Crescent 2014

Jag har alltså varit på Barn & Babymässan i Kista igår, som är en stängd mässa för branschen. Jag har därför massor av roliga och spännande nyheter att rapportera, första inlägget handlade om Teutonia och finns här. Detta inlägget ska handla om Crescent och vad de har hittat på för något nytt.

Crescent Compact 360 kom för bara några veckor sedan och har redan sålt slut. Crescent tror att den kan blir ännu bättre och har därför valt att återuppta produktionen igen till nästa årsmodell 2014, som kommer i januari-februari. Compact kommer alltså förändras litegrann. Förutom att man gör små justeringar, som att handtaget ska bli mindre glappigt och att ryggen ska bli lättare att få i rätt läge, så kommer man även att förlänga suffletten så att den går ungefär 5 centimeter längre fram, väldigt välkommet från min sida. Dessutom har man satt en extra dragkedja bak och om man öppnar upp den kommer ett nät fram och suffletten går att dra ännu längre fram, inbyggd vädringslucka med extra lång sufflett alltså.

DSC01798DSC01769DSC01770

Förutom det har man också lagt till en designdetalj, varje hjul har nu en rand i matchande färg på fälgen.

DSC01776

Nya färger kommer också förstås, brun och beige utgår men in kommer en härligt klarröd och en klarblå. De två färgerna levereras tillsammans med en sittdyna (röd sittdyna till den blå och svart till den röda) och dubbla axelmuddar i både vagnens och sittdynans färg ingår också. DSC01779DSC01774DSC01778

Förutom detta kommer också en ny stålgrå färg.

Crescent Classic kommer i två nya färger, Sand och Grå.

DSC01787DSC01788

Crescent City kommer i leatherette-look i både svart och vitt, med blankt silverchassi.

DSC01781DSC01782

Crescent har också bestämt sig för att ta in Crescent Easy (som bara såldes av Köp Barnvagn innan) i sitt ordinarie sortiment. Det kommer också vinterhjul till Easy som kommer kosta ca 1000 kronor.

Crescent Comfort är en av Crescents billigare vagnar och den har därför inte haft samma egenskaper som Crescents övriga vagnar. Men nu ska även Comfort få samma tygkvalité som övriga vagnar, med Ökotex-certifiering och UV-skydd 50+.

DSC01784

I bakgrunden skymtar en ny Bumprider-ståbräda. Bumprider säljs av Elite Group, samma företag som säljer Crescent. Nu har man gjort en ny Bumprider-bräda som ser lite annorlunda ut, med den stora förändringen är att det går att köpa till en pall som barnet kan sitta på. Sammanlagda priset för bräda och pall är 1100 kronor. Denna bräda har precis likadant fäste som den vanliga Bumpridern, de säger själva att den passar precis alla vagnar, jag har inte testat 😉 Bumprider Sit kommer börja säljas först till sommaren 2014.

DSC01789

Crescents största nyhet har jag lämnat till sist, den kommer nämligen inte vara klar för försäljning förrän om ett år ungefär. Det är en helt ny joggingvagn som Crescent kallar Marathon. Det som är speciellt med den är att den har pulsmätare, hastighetsmätare och kalorimätare. Den har också en sele som dras åt precis som ett bälte på en bilbarnstol, dvs. du drar i en rem för att spänna åt selen. Den har också andra bra joggingvagns-egenskaper. Som tre stora fasta lufthjul som är 16 tum, handbroms med skivbromsar, parkeringsbroms och liggläge. Eftersom detta är en prototyp har man tänkt göra några förändringar på den, den ska bland annat få längre “horn” att hålla i. Hornen går också att justera och sätta tex. på sidan om man hellre vill springa bredvid vagnen. Man har också tänkt sätta dit ett inbyggt myggnät i suffletten och myggnätet ska ha inbyggt solskydd längst upp.

DSC01767DSC01768DSC01791DSC01792

Elite Groups varumärke för barnsaker heter Inovi och det kommer snart en organizer/handtagsväska från Inovi. Den har ett speciellt fack med fönster för att förvara mobiltelefonen i. Den väntas komma i december.

DSC01785

Övriga nyheter, nya färger osv. förväntas komma någon gång i januari-februari 2014.

11 thoughts on “Crescent 2014

 1. Sandra

  Men jisses, är de färgblinda? Röd dyna till den blåa färgen får mina ögon att tåras…

  Kul med info annars.

  Svara
 2. Jenn

  Hade teutonia med vädringslucka och jag kan verkligen inte rekommendera det. Då solen sken in i barnvagnen och bländade min dotter. Fick hänga alla möjliga saker på vagnen för att skydda henne inte roligt.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Om man inte vill ha vädringsluckan är det dock bara att fälla bak suffletten och stänga dragkedjan, så blir det precis som en vanlig sufflett. Teutonia har förresten tagit bort sina fönster nu, det står i förra inlägget.

   Svara
 3. Pingback: Barn & Baby 2013 | Crescent barnvagnar

 4. Ella

  Åh den klarblå var ju underbar! Kommer den bara finnas på vanliga compact med fasta hjul eller kommer den finnas på 360:n med? När måste man beställa för att säkert få en? Beställer man på Crescents hemsida eller hos återförsäljaren? 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Som jag förstod det kommer det vara samma färger på Compact och Compact 360, så ja den finns även till 360. Du bokar hos din återförsäljare, när du måste beställa vet jag inte.

   Svara
 5. Lady Violett

  Hej! Är det något som kommer skilja Crescent Classic 2014 åt från 2013 års modell utöver att den kommer att komma i två nya färger?

  Orsaken till att jag undrar är för att jag och min man hade beställt en Crescent Classic 2013 (svart/röd) som vi verkligen fastnade för både disignmessigt och det praktiska utförandet. Dock fick vi senare beskedet att butiken inte kunde ta hem den vagnen för att den var slut hos leverantören. Vi har istället blivit lovade att vi istället ska få en Crescent Classic 2014 års modell istället. Min oro är att det ska ha ändrat så pass mycket på design och utförande att jag inte ska komma att tycka om den vagnen lika mycket som 2013 års modell.

  Mvh
  Sara, gravid med första barnet.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag är inte helt säker, men jag tror inte att det var några förändringar alls på Classic, du behöver nog inte oroa dig 🙂

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det har jag inte gjort. Jag har inte testat den tillräckligt för att ha ett omdöme egentligen, men jag tycker det är synd att den inte har någon fjädring.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.