Emmaljunga 2014

denNu har jag haft möjlighet att ta en titt på bilder från Emmaljungas nya kollektion för årsmodell 2014. Jösses så mycket förändringar de kommer med! Fler nya modeller och andra förändringen som gäller flera av vagnarna. Jag har inte pratat med någon på Emmaljunga och vissa saker jag skriver är antaganden utifrån bilderna så det kan förekomma felaktigheter.

Men för att göra plats för det nya behöver en hel del grejer försvinna också. Emmaljunga Ozone, Monkey, Classic Sport, Cerox, Double City Cross och Spider(?) utgår, de finns i alla fall inte med bland bilderna. Även PP-benämningen kommer att försvinna, men många av färgerna finns kvar fast utan PP-märket på suffletten. Alla färger av City Cross och Nitro kommer att få TPU-hjulen och vissa har det nya (för 2013) sportiga handtaget. Den vanliga City korgen försvinner och ersätts av Citykorg Supreme.

Att vanliga Nitro finns kvar nämnde jag, men det kommer även en ny Nitro, som heter Super Nitro. Den har samma sittdel som Nitro men med Duo S-chassi, dvs. större hjul både fram och bak (denna har inte TPU-hjul). Den är också något högre än vanliga Nitro. Super Nitro väger 14,4 kg och blir 93x57x56 cm hopfälld. Precis som till Nitro kan du välja på City korg Supreme, hårdlift eller quadraolift. Priset är 6100-6300 kronor beroende på färg. Mer info om Super Nitro finns här. Här är Super Nitro i färgen Dakar.

Emmaljunga-Super-Nitro-Dakar

Edge och Mondial finns kvar med sina tre chassin. Duo S-chassit kommer förutom silver även att finnas i chrome med svarta hjulsidor, svart och vit färg. Classic Chorme, Classic Chryptonite och Sportchassit finns kvar, men det kommer även ett helt nytt chassi, nämligen De Luxe Chrome, som är att kromat chassi med läderhandtag och stora lufthjul, jag skulle gissa på 14-16 tum. Du får välja helt fritt vilken modell och chassifärg som du vill ha till tygfärgen. En De Luxe med detta chasi och den speciella De Luxe ligg- och sittdelen kostar 9900 kronor. Men du kan även välja vanlig edge-klädsel, då blir priset 9600 kronor.

Emmaljunga-Mondial-De-Luxe

Men de riktigt stora nyheterna har jag inte ens nämnt än. Både Ozone, Monkey och Double City Cross utgår och de måste ju ersättas, eller hur? Därför kommer ett helt nytt koncept från Emmaljunga som kallas Emmaljunga Super Viking. Detta är ett mångsidigt koncept som kan användas från nyfödd tills familjen är fulltalig i massor av olika kombinationer. Grunden är en ergonomisk sittdel som liknar Ozone och Monkeys fast med några skillnader. Den har en annan sufflett som går att byta ut om man önskar byta färg på den, det finns också en liten vädringslucka längst bak i den. Suffletten är också justerbar i höjd. Sittdelen har båge som går att svänga undan (vilket har varit efterlängtat från min sida, men den hade kunnat få vara snyggare 😉 ). Viking-liggdelen har bärhandtag i suffletten, även den suffletten går att byta ut. Liggdelen går att vika platt när man ska fälla ihop vagnen. Chassit ser ut att vara likadant som Duo S-chassit. Det som är speciellt är att man kan köpa till “Go-double”-adaptrar som placeras i klickfästet och då kan du använda Super Viking som en syskonvagn på längden. Den kan ta två liggdelar, en liggdel och en sittdel, eller två sittdelar. Bredden är 57 cm, vikten är 11,8 kg med sittdel och 12,4 kg med liggdel. När vagnen används som singelvagn är maxvikten 24 kg i sittdelen plus 10 kg i varukorgen. Max 9 kg i liggdelen och max 15 kg per sittdel när den används som syskonvagn. Hopfälld blir Super Viking 93x57x56 cm (jag antar att måttet gäller med en sittdel på). Till Super Viking får du själv välja chassi-färg, vit eller svart. Emmaljunga Super Viking finns i Navy, Black, Dark Grey och Khaki med suffletter i Black, White Leatherette, Apple, Red, Blue, Light Grey, Khaki, Yellow och Pink. Alla Viking-textilier har UV-skydd 50+ och är Öko-tex certifierade. Ett Super Viking-chassi kostar 3750 kronor och sittdel och liggdel kostar 2300 kronor styck. Extra sufflett kostar 400 kronor styck. Go Double-adaptern kostar 500 kronor. Leverans från och med vecka 43, dvs i slutet av oktober.

