iCandy

iCandy kommer med en del nyheter för 2013, bland annat en ny vagn som heter Strawberry. Men först och främst tänkte jag berätta lite om alla iCandys modeller, för det har jag faktiskt inte gjort innan.

iCandy är förresten ett Engelskt märke, som i somras bytte distributör i Sverige. Det har strulat en del med deras leveranser, men nu hoppas de kunna tillverka vagnar i samma takt som de beställs.

iCandy Peach 2: Till årets kollektion av iCandy kommer en uppgradering av Peach som kallas Peach 2. Peach är i grunden en singelvagn som går att göra om till dubbelvagn. Uppdateringarna som är gjorda gäller Peach som dubbelvagn. Man har gjort den bakre sittdelen större, den har blivit bredare och fått högre rygg. Man har även ändrat så att den har mer upprätt sittläge och den har nu tre lutningslägen. Liggdelen som kan användas i syskonläget är numera lika stor som den vanliga liggdelen. Dessutom har man ändrat adaptern som används för huvudsitsen när den används som syskonvagn. Den har nu blivit längre så att barnet bakom får mer plats. Sittdelarna går bara att ha framåtvända i syskonläget.

IMG_0128

Peach 2 som singelvagn har vändbar ergonomisk sittdel med tre lutningslägen. Alla hjul är punkteringsfria, de främre är svängbara och låsbara. Handtaget är ett justerbart teleskophandtag. iCandy Peach 2 väger 15,2 kg med liggdel, 14, 2 kg med sittdel och 17,4 kg med två sittdelar. Chassit blir 70x60x28.5 cm hopfällt. Peach kostar ca 8500 kronor för bara en enkel sittvagn, liggkorgen kostar 2700 kronor. Syskonuppgraderingen kostar 3000 kronor. Vagnen kommer också i nya färger, black magic, parma violet, berry bon bon och silver mint. Demovideo

Peach kommer också som en special edition som heter “World”. Den har svart chassi och vit tyg med svart landskapstryck.

IMG_0121IMG_0123

iCandy Peach Jogger: Är en vändbar trehjuling med lufthjul. Den har vändbar ergonomisk sittdel med tre lutningslägen och justerbart fotstöd. Den kan kompletteras med liggdel. Chassit har justerbart teleskophandtag. Framhjulet är svängbart och låsbart. Peach Jogger väger 13,9 kg med sittdel och 14,9 kg med liggdel. Chassit blir 73x60x28.5 cm hopfällt och kan stå själv när det är hopfällt. iCandy Peach Jogger kostar ca 8000 kronor för sittvagn och liggdelen kostar 2700 kronor. Demovideo

IMG_0131

IMG_0132

iCandy Apple: Är ännu en mångsidig vagn. Det är i grunden en enkel duovagn med två små svängbara framhjul, men denna vagn kan omvandlas både till joggingvagn och syskonvagn. Apple har ergonomisk vändbar sittdel med tre lutningslägen. Den har fjädring på alla hjul, bakhjulen är lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Chassit har teleskophandtag. Apple kan även köpas som joggingvagn med svängbart framhjul, eller så kan man göra om den till en joggingvagn genom att köpa framhjulet som ett tillbehör. Den kan också göras om till syskonvagn genom att köpa pear-uppgraderingen. Apple säljs i svart färg, men man får köpa till colour-packs, eller som iCandy kallar det, Flavour-packs. I det paketet ingår sufflett och en sittdyna i fleece, som man kan mixa och blanda hur man vill.

IMG_0130

iCandy Apple väger 16,7 kg med liggdel och 15 kg med sittdel. Chassit blir 89.5x60x34.5 cm hopfällt. iCandy Apple kostar ca 6000 kronor som sittvagn och en flavour-pack kostar 830 kronor. Liggdelen kostar 2400 kronor och omvandlingen till syskonvagn kostar 4800 kronor. Demovideo

iCandy Strawberry: Är en alldeles ny vagn från iCandy, det är en lite nättare cityvagn. Även den har vändbar ergonomisk sittdel med tre lutningslägen och förvaringsficka i sittdelen. Den har ställbart teleskophandtag och stor varukorg. Bakhjulen är punkteringsfria skumfyllda hjul och de främre hjulen är svängbara och låsbara. Fjädring på alla hjul. Det går att komplettera med liggdel som är 84×38 cm. Den går att fälla ihop med sittdelen bakåtvänd och framåtvänd och den kommer också ihåg vilket lutningsläge du hade sittdelen i. Även denna vagn säljs med colour-packs i  färgerna pomegranate, elderberry, assam och earl grey. I Colour-packen ingår sufflett och sittdyna till sittdelen eller sufflett och vindskydd till liggdelen. Vagnen väger 11,4 kg med sittdel och 12,3 kg med liggdel. Chassit blir 98x60x32.5 cm hopfällt. Jag vet tyvärr inte vad Strawberry kommer att kosta. Demovideo

IMG_0118IMG_0119

iCandy Cherry: Är iCandys sulky som har vändbar sittdel. Den har lite mindre hjul, de främre är svängbara och låsbara. Den har vändbar ergonomisk sittdel med tre lutningslägen. Den har helt handtag som inte är ställbart. Fotstödet är justerbart. Det finns liggdel och babyskyddsadapter till. Cherry väger 9,8 kg med sittdel och chassit blir 87x59x31 cm hopfällt. Cherry kostar 4500 kronor och liggdelen kostar 2000 kronor. Demovideo

Mer info finns på iCandys hemsida

12 thoughts on “iCandy

 1. Mama Mia

  Hej,
  Jag har en iCandy Peach Jogger och undrar om den går att omvandla till en syskon vagn? I såfall exakt vilka delar är det jag behöver köpa till min sitt del för att kunna få en funktionell duo/syskonvagn?
  Nästa fråga är angående bilbarnstols adaptrarna som finns att köpa till iCandy peach jogger. VIlka/vilken bilbarnstol modell kan jag koppla min vagn med hjälp av iCandy Peach Jogger modellens bilbarnstols adaptrar?
  Svar uppskattas, gärna med bifogad bild på hur det ser ut när en bilbarnstol är kopplad till just min vagn modell 🙂

  //Mamma Mia

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej!
   Jag tror inte att Peach Jogger går att konvertera till dubbel, det är bara vanliga peach som går att göra till dubbel.

   Babyskyddsadaptern passar BeSafe och Maxi-Cosi.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte, det är inte så många som säljer icandy nu. Brandsforkids och familjetorget verkar ha lite icandy, kolla med dem.

   Svara
  1. Julia

   Hej jag har beställt en icandy syskon vagn genom barnvagn experten på Sveavägen. De var inte super sugna på det men gjorde det ändå. Kan bli billigare om du köper direkt från London. Men jag älskar vagnen.

   Svara
 2. Enma

  Nu har babyproffsen fått in Icandy vagnar! Iallafall här i Stockholm så antar att det är alla babyproffsen som blivit återförsäljare av dessa vagnar ? Har dock inte kommit upp på hemsidan ännu.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.