Emmaljunga 2017

Inför årsmodell 2017 presenterar Emmaljunga inga stora nyheter, de kom ju med en ny vagn för bara ett par månader sedan. Men sin vana trogen blir det ändå en hel del förändringar, nya färger och nya hjul bland annat.

För 2017 årsmodell finns Emmaljungas vagnar i tre olika designer, de kallas Lounge, Outdoor och Competition. Lounge har dels de gamla Loungefärgerna Lounge Grey och Lounge Black, och två nya färger som heter Lounge Navy och Lounge Pure. Lounge har handtag i svart leatherette, silverchasssi och lufthjul som ser ut som NXT90:s, alltså med vita hjulsidor. Outdoor har färgerna Outdoor Navy, Outdoor Black, Outdoor Olive (Melerad) och Outdoor Timber (melerad). Till det har de svart chassi och handtag i brunt leatherette. Hjulen är nya och är mer grovt mönstrade offroad-lufthjul. Competition finns i färgerna Competition Navy, Competition Black, Competition Grey och Competition White, den har “vanliga” tyger utan melering. Competition har också handtag i svart leatherette med små prickar i och svart chassi med ecco-hjul (punkteringsfria).

Modellmässigt är det inga större förändringar utan det gäller främst färger och hjul. Mondial och Mondial de Luxe finns kvar, Mondial De Luxe finns i de fyra Lounge-färgerna och Mondial i White Leatherette, Vanilla Leatherette och Espresso Leatherette. Edge finns i alla fyra färger i de tre designerna, alltså alla 12 färger för 2017.

Alla bilder i inlägget är klickbara.
Mondial de Luxe i Lounge Pure:

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Mondial i Espresso Leatherette:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Edge i Competition Grey:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Edge i Lounge Pure:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Edge i Outdoor Black:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Precis som tidigare kan du välja valfritt chassi till Mondial, Mondial de Luxe och Edge, det finns sex chassin att välja bland, Duo S Competition (svart med ecco-hjul), Duo S Outdoor (svart med offroad-lufthjul), Duo S Lounge (silver med whitewall lufthjul), Classic Chrome chassi med whitewall lufthjul, svart city-chassi med ecco-hjul och Mondial de Luxe-chassit. Ha dock i tanken att om du väljer tex. ett outdoor-tyg och ett competition eller lounge-chassi så kommer läderdetaljerna att ha olika färg, Outdoor har brunt läder på både klädsel och handtag medan de andra två har svart läder på handtaget.

Super Nitro kommer i alla 12 färger och här är då chassifärg och hjultyp bunden till klädseln för respektive design. Dock finns hjulpaket med både lufthjul och ecco-hjul att köpa till om man önskar byta till andra hjul.

Super Nitro Competition White:

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Super Nitro Lounge Pure:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Super Nitro Outdoor Olive:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Emmaljunga City Cross kommer i sex färger, Lounge Grey, Lounge Black, Outdoor Olive, Outdoor Timber, Competition Navy och Competition Black. Citykorg Supreme finns kvar som tillval till Super Nitro och City Cross, den finns i alla 12 färger.

City Cross Lounge Grey:

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

City Cross Outdoor Timber:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

City Korg Supreme Lounge Navy:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

City Korg Supreme Outdoor Timber:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Super Viking finns i sex färger, Lounge Grey, Lounge Black, Outdoor Olive, Outdoor Timber, Competition Navy och Competition Black, här försvinner alltså en del av Super Vikings tidigare basfärger, Lounge Beige, Black Leatherette och White Leatherette. Här kan du fritt välja chassi till din sitt och liggdel, Super Viking har tre chassin, Competition (svart med ecco-hjul), Outdoor (svart med offroad-lufthjul), Lounge (silver med whitewall lufthjul). Men tänk på att sittdelens skinndetaljer på bågen matchar med handtaget på respektive design, blandar du sittdel och chassi från olika designer får du alltså olika skinndetaljer på vagnen. Precis som tidigare finns Go Double adaptrarna till Super Viking kvar så att du kan använda vagnen som syskonvagn.

Super Viking Outdoor Timber:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Super Viking Competition Black:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Super Viking Lounge Grey:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

För Viking gäller i princip samma som Super Viking, skillnaden är att Viking inte kommer med offroad-lufthjul eller whitewall-hjul utan kommer att behålla sina vanliga lufthjul. Handtaget och chassits färg följer dock samma tema som för resten av vagnarna.

