Välkommen Emmaljunga Super Viking och City korg

I förra veckan utökades barnvagnsparken här hemma ytterligare med en Emmaljunga City korg i den härliga färgen Royal Blue från 2010, precis samma färg som vi hade till blivande storasyster faktiskt.

DSC03216

Sedan innan har vi också en Edge-liggdel, men vi insåg att vagnen inte gick att fälla ihop med Edge-liggdel på något av våra chassin, så då kändes det smidigt med en City korg också.

I fredags hämtade vi också ut ett nytt Emmaljunga-chassi, nämligen ett Super Viking-chassi. Chassina i Viking-serien är de enda av Emmaljungas chassin som går att köpa löst, det är samma chassi som till Super Nitro och Edge/Mondial Duo S. Här med City korg i Royal Blue –10.

DSC03255

Med Ozone-sittdel i Candy Pink –10. Denna kombination har blivit riktigt populär och kallas ofta Super Ozone.

DSC03259

Med Edge-sittdel på blir det en Edge Duo S eller Super Nitro (bara sufflettdesignen som skiljer).

DSC03261

Med Edge liggdel i Lime –10 blir det en Edge Duo S.

DSC03264

Så, vad betyder detta? Jo, att jag så småningom kommer kunna producera en himla massa Emmaljunga-recensioner och jämförelser till er! Något som jag verkligen ser fram emot 🙂

26 thoughts on “Välkommen Emmaljunga Super Viking och City korg

  1. Elin Inläggsförfattare

   Planen är en jämförelse mellan Emmaljunga Edge Duo S och Kronan Duo S (det är de som känns mest lika), men det blir först om några månader.

 1. Ulrika

  Varning för Emmaljunga Super Viking. Vi har sådan och bygeln på sittdelen låser inte fast. Barnens hus hävdar att Emmaljunga känner till felet och haft problem med fler men återkallar inte vagnarna. Innan köpet läste vi på och gick på Emmaljunga enkom pga säkerhet. Ett beslut som vi ångrar nu. Litar inte alls på vagnen.

  1. Risto

   Intressant, vi har precis beställt en super viking. Vad säger Emmaljunga, kommer dom åtgärda problemet eller är det strutsen? Kommer ni byta vagn?

  2. Elin Inläggsförfattare

   Enligt de uppgifter jag har hört ska det gå bra att reklamera det felet och få en ny båge. Du ska alltid använda selen i vagnen för att hålla fast barnet och det är inte heller tillåtet att bära i bågen, så en båge som släpper är egentligen ingen säkerhetsrisk. Det finns ju många vagnar som inte ens har någon båge. Har ni fått byta ut er båge?

 2. Elin

  Hej!
  Blir vagnen högre med ett superviking chassi och en traditionell sittdel än vad supernitron blir? Tycker att supernitron är för låg och vill inte ha ergonomisk sittdel…. Tack för en bra blogg!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Som jag skriver i inlägget är Super Viking-chassit och Super Nitro chassit exakt samma, så det blir ingen skillnad att byta chassi. Vill du ha svängbara hjul är det chassi du har det högsta. Classic-chassit och sport-chassit är något högre.

 3. Anna

  Vi har nyligen köpt en Emmaljunga Super Nitro och jag undrar om Emmaljungas vagnar är godkända för att dra upp, på bakhjulen, för trappsteg? Tack för en gryyym blogg!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet tyvärr inte det, men jag hittar inget i bruksanvisningen om att den inte är godkänd för det.

 4. emma

  Är det skillnad på emmaljunga citukorg och annan liggdel till emmaljunga. Vilken liggdel är till vilket chassi?

  1. Elin Inläggsförfattare

   På de allra flesta vagnarna kan du välja fritt vilken liggdel du vill ha. Det är egentligen bara Edge som har en egen liggdel, med lite fler funktioner och som är lite större, och den ingår när man köper vagnen. Annars kan du välja City korg, City korg Supreme eller Super Viking liggdel till alla chassin, förutom Viking som är smalare och har en egen liggdel.

