Airshells- att flyga med barnvagn i skyddsväska

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om att flyga med barnvagn. Nu tänkte jag skriva ett inlägg lite mer specifikt om hur det fungerar att flyga med barnvagnen i en skyddsväska från Airshells.

Vi ville ha med oss splitter nya Brio Smile på vår resa nu över jul. Vi flög till Luleå och bestämde oss därför för att hyra en Airshell. Airshell hyr ut transportväskor för en rad olika ändamål. Det finns tre olika storlekar för barnvagnar. En för sitt/liggvagn, en för tvillingvagn och en för paraplyvagn. Vi valde alltså den för sitt/liggvagn eftersom vi skulle ha en sittvagn med oss. Väskan kostar 149 kronor för första veckan och sedan 65 kronor för nästkommande veckor. Man bokar via hemsidan där man får fylla i sina rese- och personuppgifter. Betalningen sker med kort via hemsidan. I Sverige finns Airshells just nu att hämta ut på nästan alla flygplatser, du kan se vilka här. När man bokat och betalat får man ett mail med bekräftelse som man skriver ut och tar med sig när man ska hämta ut väskan. Du får också ett mail om var på flygplatsen som väskan ska hämtas.

När du kommer till flygplatsen hämtar du ut väskan. Den är hopvikt till ett ganska smidigt format när man får den, men den är riktigt tung.

2012-12-23 14.07.56

Uppvikt är Airshell verkligen stor, för att inte säga gigantisk. Ungefär som ett mindre badkar.

2012-12-23 14.19.29På locket finns information om hur vagnen ska packas och hur väskan fälls ihop.

När man packar vagnen ska man ALLTID ta av hjulen och lägga dem vid sidan om eller ovanpå vagnen. Har man liggdel ska man fälla ihop den genom att dra undan pinnarna under madrassen. Vi ville vara på den säkra sidan så vi valde att ta loss alla delar som går att ta loss. Vi tog av sittdelen från chassit, tog av suffletten, bågen och fotstödet.

2012-12-23 14.25.32

När man packat vagnen ordentligt och tagit av hjulen stänger man väskan.

2012-12-23 14.26.53

Väskan har barnvagnssymboler både ovanpå och på sidorna  och dessutom en varningstext om att man inte så lasta något ovanpå väskan, något som i princip alla andra resväskor till barnvagnar saknar. 2012-12-23 14.32.05

När man stängt väskan knäpper man de två medföljande remmarna runt väskan. Väskan ska sedan scannas i incheckningen och lämnas in i special-/udda bagage. Man använder då med fördel en bagagevagn eftersom väskan är stor och tung med barnvagn i, den går inte att bära.

Eftersom väskan är stadig och rejäl och dessutom stor och luftig skyddar den barnvagnen otroligt bra. Vi har flugit med Airshell tre gånger (med flygbyte på varje resa, dvs. sex flighter) och vagnen har  inte gått sönder. Något som den däremot gjort när vi flugit utan väska eller med vagn i vagnens egen väska.

När man är klar med väskan ser man till så att den inte är skitig, viker ihop den och lämnar in den. Så slipper man förvara en stor väska hemma, som ändå inte används.

De allra flesta resväskor till barnvagnar är rätt dyra så man kan hyra airshell ganska många gånger innan det lönar sig att köpa en resväska (som dessutom bara passar till en vagn).

101 thoughts on “Airshells- att flyga med barnvagn i skyddsväska

 1. Unknown

  Intressant, jag har kollat upp detta eftersom jag vet att vi kommer flyga med barnvagn inom några månader. Vi har en Kronan Duo S och jag är orolig att den är för stor för en Airshell, iallafall om vi fäller vagnen med liggdelen, höjden blir ju då… 63… och såvitt jag kan se är höjden på Airshell 50 alt. 60. Tror du att det skulle bli ett problem med liggdelen…. det kan ju bli så att vi flyger med sittdelen istället men ändå, vad tror du?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Som jag skriver i texten bör man fälla ihop liggdelen, alltså dra isär bågarna i liggdelen så att den viks ihop. Detta för att det är mindre risk att den går sönder, men den blir ju även lägre då. Jag tror inte att det är några som helst problem att få plats med Kronan Duo S, skulle det vara så att den inte får plats på höjden så kan du ta av liggdelen och lägga den på sidan. Det är en gigantisk väska.

