Face to face med Mountain Buggy

Jo, det är sant, snart kommer du kunna använda din Mountain Buggy bakåtvänd. De har precis släppt info om sin nya sitts som kommer passa Urban Jungle, Terrain och +One. Det är en separat sitts som man fäster på chassit med adaptrar. Den kan bara användas upp till 9 kg och har fixerad lutning på 45 grader. Den har inbyggd 5-punktssele och det går även att använda den direkt på golvet som en babysitter. Den finns bara i färgen svart.

Eftersom viktgränsen är så låg kommer den bakåtvända sittdelen växas ur vid 9 månaders ålder ungefär (baserat på BVC:s normalkurva). Dessutom är min erfarenhet att många byter till sittdel just för att barnet inte accepterar att ligga bakåtlutad längre. Min dotter hade aldrig accepterat att ligga bakåtlutad hela tiden när hon var 9 månader. Bra försök Mountain Buggy, men vi hade hoppats på en RIKTIG bakåtvänd vagn. Sitsen finns i nu att köpa i Sverige och kostar 575 kronor.

face to face

Mer info finns på Mountain Buggys hemsida.

En annan nyhet som Mountain Buggy nyligen presenterat är en extra varukorg till sina syskonvagnar. Korgen heter Joey och placeras vid sidan om barnet istället för ett säte. Du kan alltså använda den när du använder din syskonvagn som singelvagn. (Väldigt lik Bugaboo Donkeys sidokorg). Korgen passar både Urban Jungle Duo och Duet. Inuti korgen finns även en påse med handtag som man lätt kan ta ut ur korgen och bära med sig.

3 thoughts on “Face to face med Mountain Buggy

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, som det står i inlägget passar den Urban Jungle, Terrain och +One. Alltså inte syskonvagnarna och inte heller Swift eller Mini.

   Svara
 1. Jonas Åhlander

  Har precis köpt face-to-face…

  Smäckigare får man leta efter. Oerhört besviken.
  Hårda remmar som hur man än justerar ligger över axlarna med kanterna mot huden på halsen utan vaddering. Dessutom tajt för en kille redan vid 7 kg.
  Att använda vintertid i skandinavien med åkpåse är bara att glömma. Får helt enkelt inte plats.
  Mountain Buggy har en hel del jobb att göra i skarven mellan liggdel och framåtvänd sitt.
  Det blir retur omgående!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.