Etikettarkiv: Mountain Buggy Mini

Mountain Buggy – nyheter och uppdaterade modeller

Igår fick jag chansen att kolla på Mountain Buggys nyheter som kommer nu till sommaren 2015. De presenterar massor av nytt, nästan alla modeller har fått en uppdatering.

Det som är gemensamt för alla de uppdaterade modellerna (Urban Jungle, Swift, Mini, +One och Terrain) är:

  • Först och främst hopfällningen. Alla modeller fälls nu med en hand genom att ta tag under fotstödet, trycka in en knapp och vrida på staget. Detta gör också att vagnen fälls närmre mitten och blir kortare än tidigare modeller. Låset för att hålla vagnen ihopfälld sitter inte längre på sidan utan finns inbyggt i själva hopfällningsmekanismen. När du ska fälla upp vagnen måste du alltså göra på samma sätt, vrida runt staget under fotstödet, samtidigt som du tar tag baktill i handtaget för att vika upp vagnen. Det upplevde jag lite bökigt, men det funkade bra på de mindre modellerna Swift och Mini.

DSC02152

  • Bågen och selen har fått ny utformning, bågen går att vika upp för att spara plats när vagnen ska vikas ihop. Bågen sitter fastklämd runt ramen och kan fortfarande lossas på ena sidan och vikas åt sidan. Selen har fem olika delar som alla fästs och anpassas var för sig, det är alltså lätt att bara använda midjeband och grenband om man önskar det, men det blir lite mer pill när selen ska knäppas eftersom man har fyra delar som ska tryckas i.

DSC02148DSC02176 Läs mer

Testfakta testar åtta barnvagnar

DSC00835

På uppdrag av testfakta har SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut i Borås, utfört ett test av åtta barnvagnar av olika modeller. Testet finns publicerat bland annat i GP idag 13 juli och Vi Föräldrar nummer 8. Testet omfattar åtta olika vagnar och alla vagnar är testade med både liggdel och sittdel. Man har testat om vagnarna uppfyller standarden som är ny för förra året, EN 1888:2012. Nytt från och med förra året är bland annat att det inte ska gå att bita loss något från vagnen och man har även skärpt kraven på märkning och varningstexter.

Läs mer

Mountain Buggy Mini–en första titt

Storken i Sannegården tittade jag förutom på Buffalo även på den nya vagnen Mountain Buggy Mini. Mini är Mountain Buggys svar på en sulky. En riktig lättviktare med enhandsfällning och automatiskt lås ihopfälld.

IMG_0111

Mountain Buggy Mini är en trehjuling med framåtvänd sittdel. Den har 10 tums punkteringsfria hjul med luftkanal. Den har fullt liggläge och suffletten går att byta ut om man vill förnya sig. I suffletten finns en lucka som är i mesh, det vill säga det blåser igenom den men man kan ändå använda den att titta igenom. Det finns också ett lock framför luckan som man fäster med knapp.

IMG_0112

Framför suffletten finns också en extra solskärm som man kan fälla ut. Också den är i meshtyg vilket gör att den inte skyddar mot vind, men däremot mot sol och gör det lite mysigare. Jag blev imponerad av suffletten, tyckte den täckte riktigt bra.

IMG_0120

Vagnen har fullt liggläge och justeras precis som Mountain Buggys övriga vagnar med två remmar i ryggen. Man måste använda båda händerna för att fälla ner och fälla upp ryggstödet och ryggstödet blir inte helt upprätt. Dessutom samlas allt tyg framför ryggplattan när man fäller upp ryggstödet. På bilden nedanför ser du hur upprätt den blir om man pillar bak allt tyg. När man fällt ner ryggstödet finns ett vädringsfönster bak, men det finns också ett tyg som man kan sätta över.

IMG_0115

IMG_0117

Mountain Buggy har rykte om sig att göra riktigt rymliga vagnar, med tanke på det hade jag nog förväntat mig lite mer av Mini’s sittdel. Min dotter är 23 månader, 83 cm och väger knappt 12 kilo. Visst fick hon plats i vagnen, men längdmässigt är det inte mycket marginal. Jag har inte mätt själv, men jag har sett uppgifter på att liggläget bara är 88,5 cm i Mini. Upp till suffletten var det helt okej med plats och sedan kan barnet böja på benen också, men det verkar inte min dotter ha förstått, hon sitter alltid med spikraka ben.

