Brio Go Next

Ikväll har jag varit på Brios presentation av deras årsmodell 2014. Den största nyheten är en ny modell, en uppdatering av Brio Go som kallas Brio Go Next. Största skillnaden mellan Go Next och vanliga Go är att Go Next har lufthjul bak och gummihjul fram, den har också utfällbar solskärm på både liggdelen och sittdelen. Solskärmen fästs bak med en liten magnet. Läs min recension av vagnen här.

Brio-Go-Next

DSC01608DSC01598DSC01597

Den har också många förbättrade detaljer, som tex. en kant på varukorgen som går att vika upp hela vägen runt om så att den inte kommer in grus och snö i den lika lätt.

DSC01607DSC01604

I sittdelen finns en ficka på var sida av sittytan där man kan stoppa småsaker.

DSC01619

Det finns också en ficka med dragkedja bak i ryggen där man kan stoppa tex. mobiltelefonen.

DSC01620

Fotsacken fästs numera i en knapp på sidan av chassit istället för lösa flärpar som den fästes i innan.

DSC01616

Liggdelen är sig lik på flera sätt men har fått en del finesser den också. Som jag nämnde finns solkepsen även på liggdelen. Bakom solkepsen finns två öglor där du kan fästa barnvagnsleksaker.

DSC01627

DSC01611

Liggdelslocket har annan utformning och fästs numera med magnet istället för kardborre. Den har också dragkedja på båda sidor som gör att du lätt kan vika undan liggdelslocket och få ut barnet utan att ta loss locket.

DSC01610

Liggdelens handtag går att ha på utsidan som vanligt, eller i nya fickor på insidan av liggdelen. På så sätt blir det lättare att bära och balansera liggdelen.

DSC01605

Andra detaljer är att man täckt tyget på undersidan av fotstödet för att det ska bli snyggare när den är ihopfälld och att man gjort en snygg söm på bågen.

DSC01615DSC01618

På Brio Go Next har man jobbat mycket med den trekantiga formen vilket bland annat resulterat i de nya ekrarna på hjulen och en snygg detalj på suffletten. Klädseln är numera helt avtagbart och tvättbart på sittdelen med hjälp av en dragkedja. Liggdelens innertyg och sufflett är också tvättbart.

Brio Go Next kommer säljas som duovagn, dvs. med liggdel och sittdel. Den finns i fyra färger, mörk gråmelerad med svart chassi, ljust gråmelerad med vitt chassi, brunmelerad med svart chassi och neon med vitt chassi.

DSC01612

 

DSC01599DSC01595

Brio Go Next Neon är en special edition som har svart sittdel med neonfärgade dragkedjor i både rosa, grönt och gult.

DSC01641DSC01602DSC01596

Som tillbehör till Brio Go Next finns vinterhjul som är lufthjul. Det kommer även adapter för Britax babyskydd till Brio Go.

DSC01614

Eftersom lufthjulen är något bredare än Brio Go’s vanliga hjul kommer vagnen att bli lite bredare, 62,5 cm bred. Den väger också 1 kg mer dvs. 13 kg.

Brio-Go-Next-ihopfälld

Brio Go Next kommer alltså säljas som duovagn och kosta runt 11 000 inklusive liggdel. Den finns att förhandsboka nu med leverans från mitten av mars. Och ja, de nya hjulen passar till den vanliga Brio Go också Ler

Information om Brios övriga nyheter för 2014 hittar du här. Min recension av Brio Go Next finns här.

20 thoughts on “Brio Go Next

 1. Em

  Helt underbart! Jag vågade knappt hoppas på det här men Brio måste ha smugit sig in i min hjärna och skapat nya Gon precis efter hur jag vill ha den. Lite trist bara att man inte kan köpa den bara som sittvagn. Jag behöver ju knappast fler liggdelar skräpandes här hemma.
  Hoppas det är okej att jag länkar till ditt inlägg? Och lånar den första bilden som jag antar är en produktbild? Säg till annars så tar jag bort det 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Brio har gjort noggranna undersökningar och intervjuat många go-ägare innan de utvecklade go next, det finns nog fler som tycker som du då 😉
   Det är helt okej att du länkar 🙂

 2. Veronica

  Go next ser ut som ett riktigt intressant köp! Lite synd att man endast verkar kunna få den med samma färg på sitt- och liggdel…

  Vad tror du, hinner man få hem en go next tills i början av mars då bebis kommer? När kommer de att finnas i butik och på brios hemsida?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, Go Next går bara att köpa som paket med samma färg på sittdelen och liggdelen. Det blir nog tajt, mars-april hörde jag som beräknat leveransdatum.

   1. Veronica

    Ja tajt blir det nog!. Jag får kanske satsa på classic och sen komplettera genom att köpa lufthjul som reservdel om jag saknar dem för mycket.

 3. Josefina

  Åh den verkar ännu bättre än go 2013! Vet du om solskärmen kommer gå att köpa som tillbehör till go? En rejäl sufflett är det enda jag saknar på min vagn..

 4. Dana

  Thank you for doing this blog, I find it very helpful when searching for information about the Brio pushchairs. It is not very often sold pushchair in Czech Republic so there’s lack of users experience on Czech websites.

  In last paragraph of your review you wrote that the new inflatable wheels of Go Next will fit also the current Go chassis. Is it true? If so, it is very good news for me!

  Keep posting new reviews of Brio, I like it!

  Cheers,

  Dana

  1. Elin Inläggsförfattare

   Yes, that is correct, the new Go Next wheels will fit Brio Go 2013 and 2014. I think that the back wheels will fit older modells to.

 5. Malin

  Hej
  jag är väldigt sugen på denna vagn, sas det något om när det kan tänkas finnas exemplar att titta på i butiker? Skulle vilja klämma och känna lite innan jag bestämmer mig.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag vet faktiskt inte, men jag skulle gissa att den kommer ut i butik först i slutet på april då den kommer ut till försäljning.

 6. Ell

  Hej gunget, har den något? Vill kunna vyssa sidled eller hur jag ska förklara och även dämpningen, stum eller finns det?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Brio Go har ett av de bästa gungen på marknaden för vagnar med svängbara hjul och är absolut inte stum.

 7. Asdis

  Does the car seat adapter work for Maxi Cosi CabrioFix? Or can I use Brio Go car seat adapter for MC on the new Brio Go Next?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Yes, It´s the same adapter för Brio Go and Brio Go Next, Brio Go’s adapter for Maxi Cosi works with Brio Go Next and Maxi-Cosi Cabriofix 🙂

Kommentarer är stängda.