 2. Anonym

  Hej! Ska köpa en Camelon 3 i USA. Rek du då att hyra en väska och flyga dit den tom framför att köpa Bugaboos egen??
  Superbra blogg btw 🙂
  Tack hälsar Åsa

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, jag tror att airshells skyddar bättre, den är mycket större kraftigare och rejälare. Sedan blir det otympligare än att köpa en väska där så det får du avgöra vad du föredrar.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Om man bara utgår från vilken som skyddar vagnen bäst, så tror jag att airshells gör det. Men den är tung och stor så det blir definitivt mycket smidigare att ha den i sin egen väska. Jag skulle tro att det ryms minst fyra kronan sulky i airshells väska, så det känns lite överflödigt. Kronan Sulkyn är väldigt hållbar så den ska nog hålla i sin egen väska också. Bara du kommer ihåg att klicka loss suffletten, det glömde vi och då böjdes den.

 3. Tessan

  Vi ska flyga till Bali och blir borta 3 mån går det att hyra en ändå?
  Du skrev att den scannas, innebär det att man inte kan stoppa i massa annat (blöjor, välling etc) för att fylla ut väskan?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det kan ju bli väldigt dyrt. Det bästa är kanske om du mailar airshells och frågar om du kan få något specialpris i sådana fall. Annars finns prampack som du kan köpa. Det är inte tillåtet att packa annat än barnvagn i väskan.

 4. Emmelie

  Ska ut och flyga mer vår Smile nästa vecka och har hyrt en väska från Airshells. Till min fråga , hur sjutton fick du loss fotstödet? 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Haha, detta var en prototyp, så det var faktiskt inte fastskruvat alls. Det fanns två hål där vi satte i två skruvar för att det skulle hållas kvar. Jag vet inte alls hur det ser ut på den riktiga? Det kanske är skruvat eller nitat där? Fotstödet kan ju bli lite av ett problem faktiskt, det går ju inte att vika in. Fast om man vänder på sittdelen och har fotstödet neråt kanske? Framför vagnen liksom.

   1. Emmelie

    Det är nitat, tyvärr. Jag får nog ta och testa mig fram. Borde nog funka att vända på den. Tack för svaret!

 5. Veronika

  Hej (igen),

  Vi ska ut och resa med vår quinny zapp xtra och funderar på att boka airshell. Jag tycker att airshellkväskan ser mjuk ut och är orolig för att sittdelen skall skadas. Den är ju inte ihopfällbar utan läggs som ett parasoll över själva chassit. Tror du det kommer vara några problem? Undrar också om det är bättre att boka den största väskan istället för paraplyväskan för att vara på den säkra sidan? Tacksam för svar.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, jag tror inte att den håller bättre i den stora väskan, den är enorm så en quinny zapp kommer flyga omkring som en vante i den, mycket bättre att ha en väska som sitter åt runt vagnen. Väskan (i alla fall den stora, paraplyväskan har jag aldrig testat) är förvånansvärt stadig och robust, den är nog mer hård än mjuk skulle jag säga. Sittdelen är väl mest bara tyg? Tror du det är stor risk att den går sönder?

 6. Karin

  Man lägger alltså in hela paraplyvagnen i väskan? Maclaren techno xt är ju en av de största paraplyvagnarna och jag är orolig för att väskan är för tajt. Vad väger väskan ungefär? Tänkte på att man ska ju släpa med den till hotell och så. tack för en bra blogg 🙂

 7. Jenny

  Vi ska flyga med en bee+ i en airshell i sommar. Behöver men plocka isär den på nåt sätt eller är det bara att stoppa ner den som den är? Den blir ju som ett litet paket när man viker den!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nä, jag tror inte du behöver plocka isär den, som du säger så blir den ju väldigt kompakt utan utstickande delar.

 8. hanna

  hej Elin!
  vi ska resa mde vår brio Go och har hyrt airshells.
  tror du att sittdelen behövs ta isär separat eller fäller vi bara ner vagnen som vanligt och
  tar loss hjulen och packar i påsar? usvh känns så pirrigt allt detta och flyget går så tidigt så känns skönt at ha tänkt ut det hela innan söndan! 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej!
   Sittdelen ligger ju väl skyddad inuti chassit så jag tror inte att ni ska ta oss den. Ta av hjulen bara.

 9. Karin

  Hej

  Vi har fått reda på att en airshells för sitt/liggvan kostar 750 danska kronor. Något att överväga om man flyger ofta.

