Britax/Brio 2015

Britax köpte upp Brio i maj förra året, hittills har det inte fått så stora konsekvenser för Brio, men det blir det ändring på nu. Britax kommer samla alla sina varumärken under sitt eget namn, på sikt kommer alltså både Brio och BOB barnvagnar att byta namn till Britax. När detta sker är dock lite olika för de olika modellerna. Dessutom kommer man lägga ner en hel del modeller.Britax Go Blue Sky

Britax Go Next Grey MelangeBritax Go Next

Brio Go och Brio Go Next kommer att finnas kvar men byta namn till Britax Go och Britax Go Next. Namnbytet sker i januari då årsmodell 2015 kommer. Vagnarna är näst intill identiska med Brios, en skillnad är dock att man har fått de godkända upp till en maxvikt på 17 kg, inte 15 kg som det var innan. Det kommer också några nya färger. Britax Go kommer finnas i mer Britax-lika färger, klarblå, rosa och röd bland annat. Britax Go Next kommer också i två nya färger, en Black Melange med svart chassi och en Navy Melange, både dessa färger kommer först i april. Priserna är de samma som tidigare.

Brio Smile kommer finnas kvar med sitt vanliga namn under årsmodell 2015 åtminstone. Den kommer att komma i All Black, men svart chassi och sittdel, i övrigt inga nyheter.

Brio Smile

 

Brio Happy kommer fortsätta tillverkas under 2015 och man räknar därför med att den kommer finnas i lager fram till slutet av 2015. Det kommer dock inga nyheter på Happy och den kommer att utgå efter 2015.

Brio Race, Spin och Sitty utgår och har redan slutat tillverkas, vill man ha en sådan får man knipa en fort. En annan vagn som utgår är Britax B-Dual.

Brios bilbarnstolar försvinner också, enda undantaget är Brio Primo som kommer fortsätta tillverkas under namnet Brio Primo ett tag till. Det fungerar också som Travel system på Brio Smile och Brio Happy (med adapter).

En nyhet som kommer dyka upp någon gång under 2015 är en sittvagn från Britax som ska vara speciellt anpassad för det nordiska klimatet.

Man kommer även med en ny åkpåse, en omgjort variant av Brio Shiny som heter Britax Shiny Cosytoes. Britax Shiny har glansigt yttermaterial och är fodrad med microfleece. Den har uttag för fempunktssele och framsidan går att ta av helt så att baksidan kan användas som sittdyna. Måttet är 93×47 cm. Den finns i nio olika färger och kostar ca 1000 kronor.

Britax Shiny PurpleBritax Shiny BlackBritax Shiny Bright BlueBritax Shiny Emerald Green

Britax Affinity kommer få en hel del förbättringar. Man har gjort sitsen djupare så att den är rymligare för barnet och även bågen har förändrats så att det finns mer utrymme bakom. Man har gjort förändringar på chassit så att det ska hålla högre kvalitet och man har gjort om fjädringen så att den inte längre är ställbar. Den kommer dessutom med kromat chassi som alternativ. Vindskyddet har också blivit 10-12 cm längre. Jag som tyckte att Britax Affinity redan från början var en riktigt bra vagn tror att det här kommer göra den ännu bättre, framförallt tror jag att lite mer utrymme för barnet är efterlängtat av många.

Som jag tidigare nämnde ingår även barnvagnarna från BOB i Britax ägo, de kommer fortsätta att heta BOB just nu men så småningom kommer även de om byta namn och kommer då heta Britax BOB.

47 thoughts on “Britax/Brio 2015

 1. AktivaDagar

  Intressant blogg! Det finns otroligt många fina vagnar, bra med en guide i djungeln… Är nyfiken på om aspekter som ekologiskt, ekoreko producerat och kemikaliebantat/fritt finns med på denna marknad?

 2. Mia

  Hej. Undrar om du vet något om hur liggdel till kronan duo/s funkar på kronan city. Tänker att det borde gå för visst har de samma infästning, men det kanske blir galet med tyngdpunkt och annat?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det går. Precis som du skriver blir det en lite annan tyngdpunkt eftersom den liggdelen är större, och det är inget som är testat och godkänt, så jag vet inte om jag skulle våga.

