Recension av Brio Smile

DSC06697

Märke: Brio
Modell: Smile
Årsmodell: 2013
Färg: DeepOcean

Nu har jag kört Brio Smile väldigt intensivt i två veckor. Den har fått vara med på stan under julruschen och mellandagsrean. Vi har storhandlat med den. Vi har haft den med på flygresa och otaliga bilresor. Jag har kört den i djup snö, packad snö, skogsstigar, grus, kullersten m.m. Vi har åkt buss och tåg med den och min dotter har sovit i den fler gånger än vad jag kan räkna. Vi har verkligen satt denna vagnen på prov och nu ska jag berätta vad jag tycker om den!

Sittdel

DSC06699

DSC06703

DSC06705

DSC06706

DSC06711

DSC06701

2012-12-21 11.45.272012-12-21 11b

2012-12-21 11.46.19

2012-12-21 16.00.26

DSC06777

Brio Smile har upprätt sittläge och fullt liggläge. Den har tre olika lägen på ryggstödet, helt upprätt, lite viloläge och plant liggläge. Det finns alltså ingen läge mellan viloläge och plant liggläge, något som jag kan sakna lite. Ryggstödet justeras med ett handtag som finns högst upp bakom ryggen. Handtaget ska vridas rakt upp och lite till för att man ska kunna fälla ner ryggen. I början hade jag svårt för det men nu har jag börjat lära mig hur det ska gå till och klarar av det med en hand. Det blir enklare om man tar spjärn mot ryggstödet när man ska vrida runt det.

Bågen är av typen som går att klicka loss på ena sidan och svänga runt. Att ta loss den är lätt men för att få fast den igen behöver man dra upp tyget på bågen lite, annars fastnar det emellan och man behöver också ta i lite för att få fast den ordentligt. När vi ändå är inne på bågen kan jag passa på att säga att det inte är så mycket utrymme mellan bågen och ryggstödet om man har ryggstödet helt upprätt, bara 20 cm är det där emellan. Min dotter är 21 månader, drygt 82 cm och väger ca 12 kg och om hon har jacka och åkpåse sitter hon ganska slickad mot bågen. I mitt första inlägg om Smile skrev jag att hon inte kunde ha armarna inne i åkpåsen, och därmed även innanför bågen, men det går. Men då sitter också armarna fast där sedan.

Brio Smile har kort rygg, endast 42 cm. Det är däremot gott om plats upp till suffletten så hon får plats väldigt bra i vagnen när hon sitter upp. När man fäller ner henne i liggläge så trycker hennes huvud ut en stora bula på tyget och hennes huvud pressas alltså in mot vagnen. Jag tycker inte det ser så bekvämt ut, men trots detta har hon sovit många långa timmar i vagnen. Brio Smile har däremot långt fotstöd så den sammanlagda ligglängden blir 90 cm, vilket är ganska genomsnittligt för liknande vagnar.

Brio Smile har en hög sittdel som även sitter ganska långt bak, alltså nära den som kör. Trots att min dotter väger 12 kg upplever jag det inte som tungt att lyfta upp henne i vagnen, mycket tack vare att bågen är lätt att ta loss. Jag ser det istället som positivt att sittdelen är hög och sitter långt bak eftersom det betyder att barnet kommer väldigt nära föräldern.

Sele

DSC06756

DSC06870

Brio Smile har en fempunktssele som inte är ställbar i höjd, det finns däremot gott om möjligheter att justera den för att sitta tight eller löst. Det går inte att ta bort axelbanden från selen, däremot finns det D-ringar vid barnets höfter för att fästa en extern sele, en sittdyna eller åkpåse. Selen är fastsydd i vagnen så för att få dit en åkpåse eller sittdyna behöver du trä ut banden ur ett spänne som finns under axelmuddarna. Jag tycker att axelbanden sitter lite för lågt för min dotter som är drygt 82 cm, vilket gör att de lätt halkar ner för axlarna på henne. Men på ett mindre barn sitter selen säkert jättebra.

Sufflett

DSC06729

DSC06728

DSC06708

DSC06709

DSC06710

DSC06711

DSC06758

Suffletten på Brio Smile är verkligen mångsidig och i sitt mest utfällda läge enorm! Suffletten har inte vissa bestämda lägen utan går att ställa i princip hur som helst, men den har ändå flera olika “etapper”. I sitt normalläge, täcker den inte så väldigt bra (den blir ungefär likadan som på Brio Sing då). Men vi brukar ha den så när vi är ute och går för då skyddar den lite samtidigt som min dotter lätt kan se sig omkring. Men suffletten har också en solkeps som man kan fälla ut och som om inte det vore nog finns även en förlängning i suffletten. Den fälls fram genom att dra upp en dragkedja som finns i mitten av suffletten och fäller man sedan ut den går suffletten hela vägen ner till bågen! Jag älskar den här funktionen på Brio Smile, min dotter är väldigt lättväckt, men med suffletten helt nerfälld sover hon jättebra i Smile. Det blir väldigt mörkt och mysigt där inne. Suffletten har även en vädringslucka mitt uppe på suffletten som funkar bra som tittlucka om man har vagnen framåtvänd.

Det kan också vara värt att nämna att suffletten är ganska tunn, speciellt förlängningen som bara består av ett lager tyg. Suffletten låter också mycket när man fäller ut och in den. Detta har gjort att vi försökt kika på vår dotter när hon sover genom att skjuta undan solkepsen, eftersom vi varit rädda för att hon ska vakna av sufflettljudet. Jag har filmat för att visa hur suffletten låter.

Fotstöd

DSC06766

DSC06767

DSC06768

DSC06769

DSC06770

Fotstödet på Brio Smile har fem olika lägen. Det justeras genom att trycka in knapparna på båda sidor av fotstödet för att fälla ner det och för att fälla upp det är det bara att trycka upp det. Fotstödet har smuts- och vattenavvisande tyg.

Liggdel

DSC06720

DSC06722

DSC06724

DSC06726

DSC06878

DSC06875

DSC06876

DSC06877

Jag har även haft möjlighet att kika lite på liggdelen på Brio Smile, jag ska dock säga att jag inte har använt liggdelen eftersom jag inte har något barn i rätt ålder. Liggdelen är rymlig, med ett innermått på 75×32 cm. Den har madrass och innertyget är lätt att ta av och tvätta vilket är bra eftersom små bebisar är kända för att skita ner sig och saker runt omkring 😉 För att lossa liggdelen från chassit finns ett handtag på liggdelens kortsida, precis där suffletten slutar. Det har en liten spärr som först ska tryckas undan innan du vrider handtaget rakt upp ( liknande det på sittdelens rygg). Liggdelen lyfter du sedan i suffletten som har ett handtag längst upp. Eftersom suffletten används för att lyfta i måste man trycka in en knapp på vardera sufflettfäste för att kunna justera suffletten. Jag är inte så förtjust i den här typen av bärhandtag, jag tycker det är enklare med vanliga bärhandtag som finns vid sidan av liggdelen. Liggdelen har även en solkeps. Det finns en vädringslucka som kommer fram om man öppnar dragkedjan längst ner på suffletten, då går det även att dra suffletten längre fram. Det finns även en ficka längst fram på liggdelen. Liggdelen har inga fötter under utan men ställer ner den direkt på liggdelstyget.

DSC06714

DSC06716

Brio Smile går även att använda med mjuklift. Mjukliften har ett innermått på 68×25 cm när den ligger i sittdelen. Liften har ett lock, innertyg som går att ta ut och tvätta, bärhandtag på båda sidorna och fickor för dessa och remmar som man kan spänna fast den med. Den har även en ficka längst fram. Brio Smile passar riktigt bra att använda med lift eftersom sittdelen är så hög. Många andra sittdelar är väldigt låga vilket gör att barnet hamnar långt ner och man behöver böja sig ner mycket och ser inte heller barnet så bra. Suffletten gör också vagnen lämplig att använda med mjuklift. Mjukliften ligger väldigt bra i vagnen och är lätt att få in och ut.