 10. Maja

  Hej,
  Har du tittat på deras väska till bilstol? Har den skyddande skummaterial runt om? Kan babyskydd förstöras om någon tappar den i en Airshell väska?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej det har jag tyvärr inte gjort, men det är väl troligt att den är i samma starka skyddande material som vagnväskan. Jag tror dock att den blir väldigt stor till ett babyskydd.

 11. Malin

  Hej
  Tack för bra tips och info.
  Jag ska flyga ensam med bebis och vagn, vet du om man kunde lämna in skyddsväskan på flygplatsen eller om man måste släpa med den och förvara om man är bortrest en vecka tex.
  Hälsningar
  Malin

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag hittade denna informationen på Airhells hemsida
   ”Storage of the rented product during vacation
   It is now possible to storage the rented product during your vacation at one of thoose airprots Airshells is present in.
   When you order storage then there will be displayed a drop down box with airports Airshells is present in.
   It is only possible to choose one of those airports.”
   Men det gäller alltså bara vissa flygplatser 🙂

 12. Linnea

  hej
  vi ska flyga till Thailand byta plan 2 gånger och då så klart ha barnvagn med oss! har funderat på hyra en air shell men hittar inget ang förstäkring då man hyrt denna om något motförmodan skulle gå sönder , vet du något om det?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Såhär står det på airhells hemsida ”Det är alltid gästens egna försäkringar som täcker eventuella skador på egendom under flygtransporten. Airshells produkter minimerar risken för skador under flygtransport.” Airhells har alltså ingen egen försäkring eller garanti. Däremot är flygbolaget ofta skyldiga att ersätta om barnvagnen går sönder. Hos vissa flygbolag gäller det bara om man har använt airshells, alltså inte om man skickar vagnen löst. Men det måste du kolla upp med just ditt flygbolag vad som gäller där.

 13. Anna

  Hej!
  Vi har en brio smile och ska resa med liggdelen. Tror du det är bättre att boka tvillingväskan så att liggdelen kan få plats som den är?

  Med vänlig hälsning
  Anna

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag tror inte att det är några problem att få plats med liggdelen i den vanliga väskan. Anledningen till att man bör vika ihop liggdelen är för att det är mindre risk att den skadas då.

   1. Anna

    ok! Tack. Undrar bara om det är någon skillnad på väskorna stroller/pram och stroller. Jag kan inte se i infon att det skulle skilja något på dem…?

    1. Elin Inläggsförfattare

     Nej, jag ser inte heller att det skulle vara någon skillnad så jag tror inte att det är det. Men du kan ju maila Airshell och fråga.

 14. Dina

  Hej

  Jag planerar att köpa en vagn på vår resa och kommer alltså inte ha med ngn vagn på utresan utan bara hemresan. Jag har läst på webben om en tjej som packade ner Airshell-fodralet i sin resväska. Tror du att det får plats i en normalstor resväska. Verkar ju onekligen lite krångligt att bära på när man inte använder det som till ex till och från flygplatsen…

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, ihopvikt borde den få plats i en normalstor reseväska men jag tror inte att det får plats så mycket mer i den då. På översta bilden ser du airshell ihopvikt bredvid en av våra resväskor, de har ungefär samma storlek.

 15. Malin

  Vilket fantastiskt bra tips! Bara Så jäkla dåligt att inte Bromma flygplats inte kan erbjuda den tjänsten… :-/ ska flyga till Stockholm och va där en vecka och vill inte släpa runt med en paraplyvagn hela veckan, särskilt inte då min son gärna sover i vagnen när vi e ute. Jag har oxå en brio smile, har du nått annat tips om hur man reser bäst med vagn? // Malin

 16. Linda

  Hej!

  Kan man hyra en sån här väska till barnvagn fast man flyger utan barn? Kollas det upp någonstans på biljetten om man flyger med barn eller inte? Jag har nämligen köpt en barnvagn som en kompis ska få med sig på flyget till mig, och jag vill komma så billigt undan som möjligt 🙂

  Mvh
  Linda

  1. Elin Inläggsförfattare

   Att hyra väskan är säkert inga problem. Däremot vet jag inte vad som gäller för att ta med barnvagn när man flyger utan barn. Det får du nog kolla upp med ditt flygbolag.

 17. Sofia

  Hej!

  Vill bara varna för vad som hände oss när vi skulle flyga från Las Vegas med United eller American (kommer tyvärr inte ihåg vilket det var).