 5. Frida

  Hej ! Har en fråga som egentligen inte berör just detta inlägg men det berör super Viking chassit ! Vi har köpt super Viking och till detta har vi köpt en adapter sol gör att vi kan koppla babyskyddet på vagnen .. Den adaptern går även koppla macicosi skyddet på .. För att vi som har axkid skyddet ska kunna använda samma adapter har vi köpt till två extra ” uttag” som man klickar på själva adaptern just för att vårt babyskydd ska passa , frågan är bara om det inte ska sitta fast med ett klick ? Det klickar inte och drar jag babyskyddet rakt upp släpper det från fästerna ” uttagen” .. Så själva adaptern på vagnen sitter kvar plus uttagen som vi köpt till men inte skyddet , ska det vara så ? Eller finns det ingen säkerhets knapp som håller babyskyddet kvar på andra modeller heller ?

  Tänkte du kanske viset eftersom du verkar kanon bra på allt annat 🙂

  Med vänlig hälsning, Frida

 6. Emelie

  Hej! Jag har en emmaljunga Nitro och är inte nöjd med sittdelen, undrar om super Viking passar mitt chassit? Hade velat hade jag velat ha ozone men. Hade inte fullt liggläge i ryggdelen?

  Tack på förhand

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, super viking-sittdelen passar på nitro-chassit. Varken ozone eller super viking har plant liggläge eftersom de är ergonomiska och lutningslägena är de samma på båda sittdelarna.

 7. C

  Hej, tack för en super blogg!
  Jag har en fråga, det är så att jag har en mondial duo combi från 2012 som är 67 cm bred,
  något stor alltså och jag undrar om det vore en för stor säkerhetsrisk att fästa min mondial duo combis sittdel på ett super viking chassi? Med tanke på att sittdelen är gjord för ett chassi som är 10 cm bredare..? :/

  Mvh C
  Tack!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Alla emmaljungas vanliga sittdelar har samma stomme. Dvs nitro, city cross, edge osv har samma sittdel, det är bara tyget som skiljer. Super viking chassit är det samma som edge duo s chassi och super nitro chassit. Det du får om du sätter din mondial på ett super viking chassi blir alltså en mondial med duo s chassi, testat och godkänt och absolut inte farligt. Även nitro-chassit funkar, det blir det samma som en nitro. Mvh Elin

 8. J

  Hej!

  Jag undrar om det går att sätta en nyare citykorg på ett duo edge chassi från 2006..?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Absolut, de nya fästena kom 2005 och så efter det passar alla nyare liggdelar och sittdelar.

 9. Ida

  Hej!
  Tänkte kolla med dig hur man transporterar en city korg, tänkte om man jämför den med en super viking-liggdel så har ju super viking ett handtag uppepå, finns det något motsvarande på en citykorg/citykorg supreme? Tacksam för svar! Mvh Ida

 10. Frida

  Hej!

  Tänkte höra med dig om du har några erfarenheter om hur duo S chassit är att köra i snö/slask/grus? Funderar på en vagn med sånt chassi men då bebisen kommer först i vinter så är jag osäker på om det är bättre med fyra fasta hjul istället för svängbara.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har recenserat Edge med Duo S chassi här: https://www.barnvagnsblogg.com/recension-av-emmaljunga-edge-med-duo-s-chassi/
   Jag har dock inte kört den i snö. Utifrån mina tidigare erfarenheter av Emmaljungas vagn i snö så tror jag att Duo S chassit funkar okej i snö, och säkert alldeles utmärkt i plogad snö. Sedan funkar säkerligen ett chassi med fasta lufthjul mycket bättre, men det beror ju också lite på hur man bor och hur man tänkt använda vagnen vilken man vill välja. I de flesta delarna av Sverige är det kanske bara nysnö några dagar eller max några veckor per år och då känns det kanske smidigare att välja en vagn med svängbara hjul i alla fall. Du ska ju använda vagnen i flera år förhoppningsvis och inte bara första månaderna. Den bästa kompromissen är enligt mig en vagn med stora svängbara lufthjul, tex. Kronan Duo S (lufthjul är mycket bättre än punkteringsfria i snö). Läs gärna min guide till att köpa barnvagn också https://www.barnvagnsblogg.com/guide-att-kopa-barnvagn/

   1. Frida

    Tack snälla för ditt svar!

    Jag har suttit och kikat runt lite nu och sett din recension på Brio Smile och den verkar ju fungera ganska bra i snö.
    Jag ska mest använda vagnen i snö när jag går små promenader med hundarna i vinter, skulle en Brio smile kunna passa då?
    Vi går mest på vanliga plogade vägar och inte så mycket i skog och oplogat på vintern då vi har en liten chihuahua som inte tycker om snön 🙂

Kommentarer är stängda.