Kronan Syskon – en första titt

DSC03576

Nu finns min recension av Kronan Syskon här.

Idag har jag varit och kikat på Kronan Syskon, jag har sett en tidig prototyp innan, men nu har jag alltså varit och kollat på den färdiga vagnen, klämt och känt och tagit en hel del bilder. För all basfakta om Kronan Syskon rekommenderar jag att du läser detta inlägget först.

DSC03563

En av de nya funktionerna på Kronan Syskon är att den har en knäled på sittdelsramen som gör att du kan flytta fram ett hack så att ryggstödet blir helt upprätt och suffletten går även längre fram.

DSC03559DSC03558DSC03560DSC03561

Det går också att vika fram hela ryggstödet med hjälp av samma knäled, då kan du fälla ihop vagnen med sittdelen på och den blir ganska kompakt.

DSC03566

Kronan Syskon kan fällas ihop med både sittdelen och liggdelen på och blir då 83x74x64 cm ihopfälld.

DSC03567

Kronan Syskon har klickfästen för att sätta dit och ta loss sittdel och liggdel. Kronans vanliga fästena funkar helt enkelt inte på syskonvagnen eftersom det blir för trångt.

DSC03564DSC03565

Både knäleden och klickfästet hoppas jag kommer även på Kronans vanliga sittdel så småningom och om jag tolkade Kronans representant rätt är det ingen omöjlighet. Men i väntan på att knäleden ska komma även på vanliga sittdelen kan man fälla upp ryggstödet såhär, så blir det nästan helt upprätt.

Kronan Syskon har likadana hjul som Duo S, 12 tum bak och 10 tum fram. Handtaget är ergonomiskt med ungefär samma vinkel som City. De karaktäristiska bärhandtagen finns där och har även dem ungefär samma storlek som Cityns bärhandtag. Varukorgen är inte delad utan en enda stor som ser ut att rymma riktigt mycket.

DSC03569DSC03568

Det lilla jag körde vagnen, inomhus utan barn i, så tyckte jag att den kändes riktigt lättkörd och lättsvängd, det är inte alls förvånande eftersom alla Kronans vagnar är just lättkörda. Har man haft en Duo S så kommer man absolut att känna igen sig i Syskon, rejäl men ändå lättkörd.

Jag passade även på att jämföra sittdelen och liggdelen med lite andra vagnar. Eftersom Kronan Syskon är en syskonvagn som endast är 74 cm bred så blir liggdel och sittdel av smalare modell. Det är helt enkelt omöjligt att göra stora rymliga sittdelar på en så smal vagn. Kronan Sysons sittdel är 25 cm bred och 91 cm lång.

Här är sittdelen jämfört med Emmaljunga Viking. Jag upplevde sittdelarna som lika stora i sittytan men Viking var bredare uppe vid ryggstödet. Vikings sittdel är också betydligt längre med sina 105 cm. Men så är också hela vagnen bredare, 79 cm.

DSC03570

Även Bugaboo Donkey upplevde jag som bredare över ryggstödet, men i övrigt ungefär lika smal. Något som också märktes tydligt när man ställde de bredvid varandra var att sittdelen på Kronan Syskon satt ungefär en decimeter högre upp än på Bugaboo Donkey.

DSC03571

Mountain Buggy Duets sittdel upplevde jag som ungefär lika smal som Syskons.

DSC03573

Även Kronan Syskons liggdel är ganska smal, den är 26 cm bred, även Mountain Buggy Duets liggdel (till höger) är 26 cm bred, men den är något smalare , i den får man nästan tränga ner lillen, som har frejka-kudde, men i Kronans liggdel var det inte alls lika trångt.

DSC03577bDSC03480b

Vill man själv ha möjlighet att titta på Kronan Syskon kan man se tillfällen då den visas upp hos olika återförsäljare här. Längre fram i vår kommer jag att testa och recensera Kronan Syskon här på bloggen. Uppdatering: recensionen finns nu här.

4 thoughts on “Kronan Syskon – en första titt

    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag skulle gissa att det blir april-maj någon gång kanske. Min stora kommer då vara 3 år, jag räknar med att hon får plats okej (hon ryms i duet utan problem) och hon kommer inte behöva overall då heller.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.