Välkommen Bugaboo Donkey

Ja, det är sant, sedan några dagar tillbaka bor en Bugaboo Donkey här hemma. Jag har tidigare haft Bugaboo Cameleon och inte varit så nöjd med den, men Donkey känns förbättrad, mer genomtänkt och framförallt mer som min typ av vagn.

2014-05-27 14.09.49

Än så länge har jag bara kört den ett par gånger, men jag kan redan säga att jag verkligen gillar den, även om det såklart finns några nackdelar. Det är ju till exempel en riktig packåsna 😉 vilket jag verkligen tycker om (det är två blöjpaket i varukorgen, även om det inte syns).

2014-05-28 11.52.14

Det som jag hittills varit mest positivt överraskad över är att den är så superlätt att köra, den rullar bra, men framförallt är den superlätt att svänga. Jag har kört den både i mono och duo och det märks framförallt i duo att det är en riktigt lättkörd vagn. Tyvärr har vi en supersmal dörr så den går inte in genom dörren i duo, vilket blir lite bökigt, men det är i alla fall tur att det finns en mono-funktion 😉

2014-05-27 13.48.47

Bugaboo Donkey kommer vara vår semestervagn, så troligtvis blir det ingen recension förrän i början på augusti.

16 thoughts on “Välkommen Bugaboo Donkey

 1. Susanne West

  Hej! Skulle behöva lite råd inför ett eventuellt vagnsköp. Jag har en Brio Kombi som jag nu har använt åt dottern i drygt 10 månader. Nu under våren har jag tagit bort hårdliften och tänkt använda den som sittvagn men den känns alltför stor för vår dotter som är en späd liten tjej. Hon sitter helt bra själv men rasar ohjälpligt ner i en halvliggande ställning i vagnen och blir också arg på selen som jag har fast för att hon inte ska klättra ur vagnen då hon är väldigt rörlig. Hade ju tänkt att vi skulle klara oss med en vagn men det känns så tråkigt om sommarens vagnspromenader ska bli förstörda av att dottern halvhänger i vagnen. Jag har en resevagn (Gesslein swift) men den är endast framåtsvängd och jag tycker dottern är för liten ännu för att åka framåtvänd. Min fråga är alltså vad köper man då? Planerar att köpa begagnat och har tittat på Bugaboo Cameleon och Donkey, Brio Smile (eventuellt med en ergonomisk Sing sittdel) och studerat din fina blogg för mera tips men känner mig ganska rådlös. Har tänkt behålla kombin ifall den större sittvagnen behövs i framtiden men vill nu ha en smidig vagn som man kan ta med på resa men också använda för ordentliga promenader och som inte har så stor sittdel. Råd? Väntar också med spänning på din recension av donkeyn.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det finns en väldigt enkel och billig lösning som fungerar i de allra flesta fall, den stavas Inovi memoryfoam dyna storlek L. Med den i sittdelen får barnet mycket bättre stöd och sitter i de allra flesta fall mycket bättre. Sedan när de vuxit lite mer och passar bättre i sittdelen kan man ta bort dynan. Jag har skrivit mer om dynan här: https://www.barnvagnsblogg.com/inovi-memory-foam-dynor/ Jag har tyvärr ingen bild på den i en Brio Happy, men jag vet att den passar i den.
   Om barnet störs av att sitta fastspänd med selen kan man alltid köpa en lös sele så blir de inte fastspända mot ryggstödet. http://www.jollyroom.se/produkter/brio-skyddssele-3
   Om du i övrigt trivs med vagnen hade jag testat det innan jag köpte en ny vagn. Vill du ändå köpa ny tror jag du är inne på rätt spår, mindre barn brukar ofta sitta väldigt bra i ergonomiska sittdelar, jag gillar emmaljungas ergonomiska bäst eftersom de även har uppfällbart fotstöd, små barn sitter ofta bättre om de får upp benen. Bugaboos sittdelar går inte att fälla upp fotstödet på. Brio Smile kan också funka. Men mitt bästa råd är att köpa en inovi dyna, de flesta sittdelar är gjorda för att passa barn upp till 3 år, inte så konstigt att man måste ha lite extra stöd i dem när barnet bara är hälften så stor 😉

   Svara
   1. Susanne West

    🙂 Egentligen ganska självklart, men det är många nya aha-upplevelser som förstagångs förälder. Tack för tipsen, har försökt med Brios eget sittunderlägg men det gjorde ingen skillnad, den här foamgrejen verkar mycket bättre. Nu har jag ju lyckats skaffa mig lite barnvagnsfeber så kan hända den ändå blir en extra vagn:), finns också några andra små detaljer som irriterar på brion fast jag mestadels varit nöjd.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

