Etikettarkiv: iCandy Peach

Framåtvända syskon- och tvillingvagnar

Här presenterar jag de vanligaste framåtvända tvilling- och syskonvagnarna som finns på marknaden. Alla vagnar går att komplettera med liggdel som är bakåtvänd. Här finns ett inlägg om bakåtvända dubbelvagnar.

imageMountain Buggy Duo: Duo är som en dubbel Urban Jungle. Den har fyra 12 tums lufthjul och de främre är svängbara och låsbara. Den har justerbart handtag, fjädring på bakhjulen, individuellt ställbara suffletter med tittlucka och fullt liggläge. Det går att fästa en eller två enkla liggdelar (71×26 cm) på chassit. Det finns också en tvillingliggdel (71×67 cm) och det går att fästa babyskydd på chassit. Mountain Buggy Duo blir 103x73x34 cm när man fäller ihop den och kan då stå själv. Vagnen är 73 cm bred, väger 16,5 kg och maxvikten är 50 kg. Mountain Buggy Duo kostar ca 9000 kronor. Videorecension

[image%255B4%255D.png]Mountain Buggy Duet: Är väldigt lik Duo men den största skillnaden är att den är smalare. Duet är endast 63 cm bred, vilket är samma som Urban Jungle och smalare än vissa singelvagnar. Sittsen är även smalare än på Duo och den väger mindre. Det är även enklare att justera selen på Duet och den saknar fjädring. Duet har ställbart handtag, individuellt ställbara suffletter med tittlucka, fullt liggläge. Duet har fyra 10 tums lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Det går att fästa ett eller två babyskydd eller en eller två liggdelar på vagnen. Mountain Buggy Duet väger 15,5 kg och blir 109x63x39 cm hopfälld och kan då stå själv. Maxvikt är 36 kg. Ska man använda vagnen till stora barn passar Duo bättre eftersom Duet har mindre sittdelar och lägre maxvikt. Nackdelar är att vagnen endast är framåtvänd, liggdelen är ganska liten och den har inte helt upprätt sittläge. Mounatin Buggy Duet kostar ca 8000 kronor. Läs min recension

Läs mer

iCandy

iCandy kommer med en del nyheter för 2013, bland annat en ny vagn som heter Strawberry. Men först och främst tänkte jag berätta lite om alla iCandys modeller, för det har jag faktiskt inte gjort innan.

iCandy är förresten ett Engelskt märke, som i somras bytte distributör i Sverige. Det har strulat en del med deras leveranser, men nu hoppas de kunna tillverka vagnar i samma takt som de beställs.

iCandy Peach 2: Till årets kollektion av iCandy kommer en uppgradering av Peach som kallas Peach 2. Peach är i grunden en singelvagn som går att göra om till dubbelvagn. Uppdateringarna som är gjorda gäller Peach som dubbelvagn. Man har gjort den bakre sittdelen större, den har blivit bredare och fått högre rygg. Man har även ändrat så att den har mer upprätt sittläge och den har nu tre lutningslägen. Liggdelen som kan användas i syskonläget är numera lika stor som den vanliga liggdelen. Dessutom har man ändrat adaptern som används för huvudsitsen när den används som syskonvagn. Den har nu blivit längre så att barnet bakom får mer plats. Sittdelarna går bara att ha framåtvända i syskonläget.

IMG_0128

Läs mer