Emmaljunga-Super-Viking 

Emmaljunga-Super-Viking-liggdelarEmmaljunga-Super-Viking-dubbel

Förutom Super Viking finns även Emmaljunga Viking och Emmaljunga Double Viking. Detta är i grunden Monkey-konceptet fast med större sittdelar. Man har gjort sittdelsramen bredare upp vid axlarna och satt mindre stoppning i sittdelen så att större (bredare) barn får plats. Ligglängden är fortfarande 105 cm precis som på Ozone och Super Viking. Vikings ligg- och sittdel passar inte på Super Viking utan det är speciella (något smalare sittdelar) till denna. Annars har sittdelen och liggdelen precis samma egenskaper som Super Vikings sittdel och liggdel. Viking-chassit har till skillnad från Singel Monkey-chassit enkelhjul fram. Viking är 53 cm bred och väger 10,9 kg med sittdel. Chassit finns i svart eller vitt och du får själv välja vilket du vill ha till vilken färg. Rykten säger också att det ska komma vinterhjul till den. Singel viking chassi kostar 3200 kronor, dubbelchassit kostar 3600 kronor och sittdelar och liggdelar kostar 2300 kronor styck, även här kan man köpa till färgglada suffletter som kostar 400 kronor styck. Viking finns för leverans från vecka 37, dvs mitten av september.

Emmaljunga-Viking

 

Double Viking verkar vara ungefär samma som Double Monkey, fast med lite större sittdelar. Den är 79 cm bred och chassi inklusive två sittdelar väger 18 kg. Även här kan du välja på svart eller vitt chassi.

Emmaljunga-Double-Viking

Emmaljunga-Double-Viking[3]

Förutom detta kommer förstås även nya färger och nya tillbehör. Det finns två nya tillbehör som jag tycker verkar riktigt bra. Det ena är en sidebag som man fäster på sidan av chassit och på så sätt får ett extra pack-utrymme. Korgen kan även enkelt klickas av och bäras med sig i handtaget, ungefär som en picnic-korg. Riktigt smart om man (som jag) ofta handlar med vagnen.  Den passar City Cross, Classic Chassi, Duo S Chassi, DeLuxe chassi, Nitro, Ozone, Super Nitro, Viking, Super Viking, Double Viking, Big Star Supreme, Big Star S, Big Star Classic men BARA från och med årsmodell 2013. Maxvikten i sidokorgen är 2 kg och priset är 700 kronor.

Emmaljunga-Sidokorg

Emmaljunga kommer också med ett nytt regnskydd till Viking (tillbehör) som ser ut att sitta riktigt bra. Att det har ett fönster med klarplast fram tycker jag verkar riktigt bra, hoppas att det håller tätt också 🙂

Emmaljunga-Viking-regnskydd

Färger som finns kvar sedan tidigare är: Navy, Denim Black, Denim Blue, Brown Flowers, Grey Leaves, Capri Creme, Capri Black, Capri Navy, White Leatherette, Vanilla Leatherette, Espresso Leatherette, Apple, Coffee, Dark Grey, Light Grey, Navy/White och Black/White. Scooter och Scooter S finns även i Black/Red, Black/Blue och Black/Pink.

Alla modeller finns inte i alla färger.

Nya färger är: All Black, Dakar, Caramelle, Tweed, Black Graffiti, Nougat Leatherette, Anthrazit Leatherette, Terracotta, Black/Yellow (Endast Scooter, Scooter S)

Leveranstid för de olika färgerna och modellerna hittar du här.

90 thoughts on “Emmaljunga 2014

 1. Lisa

  Hej!
  Jag väntar barn i november och har snöat in mig helt på en Emmaljunga Edge med Duo-chassit. Jag vill jättegärna ha svart färg på chassit, något som kollektionen 2013 inte kan erbjuda: så min fundering är om du vet när 2014 års kollektion finns att tillgå? Släpps den i januari 2014 + lev. tid eller vet du hur det ser ut? Som sagt kommer min baby i november så vill inte köpa ett silver chassi och så släpps svart en vecka senare, hehe 😉

  Tack för en superintressant blogg!

