Etikettarkiv: Emmaljunga Super Nitro

Emmaljunga 2016

Nu har Emmaljunga mässa i Stockholm och presenterar nyheterna för 2016, som ni vet lever vi i ett informationssamhälle och bilderna har redan läckt ut på internet, det är vi ju inte särskilt ledsna för 😉

Genomgående för hela sortimentet är att det kommer lösa hjulpaket till nästan alla modeller, det kommer att gå att köpa ett paket med lufthjul eller ecco-hjul att alternera med om man önskar det. Det kommer också flera nya vävda melerade tyger som har fått namnet “Lounge”, Lounge Black, Lounge Grey, Lounge Green och Lounge Beige. Alla modeller som tidigare haft skum-handtag har istället fått handtag i leatherette.

Den nya modell som kommer inför 2016 är Emmaljunga Scooter 4 och Scooter 4 S, som är en blandning mellan Buddy och Scooter AIR. Den ersätter alltså Buddy och Scooter S AIR som utgår. Stommen har den fått från Buddy, med den högre bågen, fotstödet som liknar det på Viking och suffletten med förlängning baktill. Suffletten har också fått en extra solkeps framtill så den blir extra skyddande, efterlängtat! Det kommer dock inte gå att köpa lösa suffletter till Scooter 4 och antagligen är dem som sitter på inte heller avtagbara. Scooter 4 finns i många olika färger och olika färger hör ihop med olika hjul, det finns alltså Scooter 4 både med lufthjul och med Ecco-hjul. Det går dock att köpa till ett set med fyra hjul av antingen lufhjulsmodellen eller Ecco-hjul för att ha att byta med. Scooter 4 S väger 10,9 kg och Scooter 4 S AIR väger 11,7 kg. Ligglängden är 100 cm och ihopfälld blir den 87x50x28 cm. Scooter 4 kommer finnas i färgerna Navy, Black, Rioja, Oxford Green, Lounge Grey och Granit. Scooter 4 AIR kommer att finnas i Lounge Black, Red, Petrol, Desert Beige, Lilac, Dark Grey, Black/Pink och Black/White.

Emmaljunga Scooter 4

Läs mer

Nyheter från Emmaljunga

Emmaljunga kommer med några nyheter såhär mitt i årsmodellen. Det kommer flera vagnar och tillbehör i Black Leatherette och det är färger som kommer att säljas i en begränsad period. Just nu finns Black Leatherette i Super Nitro, City korg Supreme, Viking sittdel, Viking liggdel och sidokorg. Vikings delar passar även till Double Viking. Eventuellt kommer fler modeller i framtiden om efterfrågan finns. Black Leatherette är alltså svart fuskskinn. Super Nitro i Black Leatherette har svart chassi och kostar 6700 kronor och City korgen 2800 kronor.

Emmaljunga-Super-Nitro-Black-Leatherette[3]

Emmaljunga-City-korg-Black-Leatherette

Läs mer

Storleken på olika liggdelar

Jag har gjort ett litet test och låtit lillen testa alla liggdelar som jag har här hemma. Bilderna är tagna samma dag, samma dag som han även vägdes och mättes, han är 5 månader, 69 cm lång och väger 7,6 kg. Han är en ganska stor kille och ligger lite över normalkurvan. Hans syster var lika stor när hon var 8 månader, den kan vara bra att ha i åtanke 😉 Lägg också märke till att benen är lite olika mycket böjda på den olika bilderna, så det är svårt att jämföra rakt av, han ligger dock med huvudet högst upp på alla bilder.

Kronan Syskon, 72×25 cm

DSC06116b

Bugaboo Donkey, 77×27 cm

DSC06124b

Emmaljunga City korg, 73×33 cm

DSC06121b

Brio Happy, 73×32 cm

DSC06117b

Brio Go Next, 77×32 cm

DSC06119b

Kronan Duo S, 79×35 cm (samma liggdel till Kronan Duo)

DSC06127b

Emmaljunga 2015

WOW! Emmaljunga har presenterat sin nya kollektion för 2015 och nu har man verkligen lyssnat på kunderna och gjort många ändringar som jag tror blir riktigt bra. Bara en sådan sak som att de gamla punkteringsfria grusätande EVA-hjulen är borta, de finns inte mer, fantastiskt! De ersätts istället av både hjul liknande Scooter 3s hjul (de kallas Ecco) och riktiga lufthjul. Dessutom kommer mer färgglada alternativ till samtliga modeller och man har tagit bort den pösiga sufflettkjolen på City Cross, Nitro och Super Nitro. (Alla bilder är klickbara)

Double Viking Package2 raincovers, 1 changing bags Mood, 1 parasols, 2 seatpads, 2 hoods seat, 2 hoods carrycot

Läs mer

Emmaljunga Super Nitro vs Brio Go Next

DSC04579DSC04585

Emmaljunga Super Nitro och Brio Go Next är två av de mest populära allroundvagnarna just nu. Här kommer en jämförelse mellan de två.