För att få en bättre bild av storleksskillnaden på liggdelen och mjukliften har jag låtit en bebis på 5 månader provligga båda. Som ni ser är det betydligt mer plats i liggdelen, där han fortfarande ryms gott och väl. I mjukliften är det värre, där är det trångt både på bredden (trots att den inte ens ligger i sittdelen) och längden. Bebisen är som sagt 5 månader, men han är en stor 5-månaders. Han är 69 cm lång (lika lång som mjukliften) och väger 8,7 kg. Det är alltså betydligt mer plats i liggdelen, men mjukliften är såklart mycket smidigare att bära.

2013-01-05 20b2013-01-05 20b2

Här ser ni också bilder på min 21-månaders på drygt 82 cm som självklart är alldeles för stor för båda, men det syns ändå tydlig skillnad i storleken mellan de båda. I liggdelen får hon faktiskt nästan plats och hon verkar tycka om att ligga där också.

2013-01-01 09b22013-01-01 09b3

För att ytterligare visa storleksskillnaden så är det faktiskt så att mjukliften ryms inuti liggdelen, men det är lite för trångt och bökigt att få ner den där för att det ska vara smidigt att använda den så.

2013-01-01 11.57.42

Handtag

DSC06771

DSC06772

Brio Smiles handtag har fem olika lägen och går att justera mellan 82 och 114 cm. Handtaget är skumbelagt och justeras med knäled genom at trycka in knapparna på utsidan av leden. Knäleden har också en metallförstärkning som håller ihop det även om knäleden går sönder.

Varukorg

DSC06736

DSC06735

DSC06734

DSC06731

DSC06732

DSC06720

2012-12-29 17.07.58

Varukorgen på Brio Smile är enorm! Måttet på den är 59×38 cm, vilket är riktigt stort men det som gör den enorm är att den även är 30 cm djup. Det är som en stor inbyggd kasse som man kan lasta hur mycket som helst i. Det sitter en bjälke i varukorgen man jag har aldrig upplevt att den varit särskilt i vägen. Varukorgen är superlätt att komma åt om man har sittdelen framåtvänd, bakåtvänd blir det lite trängre, men man har helt okej åtkomst framifrån och det går även att komma åt den bakifrån om man fäller upp fotstödet. Har man den bakåtvänd i liggläge blir det dock lite värre och allra värst blir det om man har liggdelen på vagnen, men det går såklart att komma åt den då också.

Jag har någon sorts hatkärlek till Brio Smiles varukorg, jag gillar att den är stor och att man rymmer allt man kan tänkas behöva där i, men det är svårt att hitta och packa i den. Den har ingen bottenplatta vilket gör att allt man lägger i glider in mot mitten, vilket fort skapar en oordning när man tar i och ur saker. Vi har storhandlat med Brio Smile och även om det var svårt att packa saker på ett vettigt sätt i varukorgen så älskar jag att allt vi köpte fick plats där i. Tänk dock på att rekommenderad maxvikt för varukorgen är 5 kg. Överbelastning kan leda till att varukorgen eller vagnen går sönder vilket du själv får bekosta lagningen av.

Broms

DSC06742

DSC06741

Brio Smile har en flip-flop-vanlig och väldigt enkel broms. Man trycker ner den en gång för att låsa, då syns det rött i rutan, för att låsa upp gör du likadant, trycker ner pedalen, och då låses den upp igen. Den är som sagt väldigt enkel att hantera. Som man alla revolverbromsar kan det hända att man behöver rulla vagnen lite för att den ska både låsa och låsa upp. Ibland kan det också vara lite irriterande att bromsen bara går att använda från ena sidan. Det gäller främst när jag åker buss med den för då har jag för vana att ställa mig på andra sidan om vagnen för att bromsa och spänna fast den.

Hjul

DSC06740

DSC06739

DSC06774

DSC06775

DSC06874

DSC06778

Brio Smile har lufthjul både fram och bak. Lufthjul rullar bra, tar sig fram bra i snö, har bra grepp och det fastnar inget grus i dem. Nackdelen är att man kan få punktering, men jag råkade faktiskt köra över en trasig glasflaska häromdagen och jag fick ingen punktering!

De officiella storlekarna på hjulen är 28 cm på bakhjulen och 19 cm på framhjulen. Jag mäter dem till 30 och 20 cm, men det beror väl på hur mycket man pumpar dem också. Bakhjulen tas av genom att trycka in knappen i mitten av hjulet och framhjulen tas av genom att snurra på den svarta ringen ovanför hjulet. Framhjulen kan även låsas, det gör du genom att trycka ner den svarta piggen ovanför framhjulet.

Som du ser på nedersta bilden kan framhjulen ta ihop. Det har dock bara hänt en gång och det var när vi stod och drog vagnen fram och tillbaka för att min dotter skulle sova, ska man göra det kan man lätt låsa framhjulen. Annars är det verkligen ingenting som har ställt till några problem.

Fjädring

DSC06773

Brio Smile har både fjädring i chassit och framhjulsfjädring. Jag får ofta frågan om den har lika bra fjädring som Brio Go, och det har den tyvärr inte, men den har helt okej fjädring ändå. Den har lite gung och den dämpar otroligt bra när man kör i terräng. För att demonstrera fjädringen på enklaste sätt har jag filmat den.

Hopfällning

Brio Smile blir absolut mest kompakt och smidigast om man fäller ihop den med sittdelen framåtvänd.

DSC06764

Det finns en röd säkerhetsspärr på handtaget som du måste hålla undan innan du fäller ihop den.

DSC06763

De svarta ringarna som finns runt chassit på båda sidorna drar du sedan mot dig. Sedan fäller du handtaget ner mot marken.

DSC06760

Sedan är vagnen ihopfälld. Den blir allra mest kompakt om du fäller in fotstödet mot vagnen. Vagnen har automatiskt lås när den är ihopfälld.

DSC06744

Ännu mer kompakt blir den om du tar av bågen, måtten ihopfälld blir då 87x57x38 cm.

DSC06745

Vagnen går att fälla ihop med sittdelen bakåtvänd men den blir då väldigt stor och framförallt jobbig att hantera. Chassit fälls inte ihop ordentligt och du måste själva hålla runt chassit för att den inte ska fälla upp sig när du lyfter den. Måtten hopfälld bakåtvänd blir 108x57x55 cm.

DSC06749

Ungefär samma sak händer när du fäller ihop den med liggdelen på.

DSC06750

Tar du istället av liggdelen och lägger den ovanpå blir måtten 83x57x57 cm.

DSC06754

DSC06751

Chassit kan stå själv när det är ihopfällt och måtten på det är 83x57x30 cm.

Jag tycker det är en nackdel att man måste vända sittdelen på Smile för att få den någorlunda kompakt. Det funkar ganska bra att göra det när det är ljust och varmt men denna årstiden när det är 20 minus, man måste ta av sig vantarna och det är mörkt så man inte ser något, så är det inte lika roligt. Har man väl vänt sittdelen är dock Brio Smile otroligt lätt att fälla ihop.

Som jag skriver lite längre upp blir Brio Smile allra mest kompakt om man fäller in fotstödet mot vagnen när man fällt ihop den. Nackdelen med detta är att det lätt blir skitigt längst fram på fotstödet om man lägger det på marken eller i ett smutsigt bagageutrymme. Dessutom fäller det lätt upp sig igen. Man måste sedan komma ihåg att fälla upp fotstödet innan man fäller upp vagnen annars hamnar fotstödet såhär.

DSC06765

Då måste man ta av sittdelen eller fälla ihop vagnen igen för att få det rätt. Det går förstås också att fälla upp fotstödet när man fällt ihop vagnen istället, men då får man ha det stickande rakt upp, för det går inte att fälla in det mot bågen.

DSC06873

Körkänsla & Hanterbarhet

Jag gillar verkligen att köra Brio Smile, när det gäller körningen har den allt jag efterfrågar hos en vagn. Den rullar bra, den är mycket lättsvängd och den har otroligt bra hävkraft vilket gör det lätt att ta sig upp på bussar och uppför trottoarkanter. Fjädringen är bra och att den dessutom har lufthjul som rullar bra och inte samlar på sig massa knastrande grus gör inte saken sämre.