  1. Nora

   Hej!
   Jag vill köpa supernitros sittdel och super vikings chassit. Den kombinationen får jag inte göra enligt försäljaren. Anledningen till att jag vill kombinera dessa är för att jag upplever att chassit till super Viking är bekväm och annorlunda än den som tillhör super nitro. Försäljaren säger dock att det är precis samma chassit och finns ingen skillnad mellan dem. Stämmer det? Jag har inte sett super nitros chassit i verkligheten.

  2. Sofia

   Hej! Vi behöver en dubbelvagn. En på 1,5 år och en nyfödd. Jag gillar både emmaljungaoch bugaboo. Men vilken skulle du välja av dom två? Självklart en smaksak. Vi har en bugaboo cam nu.

   Ska vara:
   Lätt in och ur bil
   Smidig över lag
   Gärna inte så bred
   Hon på 1,5 är stor för sin ålder
   Skön för barnen

   1. Elin Inläggsförfattare

    Svårt. Personligen skulle jag nog välja Emmaljunga Double Viking 735, men det är som du skriver en smaksak. Den har mycket längre sittdel än Donkey, men lite smalare. Double Viking är lättare att fälla ihop men klumpigare att lyfta och tar större plats än Donkey. Kolla gärna på min recension av Donkey https://www.barnvagnsblogg.com/recension-av-bugaboo-donkey/
    Double Viking har jag tyvärr inte recenserat.

  3. Frida

   Hej, jag vill jättegärna ha en viking, men den är lite för dyr för mig(även de begangnade). Kan du säga någon annan vagn som är ett liknande, men lite billigare, val?
   Tack på förhand!

   Frida

   1. Elin Inläggsförfattare

    Emmaljunga Ozone är väldigt lik, lite bredare bara, och finns billigare begagnat. Det är nog det bästa alternativet jag kan komma på. Carena Vinga skulle kunna vara liknande men den har jag inte testat själv så jag vågar inte rekommendera den.

 2. Ninna

  I augusti börjar de nya vagnarna tillverkas, men leveranstiden kan bli lång på de nya modellerna. En duoS borde dock vara ganska rimlig leveranstid på 🙂

  Heja Elin! Tack för dessa fantastiska bilder och nyheter!!!

  1. Lisa

   Men oj va svårt det blev nu! 🙂 Vågar man chansa och vänta? Iofs borde man väl kunna förboka i butiken redan i augusti isf och de borde ju kunna se när dessa kommer levereras…

   Tack för ditt svar 🙂

   1. Ida

    Vi köpte en barnvagn ur 2012 års kollektion 2011 och fick den levererad i början på september så det borde absolut gå.

   2. Ninna

    De tillverkar ”en vagn i taget”, dvs en modell/fårg åt gången, men vet ej på hur många produktionslinjer, så vissa av de nya modellerna kommer nog inte att finnas i alla färger förens nästa år, det beror säkert även på vad som finns förbeställt.

    1. Lisa

     Okej… Men då ska jag åka iväg till Barnens Hus och höra mig för: kanske kan man boka redan nu 🙂 Tusen tack för era svar!

 3. Karin

  Hej!
  Först vill jag bara tacka för en super bra blogg:-)
  Vi väntar en bebis i i början på dec och då är storebror 2 år och 4 mån, vi tänkte satsa på den nya Double Viking, men nu till frågan har dom gjort sittdelarna större på både längd och bredd? Är den typ som ozone nu? Har dom förbättrat så man lättare kan ta av bygeln? Vad tror du den hamnar på i pris? Tack på förhand mvh Karin

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte hur bredden på sittdelarna är. Längden är 105 cm både på Ozone, Monkey och Viking, och det är riktigt långt. Bygeln är swing-away. Double Viking skulle ligga på 8200 inklusive en liggdel och en sittdel.

  2. Sandra

   DubbelViking har större sittdelar än Monkey som är dess föregångare. De har gjort om ramen så att den är bredare upptill vid axlar/huvud och så är det mindre stoppning som ger mer plats. Den var dock inte riiktigt lika bred som Ozone, men nästan.

