Phil & Teds Explorer

Phil & Teds kommer med en ny vagn som ersätter Phil & Teds Sport. Den nya vagnen heter Phil&Teds Explorer och väntas komma till Europa i slutet av augusti. Den nya vagnen går att fälla ihop med en hand och det tar bara 4 sekunder. Under sitsen finns ett handtag som du drar i för att fälla ihop vagnen, du kan också bära vagnen i handtaget. Explorer har en större sufflett med framtagbart solskydd. Självklart finns även syskonsitsen till Explorer och en nyhet är att också den har en justerbar sufflett. Syskonsitsen är dock inte fällbar på Explorer. Däremot har liggläget på huvudsitsen blivit förbättrat. En annan nyhet är att det går att sätta ett babyskydd i huvudsitsen och fortfarande ha ett barn i syskonsitsen. Ventilerad sitsBromsen på Explorer är en pedalbroms istället för handbroms. Fotstödet är inte längre i tyg utan i plast vilket gör det mer stabilt och lättare att hålla rent.  Huvudsitsen på Explorer är ventilerad vilket gör att den minskar värme- och fuktansamlingen. Den har även en sele som är lätt att justera höjden på. Sittdelen har fullt liggläge. Phil & Teds Explorer kommer att finnas i fem färger; black and red, Black and Grey, Navy and Grey, Black and Green och all Green.

Phil&Teds Explorer

Video om Phil & Teds Explorer
Läs mer om Phil & Teds Explorer
Videorecension av Phil & Teds Explorer

Phil & Teds meddelar också att de snart kommer att lansera suffletter även till Dash och Classics syskonsits.

Läs mer om Phil & Teds vagnar här.

21 thoughts on “Phil & Teds Explorer

 1. Anonym

  karolina, har du fått hem vagnen? Betalade du i förskott? Är de att lita på? Tror du iaf 😉
  kanske köpt något mer där…

  sugen på den men tycker att det är konstigt att syskonsitsen inte går att ställa i ligg/viloläge för det går väl med sporten?

  Mvh
  Jenny

  Svara
 2. Åsa

  Tack för tipset Karolina!
  Jag har nyss beställt från mypram.de. Valde till en peanut också så finns det tillräckligt med utrymme för den lilla hela vintern. cocoonen är ju så kort. Ser fram emot att den ska komma!

  Svara
 3. Anonym

  Har oxå beställt vagnen på mypram.de och fick den idag. Verkar kanon bra! Alltid nojjigt när man betalt in innan om grejerna verkligen ska komma.
  /Elin

  Svara
 4. Anonym

  Äntligen har dom fattat hur himla jobbigt det är att fälla upp o ner ryggstödet på sporten. Håller på att bli tokig! Måste ju lyfta ur ungen för att fälla upp igen… /Jenny

  Svara
 5. Anonym

  funderar på att köpa en P&T explorer och undrar om någon vet hur man går tillväga utifall ngt skulle gå sönder på vagnen. kan man då kanske vända sig till svenska återförsäljare då?//Åsa J

  Svara
 6. Elin Inläggsförfattare

  Åsa J: Det beror på var du köper vagnen någonstans. Du ska alltid vända dig till återförsäljaren i första hand. Om du har köpt en vagn från en hemsida utomlands så fungerar det oftast så att du skickar bilder på skadan och så skickar företaget nya delar. Det är möjligt att du även kan vända dig till svenska återförsäljare men då får du nog betala för reservdelarna…

  Svara
 7. kajsa

  Nån aning om syskonsits kan vara monterad på vibe om man har en peanut monterad? Jag har en liten kille som blir ett nu i december och så kommer ett syskon i mars. Skulle vilja ha lillen i liggdelen och 1 åringen i syskonsitsen. Vet du om det är möjligt?/Kajsa

  Svara
 8. Elin Inläggsförfattare

  Kajsa: Vibe är inte godkänd för att använda så men det ska gå bra enligt vad jag har läst på internet. Antagligen är det större risk att vagnen välter om man använder den så. Ett annat alternativ är att ha en mjuklift i sittdelen och att ha syskonsitsen över den vanliga.

  Svara
 9. Anonym

  Hej! PÅ explorer.. kan man enbart ha peanut liggdelen på chassit eller m,åste man ha sittdelen på sen peanut i den?

  Svara
 10. Anonym

  Hej! Vilken bra sida!
  Jag undrar lite över Vibe´n, hur ligger det till med ligg/vilo-lägen egentligen? Kan man fälla bak syskonsitsen när den sitter underst? Har läst om ett ”vilo-läge” när syskonsitsen sitter upptill. Finns det? Den vilar ju på ramen när dn sitter upptill?? Känner mig som ett frågetecken inför syskonvagsköp… =)
  Det som känns vesäntligt är att båda barnen ska kunna vila utan att sitta rakt upp.
  MVH/Linda

  Svara
 11. Anonym

  Hej! Vi har beställt en explorer från mypram.de. Har snart väntat i två veckor(leveranstid två veckor). Hoppas att den kommer så fort som möjligt, lääängtar såå! Hur länge fick ni vänta? Jag skrev vår hemadress som leveransadress men kom på efteråt att jag kanske inte ens är hemma då den levereras! Hur fick ni era vagnar från mypram, till dörren eller med avi för att hämtas ut? //sandra

  Svara
 12. Anonym

  Någon som vet vilka babyskydd som går att använda på Explorer? Hade tänkt mig en Brio Primo för att den verkar mest ”bärvänlig”.

  Svara
 13. Elin Inläggsförfattare

  Phil & Teds eget babyskydd passar. Det ska även gå att använda Maxi-cosi babyskydd om man köper till adapter. Brios babyskydd går endast att använda på briovagnar.

  Svara
 14. Anonym

  Funderar på en Explorer men blir lite fövånad att det inte går att fälla syskkonsitsen. Går det att göra det på sporten?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.