Phil & Teds Dot, Navigator, Sub4, Snug och Face to face

Phil & Teds kommer med nya vagnar hela tiden och nu har de nyligen kommit ut med tre nya vagnar. Phil & Teds Dot, Phil & Teds Navigator och Phil & Teds Sub4.

Phil & Teds Dot: Phil & Teds Dot har jag bloggat om tidigare här. Dot är en ny trehjulig inline-vagn som är väldigt lik Explorer förutom att den är 15 % mindre. Det är Phil & Teds minsta inline-vagn. Dot har 10 tums lufthjul, går enkelt att fälla ihop med en hand och syskonsitsen går att fälla till liggläge. Den är även godkänd för att ha ett barn i syskonsitsen, även när huvudsitsen är tom. Dot har, till skillnad från vad jag skrev tidigare, fotbroms. Handtaget är ställbart i nio olika lägen med hjälp av vikled. Maxvikt är 20 kg, 15 kg i syskonsitsen. Dot är bara 59 cm bred och hopfälld blir den 76 x 59 x 26 cm. Vagnen väger 12 kg.
Instruktionsvideo
Videorecension

Phil-&-Teds-NavigatorPhil & Teds Navigator: Detta är ännu en inline-vagn från Phil & Teds och även denna har tre lufthjul. Navigator har utbytbar sufflett. Även Navigator har syskonsits med sufflett och liggläge och är godkänd för att ha ett barn i syskonsitsen, även när huvudsitsen är tom. Navigator har ställbart handtag med vikled, fullt liggläge, fotbroms, enhandsfällning av vagnen, svängbart, låsbart framhjul. Den väger 12,5 kg och blir 76 x 59 x 30 cm hopfälld. Maxvikt är 20 kg i huvudsitsen och 15 kg i syskonsitsen. Navigator finns med svart, röd, blå och grön sufflett och man kan alltså byta ut denna suffletten. Det finns även matchande sittdynor.
Instruktionsvideo

Phil & Teds Sub4: Phil & Teds kommer nu med en joggingvagn som de själva kallar världens snabbaste vagn. Sub4 har lufthjul, framhjulet är på 16 tum och bakhjulen på hela 20 tum. Framhjulet är inte svängbart. Sub4 har handbroms och skivbromsar. Chassit består av tre armar som flexar vilket ger otroligt bra fjädring. Så att hjulen hela tiden är i marken och barnet får en mjuk åktur. Vagnen saknar alltså bakaxel vilket gör att man får fritt rum att springa. Sub4 har Phil & Teds Aerocore-sittdel som är vattentät, UV-beständig, dämpande , lätt, strömlinjeformad, lätt att torka ren, isolerande, ventilerande och slitstark. Vagnen har även sufflett, justerbart handtag och fempunktssele. Bakhjulen är vinklade för att maximera stabiliteten i kurvorna. Hjulen är  enkla att ta av för att få in vagnen i bilen eller förvara den. Vagnen väger 14 kg och maxvikt på barnet är 15 kg. Vagnen är 70 cm bred och blir 100x50x30 cm hopfälld utan hjul och 119x79x54 cm hopfälld med hjul. Vagnen kostar ungefär 8700 kronor.

Phil-&-Teds-SnugPhil & Teds Snug: Phil & Teds kommer även med en ny liggdel som de kallar Snug. Den passar de nya vagnarna Dot och Navigator, men man kan också köpa till adapter som gör att den passar classic, sport, dash och explorer. Liggdelen klickas fast på chassit istället för sittdelen. Liggdelen har vadderad madrass, bärhandtag, enkelt klickfäste, avtagbart lock och fötter på undersidan. Det finns också ett skräddarsytt regnskydd till liggdelen. Precis som på Navigator kan man byta ut suffletten på Snug så att man kan variera och designa sin egen kombination.

Phil-&-Teds-face-to-faceFace-to-face: För ett tag sedan bloggade jag om att Mountain Buggy kommer med en Face-to-face-sittdel. Eftersom Phil & Teds äger Mountain Buggy kommer denna sittdel även att passa Phil & Teds vagnar. Face-to-face passar Navigator, Explorer, Classic, Sport, E3 V2, Hammerhead och Dash. I vissa fall behöver man uppgradera suffletten för att den ska funka till den bakåtvända sittdelen. Sittdelen har maxvikt 9 kg och har en fast bakåtlutad position på 45 grader, ungefär som ett babyskydd. Face-to-face finns inte att köpa än och jag vet inte vad den kommer att kosta.

Mer information finns på Phil & Teds hemsida.

3 thoughts on “Phil & Teds Dot, Navigator, Sub4, Snug och Face to face

 1. Hanna

  Hej! jag undrar att kommer man kunna ha Snug och en syskonsits bakom? finns det plats för det äldre barnet att sitta då? kanske du vet ngt? 🙂

  Svara
 2. Mirela Krstic

  Jag har tagit en titt på det och det blir svårt med syskonsits bakom liggdelen Snug, det blir alldeles för trångt… däremot kan du ha bilstolsadaptern Maxi Cosi eller sittdelen Face-to-face med syskonsits precis under, alltså barnets fötter hamnar i vagnkorgen. 🙂 Jag ska nog ha bilstolsadaptern.

  Svara
 3. Camilla

  Har köpt en Explorer från 2012 begagnad, jättefint skick. Han som sålde den till mig hade inte haft problem med att vagnen tippade när den äldste steg ur. Enligt honom har P&T den senaste tiden ändrat om vagnarna så att benutrymmet på syskonsitsen blir mindre och därmed tippar den inte bakåt när stora syskonet reser sig. Men det verkar trots allt inte gälla min Explorer från 2012? Syskon finns inte ännu så jag kan inte testa… Nån som vet??

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.