Crescent 2013

En av höjdpunkterna på Barn & Baby var att få se alla nyheter i Crescents nya kollektion. Största nyheten är en vändbar sulky som fälls ihop på ett kick och nya sulkyn med svängbara framhjul, Crescent 360.

Crescent Comfort och Classic är väldigt lika sig. De har dock fått tillbaka den lilla detaljen med snörning som Crescent hade när de startade 2007. De har också kommit i ett par nya färger. Den nygammla färgen svart med orange detaljer kommer tillbaka, det kommer också en ny färg som är svart med rosa detaljer. Enkel och diskret men ändå lite färg.

IMG_0100

IMG_0106

Crescent City är sig ganska lik, förutom att den kommer att få lufthjul bak. Den kommer också tillsammans med Trike i två nya fräsiga färger. En grön, som jag tyckte var riktigt snygg och den nya modefärgen Tangerine Tango.

IMG_0086

IMG_0078

IMG_0083

Crescent Trike kommer också i en specialversion som kallas Trike Exa. Det speciella med den är att den har ett chassi som är lackat med samma teknik som på  en cykel. Den finns i chassifärgerna Svart/Orange, Svart/Röd och Svart/Grå. Den har samma sittdel som vanliga Trike, men kostar lite mer, ca 7000 kronor, pga den avancerade lackningstekniken. Här finns fler bilder.

IMG_0070IMG_0076

IMG_0098

Crescent Compact får några ändringar, en av dem är en förbättrad, mjukare fjädring. Man har gjort knäledshandtaget lite kortare för att vagnen ska bli mindre ihopfälld. Liggläget är Compact är väldigt generöst, drygt 100 cm. Det finns tittlucka i suffletten. Den har också fått lite kraftigare tyger och en ny färg, rosa. Den kommer även i denim blue och denim black och en ny svart färg som inte har några gråa detaljer.

IMG_0081

Nu kanske någon tror att Crescent har kopierat Emmaljunga, men faktum är att Crescent haft färglackade chassin (tex. röd och orange) långt innan Emmaljunga kom med sina PP-färger med lackade chassin.

IMG_0090

Crescent Compact 360: Är en helt ny modell från Crescent, i korthet kan man säga att det är en Compact med svängbara framhjul. Det som skiljer förutom de svängbara framhjulen är också ett den har tygvarukorg och kortare fotstöd. Crescent Compact 360 (och Compact) har fotstöd i metall som är förstärkt för att det ska tåla att klättras på. Den har dessutom en rejäl kugghjulsbroms och ryggstödet justeras genom att handtag på ryggen, något som jag tycker gör den lite mer attraktiv än några av dess konkurrenter. Crescent 360 har också tittlucka i suffletten, knäledshandtag och nästan plant liggläge. Den har fjädring på alla hjul. Jag tyckte att Crescent 360 kändes riktigt lättkörd och bra och jag gillar att både bromsen och ryggstödet känns mycket enklare att hantera än på vår Emmaljunga Scooter S. Det ska också sägas att vagnen ni ser på bilderna är en prototyp.

IMG_0094IMG_0072

IMG_0097

IMG_0096

Crescent 511: Är den nya vändbara sulkyn, som fortfarande är i prototyp-stadiet, men som förhoppningsvis blir klar till februari. Sulkyn har en sittdel liknande Crescent Diva, det är alltså en ergonomisk sittdel med stor sufflett och tre olika lägen, sittläge, viloläge och liggläge. Men istället för Divans chassi har den ett sulkychassi som väger knappt 5 kg. Det har svängbara hjul fram och dubbelhjul bak. Sammanlagt väger vagnen ca 7,5 kg. Priset kommer vara ca 3000 kronor.

IMG_0108

Samtliga nyheter som jag har presenterat i detta inlägget kommer komma ut i butik i januari-februari. För att läsa mer om Crescents olika modeller, klicka här.

9 thoughts on “Crescent 2013

 1. Elin

  Hej! Tack för en bra blogg.! Jag har har en fråga till dig. Jag behöver en ny barnvagn och jag vill ha en som jag kan använda länge. Min son är lång för sin ålder, han är ca snart 90 cm. Han är 18 månader. Barnvagnen måste tåla terräng eftersom vi är ute i skogen väldigt ofta och promenera. Fyra hjular vill jag gärna ha. Gärna lufthjul. Vilken barnvagn skulle du rekommendera? Hälsningar Elin

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   De som jag kommer att tänka på är BabyJogger City Versa, Easywalker June, Easywalker Qtro som har fyra hjul. Kan du tänka dig att ha en trehjuling blir utbudet lite större och jag tror också att vagnarna är bättra anpassade för skogen, tex. Mountain Buggy Urban Jungle, BabyJogger City Elite, BabyJogger City Mini GT. Jag vet inte om du hade tänkt dig en med fyra fasta hjul? I sådana fall tror jag det kan bli svårt, duovagnar har ofta en sittdel som är runt 90 cm och sulkys brukar inte vara så väldigt mycket större tyvärr, runt 95 cm. Eventuellt skulle Crescent Compact kunna funka, jag vet att den har långt liggläge.

   Svara
 2. Crescent Barnvagnar

  Hi Kippuralla,

  They are both quite similar in size of the seat, but maybe you are right that the Diva is a little bit larger.
  From our side, the unique advantages with Diva compared in comparison is the following:

  1. Diva have adjustable footrest.
  2. Diva can be folded/unfolded with the seat (in front position).
  3. In beachmode, Diva doesn´t need to have the wheels removed.
  4. Diva have more space for tall peoples legs as it hasn´t the traditional rear-axle.
  5. The price now in ongoing campaigns is almost half the price.

  Best regards,

  Customer Service,
  Crescent Barnvagnar

  info@elitegroup.se

  Svara
 3. Kippuralla

  I have bugaboo frog now, and youngest kid is 1 1/2years. Her head hits to the hood and winter is coming.. We live in finland and i need a new pram for next 1 1/2 years. Maybe i can try diva somewhere to find out is it roomy enought! She takes 2-3hour naps in pram every day.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det finns inget releasedatum satt för den än, så jag antar att det kommer dröja några månader till, tyvärr.

   Svara
 4. Sandra

  Hej jättebra blogg:) läste om cresent compact 360.
  Jag vill ha en ny barnvagn till min 10 månaders dotter.
  Vill gärna ha en som man kan vända handtaget så jag kan ha dottern både mot mig och i från mig, gärna sväng bara fram hjul (inget måste) lätt körd.
  Vill kunna fästa en stå bräda. Gärna en bra suflett.
  Och ett måste med bra utrymme under vagnen att lägga saker i. Vad kan du rekomendera?
  Vad finns de för vagnar som är svarta och rosa? Älskar den kombon på färger såååååå snyggt.

  Tack på förhand/
  Sandra

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej!
   Crescent Compact 360 har inte vändbart handtag. Vagnar med vändbart handtag är ganska ovanliga och har du svängbara hjul fram får du dem bakåt när du vänder över handtaget, så det funkar inte så bra att köra så. Däremot finns det många vagnar med vändbar sittdel. Bugaboo Cameleon, Teutonia BeYou, Teutonia Mistral S, Crescent Diva och med fasta hjul finns Crescent Classic, Emmaljunga Cerox och Teutonia Prestige. Om du bara önskar vändbar sittdel kanske Brio Go, Brio smile eller Emmaljunga Ozone vore något?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.