Brio solskärm Shade me

I sommar har jag haft förmånen att testa en rad solskydd till barnvagnen och nu tänkte jag berätta lite mer om Brios solskärm Shade me.

2013-07-16 13.59.09

Solskärmen är i ett svart elastiskt tyg med Uv-skydd 50+. Den fästs med remmar, en stor som man knäpper ihop tex. bakom vagnens ryggstöd och två lite mindre knäppen som man fäster lite längre ner, tex. i chassit. Längden på banden är justerbar vilket gör att solskärmen är väldigt anpassningsbar och passar i princip alla vagnar. Du kan också juster hur långt ut du vill at skärmen ska gå genom att helt enkelt dra den fram och tillbaka över suffletten. När den inte används kan den förvaras i sin egen ficka och blir då väldigt liten och kompakt.

DSC01043

DSC01012

Spännena är väldigt enkla både att justera längden på, att knäppa och knäppa upp.

DSC01042DSC01041 En av de största fördelarna med Shade me tycker jag är att barnet fortfarande kan se ut, i princip lika bra som om solskärmen inte fanns där. Många andra solskydd är heltäckande vilket gör att en 2-åring inte alls vill använda dem när hen är vaken, de vill se vad som händer runt omkring. Denna solskärm blir som ett stort tak ovanför barnet och skymmer alltså inte sikten. Men det skuggar ändå stora delar av barnets kropp, som du kan se på bilden. Jag uppskattar också att solskärmen går ner på sidorna och ger ett visst solskydd även från sidan.

2013-07-16 13.59.17

När det var dags för min dotter att sova justerade jag solskärmen genom att flytta ner de främre spännena, på så sätt kom skärmen både längre fram och längre ner och gjorde det insynsskyddat och mysigt i vagnen. Detta är i all sin enkelhet ett väldigt flexibelt solskydd som går att justera på vagnen och passar nästan alla typer av vagnar.

2013-07-16 19.52.27

Här ser ni den på en bakåtvänd sittvagn (Bugaboo Cameleon).

DSC01039

Och här på en liggvagn (Kronan City).

DSC01071DSC01073

Det ska också gå att använda till bilbarnstolar med sufflett, men det har jag inte testat.

Enda nackdelen jag kan komma på med Shade Me är då möjligtvis att det inte ger ett heltäckande solskydd av hela barnets kropp, men som sagt tycker jag det är väldigt bra att barnet ser ut så det tycker jag att man helt enkelt får leva med.

Jag tycker att Brio Shade me är ett smart och mångsidigt solskydd som är enkelt att använda. Det kostar ca 350 kronor och finns att köpa bland annat på Lekmer.

2 thoughts on “Brio solskärm Shade me

  1. sofie

    Hej! Tack för en bra recension! Tror du att solskyddet passar på en Teutonia Fun också? Letar efter ett solskydd där min son fortfarande ser ut. Han blir så arg annars 🙂
    Hälsningar
    Sofie

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.