2012-12-27 13.04.00

Att köra Brio Smile på stan funkar jättebra. Tack vare att den bara är 57 cm bred och är väldigt lättsvängd tar man sig lätt runt i klädaffärer. Partier med kullersten eller höga trottoarkanter är inget problem. Varukorgen kommer också till användning när man går på stan, där ryms allt du behöver ha med dig och allt du shoppat. Suffletten kommer verkligen till användning om barnet ska sova när man går på stan, den skärmar av ljuset jättebra. Jag har fått höra att folk tycker Brio Smile ser stor ut, jag tror att det är att den är hög och att framhjulen sticker fram ganska mycket som gör att ögat luras. Mått-mässigt är den inte speciellt stor och jag har inte alls upplevt den som stor när jag gått på stan.

2013-01-01 15b2013-01-01 15.25.51

Eftersom Brio Smile har ganska små hjul fram förväntade jag mig inte att den skulle klara sig så bra i terräng men där överraskade den verkligen! Jag tror att det faktum att framhjulen är något större än de flesta andra små framhjulen gör mycket, dessutom har den bra framhjulsfjädring och är inte alls framtung vilket gör att framhjulen lätt “hoppar” över rötter och stenar. Grusväg var en barnlek för Brio Smile, och till och med mina föräldrars nygrusade grusgång med riktigt djupt grus klarade den av, även om det blev tungt förstås. På den grusgången har vi nästan alltid behövt köra vagnarna baklänges annars.

2012-12-26 11b2

2012-12-27 09 2b

Snö var ett annat moment där den överraskade. Jag trodde iofs att den skulle ha bra grepp i snön tack vare lufthjulen, men att den skulle gå att köra med de små hjulen fram i 18 cm nysnö, det trodde jag inte. Det gick alltså utmärkt att köra den i en decimeter nysnö, det var inte ens tungt, i 18 cm nysnö var det tyngre, men det gick! Jag tror att Brio Smiles balans som gör att den inte alls är framtung gör mycket även när man kör i djup snö, det minskar risken för att framhjulen ska köra fast. Blir det djupare snö än så kan det nog bli svårt dock, för då kommer hela framhjulen begravas i snö och då blir risken stor att den kör fast. Det var ganska lätt snö som jag körde i, hade det varit tyngre kramsnö hade det nog inte gått så bra. Den hade som sagt även bra grepp på plogad snö och det fastnar inte mycket snö på hjulen eftersom det är lufthjul. Något som dock inte var helt optimalt med denna vagn var oplogade trottoarer som folk har gått på, det blir fort väldigt ojämnt och knöligt och Brio Smile hade lite för dålig fjädring för att det skulle kännas bra. Det är där det riktiga Brio-gunget kommer till användning. Jag har filmat när jag kör vagnen i snö och terräng för att ni ska få en bättre bild av hur den var att köra. Lägg märke till att jag är tvungen att köra vagnen med en hand när jag kör i skogen eftersom jag filmar samtidigt. Det gick betydligt bättre när jag användae båda händerna, då fastnade inte vagnen alls.

Vi har såklart åkt mycket kollektivt med vagnen. Den har riktigt bra hävkraft vilket gör det lätt att komma på och av bussen. Att den dessutom har ganska lång hjulbas gör att det funkar bra att komma av bussen även om den står en bit från kanten. Väl på bussen står den stadigt tack vare att den har gummihjul med bra grepp. Att den bara är 57 cm bred är också en fördel när man åker buss. Vi har även åkt tåg med den och det funkar bra att lyfta upp den eftersom man kan lyfta i chassit fram. Brio Smile funkar kort sagt väldigt bra att åka buss med.

2012-12-30 13.48.18

2012-12-23 13.10.25

Vi har även packat in Brio Smile i olika bilar ett flertal gånger. Som jag skrev under avsnittet “Hopfällning” så irriterar jag mig lite på att man behöver vända sittdelen för att vagnen ska blir smidig i bilen. Men har man väl gjort det är det enkelt att fälla ihop den och den blir förvånansvärt kompakt. Den är också väldigt enkel att hantera och lyfta ihopfälld tack vare det automatiska låset. Jag brukar inte vara så förtjust i den har typen av hopfällning eftersom man lätt repar eller smutsar ner vagnen när man fäller ihop den, men jag tycker det funkar riktigt bra med denna vagnen. Det är enkelt att göra en kontrollerad ihopfällning. Den ryms och det finns även lite plats kvar i lilla WV Golf.

2012-12-27 10.31.29

2012-12-27 10.32.47

Här hade det inte gått att få in en vagn bredare än 60 cm utan att ta av ena hjulet, eftersom Brio Smile precis får plats på djupet. I en WV Golf Kombi är det förstås betydligt mer plats. Där ryms även alla våra julklappar på sidan om.

2012-12-22 17.46.59

2012-12-22 17.48.50

Och i en Honda CR-V tar den bara upp en bråkdel av utrymmet. (Ber om ursäkt för dålig bildkvalité.)

2012-12-28 17b

Vi har även flugit med Brio Smile. Jag skulle säga att Brio Smile lämpar sig ganska bra att flyga med, eftersom hjulaxlarna sitter fast på hjulen så blir det inga känsliga utstickande delar när man tagit av dem. Vi valde att hyra en Airshell till vagnen, något som jag verkligen rekommenderar. I väskan tog vi av sittdelen och la chassit upp och ner, vi tog även av hjulen och la dem på sidan om och vi tog även av suffletten och fotstödet från sittdelen. Vagnen klarade sig bra på båda flygningarna!

2012-12-23 14.25.32

Mått &Vikt

Hopfälld:

Med sittdel framåtvänd: 87x57x38 cm
Med sittdel bakåtvänd: 108x57x55
Med sittdelen ovanpå: 83x57x34 cm
Med liggdel ovanpå: 83x57x57 cm
Chassit med hjul: 83x57x30 cm

Uppfälld:

Längd till knäleden: 88 cm
Längd med handtaget som längst: 103 cm
Höjd: 120 cm
Bredd: 57 cm
Hjulbas (Svängradie): 55 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 60 cm
Ryggstöd: 42 cm
Sitsens djup: 22,5 cm
Sitsens bredd: 31 cm
Fotstöd: 29 cm
Ligglängd: 90 cm

Liggmått:

Liggdel: 75×32 cm
Mjuklift: 68×25 cm

Vikt:

Vagn med liggdel: 12,9 kg
Vagn med sittdel: 13 kg

Maxvikt: 15 kg
Maxvikt i liggdelen: 9 kg
Maxvikt i sittdelen: 15 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

Tillbehör

DSC06713

Brio Smile levereras tillsammans med en fotsack som knäpps med en knapp runt bågen. Fotsacken är svart på utsidan och vagnens färg på insidan.

Det ingår även ett regnskydd, som jag tyvärr inte har sett i verkligheten. Men jag vet att det är i klarplast, det finns en lucka längst fram som man kan öppna om barnet känner sig instängt. Men man måste ta av regnskyddet för att få ur barnet.

Sammanfattning & Betyg

Jag rekommenderar Brio Smile om du söker en vagn som är väldigt smidig på stan och att åka kollektivt med, men som ändå tar sig fram hyfsat i lite terräng och snö. Jag rekommenderar den om du söker en vagn med svängbara lufthjul eller stor varukorg.

Jag rekommenderar inte Brio Smile om du har ett barn över 85 cm, i alla fall inte om de ska sova i vagnen. Jag rekommenderar den inte heller om du åker bil väldigt ofta och vill ha en väldigt enkel ihopfällning av vagnen.

Brio Smiles största fördelar är den stora varukorgen, den underbara suffletten och lufthjulen, som jag älskar. Nackdelarna är framförallt det korta ryggstödet. Det är synd på en riktigt bra vagn att inte ryggstödet kunde få vara lite längre så att man ökar användningsområdet för den. Jag hade absolut kunnat tänka mig denna till min dotter på 21 månader om det inte var så att hennes huvud redan stack halvvägs ovanför ryggstödet. Låt oss hoppas att Brio ändrar på detta på kommande årsmodeller.

