Etikettarkiv: Phil & Teds Dot

Phil & Teds Inline-vagnar

Phil & Teds har ett gäng vagnar som kan användas med syskonsits, så kallade inline-vagnar. Dessutom kommer det nya hela tiden och de är förvillande lika, jag ska nu (försöka) reda ut vad som skiljer dem åt och hur olika delar kan kombineras.

Phil&Teds Classic -12 inkl syskonsits & dubbelt regnskydd i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Phil & Teds barnvagnar / Phil & Teds Classic hos Köpbarnvagn.se (023322650008)Phil&Teds Classic: Hette förut E3. Handtaget är justerbart i endast två lägen genom att ta bort handtaget och vända på det. Classic har ryggstöd med tre positioner som justeras genom att knäppa upp spännen. Classic har fotstöd i tyg och fotbroms. Enhandsfällning. Den saknar båge. Syskonsitsen som saknar viloläge kan placeras framför eller bakom huvudsitsen. Sufflett går att köpa till syskonsitsen. Syskonsitsen får användas när huvudsitsen är tom. Vagnen kan användas tillsammans med peanut-liggdelen eller snug-liggdelen men inte när syskonsits används. Kan också användas med face-to-face-sittdelen och babyskydd. Väger 11,5 kg och blir 76x51x23 cm hopfälld utan hjul. Den är 63 cm bred. Maxvikt i huvudsitsen är 20 kg, maxvikt i syskonsitsen placerad framför huvudsitsen är 20 kg och placerad bakom huvudsitsen, 15 kg. Priset ligger ofta ner mot 4000 kronor inklusive syskonsits! Demovideo

Phil&Teds sportPhil&Teds Sport: Är en ganska enkel vagn som har funnits länge. Den har ställbart handtag, fotbroms och båge. Ryggstödet kan justeras i tre olika positioner och justeras med hjälp av dragkedjor och spännen (liknande sådana på cykelhjälmar). Har båge. Fotstöd i tyg. Syskonsitsen som har viloläge kan placeras framför eller bakom huvudsitsen. Sufflett till syskonsitsen finns som tillbehör. Vagnen kan användas tillsammans med peanut- eller snug-liggdelen men inte när syskonsits används. Kan användas med Face-to-face-sittdelen om man uppgraderar suffletten. Kan även användas med babyskydd tillsammans med syskonsitsen. Vikt 11 kg.  Huvudsitsen har en maxvikt på 25 kg och syskonsitsen 15 kg. Video om Sport.

 

Läs mer

Phil & Teds Dot, Navigator, Sub4, Snug och Face to face

Phil & Teds kommer med nya vagnar hela tiden och nu har de nyligen kommit ut med tre nya vagnar. Phil & Teds Dot, Phil & Teds Navigator och Phil & Teds Sub4.

Phil & Teds Dot: Phil & Teds Dot har jag bloggat om tidigare här. Dot är en ny trehjulig inline-vagn som är väldigt lik Explorer förutom att den är 15 % mindre. Det är Phil & Teds minsta inline-vagn. Dot har 10 tums lufthjul, går enkelt att fälla ihop med en hand och syskonsitsen går att fälla till liggläge. Den är även godkänd för att ha ett barn i syskonsitsen, även när huvudsitsen är tom. Dot har, till skillnad från vad jag skrev tidigare, fotbroms. Handtaget är ställbart i nio olika lägen med hjälp av vikled. Maxvikt är 20 kg, 15 kg i syskonsitsen. Dot är bara 59 cm bred och hopfälld blir den 76 x 59 x 26 cm. Vagnen väger 12 kg.
Instruktionsvideo
Videorecension

