Brio 2014

Den stora nyheten för Brios kollektion 2014 är nya Brio Go Next som jag har skrivit om här. Men förutom den kommer förstås några andra små nyheter, framförallt designförändringar och nya färger.

Brio Happy: Det silverfärgade Happy-chassit försvinner, kvar finns ett svart chassi och det nya glossy anodized-chassiet. De stålekrade lufthjulen försvinner också och ersätts med likadana hjul som på anodized-chassit, fast med svarta blanka hjulsidor. Precis som innan kan du själv välja om du vill ha teleskophandtag eller knäledshandtag och vilken chassifärg du vill ha, du kan också välja lufthjul eller punkteringsfria hjul. Swivel-chassit finns kvar, men nu bara i svart lack och med svarta hjulsidor.

DSC01624DSC01626

Det kommer även en babyskyddsasapter för Britax babyskydd till Brio Happy. När det gäller tygdesignen finns en hel del nyheter. Designen Harmony försvinner helt och istället kommer nya färger till både Classic, Mixed och Superior-designerna. Precis som innan kan du också välja fritt om du vill köpa bara sittvagn, duovagn eller kombivagn (förutom Superior som säljs som duo). I Classic-designen kommer tre nya färger, Jeans Blue, Navy och Brown. Mixed kommer i två nya färger, Black och Black Denim. Black Denim har svart denimtyg med melerad undertråd vilket ger ett gråaktigt utseende.

DSC01622

Brio-Happy-Black-Denim

Brio Happy Superior kommer också i en ny färg, förutom svart och marinblå finns den nu också i brunt.

DSC01623

Brio Go Classic: Är samma Brio Go som innan och kommer finnas kvar och säljas samtidigt som Brio Go Next. Enda skillnaden här är att man har gjort klädseln avtagbar genom att öppna upp med dragkedja, så att den ska vara enkel att tvätta. Det kommer även babyskyddsadapter till Britax babyskydd för Brio Go. Brio Go Classic kommer finnas i fem färger, Wine (en ny plommonlila färg som jag verkligen föll för, se bild här nedanför), Navy (ny färg), Grey, Brown och Black. Du kommer helt fritt kunna välja om du vill ha svart eller vitt chassi. Brio Go Classic säljs fortfarande som sittvagn och du kan välja själv om du ska köpa till liggdelen och i vilken färg du vill att den ska vara (samma färgval som sittdelarna). Läs min recension av Brio Go.

DSC01613DSC01642DSC01628

Brio Smile: En glad nyhet för många är att Smile kommer med svart chassi. Den kommer i tre nya färger, svart/grön med svart chassi, svart/röd med svart chassi och svart/grå med silvrigt chassi. De “gamla” färgerna finns kvar och går bara att köpa med silvrigt chassi. De nya färgerna med svart chassi har fått en lite annorlunda färgställning med färg främst på insidan, i sitsen och inuti suffletten. Roligt och snyggt tyckte jag. Smile kommer ligga kvar på samma pris, även för de med svart chassi, dvs. ca 5000 kronor för sittvagnen och 1500 kronor för liggdelen. Jag frågade när Smile med svart chassi skulle komma och de visste inte säkert men det lät som att det inte skulle ligga alltför långt in i framtiden. Läs min recension av Brio Smile.

DSC01632DSC0163136605613_angle

Brio Race, Spin och Sitty finns kvar och är oförändrade, inga nya färger. Brio Sing utgår och kommer inte att säljas mer. Brios syskonvagnar Double Wave, Duette och Twin Sitty finns kvar och det kommer ingen ny syskonvagn i år i alla fall.

18 thoughts on “Brio 2014

 1. Madeleine

  Vi har tänkt köpa en brio smile och blev nu överlycklig att den kommit i svart. Vet man när den kommer börja säljas i butik?

 2. Madeleine

  Kommer det inte finns möjlighet att köpa en svart chassi med svart liggdel och sittdel? Man köper ju ändå delarna för sig.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det svarta chassit går bara att köpa med svart/röd eller svart/grön sittdel, men en svart liggdel kan du köpa till om du vill.