  Kl var ca 04.30 på morgonen och vi skulle checka in alla väskor och en vagn i Airshell och en rullstol i Airshell…rullstolen var inga problem men när det kom till vagnen började hon tjafsa om att väskan var oversize och att jag måste betala för det. Jag blev smått hysterisk/arg men hon gav sig inte och menade att vagnen fick jag ta med mig men väskan (airshellen) var alldeles för stor.
  Till slut fick jag prata med en supervisor som sa att det var ok….hon ville bara se så att jag endast vagnen i väskan och att jag hade barn med mig. Varsegod sa jag…jag har 2 😉

  Men det jag vill säga är att kolla även med flygbolagen…speciellt de amerikanska så att du inte behöver betala för oversize…det kan bli en dyr historia. ..och packa inte allt för mycket annat i väskan om de kikar där.

 18. Jenny Linder

  Hej!
  Ska flyga med barn om två veckor, har blivit rekommenderad att flyga med en airshell. Verkar ju toppen! Vi har en Teutoniavagn sprit 3, en ganska otymplig o klumpig vagn, vi har även köpt en Graco sulky. Vilken vagn tror du är bäst att ta med i en airshell? Han är ju egentligen väldigt liten för att åka sulky men känns klumpigt att ta med hans riktiga vagn..?
  Bra blogg förresten!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det beror lite på hur ni tänkt använda vagnen på resmålet. En Spirit s3 får absolut plats i en airshell och själva hanteringen på flygplatsen sköter ju mest flygpersonalen så flygandet i sig är inte osmidigt. Däremot kanske ni har behov av en liten och smidig vagn när ni kommit fram, om ni ska åka bil/taxi osv? Men det är också väldigt härligt att ha med en vagn som man vet funkar och som barnet trivs och sover bra i osv.

 19. Emilia

  Hej!
  Har en rådfråga angående airshells skydd.
  Vi har en Babytravel City Compact och jag är rädd att väskan är alldeles för stor.
  Vad tror du?
  Verkar bara finnas en storlek och paraplyskyddet är alldeles för smalt.
  MVH Emilia

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, antagligen är väskan alldeles för stor till en Babytravel City Compact. Det finns ju dock band att spänna åt den med så det kan funka hyfsat ändå. Alternativet är väl att köpa en, prampack tex. som är lite mindre, men det blir ju betydligt dyrare.

 20. Jenny

  Hej
  Ska flyga med en emmaljunga scooter 3s nu I januari och funderar på att hyra en airshell. Det star ju att man ska ta bort alla hjul, men framdäcken kan man väl inte lossna på en sån vagn? Risk att den går sönder då?
  Någon som vet om man ”får” stoppa ner, blöjor m.m. i airshellen?
  //Jenny

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nja, jag skulle tro att det inte är något fara, airshell är väldigt stadig och robust, jag skulle flugit ändå. Nej, enligt reglerna får du inte stoppa i något annat än vagnen.

 21. Ida

  Hej!
  Fantastiskt bra att du skrivit om detta. Ska själv ut och resa med barnvagn och har inte bestämt mig för hur jag ska göra ännu. Vill inte skriva till airshells för då verkar man måsta skriva på engelska vilket jag är kass på.
  Jag funderar lite på vart på själv Arlanda som man hämtar ut väskan…? Och om man nu kan lämna den på Las Palmas flygplats när vi kommer dit hur vet vi vart vi ska lämna in den och hämta ut den? Vi flyger med Fritidsresor som har ett samarbete med Airshells, borde inte de kunna hjälpa till?
  Sen funderar jag på en annan sak. En barnvagn har jag läst att man INTE checkar in som specialbagage men du skrev att man checkar in den som ju specialbagage. Hur vet jag vad som är rätt? Är det bara för att det är en airshell som det klassas som specialbagage?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Trror du kan maila till Airshells på svenska, det är ett danskt företag. Exakt var på Arlanda man hämtar ut vet jag inte, men du får den informationen i mailet när du bokat. Det är bara på ett fåtal flygplatser som man kan lämna in väskan, jag vet tyvärr inte om det gäller Las Palmas. En barnvagn checkar du alltid in som specialbagage och det kommer de säga till dig när du ska checka in också, de säger till dig precis var du ska lämna den.