   SuperViking har sittdelar som Ozone, där kan man ju ha syskon på längden.

 4. Linda

  Oj hade jag inte varit ute efter en vagn redan nu så fanns det ju lite att välja på 🙂 som super viking. Ja det får ändå bli en EL ozone eller nitro.

  Har en fråga till dig som är barnvagnsproffs 🙂 har en Brio Happy -09 som hela tiden drar snett, kan inte köra utan att den drar snett med en gång, det är EVA-hjul på, vad kan jag göra åt det?

  Har sett att Brio har Brio Happy med swivelchassi, har du någon erfarenhet av detta chassi?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag vet inte exakt vad men gör åt vagnar som drar snett och det kan nog vara olika på olika vagnar vad som är problemet, men jag vet att det går att fixa. Ta den till en återförsäljare av Brio så hjälper dem dig. Jag har själv aldrig testat swivelchassit men jag har hört att den är ganska stumt med dålig fjädring och det är inte så många som är nöjda med det.

 5. AC

  Hej!
  Vet du om det är easyfix fästen på de nya modellerna? Kan man använda den gamla vanliga citykorgen på Viking?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! På Super viking kan man använda den vanliga citykorgen men på viking och dubbelvikingen går inte det.

 6. Sofia

  Hej! Vet du när emmaljunga double Viking kommer ut på marknaden på ett ungefär? Ser ut som en härlig vagn!

 7. Mimmi

  Hej!
  Visst är det så att sittdelen på Viking ej går att få lite rak/upprätt i ryggen som tex nitro?

  Tacksam för svar, Mimmi

 8. Marika

  Hej,
  Tack för en kanonbra blogg.

  Förstår jag det hela rätt med att Viking är den modell som kommer motsvara dagens Ozone bäst?
  Och att Super Viking är liknande Ozone fast med större hjul, bredare chassi och utbyggningsmöjlighet till syskonvagn på längden?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, precis. Fast egentligen är nog viking allra mest lik Monkey singel. Jag skulle tro att de har samma chassi (53 cm bred) men med singelhjul fram och vking har också större sittdel.

 9. Isabelle

  Är Viking kortare än Ozone uppfälld? Har Viking mindre bakhjul men samma framhjul som Ozone?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Den första frågan vet jag inte svaret på. Ja, det ser ut som att viking har mindre bakhjul men lika stora framhjul som Ozone.

 10. Rebecca

  Vet du ifall det kommer vara TPU-hjul på scooter.s? 🙂
  Vi har hamnat lite i ett mellanläge – lång dotter , har en teutonia cosmo som börjar växas ur ( är förövrigt JÄTTE nöjd med den modellen ) Men nu står vi mellan att beställa hem en baby jogger city versa eller ev, köpa en scooter. Hon satt absolut bäst i baby joggern och emmaljungas ozone. Men är inte alls överrens med deras snurrbara framhjul, tycker de är riktigt usla hade en nitro innan jag bytte till cosmon.
  Scootern känns som en prisvärd lösning, men iom att vi tänkt beställa från polen/england så blir baby joggern inte alls speciellt dyr med massa tillbehör.
  Ah, jag känner mig vilse, du har ju provkört typ alla vagnar som finns, så har du någon input?
  Hoppas du har några bra synpunkter som gör valet lättare.
  Ska tilläggas att jag inte har körkort,så vagnen används mycket och i affärer och ja..överallt!
  Tack på förhand / Rebecca

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej!
   Nej, Scooter kommer inte med TPU-hjul. Versa har jag aldrig haft, men den känns som en större och mer rejäl vagn. Den blir väldigt stor uppfälld så den kanske inte är jättebra om du åker mycket kollektivt och inte fäller ihop den så ofta? Å andra sidan är den vändbar och har mycket större varukorg än scootern. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag skulle valt i den situationen. Hoppas ni kommer fram till något som känns rätt för er!

 11. Peka

  Kommer inte Spider ersättas med något då?
  Eller de kankse bara är likadana som förut..
  Och kommer dom inte ha nån sittvagn med lufthjul?

 12. Lisbeth

  Hei.

  Har de fortsatt emmaljunga city cross i 2014?