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Viking i Outdoor Olive:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Viking i Outdoor Timber:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Emmaljunga Double Viking utgår, nu finns endast Double Viking 735 och till den finns också tre chassin att välja på, Lounge och Outdoor med lufthjul och Competition med ecco-hjul. Jag har ingen uppgift på hur bred den blir med lufthjul på, men jag skulle tro att den blir någon centimeter bredare.

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Double Viking 735 i Outdoor Timber:Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Emmaljunga Scooter 4 och Scooter 4s kommer endast i sex färger, Lounge Grey och Lounge Black med Cryptonite-chassi och lufthjul, Outdoor Olive och Timber med svart chassi och lufthjul och Competition Navy och Black med svart chassi och ecco-hjul. Scooter kommer precis som Viking att behålla sina vanliga lufthjul och inte ha offroad eller whitewall-hjul.

Scooter 4/4s i Competition Black, Outdoor Timber, Outdoor Olive och Competition Navy:

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Emmaljunga NXT90 som kom för bara ett par månader sedan hade inte jag förväntat mig några nyheter på, men de kommer även där. Precis som de andra vagnarna finns även NXT90 i de tre designerna Lounge, Outdoor och Competition. Precis som för de andra vagnarna har varje design en tillhörande hjultyp, NXT90 kommer alltså att finnas även med ecco-hjul och offroad-hjul. NXT90 finns i alla 12 färger. Vagnen köps som ett paket med chassi och sittdel, men liggdelen säljs separat, du kan alltså köpa NXT 90 som sittvagn, eller välja en annan färg på liggdelen. Syskonadaptern till NXT90 som gör att den kan användas som syskonvagn på längden kommer lanseras i augusti. Det kommer även fasta 12-tums vinterhjul till NXT90 i alla tre hjulmodeller. NXT90 är den första vagnen i Emmaljungas nya NXT-serie där de tagit ett steg i en ny riktning, nästa generations Emmaljunga helt enkelt. Det blir mycket spännande att se vad som kommer i framtiden.

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.seEmmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

På tillbehörssidan så utgår Mood-skötväskan och ersätts av Organisern (NXT90-skötväskan), det kommer en ny mugghållare och sommarsuffletten kommer i många nya färger. En annan mycket efterlängtad nyhet (håll i er nu) är att Emmaljungas tillbehör kommer att få säljas i webbutiker. Vagnarna kommer även fortsättningsvis bara att säljas i fysiska butiker. En annan glad nyhet är att inga prisförändringar kommer att ske till 2017 årsmodell, alla priser ligger kvar på samma.

Vagnarna finns att beställa redan nu hos återförsäljarna men levereras från och med augusti, förutom Outdoor som levereras från och med september.

Själv saknar jag de fina färgklickarna som Emmaljunga brukar komma med, det finns nästan ingen färg i årets kollektion. Jag gillar inte heller Offroad-hjulen riktigt. Samtidigt kan jag förstå tanken kring att hålla nere antalet val och begränsa valmöjligheterna så att det inte blir så rörigt. Ska bli spännande att se hur nyheterna går hem hos kunderna.

13 thoughts on “Emmaljunga 2017

 1. Sandra

  735an är även med lufthjulen 73,5 cm bred. Annars hade den inte hetat 735 ?

  Tack för fint inlägg! Undrar när de tänker presentera NXT60, och vad det är för en vagn…

  Svara
 2. Elin

  Skulle vilja se en bild på NXT90 med Outdoor chassit och timber liggdelen. Går det att få fram någonstans?

  Svara
 3. Sofia Hegevall

  Roligt, bokade en syskon-Viking i dag, längtar!

  Vet du om man kommer kunna köpa till andra hjul till dubbel-vikingen? Jag har beställt lufthjul men vill gärna ha offroad till vintern…

  Och Fotsackarna, några nyheter där vad du vet?

  Svara
 4. Sofia

  Hej, finns Emmaljunga Viking i Outdoor Black? Vi var inne på en butik där de visade oss i en katalog att om man väljer Outdoor chassit med läderfärgat handtag så finns sitt/liggdelarna till i färgerna Olive, Timber, Black och Navy med läderfärgade detaljer på bygeln etc. men jag kan inte hitta nånstans att det finns ligg/sittdel i Black outdoor till Emmaljunga Viking..? Tacksam för svar! 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.