Nya vagnar från Phil & Teds

Phil & Teds har fått en riktigt stor vagnpark och jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera. Phil & Teds Classic, Sport, Dash och Vibe har jag bloggat om här. Här har jag bloggar om Explorer och Smart. Det har redan kommit två nya vagnar som jag inte bloggat om, nämligen Phil & Teds Hammerhead och Phil & Teds Verve. Phil & Teds kommer även med två helt nya vagnar 2012, nämligen Phil & Teds Promenade och Phil & Teds Dot.

imagePhil & Teds Hammerhead: Detta är Phil & Teds första inline-vagn med fyra hjul. Phil & Teds Hammerhead har samma egenskaper som Explorer förutom att den är lite tyngre och lite längre. Den har två svängbara luftfyllda framhjul. Vagnen går att fälla ihop med en hand. Självklart går det att komplettera med syskonsits och syskonsitsen har liggläge. Det går även att fästa en liggdel eller ett babyskydd på chassit. Sittdelen är ventilerad och ryggen är steglöst ställbar. Både sittdelen och syskonsitsen har sufflett, de har också uttagbara dynor som finns i många olika färger för variationens skull. Hammerhead har ställbart handtag och pedalbroms. Vagnen väger 12,5 kg och måtten hopfälld är (utan hjul) är 79 x 52 x 24 cm. Bredden på vagnen är 52 cm. Maxvikten för huvudsitsen är 20 kg. För syskonsitsen i främre läget är maxvikten 20 kg och i bakre läget 15 kg. Phil & Teds Hammerhead kostar ca 6000 kronor. Instruktionsvideo

imagePhil & Teds Verve: Detta är Phil & Teds andra inline-fyrhjuling. Denna vagnen är 10 % mindre än Vibe. De svängbara framhjulen har fjädring och är låsbara. Framhjulen är punkteringsfria och bakhjulen är lufthjul. Även Verve har ventilerande sittdel med steglös fällning av ryggen. Syskonsitsen har sufflett och går att fälla i tre lägen. Vagnen går att fälla ihop även med syskonsitsen på och den kan stå själv när den är hopfälld. Verve har en smart knapp på handtaget för att bromsa vagnen och handtaget är justerbart. Det går att komplettera med liggdel och det går även att fästa babyskydd på chassit. Verve är även godkänd att användas med ett barn endast i syskonsitsen, så det gör inget om det andra barnet vill gå ur vagnen. Vagnen har även avtagbara sittdynor. Vagnen väger 13 kg och blir 84 x 54 x 27 cm hopfälld utan hjul och vagnen är 66 cm bred. Maxvikt för både huvudsitsen och syskonsitsen är 20 kg. Phil & Teds Verve kostar nästan 9000 kronor. Instruktionsvideo

image

Phil & Teds Promenade: Detta är en helt ny vagn som kommer i januari 2012. Det finns inte all info om denna än men jag ska ge er det jag hittar 🙂 Phil & Teds kommer (äntligen!) med en (inline)vagn som har vändbar sittdel! Jag tycker att små 6-månaders bebisar är alldeles för små för att sitta vänd bort från sina föräldrar så det är väldigt välkommet från min sida. Promenade har en liggdel som går att göra om till sittdel, sittdelen är som sagt vändbar men som jag förstår det går den bara att ha bakåtvänd när man har den som singelvagn. Syskonsitsen går också att göra om från liggdel till sittdel och denna syskonsitsen ska vara i full storlek, jämfört med övriga syskonsitsar som är lite mindre. Eftersom syskonsitsen även går att göra om till liggdel går det att ha två liggdelar på vagnen. Det går även att fästa ett babyskydd på vagnen. Promenade har fyra punkteringsfria hjul, de främre är svängbara. Handtaget är ett teleskophandtag. Suffletten på huvudsitsen är stor och skyddande. Promenade är enkel att fälla ihop som singelvagn men syskonsitsen måste tas bort innan den går att fälla ihop. Promenade tar “bara” 15 kg per sits (till skillnad från de andra Phil & Teds vagnarna). Vagnen väger 13 kg som singelvagn.

Video med mer info.

imagePhil & Teds Dot: Phil & Teds kommer också med en ny trehjulig inline-vagn som de kallar Dot. Dot är väldigt lik Explorer förutom att den är 10 % mindre. Dot har 10 tums lufthjul, går enkelt att fälla ihop med en hand och syskonsitsen går att fälla till liggläge. Enligt vad jag läst så ska man eventuellt ha en ny sorts broms på Dot. Det ska vara som en båge som man måste hålla inne om man ska kunna köra vagnen, om man släpper så stannar vagnen, ungefär som på en bagagevagn som finns på flygplatser. Det ska dock finnas en spärr så att man kan sätta fast bågen om man vill det. Vagnen finns i brunt och orange eller brunt och blått. Denna vagn ska komma någon gång under 2012 och jag hittar inte så mycket info om den än.

Bild på bromsen:

image

2 thoughts on “Nya vagnar från Phil & Teds

  1. Anonym

    Phil@Teds Verve är ett dåligt köp tycker vi. Gummit i bakdäcken går sönder hela tiden och eftersom däckdimensionen är omöjlig att få tag på annat än från tillverkaren blir det väldigt dyrt och jobbigt i längden (eftersom ett hjul plus slang går loss på 500:- och byte måste ske varannan månad). Det kanske beror på att vi har två barn i hela tiden och rör oss mycket runt, men det ska man väl kunna förvänta sig vid detta höga pris?!

  2. Ingela

    Jag var så sugen på en Verve tills idag, men när jag kollade med min närmaste återförsäljare enligt Phil&Teds hemsida, så fick jag svaret från Babyproffsen i Jönköping att de slutat med Phil&Teds för över ett år sedan pga att de hade stora problem med att få tag på reservdelar och att det var dålig kvalite på däcken bland annat. Så nu när jag även läste kommentaren ovan så tappade jag helt suget!
    Är det verkligen så dålig kvalitet på Phil & Teds vagnar? Finns det något bättre alternativ på syskonvagn (helst där barnen sitter över/under varandra)?
    Just nu har vi en Emmaljunga Scooter S och den har kanonkvalitet, men rymmer ju inte två barn.

Kommentarer är stängda.