  Hvilke brune farger har de? Pp eller pro coffee?

  Mvh Lisbeth

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, City Cross finns kvar och den finns i Coffee (PP-märket försvinner så den heter inte PP längre).

 13. Hanna

  Hej Elin!
  Tack för efterlängtad information! Min Emmaljungaåterförsäljare kunde ge information om nyheterna först någon gång under nästa vecka.
  Jag fick mailsvar från dig i maj ang Phil&teds som jag var intresserad av förut. Har sedan snöat in helt på Ozone som du hyllade så, men har saknat stora svängbara hjul framtill – som just verkar vara aktuellt i den nya kollektionen. 😀
  Dessutom ville jag ha det snygga handtaget med vita detaljer som tidigare bara fanns i PP-färggruppen.
  Nu tycker jag det är absolut värt att vänta, men det står mellan Super viking och Super nitro. Vet du om chassit på de båda är samma/lika bredd, och om det är samma bredd som Ozone och Nitro 2013?
  Och tack för en jättebra och matnyttig blogg 😉 Den har hjälpt mycket i barnvagnsdjungeln.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Ja, bredden på både Ozone, Nitro, Super Nitro och Super Viking är 57 cm. Däremot tror jag att super-chassina är längre. Jag tror inte att Super Nitro och Super Viking har exakt samma chassi i och med att Super viking är förstärkt, tål högre vikt och går att göra om till syskonvagn. Om det är samma mått på dem vet jag inte. Vi får vänta och se tills de uppdaterar hemsidan.

 14. Amanda

  Hejsan
  Alltså går super viking göras från dubbel till enkel vagn? SOm donkeyn?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag, super viking är en singelvagn och med hjälp av adapter kan du sätta dit en extra sittdel eller liggdel bakom den andra sittdelen. Det blir alltså en syskonvagn på längden, ungefär som Babyjogger city select.

 15. Anneli

  Går det att fästa den nya viking-liggkorgen på ett nitro-chassi från 2012? Skulle det i så fall även gå att ha en syskonsits ovanför?

 16. Tina

  Hei!

  Vurderer å kjøpe enten super nitro eller nitro city. Hvilken vil du anbefale? Er super nitro større?

  Mvh Tina

 17. Emma H

  Hej!

  Toppenblogg! En fråga om Emmaljunga Super Viking: Jag är lite besviken på vikten den ska ta, och att den bara ska fungera upp till ca tre år. Den utger sig för att vara starkast på marknaden, men det låter inte som att det skulle fungera att ha den som syskonvagn för oss. Väntar tredje barnet i januari och de två äldre är då nästan 6 år och 3,5. Lilltjejen går inte gärna och kommer nog vilja åka ett tag till, och det händer att storebror blir trött också, men han får nöja sig med ståbräda. Tror du den håller för liggkorg med växande bebis + sittdel treåring (väger redan nu 16 kg), och kommer det fungera att två barn sitter i varsin sittdel? Troligtvis hoppar även storebror upp där ibland.

  mvh
  /Emma H

  1. Elin Inläggsförfattare

   Om jag skulle köpa en helt ny vagn så skulle jag välja en som klarade barnets vikt. Maxvikten är 15 kg i viking som syskonvagn. Det är mycket möjligt att den klarar mer men just när det gäller stabiliteten på en sådan vagn så skulle jag inte chansa. Jag tror dessutom att det kan bli tungt med det större barnen rakt ovanför framhjulen när det väger så mycket. Det finns många syskonvagnar som klarar mer än 15 kg per sits. Sök gärna på http://www.hittabarnvagn.nu

 18. Johanna

  Hej undrar om du vet om det går att göra så att man har en sitt del och sen varukorgen intill på Emmaljunga Viking double. Som man till exempel kan ha på Bugaboo donkeyn ?.
  Mvh

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte. Det ser ut som att man fäster korgen i chassit så det kan kanske bli svårt. Men det är möjligt att det går att fästa den på insidan.

 19. Mattias Lindskog

  Hej, jättebra info här för en som snart dukar under i barnvagnsträsket. Den här Super Viking känns som om den kan lösa flera problem. Har någon en aning om det med dubbeltillägget och två sitsar går att vänta båda sitsarna framåt i körriktningen? Jag har sett många bilder men inte förstått ifall det går. Borde ju funka då viktfördelningen borde vara bättre och förhoppningsvis är ingenting i vägen.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, jag hörde någonstans att det går att vända sitsarna som man vill. Men jag har inte sett bild på det och vet inte säkert.

