljunga edge och stokke trailz som båda verkar vara riktigt bra terräng vagnar?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, det kommer jag tyvärr inte göra då jag inte har någon av de vagnarna kvar. Recensionerna är uppbyggda på samma sätt så ett tips är att läsa dem sida vid sida.

      Svara
      1. Emma Löfstrand

        Okej då vet jag! Vilken tycker du är bäst av dom två? Vi bor på landet/mindre samhälle, skulle tro att den blir mest använd på promenader på asfalt, grusväg och i snö då det kan vara dåligt plogat. Stokke trailz verkar vara lite mer behändig att packa i bilen dock? du som har haft båda, vilken tyckte du var smidigast att hantera överlag? 🙂

        Svara
        1. Elin Inläggsförfattare

          Jag tycker Trailz är smidigare att hantera, både mindre ihopfälld och lite kompaktare om man tex. ska åka buss. Jämför man med edge med fasta hjul blir det också enorm skillnad iom att Trailz har svängbara framhjul. Den blir mycket smidigare.

          Svara
  7. Jaqueline

    Hej ?
    Tack för en underbar blogg, har haft nytta av denna många ggr?
    Nu till frågan, maxvikt för liggdelen är 9 kg.
    Min son på 6 månader vägde för 2 veckor sen 10,1 kg.
    Han är inte stabil o kan sitta, och älskar edge liggdelen.
    Har du nåt tips? Tycker det är för tidigt o byta till sittdel?
    Tack på förhand //Jaqueline

    Svara
  8. Maria

    Hej,
    Först- tack för en superbra blogg! Jag undrar om du har provkört de Luxe Chrome chassit och hur det i så fall är jämfört med Classic? Blir vagnen mer eller mindre trögstyrd med större hjul när alla är fasta?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, det har jag tyvärr inte gjort. Jag skulle inte tro att det är någon skillnad på hur den är att svänga beroende på hur stora hjulen är. Tror kanske att de luxe är mer lättrullad iom större och smalare hjul.

      Svara
  9. Hanna

    Hejsan. Jag har letat och letat och inte hitta någon information om ifall superviking sittdelen passar på Classic chryptonite chassi från 2013? Jag är nämligen intresserad av en ergonomisk sittdel till vanliga chassit som vi har nu.

    Mvh Hanna

    Svara
  10. Maria

    Hej!

    Jag hoppas du kan hjälpa mig reda ut några frågetecken. Vi ska köpa vagn till vårt första barn och har fastnat för den nya City Crossen med lufthjul och City korg till. Jag såg på blocket att det finns Emmaljunga Classic sport med city korg till salu, från 2012. Den har metallkorg under men är det någon annan skillnad som vi som nybörjare på vagnar kommer märka av eller bör känna till? Vikt, sele, höjd, suflett etc?

    Tack på förhand!

    Maria

    Svara
  11. Malin

    Hej! Jag undrar vilken vagn med svängbara framhjul som är mest lik emmaljunga classic ( edge eller vad de kallas) med fyra Fasta hjul. Kan man säga att emmaljunga super viking med lufthjul är ungefär det samma?! Har de samma gung? Jag vill ha en vagn med samma gung som en ”vanlig” emmaljunga vagn, men tycker också svängbara framhjul är så praktiskt! Och nu vet jag inte vad som passar bäst. Brio smile, emmaljunga super viking eller en gammal hederlig emmaljunga….

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det finns ingen vagn med svängbara framhjul som har samma gung som en vagn med fasta hjul. Vagnar med fasta hjul har en helt egen typ av fjädring som kallas dressinfjädring. Det går inte att göra en sådan fjädring på en vagn med svängbara hjul. De vagnar med svängbara framhjul som jag tycker kommer närmast i gung är Britax/Brio Go, Stokke Trailz och sedan har Teutonias vagnar bra gung.

      Svara
  12. Agnetha

    Har en Emmaljunga edge Classic nu, men är ute efter en mindre som är lik edgen men som tar mindre plats i bilen och har Svängbara hjul, den ska funka både på promenader på grus och skogsvägar och på shopping. Vilken vagn är det jag söker?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.