Emmaljunga Edge – göra om suffletten från liggvagn till sittvagn

När man köper en Emmaljunga Edge får man bara med en sufflett, den suffletten kan sedan användas både på liggdelen och på sittdelen. För att suffletten ska passa sittdelen måste man dock göra om den i några enkla steg.

För att få loss suffletten från liggdelen knäpper du upp tryckknapparna runt om suffletten. Dra sedan suffletten rakt upp ur sina fästen.

DSC02798

När du lossat suffletten ser du att det längst ner på insidan finns en dragkedja. Om du öppnar den kommer det fram en sufflettkjol som ska användas när man har sittdelen.

DSC02799DSC02800

Sufflettkjolen är egentligen inte tänkt att användas när man använder liggdelen, men jag vet att vissa föredrar att ha den ute eftersom man kan dra suffletten längre fram då.

DSC02801

När sufflettkjolen är utfälld placerar du suffletten på sittdelen. Knäpp fast de två tryckknapparna vid sufflettfästet.

DSC02805

Längst ner på suffletten finns en resår med två krokar. Var man vill placera krokarna är lite olika. Jag har dem här (även om det innebär att de lossnar ibland) eftersom suffletten går att dra längre fram. Det går också att placera krokarna i öglan för extern sele, men då blir det svårare att få vagnen i fullt liggläge.

DSC02810DSC02813

Om du har vad du tror är en Edge som saknar sufflettkjol, så är det med största sannolikhet en Smart. Det är en enklare variant av Emmaljungas Duo-vagn som saknar sufflettkjol och ställbar fjädring bland annat.

12 thoughts on “Emmaljunga Edge – göra om suffletten från liggvagn till sittvagn

 1. Elin

  Hej!
  Jag väntar vårt andra barn nu till våren. Vi behöver ha en ny liggvagn eftersom Emmaljunga city cross som vi köpte begagnat har gått sönder. Vi hade mjuklift till denna. Jag var nöjd med vagnen men lite besvärligt när sonen var yngre då han lätt glide ner. Nu använder vi Kronan sulky som vi är mycket nöjda med. Jag undrar vilken av tre vagnar är bäst; emmaljunga city cross, brio happy eller kronan Duo? Kravet är att den får vara högst 60 cm bred pga vi har hundbur i bilen. Den ska tåla lite terräng och lätt att vika ihop. Ville gärna höra vad du tycker. Jag tycker om emmaljungas och kronans handtag eftersom de är sköna att hålla i. Mvh Elin

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Svårt val! Alla tre är definitivt bra vagnar. Jag har aldrig haft Brio Happy själv så jag har svårt att jämföra med den. City Cross är definitivt en bra vagn, den är väldigt lätt och smidig om man jämför med många andra liknande vagnar. Jag har hört talas om det problemet och det ska hjälpa bra om man rullar ihop en handduk och lägger under liften i fotändan, då blir det bättre lutning. Ett annat alternativ kan vara att köpa en City korg till istället. Eller menar du att han gled ner i sittdelen? Det är också ett vanligt problem som avhjälps med sittdyna (tex. Inovi memory foam). Jag gillar lufthjul och det går tyvärr inte att få på City cross. Därför hade jag kanske valt Brio Happy eller Kronan Duovagn. Alla vagnarna fälls på samma sätt, Kronan Duo blir ganska hög ihopfälld om man inte tar av sittdelen, så det beror lite på hur stor bil ni har. Om ni behöver ta av sittdelen är den lite krångligare att fälla. Mitt stående tips är att åka till en affär som gärna har alla tre vagnarna och jämföra själv, prova noga med ihopfällning osv. Då brukar man få en ganska bra känsla för vilken man gillar bäst. Läs också gärna igenom recensionerna av Kronan Duovagn och Emmaljunga City Cross, om du inte redan gjort det. MVH Elin

   Svara
   1. Elin

    Tack för ditt svar! 🙂 Det blir nog en kronan duo eller duos men skall bara först mäta längden i baksätet i bilen samt prova ställa in vagnen där. Vi föredrar också lufthjul!
    Mvh Elin

    Svara
 2. Jenny

  Hej Elin! Har precis varit och köpt precis en sån här fast en 05:a begagnat som är i fint skick, allt utom insidan av sufletten som har ett hål. Går det att få tag på ny suflett eller har du nåt tips om hur man syr om med nytt tyg, för det måste ju gå. Visste inte att det var precis en edge på classic cryptonite chassi förrän jag såg ditt inlägg. Så tack! Vilket gung! Men sjukt stor liggdel. Kommer som tur är inte ha den i bilen. /Jenny

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ny sufflett är tyvärr jättedyrt, så det blir nog till att laga eller sy i sådana fall. Exakt hur man gör det vet jag inte riktigt, jag är ingen sy-expert 🙂

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Japp, jag vet. 2010 fick den sufflettkjol, sedan försvann smart året efter så det kan inte vara många smart med sufflettkjol som rullar där ute.

   Svara
 3. Therese

  Vet du om man kan sätta på en sufflett från en annan emmaljungamodell på edgens liggdel? Passar t.ex. city crossens sufflett för fästena verkar se lika dana ut.

  Svara
 4. Rebeca

  Hej! Utmärkt blogg måste jag Säga!!
  En fråga…Går det att köpa en till sufflett till emmaljunga edge duo s??? För att slippa använda samma för både ligg o sittdelen..o variera lite med färg?

  Mvh/Rebeca P.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.