Brio Smile har precis börjat komma ut till Brios återförsäljare och även en del konsumenter har fått den. Den finns i fyra färger, Black, Brown, DeepOcean och Violet. Brio Smile kostar 5000 kronor med endast sittdel. Liggdelen kostar 1500 kronor och mjukliften kostar 1300 kronor. Mer info om Brio Smile hittar du här och här finns en demovideo.

Brio Smile får fyra av fem i totalbetyg. Som ni ser på betygen är Brio Smile en riktigt bra allroundvagn som klarar sig bra i de flesta avseenden, men inte heller sticker ut och visar sig glänsa i något särskilt område.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Liggdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

109 reaktion på “Recension av Brio Smile

  1. Anonym

    Tack för en jättebra recension! Ett önskemål, kan du inte göra en jämförelse mellan Kronan Duo S och Brio Smile?

    Svara
  2. Anonym

    Toppenbra recension! Beställde en Smile med sitt- och liggdel igår, i färgen Violet. Längtar tills den kommer!

    /Elin

    Svara
  3. Jenny

    Jag har beställt en svart! Hoppas att jag får den i början av nästa vecka 🙂

    Min tjej är 8 månader så jag hoppas den passar bra ett tag till!

    Svara
  4. Anonym

    Hej! Jag står i valet mellan en brio smile och teutonia cosmo, undrar om du kan göra en jämförelse mellan brio smile och den teutoniamodell som du provat. Såg att det inte var en cosmo men tänkte att jämförelsen ändå kunde vara jämförbar för jag tror de är ganska lika, och att cosmo har samma sittdel som den modell du testat, be you tror jag det var…

    Tack för en väldigt bra recension, det är jättevärdefullt speciellt eftersom modellen är helt ny.

    Trevlig helg!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! Jag hade inte tänkt göra någon jämförelse mellan BeYou och Smile och jag tror inte att BeYou och Cosmo är så väldigt lika heller. Jag har aldrig ens provkört Cosmo så det är svårt att jämföra dem. Du får helt enkelt åka till någon affär och jämföra dem själv och se vad du tycker 🙂

      Svara
  5. Sara

    Tack för en superbra och informativ recension! Precis vad jag behöver som är helt vilse i barnvagnsdjungeln och väntar första barnet. Kommer lusläsa din blogg ett antal gånger, haha.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det vet jag tyvärr inte, men jag kan försöka ta reda på det. Jag såg en Bumprider på en Brio Sing härmondagen, den borde ju passa Smile också då.

      Svara
    2. Elin Inläggsförfattare

      Ingen av brios egna passar men carena kommer med en ny i feb-mars som ska passa. Jag skrev lite om den i inlägget ”Carena 2013”. Annars är nog det bästa att gå till en butik och testa, det finns många universalmodeller som skulle kunna passa, Bumprider tex.

      Svara
      1. Stina

        Jenny, har du testat att Buggy Board Maxi passar bra på Smile? Skulle vara toppen att veta innan man beställer en!

        Svara
  6. Anna

    Jättebra recension!
    Funderar på en Smile eller Go, vad är egentligen de stora skllnaderna? Jag vill ha en vagns om funkar på skogsstig, vilken tror du är bäst?
    Tack på fhörnad

    Svara
  7. tove

    hej! jag har en brio smile här hemma som väntar på bebis som beräknas komma om två månader. jag har en fråga angående fotsäcken till sittdelen (även fast det dröjer tills vi får användning för den). den ska ju fästas runt bågen, men dendär ”remmen” som vanligtvis är mellan barnets ben som går från bågen, var gör man av den när fotsäcken är på? ska man bara låta den ligga? alltså dra ner den så barnet har benen på den? finns det verkligen inget fyndigare sätt att göra av den?

    Svara
  8. Eva

    Hejsan!
    Jag har blivit sååå förtjust i brio smile. Hittills har jag använt Akta gracos syskonvagn (där storebror 2 år 9mån sitter framför och lillasyster 11mån bakom), men nu är det dags att byta till en ny vagn åt lillasyster och storebror får gå.
    Jag är minst lika förtjust i Britax B-smart och B-Dual (utan syskonsits). Kommer det någon jämförelse eller recension av någon av Britax vagnarna?
    Det som jag tyckte blev minus på smile var just ryggstödets längd, samt att man inte kunde ta bort bältet över axlarna… samt jag har flera gånger ska packa in och ur vagnen ur bilen om jag ska in i affärer (bor på landet).
    Vilken skulle du rekommendera? Britax eller Brio? Jag är bara van med Emmaljunga duo edge och graco quattro duo tour och mirage.

    vill ha en vagn med så stor och skyddande sufflett som möjligt, lätt att plocka in i bilen, barnet ska sitta högt uppe och ställbart handtag. jag är 178cm och mannen 193cm så därför vill vi gärna att barnet ska sitta högt uppe så det inte blir så jobbigt med ryggen då man ska lyfta i och ur barnet i vagnen. ja, och så STOR varukorg som möjligt!

    Och annars, vilken superbra sida du har! lycklig att jag hittade den här INNAN jag gick och köpte en vagn… har lärt mig mycket nytt!
    Hälsningar Eva från Finland

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, jag kommer troligtvis inte att testa någon av de Britax-vagnarna. De flesta som har Britax verkar tycka att den är ganska plastig och lite klumpig. OM jag skulle välja en Britax skulle det bli Smart, eftersom Dual är så stor (eller nya Affinity som jag tycker verkar ganska lovande). Men annars rekommenderar jag verkligen Brio Smile, den har allt som du söker. Att ryggen är kort påverkar bara när barnet ligger ner, det är gott om plats upp till suffletten i sittläget. Lycka till!

      Svara
  9. Hanna

    Hej Elin –
    Jättebra recension, tack för den! Vi ska få syskon i april och jag är väldigt förtjust i Brio Smile. Jag har länge lutat åt en Teutonia BeYou, men jag kan inte riktigt lista ut vad skillnaderna är, och man verkar ju få väldigt mycket vagn för pengarna om man satsar på en Smile. Finns det några stora skillnader på de här vagnarna?
    Det som är viktigt för mig är bra körkänsla, vändbar vagn, schyssta hjul, liten ihopfälld, bra varukorg och sufflett, funkar med babyskydd och mjuklift. Vi har just nu en Cameleon, men den kärleken har dött så lillebror ska få en ny vagn.
    Jag läste ovan att du inte tänkt jämföra BeYou med Smile, men du som har bra koll kanske ändå kan belysa skillnaderna lite snabbt?
    Sen undrar jag vad det är för åkpåse du har på bilderna, den blommiga färgglada är ju helt underbar!
    Tusen tack för en väldigt bra blogg!
    Hanna

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Tack! Största skillnaderna är väl att BeYou har vändbart handtag så att man kan ha de stora hjulen fram, vilket Smile saknar. BeYou väger 16 kg, Smile bara 13 kg. Smile har mycket, mycket större sufflett men BeYou:s sufflett är fodrad och rejälare. Smile har lufthjul, BeYou punkteringsfria. Smile är lite smidigare att köra och lite mer lättkörd, antagligen eftersom den är lättare. Smile är också smalare vilket också gör den smidigare. Jag älskar lufthjul så det ser jag som en stor fördel på Smile. Teutonia tar sig nog fram lite bättre i snö och terräng med de stora hjulen fram men Smile är inte dålig den heller, riktigt imponerad för att ha så små hjul. BeYou har mycket mer gung också, men Smile har inte dålig fjädring den heller. Ingen av vagnarna är superenkel att fälla ihop, men smile är nog snäppet enklare, det är så många moment i hopfällningen av BeYou och den blir som en stor (och tung) klump när den är hopfälld. Smile är enklare att hantera.

