Brio Smile vs Brio Go

 

En utförligare och bättre jämförelse finns här!

Många frågar och undrar vilken de ska välja av Brio Smile och Brio Go. Jag har själv aldrig haft Brio Go, därför kommer denna jämförelse mest baseras på fakta och funktioner.

2012-12-30 12.26.44

2012-12-30 12.26.54

2012-12-30 12.27.04

När det gäller måtten uppfällda så är det som man ser på bilderna ganska lika vagnarna emellan. Brio Smile är 103 cm lång och 57 cm bred medan Brio Go är 108 cm lång och 61 cm bred. Fäller man in handtagen är Brio Go 86 cm och Brio Smile 88 cm lång. Brio Smile har längre hjulbas (svängradie) på 55 cm medan Brio Go’s är 50 cm. Något annat som också syns tydligt på bilderna är att Brio Smiles sittdel är mycket högre och den sitter även närmre handtaget, så att man kommer närmre sitt barn. Både Brio Smiles och Brio Go’s rygg fälls med en hand. Brio Smile har tre bestämda lägen och även fullt liggläge medan Brio Go har steglös fällning men inte plant liggläge. Brio Smile blir även lite mer upprätt än Brio Go.

Både Brio Smile och Brio Go har stor varukorg, men Go’s är låg och platt medan Brio Smiles är djup och mer påsliknande.

2012-12-21 11b2012-11-28 14b

Som ni ser på bilderna är det betydligt mer plats i Brio Go’s sittdel för ett större barn, framförallt är ryggstödet mycket högre. Det är också betydligt mer plats fram till bågen på Go än på Smile. Ligglängden i Brio Smile är 90 cm och i Brio Go är den 102 cm.

DSC06745

Jag har tyvärr ingen bild på Brio Smile och Brio Go hopfällda bredvid varandra. Men här kommer de var för sig och måtten också. Brio Go blir 78x61x48 cm hopfälld och Brio Smile blir 87x57x38 cm hopfälld. En stor fördel med hopfällningen av Go är att den går att fälla ihop med sittdelen åt båda hållen (och blir lika kompakt), dessutom står den på hjulen när den är ihopfälld vilket minimerar risken för repor och smuts på vagnen.

Jag får ofta frågor om fjädringen på Brio Smile, och nej, den har tyvärr inget brio-gung så som Brio Go har. Men helt okej fjädring har den ändå.

När det kommer till liggdel har både Brio Smile och Brio Go möjlighet att klicka fast en separat liggdel, men Brio Smile har även möjlighet till att använda mjuklift.

Vagnarna har även olika hjul. Brio Smile har lufthjul och de främre är lite större än Brio Go’s framhjul. Brio Go har punkteringsfria hjul men möjlighet att sätta fasta stora fasta vinterhjul (från årsmodell 2013).

Läs mer om Brio Smile här.

2 thoughts on “Brio Smile vs Brio Go

 1. Malin

  Hej! Precis vad jag letade efter! En jämförelse mellan smile och Go! Vi är i vagnstankar till vårt andra barn! Tänkte kolla med dig om du tänkt något på utrymmet mellan liggdel/sittdel och handtaget. Då vi har en 2 årig dotter också som ska stå på bräda är vi lite fundersamma över om smilen är för trång där emellan. Synd om hon ska få stå trångt. Brio Go verkar har mer utrymme. Har du någon åsikt?

  Häls Malin

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Utrymmet mellan handtag och sittdel är definitivt större på Go. Jag tycker det ser ganska trångt ut på Smile, men jag har aldrig testat med ståbräda. De som testat med ståbräda säger att det funkar bra även på smile. Åk till en affär och prova, det bästa är ju att testa med liggdel på och en ståbräda som er dotter får provstå på, det kan de säkert fixa i en affär.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.