Emmaljunga Super Nitro Brio Go Next
Hjul: 4 punkteringsfria hjul 4, lufthjul bak, gummihjul fram
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Ja, ingår
Typ av sittdel: Traditionell sittdel Fälls med rem
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 Steglöst
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Emmaljunga Super Viking-chassi vs Ozone/Nitro-chassi

DSC03814

Sedan Super Viking-chassit kom, som går att köpa löst, blir det allt vanligare att man byter ut sitt Nitro eller Ozone-chassi mot ett Super Viking-chassi, för att på det sättet få en Super Nitro eller Super Ozone. Jag har båda chassina och har därför gjort en noggrann jämförelse mellan vad som skiljer dem åt. Om du har svårt att välja om du ska köpa Nitro eller Super Nitro kan detta inlägget också vara läsvärt.

Läs mer

Recension av Emmaljunga Super Nitro

DSC03371DSC03861

Märke: Emmaljunga
Modell: Super Nitro
Årsmodell: Chassi -14, liggdel och sittdel -10
Chassifärg: Svart
Färg: Lime
Liggdel: -10 Royal Blue

Nu har jag kört Super Nitro i drygt en månad och testat den i många olika konstellationer och situationer. Så nu kommer recensionen.

Den uppmärksamma eller kunniga läsaren ser att detta är en blandvagn, det är en Edge-sittdel men eftersom det bara är sufflettdesignen som skiljer blir det mest en utseendemässig skillnad. Sittdelen har också fått några uppdateringar sedan 2010, men de ska jag vara noga med att ta upp. Jag har främst kört vagnen med liggdel men även kört den litegrann med sittdelen och en del med sittdel och syskonsits. Men detta är min sjunde Emmaljunga-vagn, så jag känner mig ganska erfaren av denna typ av vagn sedan innan.

Läs mer

Välkommen Emmaljunga Super Viking och City korg

I förra veckan utökades barnvagnsparken här hemma ytterligare med en Emmaljunga City korg i den härliga färgen Royal Blue från 2010, precis samma färg som vi hade till blivande storasyster faktiskt.

DSC03216

Sedan innan har vi också en Edge-liggdel, men vi insåg att vagnen inte gick att fälla ihop med Edge-liggdel på något av våra chassin, så då kändes det smidigt med en City korg också.

I fredags hämtade vi också ut ett nytt Emmaljunga-chassi, nämligen ett Super Viking-chassi. Chassina i Viking-serien är de enda av Emmaljungas chassin som går att köpa löst, det är samma chassi som till Super Nitro och Edge/Mondial Duo S. Här med City korg i Royal Blue –10.

DSC03255

Med Ozone-sittdel i Candy Pink –10. Denna kombination har blivit riktigt populär och kallas ofta Super Ozone.

DSC03259

Med Edge-sittdel på blir det en Edge Duo S eller Super Nitro (bara sufflettdesignen som skiljer).

DSC03261

Med Edge liggdel i Lime –10 blir det en Edge Duo S.

DSC03264

Så, vad betyder detta? Jo, att jag så småningom kommer kunna producera en himla massa Emmaljunga-recensioner och jämförelser till er! Något som jag verkligen ser fram emot 🙂

Emmaljunga Limited Edition Grey Clouds

Emmaljunga har sina Limited editions som släpps fyra gånger per år. Nu har de precis presenterat nästa modell som de kallar Grey Clouds. Grey Clouds har grått tyg i botten och ett accenttyg som är grått med gråa moln. Reflexpipingen är svart och innertyget är i mönstret Happy Sheep, dvs. små gråa får.

Grey Clouds kommer i en begränsad upplaga av 300 vagnar per modell. Varje vagn har en unik etikett med nummer i suffletten. Denna limited edition kommer bara till City Cross, Super Nitro och Edge. Även som City korg Supreme. City Cross och Super Nitro har svart chassi med svarta hjul, till Edge får du själv välja chassi.

Emmaljunga-Grey-CloudsEmmaljunga-City-Cross-Grey-Clouds

Grey Clouds finns i butik från början på november, men går att förhandsboka hos din Emmaljunga-återförsäljare.

Emmaljunga Super Nitro

Min recension av Emmaljunga Super Nitro finns nu här.

DSC00985

Emmaljungas nya modeller för 2014 börjar så sakteliga komma in i affärerna. Först ut verkar Emmaljunga Super Nitro vara, vilket kanske inte är så konstigt eftersom det egentligen bara är ett Duo S-chassi med Nitro-sittdel. Super Nitro har större hjul än vanliga Nitro, den är också lite längre, men bredden är samma, 57 cm. Åtkomsten till varukorgen (vilken är väldigt dålig på Nitro) verkar vara ungefär samma på Super Nitro.

DSC00986

Skillnaden mellan Emmaljunga Super Nitro och Edge med DuoS-chassi är att i Edgen ingår liggdel och sittdel, till Super Nitro ingår alltid sittdel och sedan kan du välja till City korg, hårdlift eller quadrolift om du vill. Här ser du den med hårdlift.

DSC00991

En nyhet för 2014 som gäller alla modeller, är att den svarta brickan i mitten av hjulet är fastskruvad. Innan har den bara varit limmad vilket har lett till att den ramlat av för många.

DSC00987

Vill du veta mer om skillnaderna mellan Super Nitro och Nitro så rekommenderar jag att du tittar på det här inlägget. Där har jag jämfört Edge Duo S (samma som Super Nitros chassi) med Nitrons chassi. Mer information om Emmaljunga 2014 hittar du här.