      Det är en The Buppa Brand Pink Flower åkpåse, den säljs tyvärr inte ny längre.
      MVH Elin

      Svara
      1. Hanna

        Tusen tack för ett mycket bra och utförligt svar! Vi har faktiskt redan hunnit med att beställa en Smile och när jag läser ditt svar känns det helt rätt. Tack igen!

        Svara
  10. Kalle

    Hej,

    Tittar på barnvagn till första barnet och är inne på Smile. Bor i hus utan hiss, så vi tänker oss kombivagn med mjuklift. Nu såg vi mjukliften till Smilen för första gången härom dan och blev lite besvikna över att den verkade vek i sidorna. Kändes framför allt som det kunde vara ett problem när man lyfter den med bebis i, och att sidorna då viks inåt. Vad är din uppfattning om det? Hur är Smilens mjuklift jämfört med andra märken?
    Om inte mjukliften känns tillräcklig, är det då möjligt att lätt koppla loss (hård)-liggdelen och bära den på ett smidigt sätt?

    Tack för matnyttig och bra sida!
    /Kalle

    Svara
    1. Kalle

      Vi var förbi en annan barnvagnsbutik igår och var med när de monterade sidorna på Smilens mjuklift. Den mjukliften upplevde vi som mycket stabilare. Troligtvis var den alltså tveksamt ihopsatt i första butiken.

      /Kalle

      Svara
      1. Anna Petersson

        Det här kanske kommer alldeles för sent, men ett tips: vi har Smile med Teutonias mjuklift, passar utmärkt! Gillade inte alls Brios mjuklift men visste att Teutonias var betydligt stadigare och aningen större eftersom vi haft en sådan till storasyster. (Då i en Fun. Jag hade hoppats att Smile skulle funka med hårdlift i sittdelen, men varken Brios eller Teutonias Vario Plus går i.)

        Tack Elin för mycket bra info!
        /Anna

        Svara
        1. sara

          Hej. Kan inte bestämma om det ska bli en britax smile eller b motion 4 startpaket. Är det mycket skillnad? Vilken vagn av dom föredrar du? Är britax smile värd priskillnaden? (Smile- ca.8500kr, b motion 4 ca.5900kr)
          Tack!

          Svara
          1. Elin Inläggsförfattare

            Jag hade absolut valt Smile eftersom det är en vändbar vagn, jag förstår det som att du ska ha det till en nyfödd? Då hade jag absolut valt en vändbar vagn.

  11. Mom

    HI, great review! I wish i could understand swedish just a little bit better 🙂 I only understand only a aword from here and there. How old is the older child testing these prams? I’m thinking of buying these for my 1.2year old. I test drove these today and my only consern was that the safety ”bar”seemed to be quite close to the child. And it seemed hat my child fell a little bit from the seating position towards the safety bar. Were you satisfied with this pram. Would you recommed on buying this? SOrry about the language.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hi! Thank you. The older child is my daughter, she is 21 months and 82 centimeters long. I tought exactly like you, that the bar was very tight and that my daughter slid down when she sat in it. A tip is to use google translate, if you paste the web address you kan get the site in your own language.

      Svara
  12. Magda

    Hej!

    Tack för en jättebra hemsida.

    Jag undrar hur barnvagnar med tät-sittande framhjul, som Smile, klarar sig på barnvagnsramp (två skenors ramp som sitter i anslutning till många trappor)?

    Mvh

    Magda

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! Eftersom vagnen lutar väldigt mycket och risken är stor att barnet ramlar ut eller vagnen välter om man kör vagnen på alla fyra hjul i ramper, så kör man vanligtvis vagnen på bakhjulen. Därför påverkar inte tätsittade framhjul möjligheten att köra vagnen i ramper.

      Svara
  13. Petra

    Vet du om det går att köpa till en bilstolsadapter så man kan fästa Maxi Cosi Cabriofix på Brio Smile?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, det är bara Brios egna babyskydd Primo som går att fästa på vagnen, och till det behövs ingen adapter.

      Svara
      1. Jonas

        Hej!
        Vi har beställt en Smile, men vill inte köpa en ny Primo då vi inte har någon bil. Därför undrar jag: kan man fästa Primo -09 och framåt på Smiles chassi, precis som på Sing? Jag har finkammat internet.

        Tack på förhand,
        Jonas

        Svara
  14. Emelie

    Hej!

    Jag är väldigt sugen på att köpa en Brio Smile. Tycker du att det är helt fel att satsa på den om man är ute i skogen en del? Ska dock poängteras att stigarna i skogen är bra, rätt jämna singelstigar. Vill bara inte göra ett misstag att köpa Brio Smile för att senare inse att jag inte kan använda den när jag tar promenader i skogen.

    Med vänlig hälsning,

    Emelie

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Grusstigar är sällan några problem för några vagnar med svängbara framhjul. Det är när man kommer till upptrampade stigar med stora stenar och rötter som det brukar bli problem, men även där tycker jag Brio Smile är en av de bättre jag testat med svängbara framhjul. Så nä, jag tycker inte det är fel.

      Svara
  15. Anna

    Hej. Tack för en superbra recension av Smile:)
    Jag stod och drog i suffletten (nu menar jag nör luggdelen är på) barnvagnsaffären innan men fick inte alls fram den så lång som du verkade få den. Nu när jag gick in här o granskade bilderna så ser det ut som du har mjuklift+ sittdel, är det därför?:) På sittdelen vet jag att den är sjuuuukt stor o bra.

    Regnskyddet man får till, är det både till sittdel och liggdel?

    Hur är det med insektsnät, är det allroubd till dom flesta vagnarna? Ngt spec man ska tänka på där?

    Tack:)
    /Anna

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det finns bilder både på sittdel+mjuklift och på liggdelen i denna recension så det är svårt att säga vilken bild du menar. Tryckte du in knapparna när du skulle fälla fram suffletten? och fällde fram solkepsen? Regnskyddet har jag inte tittat på så jag vet faktiskt inte. Ja, det finns allround-myggnät som passar i princip alla vagnar.

      Svara
  16. Sarah

    Hej Elin!

    Tack för en jätte bra recension av Brio Smile!
    Mitt val står mella Trille Viper 4S och Brio Smile men jag har väldigt svårt att välja mellan dessa nu när man lyckats begränsa sig till dessa två i denna barnvagns djungeln. Vad tycker du? Enligt din recension av Trille Viper 4S så verkar den inte alls vara särskilt bra men sen så har man ju hört så himla gott om den och dessutom sett att den fått best i test av Råd och Rön så blev lite konfunderad. Kan det hända att du ändrat dig om Trille Viper 4S lr känner du fortfarande samma?

    Tack på förhand!

    Svara
  17. sara lundqvist

    Hej!
    Jag ville bara göra ett inlägg och säga att axkids babyskydd passar också utan adapter på smilen! (Är ju en fd brioanställd som startat axkid)
    Dessutom säger de gärna i affären att regnskyddet som medföljer enbart passar till sittdelen men det går utmärkt att ha på liggdelen om man inte är ute länge i ösregn då den inte riktigt täcker ända ner på fotändan. 😉

    Svara
  18. Carolina

    Hej!

    Måste bara fråga hur du gjort för att få Buppapåsen att sitta bra i vagnen? Det går ju inte att sätta fast runt ryggstödet. Har en Buppapåse och precis köpt Smile och vill gärna använda dom ihop 🙂 Tack för en bra recension!

    Svara
  19. Katrin

    Hej
    Tusen tack för en toppenbra recension och blogg 🙂
    Tänkte fråga om du vet om det är samma liggdel till sing som till smile?
    Mvh Katrin

    Svara
  20. Caroline

    Hej!

    Jättebra recension,
    Väntar första barnet och är sugen på en smile. Dock är jag lite osäker på hur denna fungerar i vinterväder? Jag bor där det är mycket snö och jag älskar långa promenader. Vill gärna kunna gå långt utan massa problem med hjulen.
    Rekommenderar du denna eller finns det någon som är bättre lämpad för detta ändamål?
    Vill ha en vagn som är lätt, smidig och bra att dra på alla sorters underlag.