Phil-&-Teds-NavigatorPhil & Teds Navigator: Detta är ännu en inline-vagn från Phil & Teds och även denna har tre lufthjul. Navigator har utbytbar sufflett. Även Navigator har syskonsits med sufflett och liggläge och är godkänd för att ha ett barn i syskonsitsen, även när huvudsitsen är tom. Navigator har ställbart handtag med vikled, fullt liggläge, fotbroms, enhandsfällning av vagnen, svängbart, låsbart framhjul. Den väger 12,5 kg och blir 76 x 59 x 30 cm hopfälld. Maxvikt är 20 kg i huvudsitsen och 15 kg i syskonsitsen. Navigator finns med svart, röd, blå och grön sufflett och man kan alltså byta ut denna suffletten. Det finns även matchande sittdynor.
Instruktionsvideo

Phil & Teds Sub4: Phil & Teds kommer nu med en joggingvagn som de själva kallar världens snabbaste vagn. Sub4 har lufthjul, framhjulet är på 16 tum och bakhjulen på hela 20 tum. Framhjulet är inte svängbart. Sub4 har handbroms och skivbromsar. Chassit består av tre armar som flexar vilket ger otroligt bra fjädring. Så att hjulen hela tiden är i marken och barnet får en mjuk åktur. Vagnen saknar alltså bakaxel vilket gör att man får fritt rum att springa. Sub4 har Phil & Teds Aerocore-sittdel som är vattentät, UV-beständig, dämpande , lätt, strömlinjeformad, lätt att torka ren, isolerande, ventilerande och slitstark. Vagnen har även sufflett, justerbart handtag och fempunktssele. Bakhjulen är vinklade för att maximera stabiliteten i kurvorna. Hjulen är  enkla att ta av för att få in vagnen i bilen eller förvara den. Vagnen väger 14 kg och maxvikt på barnet är 15 kg. Vagnen är 70 cm bred och blir 100x50x30 cm hopfälld utan hjul och 119x79x54 cm hopfälld med hjul. Vagnen kostar ungefär 8700 kronor.

Phil-&-Teds-SnugPhil & Teds Snug: Phil & Teds kommer även med en ny liggdel som de kallar Snug. Den passar de nya vagnarna Dot och Navigator, men man kan också köpa till adapter som gör att den passar classic, sport, dash och explorer. Liggdelen klickas fast på chassit istället för sittdelen. Liggdelen har vadderad madrass, bärhandtag, enkelt klickfäste, avtagbart lock och fötter på undersidan. Det finns också ett skräddarsytt regnskydd till liggdelen. Precis som på Navigator kan man byta ut suffletten på Snug så att man kan variera och designa sin egen kombination.

Phil-&-Teds-face-to-faceFace-to-face: För ett tag sedan bloggade jag om att Mountain Buggy kommer med en Face-to-face-sittdel. Eftersom Phil & Teds äger Mountain Buggy kommer denna sittdel även att passa Phil & Teds vagnar. Face-to-face passar Navigator, Explorer, Classic, Sport, E3 V2, Hammerhead och Dash. I vissa fall behöver man uppgradera suffletten för att den ska funka till den bakåtvända sittdelen. Sittdelen har maxvikt 9 kg och har en fast bakåtlutad position på 45 grader, ungefär som ett babyskydd. Face-to-face finns inte att köpa än och jag vet inte vad den kommer att kosta.

Mer information finns på Phil & Teds hemsida.

Nya vagnar från Phil & Teds

Phil & Teds har fått en riktigt stor vagnpark och jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera. Phil & Teds Classic, Sport, Dash och Vibe har jag bloggat om här. Här har jag bloggar om Explorer och Smart. Det har redan kommit två nya vagnar som jag inte bloggat om, nämligen Phil & Teds Hammerhead och Phil & Teds Verve. Phil & Teds kommer även med två helt nya vagnar 2012, nämligen Phil & Teds Promenade och Phil & Teds Dot.