 22. Johanna

  Hej Elin.
  Ska flyga med en 3 åring och en 9 månaders och funderar på att ta med två vagnar så att även äldsta barnet kan vila när det är som varmast ute. Tror du att man kan få plats med både en chicco liteway och en babyjogger zip i en och samma väska eller får man bara ha en barnvagn i väskan?

  Tack för en informationsrik blogg! 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tror egentligen att du bara får ha en vagn i och att garantin inte gäller på samma sätt om du har två vagnar i. Men jag tror att det ryms. Om du ska göra det så skulle jag rekommendera att lägga en tjock filt emellan vagnarna så att de inte skaver mot varandra.

 23. Maria

  Hej! Har en babyjogger city select med 2 sittdelar som jag skulle behöva ha med mig. Ska jag ta en airshell för syskonvagn el får jag plats med allt i en vanlig airshell för enkelvagn? Enl flygbolaget får barnvagn tas med om man har barn under 2 år – tänkte smuggla med båda sittdelarna så även pojken på 3 får sova middag vid behov 😉 det borde väl gå bra el vad tror du?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det ryms definitivt alltihop i en väska för singelvagn. Och jag tror inte flygbolaget bryr sig alls om du har en extra sittdel med. Det är bara antalet vagnar som behöver hanteras som de bryr sig om tror jag.

 24. Jenny

  Hej, och tack för all fin info. Det jag inte blir klok över är att man ska ange dagar innan man vill hämta väskan på flygplatsen, och där 1 dag är det minsta. Betyder det att man ska åka, som i det här fallet dagen innan och hämta eller går det att hämta den vid incheckning?
  Tack på förhand!
  Jenny

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej det går att hämta upp den innan man checkar in. Det står att man kan välja att hämta den en dag innan om man önskar, tex. om man har en väldigt tidig flight, och då ska man kryssa i rutan som är framför. Kryssar man inte i rutan så hämtar man den innan man checkar in.

 25. Anna

  Hej. Vi flyger till Florida med vår 5-månaders tjej och ska ha både barnvagn och babyskydd med oss. Vi har en kronan city och ett acta graco babyskydd. Tror du att både vagn (liggdel) och babyskydd får plats i en och samma airshell?
  mvh/Anna 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det tror jag. Borde inte vara några problem att få ner det. Cityn blir ju riktigt kompakt om man tar av hjulen (vilket man bör) och platta gärna ihop liggdelen genom att dra i bågarna i botten så är det mindre risk att den skadas också. Då borde verkligen babyskyddet få plats 🙂

 26. Nadvar Karim

  Hej jag ska resa med min brio smile till london. Och undrar om man måste bära med sig airshellen under semestern eller kan man lämna in den på flygplatsen?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är olika beroende på vilken flygplats du flyger till. När du bokar airshell på deras hemsida kan du kryssa i att du vill förvara väskan under semestern och där se vilka flygplatser som har den servicen.

 27. Mimmi Johansson

  Hej.
  Vi ska ta med vår nya emmaljunga viking till grekland, där går det inte att ta bort hjulen om man inte skruvar loss dom?Måste man det?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det går bara att ta loss framhjulen om du har en som är köpt de senaste veckorna. Det går såklart bra att packa ner dem även med framhjulen på. Du ska inte stå och skruva bort framhjulen, det är riktigt krångligt och inte värt det bara för att den ska packas i väskan.

 28. Emma

  Tack för en toppen blogg.
  Vi kommer att resa med två barn. Så vi kommer att ha en baby jogger GT samt en bozz BMX till den yngsta. Tror du att båda vagnarna får plats i en airshells-väska?

  Med vänlig hälsning,
  Emma

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det tror jag absolut. Va dock noga med att lägga ordentligt med mjukt material, tex. en tjock filt, emellan så att inte vagnarna repar varandra.

 29. Åsa

  Hej.

  Tack för en bra skriven text.

  Ska ut och flyga med vår 5-månaders om några veckor och undrar om Airshell räknas som separat baggage eller räknas som vagn? Flyger KLM och har för mig de tillät en vagn + baggage för bebisen.

  MVH
  Åsa

 30. Pingback: Resa med bebis till New York (2) – barnvagnen på flyget | guldnappen's Blog

 31. Carolina

  Hej ska flyga till spanien om några veckor och ska ta med mig en babyjogger city mini och ett babyskydd maxicosi. vilket airshelltror du funkar till b åda?
  mvh Carolina

  1. Elin Inläggsförfattare

   Den för barnvagn är den enda jag har haft och den funkar säkert till båda två. Jag vet dock inte riktigt om det är okej för flygbolaget och airshell att packa båda i samma, kolla upp det så att du får ersättning om något ändå skulle gå sönder. Och lägg något tyg emellan så att de inte repar mot varandra.