    Tacksam för svar.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag hade nog inte valt en vagn med små svängbara framhjul för att gå långpromenader i snö, framhjulen brukar ”täppas igen” efter ett tag, i alla fall om det är lite kramsnö. Allra bäst är fyra fasta lufthjul, men vill du ha svängbara skulle jag nog ändå satsa på lite större hjul, kanske Kronan City eller Crescent Trike? Fler inlägg om barnvagnar i snö finns här.
      https://www.barnvagnsblogg.com/mailfraga-jag-bor-i-norra-norrland-och-behover-en-vagn-som-fungerar-bra-i-sno-vilken-ska-jag-kopa/
      https://www.barnvagnsblogg.com/hur-klarar-sig-vagnen-i-sno/

      Svara
  21. Susanne

    Hej!
    Jag har precis fått hem våran brio smile kanon vagn smidig och stabil men nu när jag varit ute och promenerat så har jag märkt att framhjulen vobblar när svängfunktionen är på och även när hjulen är låsta dock inte lika mycket, är det fabriksfel lr ska det vara så? Mvh susanne

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! Nej det är tyvärr ett vanligt fel på Brio Smile. Kontakta butiken där du köpte den så får du hjälp, det finns brickor man kan sätta dit så att hjulen vobblar mindre.

      Svara
  22. Emelie

    Hej! Undrar om du vet om man kan sätta en brio smile sittdel på en brio sing? Och om du vet om man kan köpa bara sittdel utan chassit? Har en sing men vill ha fullt liggläge på sittdelen som smile har. Tacksam för svar / Emelie

    Svara
  23. Linn

    Hej! Har läst din sida många ggr och fått jätte bra tips verkligen!:-) Hittade äntligen den vagnen som passar oss kanon bra på alla sätt, tack vare att du provat den och skrev så mycket om den blev jag verkligen fäst o tänkte att den ska jag ha!!! Vi är verkligen super nöjda med vår nya Brio Smile, har inte kört den ute än för vi väntade på stå brädan till storebror först för o se om den passar o så. Hörde om nya stå brädan från Carena som kom tidigare i år men va inte alls säker på att den skulle passa stod bara att den funkar till flera olika märken, så jag chansade och beställde från Ellos. Den kom idag o den passar jätte bra är så glad att jag ej behövde skicka tillbaka den! Sonen är snart 3,5 är stor för sin ålder va redan som nyfödd men inte tjock utan bastant liksom väger nästan 20 kg nu, så jag hade bekymrat mig lite över att alla stå brädor har maxvikt 20 endast väldigt dåligt att det inte finns med högre max vikt. Tills jag hitta denna från Carena med max vikt 30 blev så glad och så passade den perfa med kan inte bli bättre, rekomenderar den verkligen har 3 hjul med för extra stabilitet pris 599:- på Ellos.se

    Mvh Linn

    Svara
  24. Catrin

    Jag är sugen på en brio smile, jag har provkört en brio sing men tyckte den var stumm. Har järvafälltet ute med spring spår och undrar om vagnen går bra på det underlaget? Undrar med om brio Sings liggdel går på brio smiles chassi.

    /Catrin

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Brio Smile har mycket bättre fjädring än Brio Sing. Jag vet tyvärr inte hur terrängen ser ut vid järvafältet men så länge det är stigar eller vägar med grus eller gräs på så går det att köra i princip alla vagnar. Det är när det blir små skogsstigar med mycket rötter och stora stenar som sitter fast i marken och sticker upp som det blir jobbigt att köra vagn. Ja, Sings liggdel från -09 och framåt passar på Smiles chassi.

      Svara
  25. Meria

    Hej Elin,

    Tack för en otroligt bra blogg! Den är verkligen ett stort stöd för oss nyblivna föräldrar som drunknar i barnvagnsdjungeln!

    Jag bor tre trappor utan hiss och behöver lämna chassit hopfälld i källarförrådet (en halv trappa ner) för att sedan bära sittdelen upp till lägenheten (med min 7-månaders under andra armen). Tror du att Smile lämpar sig för detta? Eller kanske passar någon annan vagn bättre? Tack på förhand!

    Svara
    1. Meria

      Oh, och gärna vanlig och vändbar sittdel + hyfsade terränghjul och bra gung. Wow, du skulle kunna bli frilansande barnvagnskonsult på heltid!

      Svara
      1. Elin Inläggsförfattare

        Ja, jag tror att Smile skulle funka bra, den sittdelen är ganska nätt och har båge som man kan bära (om inte barnet ä i sittdelen alltså). Du kan inte lämna hela vagnen i källarförrådet? Annars tänker jag på Kronan City också.

        Svara
        1. Meria

          Anledningen till att jag vill ta upp sittdelen är att jag vill hålla den torr, utifall det är för kallt och fuktigt nere i källaren. Var inne och klämde på Smilen idag. Jag jublade över hur lätt det var att fälla ihop den och hur litet chassit blev (utöver alla andra kriterier som den uppnådde). Så…vi slog till! Tack igen och må gott!

          Svara
  26. Nina

    Hej!
    Vi har en emmaljunga city cross som vi varit mkt nöjda med men nu vill vi ha en smidig extra vagn i bilen så vi slipper packa i o ur varje gång vi åker (bor på landet så vi åker mkt).
    Vi hade ev tänkt oss en smile då vi vill ha vår lilla kille emot oss men efter att ha läst din recension kanske vi bör tänka om.
    Vad föreslår du för vagn där barnet sitter emot föräldern och som blir liten o smidig att ha i bilen.
    Mvh Nina

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! Jag föreslår att du tittar på mitt inlägg om vändbara sulkys: https://www.barnvagnsblogg.com/mailfraga-jag-behover-en-bakatvand-eller-vandbar-sulky-eller-resevagn-vilka-finns-det/
      Om man ska ha en bilvagn tycker jag att det är viktigt att den är lätt att fälla ihop, man ska helst inte behöva vända sittdelen, och så ska den bli liten ihopfälld förstås. Bugaboo Bee, Stokke Scoot och Akta Graco Evo är populära bilvagnar. Även Babyjogger city versa, men den är lite tyngre och mer som en ”vanlig” vagn. Det finns också en ny version av Quinny Zapp Xtra som fälls ihop med sittdelen på, men man måste vända sittdelen framåt.

      Svara
  27. Martin

    Hej Elin,
    Jag är egentligen helt ointresserad av barnvagnar men känner att jag behöver engagera mig lite då frun idag köpt nya vagn till vår två månader gamla dotter. Vår äldre dotter (3,5 år) har mestadels åkt i den Urban Jungle vi köpte då hon föddes och den har varit helt OK även om jag upplever den som ganska dåligt byggd med billiga detaljer och osmarta lösningar.

    Efter några veckors febrilt läsande om nya barnvagnar (bland annat på din blogg) tyckte min fru att Brio Smile lät som ett bra alternativ då hon ville ha en terränggående vagn med bakåtvänd sittdel som var smidig att lasta i och ur bil. Tanken var även att skaffa ett passande babyskydd för att underlätta just vid bilresor.

    Min fru var idag och köpte en Brio Smile som vi plockade upp ur förpackningen, men ganska snabbt började packa tillbaka igen… Jag trodde inte det var möjligt att en vagn av 2014 års modell som fått så positiva recensioner kunde vara SÅ DÅLIG? Hur är det möjligt att hygienfaktorer som ex: höj och sänkbar infästning av selen vid ryggen saknas? (3 lägen på urban jungle). Hur kan ryggen på sittdelen bara vara justerbar i 3 steg (steglös på urban jungle) och dessutom vara så kort? (12 cm kortare än urban jungle). Det absolut sämsta med vagnen är ändå att det inte går att fälla den med sittdelen (som förövrigt känns lika bekväm som en parkbänk) bakåtvänd om man förväntar sig att den skall gå in i en vanlig bil. Vem orkar hålla på och plocka av sittdelen och lägga den i snön medan man fäller ihop ramen för att sedan lägga in den snöiga sittdelen i bilen? Eller vända sittdelen varje gång man fäller upp vagnen?

