Etikettarkiv: Phil & Teds Navigator

Recension av Phil & Teds Navigator V2

DSC07146DSC07126

Märke: Phil & Teds
Modell: Navigator V2
Årsmodell: 2014
Färg: Cherry

Phil & Teds Navigator V2 är en singelvagn som går att göra om till syskonvagn om man köper till en syskonsits. Jag har testat den som syskonvagn, både med min lilla i liggläget och stora ovanpå och med lilla i syskonsitsen bakom och stora i huvudsitsen. Jag har testat Navigator på promenader, i stan, i skogen, på bussen och att packa in i bilen. Här kommer min recension av vagnen.

Läs mer

Första intrycket av Phil & Teds Navigator

Jag har nästan glömt att berätta, jag köpte ju en Phil & Teds Navigator V2 i helgen. Det är den nya versionen med autobroms som jag skrivit mer om här. Än så länge har jag bara testat den ett par gånger och då med lillen liggandes och stora i syskonsitsen ovanpå.

2014-06-30 16.41.272014-06-30 16.41.43

Den kändes skön att köra, lättkörd och framförallt är den ju väldigt smidig i och med att den är såpass liten, 59 cm smal och 107 cm lång ska den vara (jag har inte kontrollmätt än). Det är dock lite trångt för lillen som är 5 månader och 69 cm lång, i fullt liggläge. Jag hade honom i vår Babytravel lift och han tog emot både med huvudet och fötterna. Nästa gång testade jag att ha honom utan lift i samma utrymme (med selen på) och då blev det lite bekvämare så vi kör nog så ett tag. Han är bara 5 månader och tycker inte om att sitta upp några längre stunder.

Jag har även hunnit testa syskonsitsen i face-to-face-läget en snabbis. Använder man den som vi gör nu med syskonsitsen fram blir det ganska bökigt att bygga om den, man behöver ta loss syskonsits med adaptrar och sätta dit bågen istället (som man då alltså måste ha med sig). Lillen satt inget vidare, trots det väldigt bakåtlutade läget, men då var också selen inställd för storasyster 😉 Suffletten täcker inte så bra i det läget heller som ni kan se. Maxvikten är 12 kg i det här läget.

2014-06-30 17b2014-06-30 17.18.50

Storasyster har dock bra med plats i syskonsitsen fram. Hon är 3 år och 3 månader, 95 cm lång. Hon tar nästa ni suffletten men än så länge fungerar det bra. I själva sittdelen som hon kommer sitta i sedan är det mer plats.

DSC06101bDSC06098b

Phil & Teds Navigator V2

Phil-&-Teds-Navigator-ny

Phil & Teds Navigator har nyligen fått en uppdatering med flera nya funktioner. Navigator är en av Phil & Teds Inline-vagnar med tre lufthjul och möjlighet att förvandla till syskonvagn. Navigator är en av deras nyaste modeller som nu dessutom fått flera uppdateringar. Nya Navigator är världens första barnvagn med med auto-stop. Det fungerar så att det finns en båga vid vagnens handtag som du måste hålla ner för att vagnen ska gå att köra framåt (ungefär som på en bagagevagn). Om du släpper handtaget åker bågen upp och vagnen bromsas av sig själv. Väldigt praktiskt om man tex. tappar vagnen. Är det så att man inte vill använda auto-stopbromsen så går det också att sätta fast den så att vagnen kör som vanligt. Bågen har sin egen nersänkning i handtaget så man behöver inte oroa sig för att det ska vara obekvämt att hålla.

En annan nyhet är att syskonsitsen går att använda som en bakåtvänd sits. Det fungerar bara när vagnen används som singelvagn och du sätter då syskonsitsen bakåtvänd i huvudsitsen.baby in rear facing navigator

Man har också gjort huvudsitsen rymligare med ett längre ryggstöd, vilket gör att den passar större barn men också att en bebis för plats längre när de ligger i mjukliften.

Navigator kan nu användas med två babyskydd samtidigt. Suffletten har fått lite annorlunda design och man har nu satt dit fickor på sidan för förvaring av småsaker.

Phil & Teds Navigator har hela 26 olika kombinationsmöjligheter, du kan se alla här.

Phil & Teds Navigator V2 finns i butik nu och kostar ca 5400 kr.

Läs mer om Phil & Teds Navigator här.

Phil & Teds Inline-vagnar

Phil & Teds har ett gäng vagnar som kan användas med syskonsits, så kallade inline-vagnar. Dessutom kommer det nya hela tiden och de är förvillande lika, jag ska nu (försöka) reda ut vad som skiljer dem åt och hur olika delar kan kombineras.

Phil&Teds Classic -12 inkl syskonsits & dubbelt regnskydd i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Phil & Teds barnvagnar / Phil & Teds Classic hos Köpbarnvagn.se (023322650008)Phil&Teds Classic: Hette förut E3. Handtaget är justerbart i endast två lägen genom att ta bort handtaget och vända på det. Classic har ryggstöd med tre positioner som justeras genom att knäppa upp spännen. Classic har fotstöd i tyg och fotbroms. Enhandsfällning. Den saknar båge. Syskonsitsen som saknar viloläge kan placeras framför eller bakom huvudsitsen. Sufflett går att köpa till syskonsitsen. Syskonsitsen får användas när huvudsitsen är tom. Vagnen kan användas tillsammans med peanut-liggdelen eller snug-liggdelen men inte när syskonsits används. Kan också användas med face-to-face-sittdelen och babyskydd. Väger 11,5 kg och blir 76x51x23 cm hopfälld utan hjul. Den är 63 cm bred. Maxvikt i huvudsitsen är 20 kg, maxvikt i syskonsitsen placerad framför huvudsitsen är 20 kg och placerad bakom huvudsitsen, 15 kg. Priset ligger ofta ner mot 4000 kronor inklusive syskonsits! Demovideo

