Etikettarkiv: TFK Twinner Twist Duo

Framåtvända syskon- och tvillingvagnar

Här presenterar jag de vanligaste framåtvända tvilling- och syskonvagnarna som finns på marknaden. Alla vagnar går att komplettera med liggdel som är bakåtvänd. Här finns ett inlägg om bakåtvända dubbelvagnar.

imageMountain Buggy Duo: Duo är som en dubbel Urban Jungle. Den har fyra 12 tums lufthjul och de främre är svängbara och låsbara. Den har justerbart handtag, fjädring på bakhjulen, individuellt ställbara suffletter med tittlucka och fullt liggläge. Det går att fästa en eller två enkla liggdelar (71×26 cm) på chassit. Det finns också en tvillingliggdel (71×67 cm) och det går att fästa babyskydd på chassit. Mountain Buggy Duo blir 103x73x34 cm när man fäller ihop den och kan då stå själv. Vagnen är 73 cm bred, väger 16,5 kg och maxvikten är 50 kg. Mountain Buggy Duo kostar ca 9000 kronor. Videorecension

[image%255B4%255D.png]Mountain Buggy Duet: Är väldigt lik Duo men den största skillnaden är att den är smalare. Duet är endast 63 cm bred, vilket är samma som Urban Jungle och smalare än vissa singelvagnar. Sittsen är även smalare än på Duo och den väger mindre. Det är även enklare att justera selen på Duet och den saknar fjädring. Duet har ställbart handtag, individuellt ställbara suffletter med tittlucka, fullt liggläge. Duet har fyra 10 tums lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Det går att fästa ett eller två babyskydd eller en eller två liggdelar på vagnen. Mountain Buggy Duet väger 15,5 kg och blir 109x63x39 cm hopfälld och kan då stå själv. Maxvikt är 36 kg. Ska man använda vagnen till stora barn passar Duo bättre eftersom Duet har mindre sittdelar och lägre maxvikt. Nackdelar är att vagnen endast är framåtvänd, liggdelen är ganska liten och den har inte helt upprätt sittläge. Mounatin Buggy Duet kostar ca 8000 kronor. Läs min recension

Läs mer

TFK- Trends for Kids

Trends for Kids är ett tyskt märke som gör trehjulingar av joggingmodell. I Norge är detta märke det näst bäst säljande (efter Emmaljunga) och nu försöker man få igång försäljningen i Sverige. Jag kom i kontakt med TFK för första gången på Baby&Barn-mässan i Göteborg i våras då jag pratade med dem i deras monter och provkörde modellen TFK Joggster Twist på Barnvagnstestbanan. Nu på Barn & baby-mässan i veckan fick jag möjlighet att prata mer med dem från Barnesikring (som distribuerar den i Sverige) och titta lite mer noga på deras vagnar.

TFK Joggster III: Är en traditionell joggingvagn med fast framhjul. Den går att jogga med men passar även perfekt när man ska ge sig ut på lite större äventyr tex. skogspromenader och fjällturer. TFK Joggster III har ställbart knäledshandtag med handbroms som används både som färdbroms och vanlig broms. Bromsen verkar på dubbelsidiga skivbromsar. Den har mjuk fjädring på bakhjulen och alla hjul är 12,5 tum lufthjul. Vagnen har fullt liggläge och ryggstödet kan justeras i fyra steg. Den har även båge och fempunktssele. Fotplattan på fotstödet kan ställas i tre olika höjder, men hela fotstödet kan också vikas upp till lodrätt position när barnet ska sova, liggläget är ungefär 100 cm. Suffletten har tittlucka och inbyggt myggnät. Vagnen går att använda med “Quickfix”-liggdel och “Multi X”-liggdel, som jag berättar mer om längre ner. Som tillbehör till Joggster III finns även ett svängbart dubbelhjul. Vagnen går även att beställa med 16 tums hjul men finns då bara i grått med svart chassi. Det går även att använda den som cykelvagn genom att köpa till en ram som ersätter framhjulet och sätts fast i cykeln. Joggster III väger 12,9 kg och blir 98x60x39 cm hopfälld. Vagnen är alltså bara 60 cm bred och inte heller speciellt tung. Joggster III med 12 tums hjul kostar ca 6000 kronor.

Läs mer