    Vad rekommenderar du att vi tittar på för vagn som uppfyller de enkla kraven: terränggående (med svivelhjul), bakåtvänd sittdel (med plats för mjuklift), som är av gedigen byggkvalité och smidig att lasta i och ur bilen?

    Med vänlig hälsning/Martin

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej!
      Vad tråkigt att ni blev besvikna över den nya vagnen, hoppas det går bra att lämna tillbaka den. Alla de egenskaper du nämner som negativa finns tydligt påpekade i denna recension. Brio Smile är Brios budgetvagn och jag tror att tex. Brio Go skulle passa er bättre (även om den inte går att använda med mjuklift, så det är kanske inget alternativ i alla fall). Vagnar som går att fälla med sittdelen bakåtvänd blir allt mer ovanligt, tyvärr, för jag tycker det är bra mycket smidigare, jag också. Den enda vagn jag kan komma på som passar alla era krav är egentligen Emmaljunga Super Nitro. Även Teutonias vagnar med svängbara framhjul kanske kan vara ett alternativ eftersom det finns vinterhjul att köpa till? Eventuellt att en Kronan Duo S kanske skulle passa, den går att fälla ihop med sittdelen bakåtvänd men blir väldigt hög då, så det beror på hur mycket plats man har i bilen. MVH Elin

      Svara
  28. Martin

    Hej Elin,

    Tack för ditt svar!
    Som du mycket riktigt påpekar finns alla brister noterade i din recension, dock är det svårt att bedöma hur mycket detta påverkar helheten innan man fått hem vagnen. Då alla verkar vara odelat positiva till modellen trodde vi inte helhetsintrycket vi fick skulle vara så negativt då vi väl fick hem den.

    Jag har själv svårt att uttala mig om hur Brio Smile står sig mot övrigt utbud av barnvagnar på marknaden, men klart är att den ger ett lite billigt intryck, där man dum-snålat på viktiga funktioner för att få ner priset.

    Tack för dina rekommendationer, vi skall kika på dessa!

    Mvh/Martin

    Svara
  29. Ida

    Hej! Tack för nyttig bra läsning!
    Har en snabb fråga.. Går det att ha en brio hårdlift i sittdelen på en brio smile?

    Hälsningar Ida

    Svara
  30. Isabelle Larsson

    Hej alla bloggläsare/ tittare , varför köpa en dyr Brio Smile , när man kan köpa helt identisk vagn från Eurobaby Factory Outlet i Helenelund / Sollentuna. Där finns exakt samma vagn under annat namn Candy II och den kostar bara 4.495:- med liggdel och vändbar sittdel, fin skötväska med många fack , tjockt ,regnkydd . myggnät och jättefint sittvagsntäcke och lufthjul.
    Dessa tillbehör ingår inte i vagn köpt hos någon Brio återförsäljare , det får man betala ca 1.200 extra för om man köper dessa tillbehör till Brio smile vagnen

    Vid mitt besök i butiken talade de om att de själva importerar vagnen direkt från Lerado Co ,LTD i Kina , med exakt samma specifikationer som brio har på vagnen . de hade också en Brio smile original , och man kunde flytta alla delar från den ena vagnen till den andra och allt passade, också brio bilstol primo passade direkt.
    Ni som är intresserad av att köpa vagnen kolla först deras hemsida http://www.eurobabies.se , så slipper ni
    betala för mycket för vagnen .

    Svara
  31. Maria

    Hej!

    Köpt en brio smile o undrar om det går o ta bort varukorgen o tvätta den går det i maskin?
    Rädd den blir smutsig o blöt:P

    Tänkte du kanske har koll ?!

    Mvh Maria

    Svara
  32. Nicole Karlsson

    Hej!
    Jag undrar när man ska smörja brio smile vad ska man använda då? Till hjulen och till där den viker sig vid ihopfällning ?

    Mvh nicole

    Svara
  33. Disa

    Hej Elin!
    Vilken fantastisk bra blogg du har!
    Jag skulle behöva hjälp då jag har beslutsångest! Vi bor utanför lerum i öxeryd och jag vill ha en vagn som man kan promenera med på grusväg, och gå fort!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Tack så mycket 🙂 Jag är uppväxt i Lerum, men jag förstår inte riktigt frågan, det var nog något som inte kom med? 🙂

      Svara
  34. Katarina

    Tack för så många utförliga recensioner, underlättar i djungeln 😉

    Vi har sedan tidigare en Kronan Duo från -09 eller -10 som funkade fint till barn nr 1. Nu när han fick syskon i somras skaffade vi en Easywalker duo och är grymt nöjda med den som syskonvagn. Men. Skulle vilja ha en singelvagn för när storebror inte är med (är tre år, lillan ett halvår) och känner att en del utvecklats sedan vår Kronan kom ut. Letar efter en vagn med svängbara framhjul, luftfyllda hjul, vändbar sittdel, funka i halvterräng (inte världens skogsstig, i skogen använder vi faktiskt oftast springvagnen eller bärsele) som grusvägar men även vara smidig i stan och kollektivtrafiken då vi ofta åker buss. Ett stort plus om man kan enkelt gå med ståbräda.

    Ja…en liten lista alltså 😉 Funderar på Smile, men den är kanske för ”vek”, Kronan City och Duo S är ju också alternativ men samtidigt vill vi inte lägga alltför mycket pengar på ”extravagnen” och de är ju dyrare även om man köper begagnad. Har du några tips och råd? Vore supertacksam för hjälp!!

    Svara
    1. Katarina

      …jo, och ett plus är om även storebror kan åka i den (när lillasyster inte är med såklart) då han ofta somnar i vagnen när vi är i stan. Han är ca 90 cm.

      Svara
    2. Elin Inläggsförfattare

      Smile tror jag inte är helt optimal med ståbräda, den har ganska trångt mellan handtaget och sittdelen. Svårt om ni inte vill lägga så mycket pengar, annars skulle jag nog säga City, Duo S, Brio Go Next eller Emmaljunga Super Viking/Super Nitro. Men kika på Babytravel Quattro/Buffalo. Den är prisvärd, lite bredare men blir kort om man fäller in handtaget.

      Svara
  35. Sarah

    Hej!

    Tack för en bra blogg. Vi funderar på att köpa en Brio Smile på Blocket, men det har inte dykt upp så många alternativ för oss. Därför funderar vi på vad för några andra vagnar vi kan hålla utkik efter. Jag och pappan är ungefär lika långa (ca 175 cm). Vi bor 4 trappor upp utan hiss och vill därför ha sittvagn som går att fälla helt med mjuklift. Vi vill kunna ha sittdelen vänd med barnet mot oss, men den får gärna gå att vända om vi kommer kunna ha den länge. Den får gärna vara lätt eftersom att vi troligtvis kommer behöva ta ner den i källaren. Ett stort plus är om den är smidig att köra med i affärer, men mått är oviktiga på sätt och vis eftersom att vi varken har bil eller hiss. Vi kommer köra mest i stan, men även en del på grusvägar på landet. Vilka andra vagnar tror du skulle passa oss? Tacksam för hjälp.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Emmaljunga Nitro och olika modeller av Teutonia är vanliga på blocket. Kronan City kan också vara ett alternativ även om den inte kommer ut på blocket så ofta. Men Brio Smile brukar ändå säljas ganska ofta, så ha lite tålamod bara 🙂

      Svara
  36. Rocky Deng

    Varför betala 6.595:- för en Brio Smile = en Kinesisk vagn från Lerado LTD i Kina när samma vagn finns att köpa i Sverige under andra namn för under halvapriset och då får man med både skötväksa och regnskydd.
    OBS! *Priserna avser med hård liggdel , vändbar sittdel ,skötväska lufthjul och regnskydd 58 cm bred.