 3. Sara

  Första vagnen vi hade var en happy. Åh vad jag älskade den, synd att den slutar tillveorkas.

  Fast det är intressant att britax lägger ner deras syskonvagn, vågar man hoppas att brio har en syskonvagn som inte släppts än som britax tänker köra på istället 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det finns ju flera andra syskonvagn i Britax sortiment, B-agile double och alla Bobs syskonvagnar. Jag tror kanske inte att B-dual sålde så bra.

 4. Sandra

  Hej!

  Jag undrar vilket babyskydd som kommer att vara kompatibel med Britax Go Next när Brio go utgår?

  Mvh, Sandra

   1. Elin Inläggsförfattare

    Ja, det verkar som att det bara är Britax babyskydd som kommer passa tyvärr. Britax vill väl inte sälja adaptrar till andra märken, de vill väl att folk ska köpa deras babyskydd :-/

 5. Emelie

  Hej!

  Tack för bra info! Vad menar du med att Britax go next kommer i två nya färger? Black melange med svart chassi finns väl redan idag (fast som brio go next) om inte jag sett fel i butikerna. Vad är skillnaden mellan den befintliga och den nya?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Den nya är riktigt svart (fast melerad) och inte mörkgrå som den nuvarande black melange. Black melange var namnet jag fick av Britax men det verkar ju krångligt om två färger ska heta likadant 😉 Men en ny svart färg blir det i alla fall.

   1. Emelie

    Ååå va bra om den kommer i en ”svartare svart” än den black melange som finns idag. Det är nämligen precis vad vi vill ha, tycker den som finns idag är för grå. Hoppas bara den hinner komma till Maj! Du råkar inte veta när den kommer finnas i butik?

 6. thea

  Kan man köpa brio smile sen med annan färg på sittdel än svart och ändå kunna välja svart chassi?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Brio Smile finns sedan innan med svart chassi och grön eller röd sittdel, jag antar att de färgerna kommer vara kvar.

 7. Anna

  Är sitsen större på 2015 års smile än 2013/14 års modell? Hur är den i ihopfällningen? Vad är maxvikten på?

 8. Lisa

  Hej! Vi är på väg att köpa en brio primo å bas till vår brio smile. Men läste här ,tror jag eller om det var i en blocket annons att Britax eller axid (??) Babyskydd skulle passa till brio smile vagnen . stämmer det, jag tänker det låter ju it så otroligt om nu Britax köpt upp brio.
  Tacksam för svar /Lisa

  1. Elin Inläggsförfattare

   Axkids babyskydd passar till Brio Smile, det är egentligen samma babyskydd som Brio Primo, bara annorlunda bälte. Jag tror tyvärr inte att det finns någon adapter för Britax babyskydd.

 9. Marie

  Hej! Någon som vet om brio duett tvillingsulky kommer fortsätta tillverkas? Vill gärna ha tag i en sån till mina tvillingar, då jag tror den är perfekt för oss. Eller måste man jaga en på stubinen?? /Marie

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, den har nog redan slutat tillverkas skulle jag tro. Alla Brios syskonvagnar utgår.

 10. Johanna

  Hej! Är sugen på en Britax Affinity och undrar om du vet någon butik i Stockholm som har den så att man kan provköra?

  Undrar också om du vet varför terränghjulen inte finns med under Tillbehör på Britax hemsida?

  Mvh
  Johanna

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har dålig koll på Stockholm tyvärr, jag bor i Göteborg. Varför terränghjulen inte finns med har jag ingen aning om.

   1. Johanna

    Tack för snabbt svar! Jag kanske uttryckte mig oklart, det jag undrade var om du vet ifall terränghjulen ska sluta säljas. Jag hade eventuellt tänkt köpa dem längre fram, men om det är så att de ska utgå så är det ju lika bra att slå till i samband med vagnsköpet 🙂

    1. Elin Inläggsförfattare

     Förlåt för sent svar, väntade svar från Britax. Terränghjulen till Affinity ska inte utgå. De ska kolla upp varför de inte finns på hemsidan 🙂

 11. Maria

  Hej! Är också intresserad av Britax Affinity som mindre smidigare sittvagn än min city cross. Jag har sett på några bilder bl.a på en engelsk hemsida att de ingår ett nyfödd ilägg till sittdelen. Hittar dock inget om de när man läser om vagnen på svenska försäljningssidor. Vet du om dom tagit bort den eller går den köpa separat?

