Crescent 2016

Crescent presenterar inga stora nyheter inför årsmodell 2016, men det kommer några nya färger och andra förändringar.

Crescent Infinity som kom ut i våras har blivit populär och till årsmodell 2016 har man valt att göra några förändringar. Infinity kommer i två nya färger, Grey Melange och Navy. De tre tidigare färgerna Beige, Sand och Svart kommer att finnas kvar. En förändring som gäller samtliga färger är dock att fuskskinnet på handtagen och bågen kommer att byta färg och bli mörkbruna. Det gråmelerade tyget är ett helt nytt tyg som är lite kraftigare än de andra.

IMG-20151113-WA0001

IMG-20151113-WA0003IMG-20151113-WA0006

Infinity kommer även att säljas med PU-hjul som standard, EVA-hjulet försvinner alltså helt medan lufthjulen fortfarande finns att köpa som tillbehör. Crescent har också gjort om PU-hjulet lite och satt i små hålrum med luft i hjulet för att det ska bli mjukare och upplevas mer som ett lufthjul. Priset för en Infinity Duo kommer att höjas från 7500 kronor till 9000 kronor. Infinity årsmodell 2016 kommer ut i butik i januari-februari 2016.

Crescent Compact 360 XT Air har redan kommit i en gråmelerad färg, och till 2016 kommer det också att finnas en gråmelerad Compact men den kommer att ha ett annat tyg som är tjockare och tåligare och den kommer också att ha mörkbruna fuskskinnsdetaljer istället för de cognacsfärgade. Alla färger av Compact XT Air kommer att finnas kvar och förutom Grey Melange kommer även Compact i Navy. Man har också gjort några justeringar i fjädringen och satt dit en mjukare gummiplupp så att det gnisslande ljudet som uppstått på några Compact inte ska uppstå. Compact XT Air Grey Melange kommer att kosta 3500 kronor och de övriga färgerna 3000 kronor. Den enkla Compact utan lufthjul kommer att finnas kvar och ligga kvar på sitt pris, 2200 kronor. Compact XT Air 2016 kommer i februari 2016. (Observera alltså att det är fel färg på leatherettedetaljerna på första bilden, även Compact kommer att ha mörkbruna leatherettedetaljer.)

IMG-20151113-WA0007IMG-20151113-WA0015

Även Cescent Trike kommer i Grey Melange till årsmodell 2016, men de gamla färgerna kommer också att finnas kvar.

Crescent Marathon är en ny modell, en joggingvagn som Crescent länge marknadsfört men som drabbas av ständiga förseningar. Senaste info är att den kommer att komma ut i juni. Crescent Marathon vann på mässan Kind und Jugend pris för mest innovativa barnvagn. Det är den första barnvagnen i världen som mäter förarens puls, hastighet, distans och förbrända kalorier.

Crescent-Marathon

8 thoughts on “Crescent 2016

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, men du måste köpa City Cross bakhjul och Vikings framhjul (de som inte är avtagbara) i sådana fall, det finns inte som hjulpaket.

   Svara
 1. Heidi

  Hej!
  Jag är ute efter en ny vagn! Mina önskemål är vändbar sittdel, lufthjul, gärna 3 hjul, ta titen plats i bilen. Är crescent trike det bästa alternativet eller har du andra tips?
  Mvh Heidi

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det finns väldigt få vändbara trehjulingar på marknaden så jag skulle säga att Trike är bästa alternativet då.

   Svara
 2. Annika

  Hej, Är i färd med att köpa en Kompakt 360 men såg att du skrivit såhär:

  ”Crescent Compact 360 XT Air har redan kommit i en gråmelerad färg, och till 2016 kommer det också att finnas en gråmelerad Compact men den kommer att ha ett annat tyg som är tjockare och tåligare och den kommer också att ha mörkbruna fuskskinnsdetaljer istället för de cognacsfärgade”

  Kommer det alltså ut en ny grå enligt din beskrivning eller är det den grå som finns nu som är den nya? För ser ut som den fortfarande har conacsfärg osv? Skulle gärna vilja ha i brunt och tjockare tyg och undrar vad du vet om det 🙂 mvh

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det verkar som att de har ändrat sig och att det ändå är cognacsfärgat skinn på 2016 årsmodell. Det ska komma ett nytt gråmelerat lite tåligare tyg, men det är svårt att veta vilken man köper. Utseendemässigt är det inte så stor skillnad.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.