    Finns hos http://www.babycorner.se , för omgående leverans i många färger

    Brio Smile vagnen finns i följande märken
    1. Adamex Qutaro pris 2.995:-*
    2. Coletto Dante Pris 3.400:- *
    3. Uppa baby Vista Pris 3.100:-

    Låt bli att mata Britax direktörer i London . Köp istället samma vagn för halva priset i Sverige

    Rocky

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Uppababy Vista är inte samma, den bygger snarare på Sing och har helt annan sittdel än Smile. Sedan är det inte exakt samma vagn, säkert är de tillverkade i samma fabrik men fabriken kan göra olika beställningar där ganska mycket på vagnen är ändrat och färgvalen tex. är helt olika. Sedan tror jag att många betalar för servicen. Köper du in Brio vet du att du får en viss service, att du kan gå till en svensk återförsäljare och få hjälp och att det finns reservdelar tillgängliga för vagnen. Så fungerar det inte om du köper en Adamex eller Coletto, som dessutom ofta bara finnas att beställa från ganska tveksamma webbsidor.

      Svara
  37. Helena

    Hejsan och tack för en bra blogg!
    Vet du vad andrahandsvärdet idag ligger på för en Brio Smile från 2014 med ligg och sittdel, komplett paket?
    Tack på förhand!
    Mvh, Helena

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      3500-4000 kr ungefär skulle jag nog säga. Just nu går det att köpa en ny på Babyproffsen för 5000 kr inklusive liggdel.

      Svara
  38. Karolina

    Hej!
    Har precis köpt en BRIO smile. Jag kommer flyga med den. Vet du om det går att flyga med liggdelen?

    Sen undrar jag hur jag tar bort fotstödet? Det går knappt att vika ner smidigt, (om jag nu ska flyga med sittdelen istället).

    tack för en suverän recension.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Fotstödet går nog inte att ta bort. Lägg sittdelen upp och ner och fäll ner fotstödet längs kanten. Det går att flyga med liggdelen. Använd gärna stålskenorna i botten av liggdelen för att fälla ihop den så skadas den inte lika lätt.

      Svara
  39. Anna

    Hej!
    Jag har en dotter på 2 år och 2 månader. Hon väger nästan 13 kg och jag vet inte riktigt hur lång hon är haha! Hon har stl 98 på byxor, men de är lite långa. Iaf! Jag tycker smile är en sån fantastisk vagn! Är jag helt knäpp som funderar på en sån? Hon sover i vagnen, så jag vill ju att hon ska kunna göra det haha! Hon börjar på dagis nu i höst. Jag har faktiskt beställt hem en bumbleride indie 4, men smile:n är ju så bra på så många sätt haha!

    Svara
  40. Theres

    Farlig vara!
    Jag köpte en ny Brio Smile som är anmäld hos Konsumentverket som farlig vara. Vagnen välter jättelätt p.g.a den höga tyngdpunkten, om underlaget är lite ojämnt. Har en film som visar att den tippar vid körning fram och tillbaka, vid ändrad körriktning,på,plan grusväg. Swirvelhjulen var inte låsta, vilket gjorde att vagnen fick slagsida och välte.
    Jag har försökt reklamera men Britax hävdar vårdslöshet och handhavandefel, trots att vi inte gjort något som avråds från i bruksanvisning. Brist i upplysning menar jag. Konsumentverket har inte bedömt vagnen som farlig då den klassas som trehjulig!? Och det här förstår jag inte. Är inte klar med ärendet än.
    Tycker vagnen är jätteläskig just på grund av den höga tyngdpunkten, i kombination med den smala hjulbasen. Synd på en i övrigt mycket trevlig vagn.

    Svara
    1. Theres

      Lycka till!
      Jag fick inte igenom min reklamation. Inte heller Konsumentverket klassade den som farlig. Med argumentet att den räknas som trehjuling?!?!?!!

      /Theres

      Svara
        1. Theres

          De ansåg att man får räkna med att trehjuliga vagnar inte är så stabila, om jag förstått rätt. Jättemärkligt! Förstår inte över huvud taget hur den kan klassas som trehjulig. Kan inte få fram sådan info någon stans.

          Vi använder vagnen, men mest i stan som extravagn. På landet (gräs och grus) är den direkt olämplig.

          Svara
  41. Malin

    Hej.
    Funkar ståbrädan Buggyboard Maxi till en Brio Smile, eller vilken rekommenderar du? Tack på förhand!

    Svara
  42. Alexandra

    Hej!!
    Hur är vagnen att köra på kullerstenar (ojämna stenar)?
    Här i centrala Göteborg finns det mycket kullerstenar. Är rädd att det låter och hoppas mycket.

    Med vänlig hälsning, Alexandra

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det finns bättre vagnar, men jag tror ändå den är helt okej, det är beror nog mer på fjädringen än på storleken på hjulen i det fallet. Svårt att svara exakt när jag inte testat själv på just det underlaget och det var längesedan jag körde smile.

      Svara
  43. Cecilie

    Hei. Har så lyst på Brio smile. Trenger en slik vogn med lufthjul og dtor varekurv og at vognen kan vendes begge veier. .Men som du sier ikke over 86cm lang,min gutt er ca det nå,men han sover ikke noe serlig i vognen lengre,trenger ikke å ligge flatt og når jeg triller hjem fra barnehagen så sovner han sittende uansett..Har en emmaljunga scooter,den hadde vært bra med lufthjul,men så kan den ikke vendes mot meg. Er det mulig å bruke en slik vogn lenge om han ikke trenger å ligge strak i den? Han er 2år og 6mnd.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! Ja, om han inte behöver ligga raklång går den absolut att ha längre, det är gott om plats upp till suffletten så sittandes får barnen plats länge.

      Svara
  44. Tjnora

    Hej Elin!
    Could you recommend a travel system model that is most suitable for us based on the following requirements?
    1. Suits Scandic climate (we live in Sweden)
    2. The pram can be converted into a stroller/pushchair for our baby (due in early June) to use when he is older like up to 5 years old.
    3. Can the pram be used as a baby car seat as well for putting the baby into the pram and placed the pram in a car safely?
    4. We would like the longest and biggest pram for the maximum comfort for our child lying flat inside and the pushchair should be long and wide enough for our child comfortably sitting on it and sometimes even lying on it to sleep when he is up to 5 years old
    5. Yet, the pram and pushchair should be light in weight and convenient to lift up onto a bus as we travel by bus quite often
    6. Where can we order the recommended travel system online?
    Your prompt answer would be much appreciated!
    Thank you very much!
    MVH
    Tjnora

    Svara
  45. Kajsa

    Hej och tack för en superbra blogg! Jag jämför just nu ett par olika vagnar (kronan city, kronan duo s, emmaljunga viking och brio smile för att vara exakt). Men jag har en liten fundering, tycker du det är värt att satsa på en britax smile 2 eller spara in lite och köpa en brio smile från 2015? Vi har inte provkört de olika vagnarna ännu, men om vi bestämmer oss för en smile är jag osäker på om det är värt för de förändringarna som gjorts. Vad jag förstått så har suffletten blivit ljudlös (f.ö en av de enda nackdelarna jag sett med smile, att suffletten låtit), fästet för fotsacken har förändrats lite och.. ja det var väl typ det? Men ska man ändå köpa nytt så kanske det är lika bra att köpa senaste modellen?
    Haha åh, hoppas du förstår min fundering 🙂 Kram

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det är en svår fråga och nog något du får avgöra själv, en sak att tänka på är dock att Britax Smile förmodligen kommer ha långt bättre andrahandsvärde än Brio Smile, just eftersom det är senaste modellen. Det är också skillnad på vilka babyskydd som passar.

      Svara
  46. Anna-Stina

    Hej och tack för en superbra blogg! Jag köpte en begagnad smile och vill fräscha upp den med att tvätta så mycket som möjligt. Nu undrar jag om sittdelens plattor tål handtvätt eller om det finns något knep för att få ut dem?

    Svara
  47. Jenny karlsson

    Hej! Tack för en superbra recension! Jag har den uppdaterade versionen britax smile 2. Vet du om suffletten till liggdelen går att förlänga? Tycker inte riktigt den räcker till…

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.