 20. Hanna

  Hej!

  Tack så mycket för en mycket bra och informativ blogg :). Jag tänkte höra om du vet vad det är för typ av hjul på Viking och super Viking? Har försökt titta med hittar ingen information om det..

  Hälsningar Hanna

 21. Sandra

  Vad sugen jag blev på en Viking! Undrar bara vad maxvikten på den ”vanliga” vikingen är? Kan inte hitta något om det?

 22. Alexandra

  Hej! Är jätteintresserad av Super Viking, men bara om man kan ha dem främre sittdelen vänd framåt. Alltså inte som på bilderna på Emmaljungas hemsida. Någon som hört något mer om det? Pratat med min närmsta Babyproffsenbutik o dem skulle kolla med Emmaljunga, men jag får aldrig svar 🙁

 23. Marie Pettersson

  Hej…

  Har en fråga om 2013s årsmodell som kom 2012. Är det bara jag som reagerat på att emmaljunga gjort så man kan ha grenbältet i 2 lägen på sittdlen men ej gjort hål för bägge i exempelvis quadroliften?

  Hälsning Marie

 24. Anna

  Hejsan, jag undrar om du kanske kan hjälpa mig. Min Emmaljunga har efter två månader blivit ful och repig i tyget efter det har legat i metalkorgen undertill. Det är Protex tyget. Är det något du hört om innan? Emmaljunga vägrar nämligen hjälpa mig och har erbjudit mig att köpa nytt istället!

 25. Camilla

  Hei!

  Har nylig kjøpt Monkey Double, med 2 bager. Nå lurer jeg på om det vil bli problematisk å få tak i sittedeler til den, ettersom den utgår fra sortimentet..
  Er det andre modeller/sportsdeler som vil passe i et dobbelchassi, eller er jeg bare uheldig?

 26. Malin

  Älskar din blogg!!

  Köpte en Scooter s idag, 2014 och blev glatt överraskad! Har en scooter 2.0, 2011 och har irriterat mig på att varukorgen är så låg, den släpar ju nästan i! Nu har de höjt den rejält!! Sååå glad!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Ja, den finns inte kvar på hemsidan längre och ingen ersättare verkar komma heller. Det är Brio Sitty som är likvärdig i sådana fall.

 27. therese

  Hej! vad tycker du bäst om: Super nitro eller super viking?? Passar nitrons sittdel i super vikings chassi? 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Oj, jag har ju inte testat någon av dem så det är svårt att säga. Kanske lutar åt Super Viking dock eftersom jag gillar Ozonens ergonomiska sittdel. Ja, nitrons sittdel passar på super vikings chassi. Duo S, super nitro och super viking är i grunden samma chassi, skillnaden är att supervikings är förstärkt för att klara mer vikt.

 28. Cissi

  Var och kollade på vikingen, men så liten sittdel! Super smal ju! Hur tänkte dom där? Ska inte barnet få plats.. Kommer bli trångt under vintertiden, nej fy. Blev så besviken. Får bli en annan vagn istället.

 29. Bullermamman

  Kära, goa du! TACK för att du delar med dig av din vagnexpertis till oss som inte har en susning om vilket håll man ska gå i barnvagnsdjungeln! 🙂 Kram

 30. Li

  Undrar om man kan ha någon sorts mjuklift i Emmaljunga Double Viking till en nyfödd istället för att köpa en liggdel?
  Undrar också om min citykorg från 2010 passar på någon dubbelvagn?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, eftersom Viking har ergonomisk sittdel, som har en ”grop” för rumpan, går det inte att få en mjuklift att ligga där i på ett bra sätt. Tyvärr passar inte heller din City Korg. Det går att ha City korg på Super Viking, men bara när den används som singelvagn. De enda liggdelarna som passar till Double Viking är Vikings och Monkeys.