imagePhil & Teds Hammerhead: Detta är Phil & Teds första inline-vagn med fyra hjul. Phil & Teds Hammerhead har samma egenskaper som Explorer förutom att den är lite tyngre och lite längre. Den har två svängbara luftfyllda framhjul. Vagnen går att fälla ihop med en hand. Självklart går det att komplettera med syskonsits och syskonsitsen har liggläge. Det går även att fästa en liggdel eller ett babyskydd på chassit. Sittdelen är ventilerad och ryggen är steglöst ställbar. Både sittdelen och syskonsitsen har sufflett, de har också uttagbara dynor som finns i många olika färger för variationens skull. Hammerhead har ställbart handtag och pedalbroms. Vagnen väger 12,5 kg och måtten hopfälld är (utan hjul) är 79 x 52 x 24 cm. Bredden på vagnen är 52 cm. Maxvikten för huvudsitsen är 20 kg. För syskonsitsen i främre läget är maxvikten 20 kg och i bakre läget 15 kg. Phil & Teds Hammerhead kostar ca 6000 kronor. Instruktionsvideo

imagePhil & Teds Verve: Detta är Phil & Teds andra inline-fyrhjuling. Denna vagnen är 10 % mindre än Vibe. De svängbara framhjulen har fjädring och är låsbara. Framhjulen är punkteringsfria och bakhjulen är lufthjul. Även Verve har ventilerande sittdel med steglös fällning av ryggen. Syskonsitsen har sufflett och går att fälla i tre lägen. Vagnen går att fälla ihop även med syskonsitsen på och den kan stå själv när den är hopfälld. Verve har en smart knapp på handtaget för att bromsa vagnen och handtaget är justerbart. Det går att komplettera med liggdel och det går även att fästa babyskydd på chassit. Verve är även godkänd att användas med ett barn endast i syskonsitsen, så det gör inget om det andra barnet vill gå ur vagnen. Vagnen har även avtagbara sittdynor. Vagnen väger 13 kg och blir 84 x 54 x 27 cm hopfälld utan hjul och vagnen är 66 cm bred. Maxvikt för både huvudsitsen och syskonsitsen är 20 kg. Phil & Teds Verve kostar nästan 9000 kronor. Instruktionsvideo

image

Phil & Teds Promenade: Detta är en helt ny vagn som kommer i januari 2012. Det finns inte all info om denna än men jag ska ge er det jag hittar 🙂 Phil & Teds kommer (äntligen!) med en (inline)vagn som har vändbar sittdel! Jag tycker att små 6-månaders bebisar är alldeles för små för att sitta vänd bort från sina föräldrar så det är väldigt välkommet från min sida. Promenade har en liggdel som går att göra om till sittdel, sittdelen är som sagt vändbar men som jag förstår det går den bara att ha bakåtvänd när man har den som singelvagn. Syskonsitsen går också att göra om från liggdel till sittdel och denna syskonsitsen ska vara i full storlek, jämfört med övriga syskonsitsar som är lite mindre. Eftersom syskonsitsen även går att göra om till liggdel går det att ha två liggdelar på vagnen. Det går även att fästa ett babyskydd på vagnen. Promenade har fyra punkteringsfria hjul, de främre är svängbara. Handtaget är ett teleskophandtag. Suffletten på huvudsitsen är stor och skyddande. Promenade är enkel att fälla ihop som singelvagn men syskonsitsen måste tas bort innan den går att fälla ihop. Promenade tar “bara” 15 kg per sits (till skillnad från de andra Phil & Teds vagnarna). Vagnen väger 13 kg som singelvagn.

Video med mer info.

imagePhil & Teds Dot: Phil & Teds kommer också med en ny trehjulig inline-vagn som de kallar Dot. Dot är väldigt lik Explorer förutom att den är 10 % mindre. Dot har 10 tums lufthjul, går enkelt att fälla ihop med en hand och syskonsitsen går att fälla till liggläge. Enligt vad jag läst så ska man eventuellt ha en ny sorts broms på Dot. Det ska vara som en båge som man måste hålla inne om man ska kunna köra vagnen, om man släpper så stannar vagnen, ungefär som på en bagagevagn som finns på flygplatser. Det ska dock finnas en spärr så att man kan sätta fast bågen om man vill det. Vagnen finns i brunt och orange eller brunt och blått. Denna vagn ska komma någon gång under 2012 och jag hittar inte så mycket info om den än.

Bild på bromsen:

image