Första intrycket av Kronan Syskon

Så har då äntligen Kronans syskonvagn kommit hem till mig för att testas och recenseras. Denna vagn är i den nya säsongsfärgen gul.

DSC05749

Kronan Syskon har alla de egenskaper som en Kronan generellt sett har, har man kört Kronan innan så känner man igen sig. Det är de stora lufthjulen, den rejäla känslan i chassit, solkepsarna i suffletterna, bärhandtagen och det ergonomiska handtaget, och så den stora rejäla varukorgen förstås, alla delar finns där. Vagnen är lättkörd och känns rejäl.

Kronan Syskon har inte de största liggdelarna och sittdelarna, men min 4 månaders son som är ganska stor för sin ålder ryms fortfarande bra i liggdelen och min dotter som är 3 år och 2 månader, väger 15 kg och är ca 95 cm lång får fortfarande plats i sittdelen. Hon är dock på gränsen till för stor eftersom huvudet snuddar vid suffletten.

DSC05605b

Jag vill redan nu skriva lite om bredden på vagnen, jag har nämligen redan mätt den. Vagnen ska vara 74 cm bred och det är den också på bredaste stället, vid en mutter som sticker ut på var sida av chassit. Även vid handtaget är den ca 73,5 cm bred. Men övriga vagnen, vid bakhjulen och över chassit är endast 72 cm brett. Detta innebär att jag som har en öppning i min ytterdörr på ca 73-73,5 cm kan få in Kronan Syskon genom dörren utan problem, så länge jag inte kör den in helt parallellt så att båda muttrarna kommer i öppningen samtidigt. Jag vet att en centimeter kan göra stor skillnad i många situationer (som min tex.) så därför tänkte jag att det är lika bra att jag informerar om detta redan nu 🙂

Tycker även att vagnen är väldigt lätt att fälla ihop, så skönt att slippa plocka isär den en massa. Den ryms också bra på längden i vår Saab 9-5.

DSC05602

När jag kört vagnen mer och testat den ordentligt kommer såklart en utförlig recension.

8 thoughts on “Första intrycket av Kronan Syskon

 1. Linda

  Hej, tack för denna underbara blogg vill jag börja med att säga. Undrar en sak, behöver du inte ta av sitt och liggdelen när du fäller kronan syskon? För det måste man på Emmaljungas va?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, man behöver inte ta av sittdel och liggdel varken på Kronan Syskon eller Emmaljunga Double Viking när man fäller ihop dem (däremot på dubbel Super Viking om det var den du tänkte på?). Även Bugaboo Donkey går att fälla ihop med liggdel och sittdel på men den blir väldigt stor och otymplig och är nästan omöjlig att hantera då.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det ska funka både med Phil & Teds Cocoon och liften till Brio Double Wave, tänkte jag ska testa min lilla Babytravel lift i den också någon dag, den borde funka 🙂

   Svara
 2. Ida

  Hej,
  Vi är sugna på en kronan syskonvagn om det blir syskon, vi har en 9-5 med men vilken årsmodell har ni? Tänkte om det skillde nått på måtten

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.