 32. Lisa

  Hej!
  Superbra blogg!

  Ska åka till Turkiet nu i juli. Kommer behöva
  Ta med mig min city mini gt double, då båda mina skruttar är i behov av vagn. Har du nån koll på hur stora airshellen är för dubbelvagnar??
  Känns sjukt onödigt å köpa en prampack för 1 semester…
  // Lisa

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag skulle tro att du rymmer den i en för enkelvagn om du lägger den åt ”andra hållet” alltså bredden på vagnne på längden av airshellen. Om det är så att det inte skulle funka får du säkert byta modell. Måtten på dem står på hemsidan, den vanliga är L 105cm, B 65cm, H 50cm och den för syskonvagn L 110cm, B 82cm, H 60cm, men de är ju lite mjuka och böjliga.

 33. Maria

  Vi flög tur retur turkiet med en airshell tvillingväska med en babyjogger city Select 2 sittvagnar o den var alldeles för stor o otymplig. Dessutom blev vi av med vagnen på flygplatsen då den uppenbarligen aldrig skickades med planet :-/ vi kom hem i lörd o jag har fortf inte hört ngt. Airshell däremot är noga med att väskan ska lämnas tbx – fick 3 xtra gratis dagar sen vet jag inte vad som händer . . .

 34. Victoria

  Hej och tack för en toppenblogg!

  Ska flyga till Berlin snart och vi tänkte ta med vår Brio Go, tror du att den får plats i en Airshell för sulkys? Vill bära på så lite som möjligt.. Dessutom är ett av innermåtten på den vanliga Airshell 3 cm mindre än respektive mått på hopfälld Brio Go, hur hänger det ihop med att väskan är/ser ut så gigantisk? Tacksam för svar!! Mvh, Victoria

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte, det är inte jag som mätt 😉 Har du mätt den utan hjul då? För du ska ta av hjulen när du packar den. Enligt en vän till mig fick de byta till en mindre väska när de skulle flyga med Brio Go, så det borde ju funka.

 35. Victoria

  Tack för svar! Kollade måtten på din blogg och utan hjul på så ska måtten diffa ca.2 cm. Men jag tror att det kan funka ändå. Skulle du kunna kolla med din vän om de hade sin Go i en Airshell för sulkys? Vore jättesnällt av dig! Vet ingen annan som kan svara.. Mvh, Victoria

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hon vet inte om det var en airshells för sulky men hon vet att de hade bokat en vanlig och fick byta till en mindre. Så det borde ju varit den för sulkys. 2 cm tror jag inte är några som helst problem, de är ju som sagt ganska stora, upplevs mycket större än vad måtten säger.

 36. Linda

  Hyrde väska av airshell för ca 1 vecka sedan. Väskan var super bra och en brio go next går ner i den. Dock får man plocka isär den och kämpa lite när man ska stänga väskan. En ska som jag tycker bör stå på airshell information när man bokar en väska på arlanda är den enorma kön som är när man ska hämta ut den. Vi stod i ca 1 h kö bara för att få väskan. Kön är nämligen för alla med olika biljettproblem! Så var ute i god tid! Annars får man lite panik och stressen sätter in då det arbetar väldigt långsamt!

 37. Sara

  Hej Elin!
  Vilket bra inlägg och behövlig information, tack!!

  Undrar om du tror det funkar att packa Nitron i ett airshell och hur hade du gjort vid packning av den? Vi kommer flyga med sittdelen.

  Tack på förhand!
  Mvh Sara

  1. Elin Inläggsförfattare

   Tror det funakar bra. Klicka av bakhjulen, vänd sittdelen framåt och klicka loss suffletten skulle nog jag gjort.

