Mer om Emmaljunga Edge/Mondial Duo S

Nu har jag varit och spanat in nya Duo S-chassit från Emmaljunga och självklart tagit lite bilder också. Det känns som att barnvagnstillverkarna sprutar ur sig nya smarta vagnar just nu och i mina ögon är Duo S-chassit en av dem. Läs hela min recension av Emmaljunga Edge med Duo S-chassi här.

Emmaljungas Duo S chassi går att välja om man köper en Mondial eller Edge och levereras alltså med sittdel och liggdel i samma färg och en tillhörande sufflett. Chassit har stora svängbara framhjul, de är 23 cm i diameter och bakhjulen är 31 cm i diameter. I övrigt är chassit väldigt likt Nitro/Ozone-chassit. Det har likadan varukorg och samma typ av fjädring. Duo S chassit och Nitro/Ozone-chassit är också lika brett, 57 cm, men Duo S-chassit är lite längre och lite högre. Duo S-chassit har ställbart handtag med vikled och gummihandtag. (Likadant handtag som PP-färgen har på Nitro, Ozone och City cross). Jag tycker bättre om det vanliga skumhandtaget, men jag skulle inte döma ut vagnen bara pga. handtaget.

IMG_0346

Fjädringen på Duo S-chassit kändes väldigt mjuk och skön och den har även ställbar fjädring. Området där man ställer fjädringen och handtaget som man drar i för att fälla ihop fjädringen har lite annorlunda design på alla 2013-vagnar. Emmaljunga har även satt dit en knapp på varje “handtag” som man måste trycka in för att fälla ihop vagnen.

IMG_0352IMG_0349

Jag tog även lite jämförelsebilder mellan Nitro/Ozone-chassit och Duo S-chassit. Här ser ni storleksskillnaden på Nitro/Ozones (och även City Cross) bakhjul till vänster och Duo S bakhjul till höger. Nitro/Ozone-hjulet är 28 cm och Duo S-hjulet är 31 cm.

IMG_0345

Ozone/Nitros bakhjul till vänster är lite tjockare än Duo S bakhjul till höger.

IMG_0355

Duo S framhjul närmast kameran är 23 cm i diameter, Ozone/Nitros framhjul bakom är 18 cm i diameter. De ser ut att ha samma typ av fjädring och och båda hjulen är låsbara på samma sätt.

IMG_0343

Jag kände lite hur den var att köra, det är inte så lätt på ett butiksgolv, men jag tyckte den kändes lite mer svårsvängd än Ozone. Jag körde båda tomma. Nu är i och för sig Ozone sjukt lättsvängd så det är ett väldigt bra betyg åt en vagn som faktiskt väger 3-4 kg mer. Eftersom Duo S hjul är smalare så kan det även vara så att den rullar lite bättre, men det var lite svårt att testa i butiken. Emmaljungas Duo S-chassi med hjul väger 8,5 kg, med liggdel väger den 14,1 kg och med sittdel 14,6 kg. Hopfälld blir den 93x57x56 cm. Emmaljuna Edge eller Mondial med Duo S-chassi kostar ca 9000 kronor.

Jag bjuder på en bonusbild också. Här är Emmaljunga Duo S med Ozonesittdel. Detta ekipaget väger 12,5 kg. Jag tycker inte det ser så pjåkigt ut?

IMG_0354

Det kan vara bra att veta att alla Emmaljunga från årsmodell –05 och framåt har EasyFix-fästen och går att kombinera hur man vill. Dvs alla chassin, sittdelar och liggdelar passar med varandra (förutom Cerox och Scooter). Det går dock inte att köpa dem hur som helst om man inte flörtar väldigt med personalen i någon butik. Men köper man flera olika vagnar eller delar, nya eller begagnade går det att kombinera hur man vill.

Mer info om Emmaljungas vagnar hittar du här.

