Etikettarkiv: Emmaljunga Scooter 4s

Emmaljunga 2017

Inför årsmodell 2017 presenterar Emmaljunga inga stora nyheter, de kom ju med en ny vagn för bara ett par månader sedan. Men sin vana trogen blir det ändå en hel del förändringar, nya färger och nya hjul bland annat.

För 2017 årsmodell finns Emmaljungas vagnar i tre olika designer, de kallas Lounge, Outdoor och Competition. Lounge har dels de gamla Loungefärgerna Lounge Grey och Lounge Black, och två nya färger som heter Lounge Navy och Lounge Pure. Lounge har handtag i svart leatherette, silverchasssi och lufthjul som ser ut som NXT90:s, alltså med vita hjulsidor. Outdoor har färgerna Outdoor Navy, Outdoor Black, Outdoor Olive (Melerad) och Outdoor Timber (melerad). Till det har de svart chassi och handtag i brunt leatherette. Hjulen är nya och är mer grovt mönstrade offroad-lufthjul. Competition finns i färgerna Competition Navy, Competition Black, Competition Grey och Competition White, den har “vanliga” tyger utan melering. Competition har också handtag i svart leatherette med små prickar i och svart chassi med ecco-hjul (punkteringsfria).

Modellmässigt är det inga större förändringar utan det gäller främst färger och hjul. Mondial och Mondial de Luxe finns kvar, Mondial De Luxe finns i de fyra Lounge-färgerna och Mondial i White Leatherette, Vanilla Leatherette och Espresso Leatherette. Edge finns i alla fyra färger i de tre designerna, alltså alla 12 färger för 2017.

Alla bilder i inlägget är klickbara.
Mondial de Luxe i Lounge Pure:

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Läs mer

Kronan Sulky/S vs Emmaljunga Scooter 4S vs Crescent Compact 360 XT Air

DSC04686

Sulkyjämförelsen av alla sulkyjämförelser. Här kommer en jämförelse av de tre traditionella sulkys med svängbara framhjul som finns på marknaden för närvarande. I jämförelsen har vi alltså från vänster Kronan Sulky/S –15 i svart, Emmaljunga Scooter 4s –16 Lounge Grey och Crescent Compact 360 XT Air –15 Desert Sand. Alla tre har lufthjul (Scooter finns med antingen lufthjul eller punkteringsfria). Och de kommer från tre av de populäraste svenska barnvagnstillverkarna just nu. Här ska jag studera dem i detalj och jämföra dem med varandra.

Kronan Sulky S Emmaljunga Scooter 4S Crescent Compact 360
Hjul: 4 lufthjul 4 lufthjul (eller ecco-hjul) 4 lufthjul
Svängbara hjul: Främre Främre Främre
Liggdel: Nej Nej Nej
Typ av sittdel: Vanlig Vanlig Vanlig
Sittdel vändbar: Nej Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst 3 3
Broms: Fotbroms revolver Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Recension av Emmaljunga Scooter 4 S

DSC04720

Märke: Emmaljunga
Modell: Scooter 4S
Årsmodell: 2016
Färg: Lounge Grey

Emmaljunga Scooter 4S är Emmaljungas sulky med svängbara framhjul. Jag har tidigare testat Scooter S –12 men sedan dess har vagnen fått en hel del uppdateringar och jag kände att det var hög tid att testa en uppdaterad variant. Jag har använt vagnen till min 2-åring och använt den i min vardag i drygt en månad.

Läs mer

Första intrycket av Emmaljunga Scooter 4s

Jag har köpt en Emmaljunga Scooter 4s som jag haft hemma i lite mer än en vecka. Jag har kört den vid flera tillfällen, bland annat en eftermiddag på Liseberg och jag gillar den verkligen hittills. Efter att ha varit Emmaljunga-lös i ungefär fem månader så uppskattar jag verkligen Sooterns lättkördhet. Den är så lättkörd och framförallt lätt att svänga, jag kör den lätt med en hand även när jag har lastat varukorgen. Dessutom har den en tendens att bara ånga på, det spelar ingen roll om det kommer små hinder i vägen eller nersänkta trottoarkanter, det är bara att rulla på. Vid höga kanter behöver man häva vagnen men det är inte något problem, den är så otroligt lätthävd, särskilt när den är i liggläge.

2015-12-28 13.46.58

Sedan tidigare har jag testat Emmaljunga Scooter S, och alla förändringar som gjorts tycker jag är till det bättre. Framförallt är det stor skillnad på suffletten, den går riktigt långt fram och skyddar bra när lillen ska sova. Hjulen är också betydligt bättre än de gamla grusätande EVA-hjulen, så skönt att slippa allt grus som fastnade. På denna har jag ecco-hjul som jag gillar också tycker är riktigt mjuka, men jag kommer även att testa lufthjulen. Även leatherettehandtag, och högre båge är förändringar som jag tycker är till det bättre.

Scooter 4s är inte den minsta vagnen ihopfälld, men jag tycker ändå det fungerar helt okej, den är inte så hög så det blir ganska lätt att få grepp om den och den är inte särskilt tung heller. Något som irriterar mig lite är att suffletten får en väldigt konstig form när man fäller bak den helt. Inte alls smickrande för utseendet och jag kör väldigt ofta med suffletten infälld eftersom jag vill se min son.

Jag ser verkligen fram emot att testa Scooter 4s mer och det ska bli spännande att se om jag gillar den lika mycket när det är dags för recension.