 3. Hanna

  Skojigt med brionyheter! Tänkte jag skulle fråga dej om råd. Väntar också andra barnet i början av nästa år och nu är det dags att beställa barnvagn. Valet står mellan kronan duo s, kronan city eller brio smile. Vill ha en lättkörd vagn som fungerar bra att promenera med. Jag är inte ute och går i skogen men den ska ändå fungera bra att köra i snö. Jag har tänkt att ha en ståndrätts på vagnen. Är det stor skillnad mellan city och duo s? Då menar jag ”körkänsla”. Nu blev det ett långt inlägg, men är då tacksam för svar! Vet ju att du testat alla dessa vagnar 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! En jämförelse mellan City och Duo S finns här, där står hur körkänslan skiljer sig åt. https://www.barnvagnsblogg.com/kronan-city-vs-kronan-duo-s/
   Smile har väldigt nära mellan handtaget och ligg/sittdelen, jag vet att det går att ha ståbräda på, men tycker det verkar ganska trångt. Smile är mer en ”vanlig cityvagn” med lufthjul och Kronan Duo S är en stor duovagn fast med svängbara hjul. Det finns förresten en jämförelse mellan dem också https://www.barnvagnsblogg.com/brio-smile-vs-kronan-duo-s/. Kronan City är väl ett mellanting mellan de två kan man säga. Men åk och provkör ordentligt om ni inte gjort det. Och testa gärna att köra med ståbräda också i butiken 🙂

 4. Madeleine

  Hej. Jag behöver din hjälp. Vilken barnvagn är bäst om man vill ha liknande brio smile med helsvart chassi + helsvart liggdel och sittdel. Hittar inte det någonstans som är lika bra som smile. Gillar heller inte den nya smile med kombinerat svart/röd o svart/grön

  1. Elin Inläggsförfattare

   Kronan City kanske? Är det viktigt att de även har liknande egenskaper? Annars finns ju väldigt många vagnar som går att köpa helsvarta nu för tiden.

 5. anette

  Hei! Fin side, jäg skriver på norsk, men vi provar.
  Brio happy combi: kan combibagens suflett fästes på sittvagnens fothviler når baby vokser ur av bagen? Som en forlenger… Så det blir en stor bagvogn. Vet man kunna det för i tiden..

 6. Caroline

  Hej Elin,
  du är fantastiskt bra på att göra utvärderingar, tack!!!
  Jag funderar på en Brio Go Next (kommer mars-april 2014 tror jag) och en Emmaljunga Super Nitro.
  Vill ha en lätt vagn som även har bra fjädring och köregenskaper off-road och i snö.
  Flera önskningar i en alltså 🙂
  Samtidigt undrar jag vad du tycker är bäst: hårdlift eller mjuklift? Jag inbillar mig att med mjuklift blir vagnen tyngre eftersom liften då ligger i sittdelen (kombi) istället för separat liggdel, dvs hårdlift (duo), stämmer det?
  Väntar första barnet i mitten av maj och har alltså noll förkunskap. Tacksam för råd!
  Vänliga hälsingar Caroline

 7. Kerstin

  Hej,
  Jag är väldigt förtjust i brios klassiska sitty, men fick höra på vår barnvagnsbutik att det inte längre går att byta ut hjulen till lufthjul längre? Vet du om brio planerar att producera nya terränghjul till sin sulky? Eller hur gammal modell måste man leta rätt på för att kunna fästa de lufthjul som funnits tidigare?
  Har du annars något förslag på en maximalt enkel o liten sulky som också går att köra bra över gräsmattor, snövallar o sand? Är den 50% tyngre kronan sulky enda alternativet? Jag behöver också kunna fästa en ståbräda så jag är tveksam till babyjogger gt…

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nya Kronan sulky väger bara 10,5 kg mot Brio Sittys 8,8 kg. Kronan sulky är dessutom extremt lättkörd så det är troligtvis bara när du lyfter vagnen som du märker någon skillnad. Kronan sulky är dessutom mindre ihopfälld. Jag hade satsat på Kronan Sulky om jag var du. Lufthjul till sittyn var nog längesedan de sålde och jag vet tyvärr inte hur gammal den måste vara för att de ska passa.

 8. cecilia

  hej
  vilken ståbräda ska jag köpa till en brio happy vagn ? Finns ju två olika från brio …är det nån skillnad?
  mvh cissi

 9. Elinor

  Hej Elin!
  Nu var det ju ett tag sedan du skrev den här fina texten om Briomodeller och uppdateringar på dem men kanske svarar du ändå. Jag har blivit förtjust i både Brio Happy och i Brio Go (Next). Den förra är ju några tusenlappar billigare och därför vill jag fråga dig: vad är de stora fördelarna med Brio Go (Next)? Vill gärna ha ett omdöme på om den är värd att betala mer för.
  Mvh, Elinor

  1. Elin Inläggsförfattare

   I mitt tycke är svängbara framhjul överlägset, det är så mycket smidigare att svänga och man slipper ta i så mycket hela tiden. Sedan blir Brio Go mycket mindre ihopfälld. Förutom det är det väl mest en smaksak, båda är bra vagnar, men personligen gillar jag Brio Go Next mer.

   1. Elinor

    Tack för ditt svar. Att Go är smidigare att svänga med lockar förstås. Funkar de små framhjulen bra även i snö och grus? Jag ska ta mig ner till barnvagnsaffären och provköra lite mer.

Kommentarer är stängda.