11 thoughts on “Mer om Emmaljunga Edge/Mondial Duo S

 1. Emmy

  Jag är otroligt sugen på den här vagnen! Ska ha bebis i mars, och har länge varit inne på en Nitro, men det här känns ju bara för bra för att vara sant med tanke på de större framhjulen… Har även en Ozone-sittdel att sätta på, om det nu blir så. Hur ställer du dig till priset? 9000 kr är ju rätt mkt, kommer man känna sig nöjd ändå…? Jag tycker för övrigt att det verkar helt outstanding med myggnät i suffletten på både ligg och sittdel, att suffletten går att dra fram långt, att sittdelen är så ombonad m.m. Har ännu inte hittat nån vagn som kan matcha allt detta 🙂 Hm…

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej Emmy! Jag tror att om du verkligen vill ha denna vagnen och har råd med den så kommer du nog inte oroa dig för priset när du väl köpt den. Det är inte så ofta man tänker ”denna vagnen är otroligt bra på alla sätt, synd bara att den var så dyr” 😉 Men jag tycker att du ska ta dig till en återförsäljare och testa den lite själv om du inte redan gjort det. Lycka till! MVH Elin

 2. Anonym

  Jag testade handtaget för ett tag sedan eftersom vi skulle köpa en city cross i PP-färg. Vi blev jättebesvikna på handtaget som skavde när man hävde vagnen på bakhjulen plus att det var dåligt grepp. Lite trist, tycker att det är rätt snyggt annars. Men vi valde en annan färg i stället och känner oss jättenöjda med det gamla hederliga handtaget 🙂

 3. Anonym

  Varför skulle man häva vagnen på bakhjulen? Det är väl lite det som är grejen med svängbara framhjul?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag antar att du riktar dig till föregående kommentarskrivare. Denna var och tittade på en city cross som har fyra fasta hjul.

   Personligen brukar jag behöva häva upp bakhjulen många gånger när jag är ute och kör, även om jag har svängbara framhjul. Jag kör tex. på ställen där det finns trottoarkanter och ibland går jag på och av bussar, spårvagnar och tåg.

 4. Anonym

  Hei, vi er et par fra NOrge som kjøpte dette chassiet med Edge bag.

  Ville bare høre med deg om de svingbare hjulene er VINGLETE. Vi syns de vinglet og laget veldig mye lyd, og de var veldig løse, hvordan opplevde du chassiet?

  Mvh
  Geir

 5. Madeleine Karlsson

  Jag ska ha barn i mars o har inte kunnat välja mellan city cross och nitro, idag fick jag upp ögonen på Edge när jag var i affären med svängbara fram hjul och det känns som att jag hittat helt rätt. Jag upplevde den mycket stabilare en nitron men mer svängbar än city crossen. Är det något annat dumt eller nån miss du upptäckt på Edgen?

  o en fråga till. Jag tycker färgen Demin Black är så snygg men samtidigt har jag hund och är ute i ur skur, kanske en PP Black hade varit bättre för mig? Eller den nya sherwood eller annan leatherette?

  Har tyvärr inget konto på andra ställen därav anonym

  Hälsningar Madeleine

 6. Anonym

  Så om jag lyckas få fatt i bara Duo S chassit så kan jag använda mig av liggdelen från min edge -10? Låter för bra för att vara sant! Men är det de så hade jag blivit en lycklig tjej!!
  / Frida, planerar inför barn nr2

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det kan du! Tyvärr är det svårt att köpa bara ett Emmaljunga-chassi, men om du flörtar riktigt snällt med någon Emmaljunga-återförsäljare kanske det går att fixa 😉

 7. Anonym

  Hej! Jag vill ha en bra vagn som klarar grusvägar, snö mm o med svängbara framhjul. Vet du hur duo s funkar ute? Eller kan du tipsa om en annan vagn? Från nyfödd. Tack!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Har du tittat på kronan duo s? Den har lufthjul vilket är en fördel just på snö och grus. Dessutom tycker jag att kronans liggdel verkar helt underbar. Jag har tyvärr aldrig kört emmaljunga duo s så jag kan inte svara på hur den är att köra ute.

Kommentarer är stängda.