  Mvh Maria

  1. Kristin

   Den ingår väl i colourpack. Gjorde den i allafall när jag köpte. Men jag vet inte riktigt när man skulle använda den. Till en riktig nyfödd har man ju liggdel, skulle inte vilja ha en liten liten bebis fastspänd med sele på det sättet.

  2. Elin Inläggsförfattare

   Som jag förstår det ingår det när man köper vagnen. Det ingick med min begagnade i alla fall. Fråga de du tänkt köpa den av, de borde veta.

 12. Maria

  Ok! Nej självklart inte, utan jag tänkte till sommaren när min son är 4-5 månader. Men de kanske inte behövs något sådant ilägg då…? är du förresten nöjd med vagnen?
  Mvh Maria

 13. Kristin

  Nej tror absolut inte du behöver det ilägget vid 4-5 månader. Ja jag var nöjd med vagnen förutom att jag tyckte sittytan var lite för liten men det ska ju vara mycket bättre nu på 2015. Elin köpte min vagn som hon recenserat här på bloggen 🙂

 14. Malin

  Jag har en Brio Go från 2013 tror jag att det var. Jag är nu inne på att köpa babyskydd Britax babysafe plus SHR II. Om jag har förstått det rätt så ska de funka ihop. Eller behöver jag någon adapter?
  MVH Malin

 15. Hanna

  Hej! Vet du om man kan köpa enbart chassi till brio smile och isf var priset ligger på ca?
  Tack för en grym sida!

 16. Hane

  Hej

  Gäller din recension av britax affinity även britax affinity årsmodell 2015?

  Tack för en bra blogg

 17. Hannah

  Vilken fantastisk blogg du har! Får barn i slutet av mars nästa år och hsr nu lusläst dina recensioner.

  Var först inne på en Brio Smile, men har hängt upp mig på att det är tajt mellan rygg och bygel samt att den är så kort i ryggen. Nu tror jsg istället att jag väljer mellan Britax Go Next och Britax Affinity.. Vill ha en smidig vagn som passar små bagageutrymmen, är skön för bebisen och som är relstivt hög i sitthöjd. Tror du att jag är rätt ute? Vilken tror du?

  Vet du möjligtvis vart man kan kolla på dessa i butik i Gbg?

  Tacksam för svar! //Jätteförvirrad

  1. Kristin

   Jag har haft både Brio go och Affinity. Go är en helt underbar vagn med superhärligt gung. Ursmidig att fälla ihop men sittdelen är rätt låg. Affinity är en riktigt trevlig vagn. Nackdelen där har varit att sittytan varit så liten, det ska dock vara mycket bättre nu på 2016. Suffletten är rätt kort och varukorgen inte jättestor, framhjulen samlar grus. Överlag så tycker jag såå mycket bättre om Go som är min favorit av alla vagnar jag haft hittills.

  2. Elin Inläggsförfattare

   I sådana fall skulle jag välja Britax Go Next, mycket bättre dämpning och bättre terrängegenskaper än Affinity, samtidigt som man inte måste vända sittdelen när man ska fälla ihop den. Babyproffsen och storken säljer Britax.

 18. Sara

  Har nyligen köpt en begagnad sittvagn, brio smile, 2014 eller 15 och letar febrilt efter en mjuklift som passar till den. Testade mjukliften för happy men den är för stor. Vill ha en stabilare mjuklift. Kan du tipsa mig om vad jag ska söka efter, namn på modell osv. Finns det andra fabrikat som passar till brio smile?

  1. Jessica

   Åh! Hur har det gått? Hittat nåt? Är just i färd att hitta mjuklift till vår brio smile från -14..

Kommentarer är stängda.