IMG_0118bIMG_0121b

Mountain Buggy Mini har som sagt punkteringsfria hjul som har en luftkanal. Jag kände lite på dem och tyckte de kändes riktigt hårda. Dessutom har de ett mönster som gjorde att vagnen “durrade” när man körde den på helt plant golv. För varje kors på hjulet blev det ett litet dunk. Det är svårt att säga hur mycket det påverkar körningen ute, men de flesta kör ju ändå inomhus ibland.

IMG_0113

Mini har inte ställbart handtag utan den har ett fast handtag. Jag tyckte att höjden kändes bra för mig som är 167 cm. Handtagshöjden är 97 cm, vilket inte är speciellt högt. Största nackdelen som jag ser det med ett fast handtag är att det inte går att fälla in handtaget tex. på bussen. Något jag störde mig på var att handtaget har ett hårt plastöverdrag som liksom är räffligt.  Ungefär som på sådana där cykelhandtag som fanns på äldre cyklar (om det säger någonting?). Det var faktiskt inte alls bekvämt att hålla i.

IMG_0125

Mountain Buggy Mini har enhandsfällning. Den har ett handtag under sitsen som man trycker in en knapp på och sedan drar i, då fälls vagnen ihop. Inte speciellt svårt att göra men man får vara försiktig så att man inte repar underdelen av chassit. Den har automatiskt lås och kan stå själv när den är hopfälld. Vagnen blir lång ihopfälld, en meter faktiskt. Det hopfällda måttet är 100x58x30 cm.

IMG_0126

Jag tog såklart en litet provtur inne i affären med min dotter i vagnen. Jag tyckte att vagnen var riktigt lättsvängd och lättkörd. Däremot tyckte jag tyvärr inte att den hade lika bra hävkraft som Urban Jungle har. Vagnen är (som de flesta av MB’s vagnar) ganska stor. Den är 106 cm lång och 58 cm bred när den är uppfälld, större än tex. Emmaljunga Ozone. Vagnen saknar fjädring helt, men det är svårt att säga hur det påverkar när man bara kört den i butik.

Mountain Buggy Mini väger bara 8 kg och har en maxvikt på 20 kg. Den går att använda både med liggdel och babyskydd. Vagnen kostar 4600 kronor.

Som en bonus till er som läst ända hit bjuder jag på en bild på en Mountain Buggy Urban Jungle i den (enligt mig) galet snygga nya färgen Ocean.

IMG_0109

Och även den nya färgen Jade.

IMG_0110

Mountain Buggy 2013

Mountain Buggy kommer med en del nyheter för kollektionen 2013, jag har redan bloggat lite om Mountain Buggy Mini, men det kommer mer info om den. Dessutom har man utvecklat vagnarna med en del nya smarta egenskaper och förbättringar, något som man kallar Mountain Buggy Evolution.

Mountain Buggy Mini: Är en Urban Jungle i miniformat. Den är nätt och lätt för att passa i staden. Vagnen är en trehjuling med svängbart framhjul och den är endast framåtvänd och har liggläge. Den har sufflett med stor solskärm i mesh och mesh-tittlucka. Mini har 10 tums hjul och de är en ny typ av hjul som mountain buggy kallar aerotech. Det är punkteringsfria hjul med luftkanal (Emmaljunga och Teutonia har liknande). Mini har en fast handtagshöjd på 97 cm och saknar fjädring. Det går att fästa babyskydd eller liggdel på chassit, men INTE Face-to-face-sittdelen. Mini har enhandsfällning och automatiskt lås, den kan stå själv när den är ihopfälld. Hopfälld blir den 100x58x30 cm. Mini är bara 58 cm bred, men hela 106 cm lång uppfälld. Mini väger bara 7,7 kg och maxvikt är hela 20 kg. Mountain Buggy Mini finns med fyra olika färger (black, chili, flint, lime) på suffletten så du kan lätt köpa till en extra sufflett om du känner för att byta färg. Mountain Buggy Mini kommer kosta ca 4600 kronor i Sverige. Den börjar säljas i december men jag vet inte när den börjar säljas i Sverige. Liten video

Mountain-Buggy-Mini

Läs mer

Mountain Buggy Mini

Mountain-Buggy-Mini

Mountain Buggy presenterar en ny vagn som heter Mountain Buggy Mini, en Urban Jungle i miniformat, skulle man nog kunna säga. Det är väldigt knapphändig information om denna än så länge, men den ska i alla fall väga 7,7 kg. Utifrån bilden ser jag också att den har punkteringsfria hjul och att handtaget inte är ställbart. Den har även enhandsfällning, kanske lite av en GT-kopia detta? Ska bli väldigt spännande att se måtten och pris på denna när det blir offentligt. Mer information hittar du nu här.

Mountain-Buggy-Mini[3]