Mountain Buggy 2013

Mountain Buggy kommer med en del nyheter för kollektionen 2013, jag har redan bloggat lite om Mountain Buggy Mini, men det kommer mer info om den. Dessutom har man utvecklat vagnarna med en del nya smarta egenskaper och förbättringar, något som man kallar Mountain Buggy Evolution.

Mountain Buggy Mini: Är en Urban Jungle i miniformat. Den är nätt och lätt för att passa i staden. Vagnen är en trehjuling med svängbart framhjul och den är endast framåtvänd och har liggläge. Den har sufflett med stor solskärm i mesh och mesh-tittlucka. Mini har 10 tums hjul och de är en ny typ av hjul som mountain buggy kallar aerotech. Det är punkteringsfria hjul med luftkanal (Emmaljunga och Teutonia har liknande). Mini har en fast handtagshöjd på 97 cm och saknar fjädring. Det går att fästa babyskydd eller liggdel på chassit, men INTE Face-to-face-sittdelen. Mini har enhandsfällning och automatiskt lås, den kan stå själv när den är ihopfälld. Hopfälld blir den 100x58x30 cm. Mini är bara 58 cm bred, men hela 106 cm lång uppfälld. Mini väger bara 7,7 kg och maxvikt är hela 20 kg. Mountain Buggy Mini finns med fyra olika färger (black, chili, flint, lime) på suffletten så du kan lätt köpa till en extra sufflett om du känner för att byta färg. Mountain Buggy Mini kommer kosta ca 4600 kronor i Sverige. Den börjar säljas i december men jag vet inte när den börjar säljas i Sverige. Liten video

Mountain-Buggy-Mini

12 tums hjul till Terrain: Terrain är Mountain Buggys terrängvagn som säljs med 16 tums lufthjul bak. En nyhet är att det kommer gå att köpa till 12 tums lufthjul (lika stora som Urban Jungles) till Terrain för att göra den lite smidigare i vardagen. Mountain Buggy Evolution: “We listen. We develop. We deliver.” skriver Mountain Buggy när de presenterar sin barnvagns-evolution. Flera olika små förbättringar och utvecklingar som införs på alla deras vagnar. En av förbättringarna är att man förändrat fastssättningen av klädseln så att den sitter med dragkedja och är mycket enklare att ta på och av. Man har också infört ett automatiskt lås så att vagnen automatiskt hålls ihopfälld när man fällt ihop den. Bågen är enklare att sätta fast genom att klämma fast den på ramen. Man har också förändrat selen så att inga ändar hänger löst från selen.

Mountain-Buggy-Evolution

Nya färger: Urban Jungle kommer i tre nya färger, Jade, Ocean och Sand, de kommer inte vara tillgängliga i alla länder så jag vet inte om de kommer till Sverige. Ocean tyckte jag i alla fall var riktigt snygg. Duet kommer i black/chili (svart/röd). Duo kommer endast att finnas i svart.

JadeMB OceanMB SandMountain-Buggy-Duet-Chili

Nya tillbehör: Man kommer också med en rad nya tillbehör. Side Saddles är sidoväskor som man fäster på chassit för extra förvaring. Buggy Pouch är en handtagsväska. Man kommer också med en varukorgsväska som kallas Cary-on. Den har mesh på översidan för att man ska se det man letar efter och handtag så att man lätt kan bära allt med sig. Läs mer om tillbehören här.

Läs mer om Mountain Buggys olika vagnar här.

10 thoughts on “Mountain Buggy 2013

 1. Anonym

  Hej!
  Vet du om man kan sätta fast de mindre hjulen 12 tum till 2012 årsmodell Terrain vagn? När kommer årsmodell 2013 vagnar i butiken?/ Elin

 2. Anonym

  Hej!

  Vet du om det är någon skillnad på Duet 2012 och Duet 2013? Till exempel det där med klädsen, att den nu ska kunna fästas med dragkedja.
  /hannah

  1. Elin Inläggsförfattare

   ”Evolution” dvs de förbättringarna som jag skriver om, bland annat klädseln, gäller alla deras vagnar.

 3. Sofia

  Hej,

  Vet du om Urban Jungle har planer att göra sina sittdelar vändbara, dvs så att barnet kan vändas mot en. Känns så hemskt att vända barnet från sig redan vid 6 månaders ålder.

 4. Frida

  Hej! Vet du om sittläget är mer upprätt i mini än i urban jungle? Valet och kvalet om vi ska köpa en ny uj, en ny mini (vi ska till usa där de ligger på ca halva priset) eller en begagnad bugaboo bee plus… Vill ha bra liggläge men också bra sittdel eftersom sonen är van vid en emmaljunga citycross och därmed säkerligen inte vill sitta bakåtlutad.. Ska också vara smidig att resa med. Tack för en bra blogg!!!!

 5. Mia

  Vet du om Evolutionklädseln passar de äldre UJ ex en från 2011 om man köper klädseln separat som reservdel?

Kommentarer är stängda.