Första intrycket av Phil & Teds Navigator

Jag har nästan glömt att berätta, jag köpte ju en Phil & Teds Navigator V2 i helgen. Det är den nya versionen med autobroms som jag skrivit mer om här. Än så länge har jag bara testat den ett par gånger och då med lillen liggandes och stora i syskonsitsen ovanpå.

2014-06-30 16.41.272014-06-30 16.41.43

Den kändes skön att köra, lättkörd och framförallt är den ju väldigt smidig i och med att den är såpass liten, 59 cm smal och 107 cm lång ska den vara (jag har inte kontrollmätt än). Det är dock lite trångt för lillen som är 5 månader och 69 cm lång, i fullt liggläge. Jag hade honom i vår Babytravel lift och han tog emot både med huvudet och fötterna. Nästa gång testade jag att ha honom utan lift i samma utrymme (med selen på) och då blev det lite bekvämare så vi kör nog så ett tag. Han är bara 5 månader och tycker inte om att sitta upp några längre stunder.

Jag har även hunnit testa syskonsitsen i face-to-face-läget en snabbis. Använder man den som vi gör nu med syskonsitsen fram blir det ganska bökigt att bygga om den, man behöver ta loss syskonsits med adaptrar och sätta dit bågen istället (som man då alltså måste ha med sig). Lillen satt inget vidare, trots det väldigt bakåtlutade läget, men då var också selen inställd för storasyster 😉 Suffletten täcker inte så bra i det läget heller som ni kan se. Maxvikten är 12 kg i det här läget.

2014-06-30 17b2014-06-30 17.18.50

Storasyster har dock bra med plats i syskonsitsen fram. Hon är 3 år och 3 månader, 95 cm lång. Hon tar nästa ni suffletten men än så länge fungerar det bra. I själva sittdelen som hon kommer sitta i sedan är det mer plats.

DSC06101bDSC06098b

11 thoughts on “Första intrycket av Phil & Teds Navigator

 1. Madde

  Efter mycket velande så har vi nu valt att köpa en phil and teds Navigator som vi ska använda som syskonvagn. Är du nöjd med din?
  Tänkte kolla med dig ifall du rekommenderar att köpa phil and teds egna mjuklift eller om det funkar okej med Babytravels mjuklift. Jag har kikat på babytravels mjuklift och gillar den eftersom den har en liten sufflett som skyddar barnet mot solen. Phil and teds mjuklift har ju inte det och då blir det ju helt öppet, och är det sol ute då så tänker jag att den lille blir bländad!?
  Har du köpt till suflett till syskonsitsen? Tror du att den kommer vara användbar?:)

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tyckte den funkade på med Babytravels lift, suffletten gör det lite krångligare att få i och ur barnet dock. Det ingår också ett Uv-skydd till syskonsitsen som man kan sätta där bak för att skydda bebisen från sol. Vi har inte köpt till sufflett till syskonsitsen, vi kommer att sälja vagnen när jag recenserat den. Men om vi skulle använda vagnen längre (och vintertid) så hade jag nog köpt till en sufflett, blir väldigt öppet annars.

   Svara
 2. Kristin

  När blir det recension? Är väldigt nyfiken på den här vagnen. Är det bökigt att växla mellan syskonvagn och enkelvagn?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det dröjer nog några veckor till, kanske om tre-fyra veckor. Det är inte alls krångligt att växla mellan syskon och singelvagn 🙂

   Svara
 3. Julia

  Tackar för all information du gett mig genom olika vagnköp.

  Köpte själv en Navigator innan midsommar, väldigt nöjd till min ett- och treåring. En sak som jag verkligen föll för (men knappt använt då stora varit med nästan jämt nu under sommaren) var just möjligheten att ha syskonsitsen i huvudsitsen för att ha lilla bakåtvänd när vi är själva. Jag är ganska säker på att barnet då får väga 12 kg (står i manualen), 9 kg är väl om man köper den separata face-to-face-sitsen? Tycker dock det verkar svårt att få sitsen att sitta bra i det läget. I butiken visade en (oinsatt) säljare hur man skulle göra (han lutade den mot bygeln) men lyckas ej så och du har den ju annorlunda. Jag får fortsätta testa:).

  Jag köpte till en sufflett efter några veckor, känns nödvändigt om barnet ska kunna sova nere. Till huvudsitsen gillar jag möjligheten att suffletten kan följa solen men tycker inte om hålet som blir när sitsen är lutad, finns ju liksom inget tyg från handtaget och neråt eller har jag missat något?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, du har rätt, max 12 kg i syskonsitsen när den är bakåtvänd, jag tänkte att det var 9 kg eftersom den bara är godkänd för det i nyfödd-läget. Jag tyckte också det var jättesvårt att få sitsen att sitta bra, den kändes nästan för bred för att gå in där och när jag väl fick dit den okej blev det väldigt bakåtlutat. Det finns så kallad back-flap att köpa, som ett vindskydd som skyddar där bak http://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/philteds-vindskydd-i-plast-3.html Sedan ingår ju också ett UV-nät till syskonsitsen som du kan sätta på samma ställe, över hålet, om det är solskydd man vill ha.

   Svara
 4. Martina

  Hej. Du skriver att din son blev för liten med mjukliften när han var fem mån.. Jag har en sån på fyramån och är för trångt för honom då han är 64cm lång.. Och gnäller mkt, så du skriver att du testat att bara använda selen men blir det inte hårt då att ligga på? Tänkte också på att ha forward kan man ha mjukliften iallf.. Kan du lägga ut bild på hur han ligger i liggdelen utan mjuklift? Vår vagn är rätt ny också ca en mån så har inte kommit på alla sätt att ha mina två på tre o fyra mån:)

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Du har ju en dyna i sittdelen också, så det blir inte hård. Det finns hål i dynan så att man kan dra om selen så att den passar i fullt liggläge också. Jag har tyvärr ingen bild på det. Han är drygt 6 månader nu och vi har bytt så att han sitter i syskonsitsen bak. Men jag kan kanske fixa bild på det till recensionen.

   Svara
 5. Katrin

  Är lite sugen på att köpa en navigator men blir inte riktigt klok på hur det funkar med syskonsitsen när man har en mjuklift oxå. Går syskonsitsen att fälla något då?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det är tyvärr inget liggläge på syskonsitsen när man har den där fram, det är bara upprätt läge då.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.