 38. Ellinor

  Jag har precis rest med en airshell, bl.a. efter att ha läst de goda omdömena här. Jag vill vara lite djävulens advokat och säga att jag är väldigt missnöjd med deras tjänst. Jag betalade 20 kr extra för rengöring av väskan vilket man kunde lägga till orden, men själv ut en väska som var smutsig och hade gamla bagagelappar på. Betalade också för förvaring på resmålets flygplats, men när vi kom dit fanns inte stället där vi skulle lämna in väskan. Vi frågade runt överallt och letade men det fanns ingen representant där Airshells sade att det skulle finnas. Vi fick ta med oss väskan till hotellet utan att utnyttja tjänsten vi betalt för. När jag reklamerat tjänsten får jag ett surt svar att jag skulle fotograferat den smutsiga väskan och att stället vi skulle förvara den på på resmålet låg i baggagehallen (understruket), vilket var precis var vi letade. Vi frågade verkligen runt men ingen på flygplatsen hade hört talasom Airshells, fastän företaget själva får det att låta som att det är en väl etablerad verksamhet. De betalar inte igen något. På Arlanda när jag lämnade in väskan hos några som är ombud för Airshells frågade jag om reklamationer och han sa att det är jättemycket reklamationer dit. Han var inte förvånad att vi fått en smutsig väska för airshells har en kille som kommer en timma i veckan för att rengöra väskorna och det räcker inte på långa vägar. Ändå tar de extra betalt av kunderna för tjänsten. Och som sagt, riktigt dålig bemötande och vägrar att betala tillbaka för tjänster som inte gått att utnyttja.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Tråkigt att du blivit dåligt bemött. Hoppas att de kan förbättra sig på de punkterna för själva väskorna tycker jag är riktigt bra.

 39. Anna

  Jag ska flyga med vår nya Easywalker Mosey och har köpt Easywalker transportväska. Är såklart mån om att vagnen är hel när vi kommer fram (och hem igen!). Jag har tänkt att vagnens egna transportväska passar bättre och på så sätt skyddar bättre men nu blev jag osäker… Vad hade du gjort?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det funkar säkert med den egna väskan. Nackdelen med airshell är att de är så enorma att en mosey skulle flyga omkring inuti, det ryms minst fyra i en airshell 😉 Är resväskan vadderad någonting?

   1. Anna

    Ja, den är vadderad men inte lika robust som Airshell. Bör jag ta av sittdelen och lägga ovanpå eller bara fälla den? Jag tänkte såklart ta av hjul och sufflett.

    1. Elin Inläggsförfattare

     Jag skulle nog klicka av sittdelen, men kanske ändå försökt lägga den inuti chassit om du förstår?

 40. Gabriella

  Hej
  Ska ta med mig en vagn och en bilstol till Thailand men tänkte inte ta med det hem. Får båda plats i en stor airshell tror du och kan man lämna på annan flygplats eller lämnar man alltid åter där man lånar den ? Tack för en super blogg ?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Du lämnar alltid tillbaka på samma ställe som du lånade. Det beror på hur stor vagnen är men jag skulle tro att det går om det inte är en jättestor vagn.

 41. Susanna Persson

  Detta blogginlägg har nog räddat och lugnat ner mig väldigt mkt inför kommande flygresa till Spanien med min då10 månaders i juni 🙂 vi har en baby travel bmx (antagligen en gammal version av bozz bmx? Ska man köra den i en sulky-airshell eller en sittvagn-airshell?

  Med vänlig hälsning,
  Susanna

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det finns två storlekar, en för barnvagn och en för paraplysulky. Det är inte omöjligt att den går i den för paraplysulky, men jag kan inte lova något. Du kanske kan få möjlighet att prova den innan du bestämmer dig, om du frågar?

 42. ella klasson

  Använd ALDRIG airshell. sök på internet så förstår du varför, om du nu är ute efter att bli blåst finns det roligare sätt att bli det på…

  1. Elin Inläggsförfattare

   Va? Jag har använt det flera gånger och har aldrig blivit blåst. Jag hittar inget när jag googlar heller så du får nog förklara dig lite.

 43. Emmeli Fröberg

  Hej!
  Ska flyga med donkey duo, två sittdelar. Ryms den i enkelairshell eller ska jag ta för tvillingvagn?

 44. Erika lång

  Hej hej!
  Bra och användbar blogg! Ska resa till Spanien med en 2me casablanca barnvagn och skulle även behöva få med mig en resesäng,vet du om dessa två får plats i samma väska och om det är ok ?
  Mvh Erika

 45. Amanda Ögren

  Hej. Måste man ringa någon stans innan man hämtar ut airshell på Arlanda?
  Vi ska nämligen åka med våran bugaboo donkey & vi ska mellanlanda så tänkte höra om den åker med nästa flyg automatiskt?
  Ska man lämna in den med resten av väskorna eller någon annan stans på Arlanda?

Kommentarer är stängda.