     Haha, jag känner igen det där, när man väl börjat tänka på en ny vagn är det svårt att släppa tanken 😉 Jag hade nog valt en viking som komplement till en Happy, men det beror förstås också på tycke och smak 🙂

     Svara
     1. Susanne West

      Hej! Var idag och provkörde både brio smile och britax affinity och blev ganska såld på affinityn. Tyvärr finns ingen emmaljunga återförsäljare i vår stad så har inte fått känna på hur det märket känns. Förstår helt vad du menar med att det borde gå att ställa upp fotstödet. Dottern låg helt perfekt i affinityn och kändes nära jämfört med när hon ”sitter” i brion. Den var också som helhet liten och smidig. Såg att du skrivit lite grann om affinityn, har du hört något negativt om den efter detta?

     2. Elin Inläggsförfattare

      Det verkar inte vara så många om haft Affinity, så jag har inte hört så mycket alls. Det enda negativa jag hört är att det kan vara krångligt att fälla den till liggläge. Jag har googlat och det finns en del engelska recensioner att läsa, de verkar ganska positiva. Tycker att du ska försöka känna lite på en Viking (om det inte är alldeles för långt till en återförsäljare) innan du bestämmer dig. Den är väldigt liten vilket kan vara bra om du ska den som komplement till en större vagn 🙂

 2. Sara

  Vad roligt och läsa vilken vagn som du tycker bäst om 🙂 Jag har hört att super viking ersatte ozone, och vad tycker du om Super viking ? Är dem helt lika? Jag funderar på en sådan som singelvagn.

  Trevlig helg!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Nej, Super viking och Ozone är inte helt lika, jag har haft även Super Viking-chassit och använt det bland annat med City korg och Ozone-sittdel, men jag tycker inte om det lika mycket. Det chassit är tyngre, större och tyngre att köra. Det finns en jämförelse mellan de chassina här: https://www.barnvagnsblogg.com/emmaljunga-super-viking-chassi-vs-ozonenitro-chassi/
   Super Viking är en bra vagn, men lika lättkörd, liten och smidig som Ozone är den inte. Ozone säljs tyvärr inte längre, det närmaste man kan komma (om man inte vill köpa en begagnad ozone) är Nitro-chassi (som tyvärr inte säljs löst) men Super Viking-sittdel.

   Svara
 3. Gabriella

  Undrar om du testat emmaljungas double viking? Funderar på den lr bugaboo donkey duo som syskonvagn.
  Det som tar emot med viking är att den är 79 cm bred och minus med bugaboo är att den inte har ett ”band” under bygeln. Vår ettåring är väldigt rörlig och är rädd att hon ska ramla ner utan ett sånt band mellan benen. Hon avskyr att vara fastspänd.

  Tänkte om du hade något råd/tips?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, den har jag tyvärr inte testat, även jag tycker att den verkar vara lite i bredaste laget. Jag vill tipsa om att det finns många som syr grenband som man kan sätta dit i efterhand på Bugaboo Donkey. Har du annars provat att sätta fast dottern med bara gren- och midjebanden på selen? Det accepterade i alla fall vår dotter som inte heller gillade att vara fastspänd 🙂

   Svara
 4. Gabriella

  Finns det att köpa till grenband till kronan syskonvagn? Börjar bli lite inne på den… inte lätt att hitta den perfekta syskonvagnen 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, tyvärr, det går inte. Det skulle kanske gå att tillverkar något eget som du fäster i stången under sittdelen och som i sådana fall får komma ut i samma hål som grenbandet till selen. Kronan har ju dock en superbra sele som gör att barnet bara sitter fast vid höfterna och kan börja sig fram och röra sig ganska fritt. Testa om din dotter accepterar kronans sele, det gjorde min dotter 🙂

   Svara
 5. Maria Löfbom

  Hejsan! Jag väntar tvillingar i slutet av september och för mig står det mellan Bugaboo donkey och Kronans tvillingvagn. Har du någon spontan favorit mellan dessa två då du nu använt Donkeyn ett tag. Hinner nog inte vänta på din recension i augusti då jag bör beställa Bugaboo Donkey snart pga väntetid….
  Hälsningar Maria

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Vet inte om det är för sent men Kronan Syskon är faktiskt min favorit. Till tvillingar hade jag absolut valt den, både för att man inte har någon användning för mono-funktionen och för att det dröjer länge innan de blivit så stora att de växer ur kronans 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.