 31. Li

  Tack för snabbt svar:) tror du att man skulle kunna ha en bebis i sittdelen på fullt liggläge om man bäddar på något annat vis? Känns lite onödigt att köpa en till liggdel. För en så kort tid?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag skulle inte lägga en nyfödd i en ergonomisk sittdel, eftersom den inte är plan. Dessutom är sittdelarna bara godkända från 6 månader. Försök hitta en begagnad monkey-liggdel kanske, så blir det lite billigare?

 32. Malin

  Tack för en superbra blogg. Kanske lite för specifika frågor 😉 men jag chansar! Vet du om hjulen på chassit till Double Viking är likadana som hjulen på City Cross? Vi bor på landet och med dessa promenadvägar har vi märkt att hjulen och det harmoniskt stötdämpande chassit på vår City Cross är det enda som fungerar… När Emmaljunga skriver att vinterhjul finns att köpa till, innebär det fasta hjul då och inga svivel? Vi har fått ett till barn nu och behöver en dubbelvagn som fungerar och som orkar lika mycket som City Crossen gör i vår miljö.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det är nog främst stötdämpningen ni är ute efter och som gör att det fungerar bra på landet. Double Viking har liknande hjul som city cross, men inte alls samma stötdämpning, framhjulen är också något mindre på double viking än vad de är på city cross. Det går inte att köpa vinterhjul till double viking, då den redan har såpass stora framhjul, utan det är till viking (singelvagnen) som det finns vinterhjul. Det är fasta hjul, men de är mindre än city crossens och jag tror inte det är någon fjädring i dem, inte alls samma fjädring som i city crossen i alla fall. Jag skulle föreslå att ni tittar på double/twin city cross, den finns inte ny längre men finns att få tag på begagnad, eller Brio Double Wave. Kanske ni kan ha både en begagnad syskonvagn att gå i skogen med och någon lite smidigare variant när/om ni ska till stan?

 33. Sarah

  Hur mycket kostar alla olika delar till Emmaljungas city cross? Jag har svar att hitta priserna!

 34. Ivona Andersen

  Hej, har en super nitro med förstärkt chassi undra om man kan sätta super vikings sittdel under till syskonet? Vissa säger att det går eftersom det är förstärkt chassi.

 35. Julia

  Hej. Du skrev om att man kunde köpa färgglada suffletter.
  Jag har en äldre och begagnad Emmaljunga city Cross. Jag är så missnöjd med suffletten, den är ranglig och på tok för stor. Frågan är nu om man kan byta till en annan sufflett? Passar alla suffletter till alla deras vagnar?
  Mycket tacksam för svar.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej tyvärr, det är bara till Emmaljunga Viking och Super Viking man kan byta sufflett och de passar bara de vagnarna.

 36. Anna

  Hej!
  Tack för en bra blogg!
  Jag undrar också över sidokorgen. Skulle vilja ha den och en sittdel till double viking. Vet du måtten på sidokorgen och hur jag kan få reda på om det går att göra så?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det går tyvärr inte att fästa sidokorgen på insidan av chassit, den passar bara på utsidan.

 37. Nettsie

  A much needed blog! I have a 16 month old girl, average sized. Would you have bought an Emmaljunga CC or Super Nitro? The stroller would mostly be used for walks on pavement, and a little for shopping and gravel/snow. Appreciate your help on this!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Then I would probably choose Super Nitro, I like swivel wheels better and would only choose City Cross if I should walk in the woods and terrain a lot. And the seatunit is exactly the same on both strollers.

 38. Maria

  Hejsan! vet du var man kan hitta tillverknings lappen på Ozone sittdelen?
  Jag köpte min sittdel begagnad och skulle vilja veta 🙂

 39. Nicolina

  Hej
  Jag har en edge liggdel med super Nitro chassi.
  Jag vill gärna beställa en sittdel till denna, av de modeller som ingår i duon mondial, edge osv.
  Vet du vad en sådan sittdel kan gå på från Emmaljunga? Då man tydligen får betala den för varje del…

  Med vänlig hälsning,
  Nicolina

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det vet jag inte, mer än att det blir otroligt dyrt. Kontakta en emmaljunga återförsäljare.

 40. Anna

  Hej, jag ska köpa en begagnad Emmaljunga Double Viking 2014 års modell – passar samma babyskyddsaadaptrar på denna modell som på de nya modellerna? Eller måste jag få tag på en äldre adapter?

  Vänliga hälsningar
  Anna

Kommentarer är stängda.