Phil&Teds sportPhil&Teds Sport: Är en ganska enkel vagn som har funnits länge. Den har ställbart handtag, fotbroms och båge. Ryggstödet kan justeras i tre olika positioner och justeras med hjälp av dragkedjor och spännen (liknande sådana på cykelhjälmar). Har båge. Fotstöd i tyg. Syskonsitsen som har viloläge kan placeras framför eller bakom huvudsitsen. Sufflett till syskonsitsen finns som tillbehör. Vagnen kan användas tillsammans med peanut- eller snug-liggdelen men inte när syskonsits används. Kan användas med Face-to-face-sittdelen om man uppgraderar suffletten. Kan även användas med babyskydd tillsammans med syskonsitsen. Vikt 11 kg.  Huvudsitsen har en maxvikt på 25 kg och syskonsitsen 15 kg. Video om Sport.

 

Läs mer

Phil & Teds Dot, Navigator, Sub4, Snug och Face to face

Phil & Teds kommer med nya vagnar hela tiden och nu har de nyligen kommit ut med tre nya vagnar. Phil & Teds Dot, Phil & Teds Navigator och Phil & Teds Sub4.

Phil & Teds Dot: Phil & Teds Dot har jag bloggat om tidigare här. Dot är en ny trehjulig inline-vagn som är väldigt lik Explorer förutom att den är 15 % mindre. Det är Phil & Teds minsta inline-vagn. Dot har 10 tums lufthjul, går enkelt att fälla ihop med en hand och syskonsitsen går att fälla till liggläge. Den är även godkänd för att ha ett barn i syskonsitsen, även när huvudsitsen är tom. Dot har, till skillnad från vad jag skrev tidigare, fotbroms. Handtaget är ställbart i nio olika lägen med hjälp av vikled. Maxvikt är 20 kg, 15 kg i syskonsitsen. Dot är bara 59 cm bred och hopfälld blir den 76 x 59 x 26 cm. Vagnen väger 12 kg.
Instruktionsvideo
Videorecension

Phil-&-Teds-NavigatorPhil & Teds Navigator: Detta är ännu en inline-vagn från Phil & Teds och även denna har tre lufthjul. Navigator har utbytbar sufflett. Även Navigator har syskonsits med sufflett och liggläge och är godkänd för att ha ett barn i syskonsitsen, även när huvudsitsen är tom. Navigator har ställbart handtag med vikled, fullt liggläge, fotbroms, enhandsfällning av vagnen, svängbart, låsbart framhjul. Den väger 12,5 kg och blir 76 x 59 x 30 cm hopfälld. Maxvikt är 20 kg i huvudsitsen och 15 kg i syskonsitsen. Navigator finns med svart, röd, blå och grön sufflett och man kan alltså byta ut denna suffletten. Det finns även matchande sittdynor.
Instruktionsvideo

Phil & Teds Sub4: Phil & Teds kommer nu med en joggingvagn som de själva kallar världens snabbaste vagn. Sub4 har lufthjul, framhjulet är på 16 tum och bakhjulen på hela 20 tum. Framhjulet är inte svängbart. Sub4 har handbroms och skivbromsar. Chassit består av tre armar som flexar vilket ger otroligt bra fjädring. Så att hjulen hela tiden är i marken och barnet får en mjuk åktur. Vagnen saknar alltså bakaxel vilket gör att man får fritt rum att springa. Sub4 har Phil & Teds Aerocore-sittdel som är vattentät, UV-beständig, dämpande , lätt, strömlinjeformad, lätt att torka ren, isolerande, ventilerande och slitstark. Vagnen har även sufflett, justerbart handtag och fempunktssele. Bakhjulen är vinklade för att maximera stabiliteten i kurvorna. Hjulen är  enkla att ta av för att få in vagnen i bilen eller förvara den. Vagnen väger 14 kg och maxvikt på barnet är 15 kg. Vagnen är 70 cm bred och blir 100x50x30 cm hopfälld utan hjul och 119x79x54 cm hopfälld med hjul. Vagnen kostar ungefär 8700 kronor.

Phil-&-Teds-SnugPhil & Teds Snug: Phil & Teds kommer även med en ny liggdel som de kallar Snug. Den passar de nya vagnarna Dot och Navigator, men man kan också köpa till adapter som gör att den passar classic, sport, dash och explorer. Liggdelen klickas fast på chassit istället för sittdelen. Liggdelen har vadderad madrass, bärhandtag, enkelt klickfäste, avtagbart lock och fötter på undersidan. Det finns också ett skräddarsytt regnskydd till liggdelen. Precis som på Navigator kan man byta ut suffletten på Snug så att man kan variera och designa sin egen kombination.

Phil-&-Teds-face-to-faceFace-to-face: För ett tag sedan bloggade jag om att Mountain Buggy kommer med en Face-to-face-sittdel. Eftersom Phil & Teds äger Mountain Buggy kommer denna sittdel även att passa Phil & Teds vagnar. Face-to-face passar Navigator, Explorer, Classic, Sport, E3 V2, Hammerhead och Dash. I vissa fall behöver man uppgradera suffletten för att den ska funka till den bakåtvända sittdelen. Sittdelen har maxvikt 9 kg och har en fast bakåtlutad position på 45 grader, ungefär som ett babyskydd. Face-to-face finns inte att köpa än och jag vet inte vad den kommer att kosta.

Mer information finns på Phil & Teds hemsida.