Etikettarkiv: 2ME Los Angeles

Nyheter från 2ME

På Barn och babymässan kikade jag även på lite nyheter från 2ME. De har i dagsläget en sulky som heter 2ME Falsterbo, nu har de bestämt sig för att utveckla den och sätta svängbara framhjul på den istället. Det utförandet som ställdes ut på mässan hade 10 tums lufthjul bak, vilket jag tyckte var bra. Denna vagn kommer att komma någon gång fram mot våren.

DSC01926

Man arbetar också på att få ner vikten på den populära 2ME Los Angeles, som i dagsläget väger 25 kg. Förhoppningen är att man ska kunna få ner den under 20 kg. Detta genom att bland annat byta ut en del chassidelar från stål till aluminium. Man kommer även göra om fällningen av ryggen så att den fälls med rem istället. På så sätt blir vagnen också lättare. Vagnen kommer troligtvis fortfarande att ha 11 tums lufthjul.

DSC01936DSC01938

Syskonvagnar med individuellt vändbara sittdelar

Det finns nu för tiden ett helt gäng med syskonvagnar med individuellt vändbara sittdelar på marknaden, och fler kommer hela tiden. Jag har därför tänkt göra en översikt över alla vagnar som går att köpa nya just nu.

Bugaboo Donkey DuoBugaboo Donkey: Var inte den första vagnen med denna egenskap men anses ändå av många vara den bästa och mest genomtänkta. Det som är extra speciellt med Bugaboo Donkey är att den går att förvandla till en enkelvagn genom att ta av ena ligg/sittdelen och trycka ihop chassit så att det vara blir 60 cm brett. Bugaboo Donkey kan köpas som singelvagn (mono), som syskonvagn (duo) eller som tvillingvagn (twin). Det är samma ram som man använder både för liggdel och sittdel, man byter bara ut tyget som hänger i ramen. I Duoläget har Bugaboo Donkey ett liggdelstyg och två sittdelstyg, man kan alltså välja om man vill använda en liggdel och en sittdel, eller två sittdelar. Sittdelarna är ergonomiska och har tre lutningslägen när de är bakåtvända och två lutningslägen framåtvända (sittläge och viloläge). Ligglängden i sittdelen är 95,5 cm och bredden är 26,5 cm. Donkey har lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Bakhjulen är 12 tum och framhjulen 10 tum. Donkey har justerbart teleskophandtag. Vagnen är 74 cm bred som dubbelvagn. Vagnen går att fälla ihop med sitt/liggdelarna på och blir då 102x74x60 cm. Om man tar av sitt/liggdelarna blir måttet 91x60x55 cm. Vagnen väger 19,1 kg i duo. Maxvikt är 17 kg per sittdel. Priset är 15 300 kronor för duo och 16 900 kronor för twin. Min recension av Bugaboo Donkey hittar du här.

Läs mer