Joie Mirus–ny vändbar sulky

Det har kommit en helt ny vändbar sulky till den svenska marknaden. Den heter Joie Mirus och har vändbart handtag.

Joie-Mirus

Joie Mirus har flera lägen på ryggstödet och har även fullt liggläge, ryggen justeras med en hand. Fotstödet är också justerbart i två lägen. Vagnen har fempunktssele som går att justera i tre olika höjder. Båge ingår men den går att svänga undan eller ta av helt. Vagnen har svängbara hjul fram som även går att låsa och har fjädring på alla hjul.

Joie-Mirus-hopfälld

Vagnen fälls ihop med en hand, den har automatiskt lås och står själv när den är hopfälld. Måtten hopfälld är 95,5x46x32 cm. Uppfälld är vagnen 87,5 cm lång och 46 cm bred, den väger 6,8 kg.

Den största nackdelen som jag ser med vagnen är att när man har sittdelen bakåtvänd hamnar de fasta hjulen fram och de svängbara hjulen bak. Av egen erfarenhet vet jag att det är ganska krångligt att köra och styra en vagn så. Antingen får man leva med det eller så får man låsa hjulen när man har den bakåtvänd.

Joie-Mirus[3]

Joie Mirus verkar vara en riktigt liten och nätt vändbar sulky och den kostar dessutom bara 1600 kronor, den finns att köpa hos Köp Barnvagn. Det finns också en reklamvideo.

Joie har även en vanlig paraplysulky som heter Brisk som också finns hos Köp Barnvagn. Den har enhandsfällning och automatiskt lås när den är hopfälld. Det finns även ett handtag att bära den i. Vagnen har enkelhjul fram istället för dubbelhjul som många andra paraplysulkys, detta gör den enklare att svänga. Den har även fjädring på framhjulen. Även Brisk har fempunktssele som går att ställa i tre olika höjder. Ryggen är ställbar flera olika lägen med ett liggläge. Fotstödet är ställbart.

Joie-Brisk

Joie-Brisk[3]

Joie Brisk väger 8,6 kg och blir 113x28x33 cm hopfälld. Uppfälld är den 50 cm bred och 94 cm lång.

Mer information om Joies vagnar finns här.

5 thoughts on “Joie Mirus–ny vändbar sulky

 1. Chatrine

  Hej, jag har en Joie Mirus. Är inte alls nöjd, men trampar ju på hjulen när man går med den. Och den går inte att dra upp för trappor för då slår bromsen i och de där knopparna som man spänner fast hjulen med. Absolut inget för någon som går mycket och som har ett barn som gärna sover i vagnen eftersom den inte går att dra upp för trappor.
  För övrigt tycker jag att den är snygg, smidig och enkel att förstå sig på!

  Svara
 2. Jessica

  Hej!

  Jag funderar på att skaffa den här vagnen då jag bor i storstad utomlands där ingenting är barnvagnsanpassat. Jag behöver en lätt vagn då jag ofta måste bära upp vagnen på bussar, uppför trappsteg osv. Dessutom har jag en pytteliten hiss och vagnen ska helst inte vara bredare än 55 cm och längre än 70 cm, annars måste jag lämna vagnen i ett skjul på gården.
  Tyvärr finns det jättefå små lättviktare med två färdriktningar och med liggläge. Jag vill helst ha en korg under vagnen och kunna sätta fast en ståbräda. Har du något förslag på vagn?

  Vänliga hälsningar
  Jessica

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Oj, det var inte lätt det. Längden på 70 cm är särskilt svårt, enligt mina uppgifter är Joie Mirus 87,5 cm lång när den är uppfälld, så den är också för stor, kanske om man fäller upp handtaget över vagnen att den går in (en av fördelarna med vändbart handtag). Annars brukar de flesta vagnar vara minst 80 cm långa. Det är inget alternativ att fälla ihop vagnen när du ska åka upp i hissen? Så att du slipper ha den i skjulet? Jag tänkte också på Bugaboo Bee och Easywalker June/Mini och även Njoy Bubble, men de är alla längre än 70 cm. Jag vill tipsa om mitt inlägg om vändbara sulkys: https://www.barnvagnsblogg.com/mailfraga-jag-behover-en-bakatvand-eller-vandbar-sulky-eller-resevagn-vilka-finns-det/ När man har en så liten och lätt vagn är de ofta lite för klena för att det ska kännas bra med ståbräda, jag hade nog valt Bugaboo Bee eller Easywalker i sådana fall, de är lite mer rejäla.

   Svara
 3. Pernilla

  Hej! Undrar om du vet hur lång ”rygg” den har? Har en väldigt lång liten son så jag vet inte om han skulle passa i vagnen!:/ svara gärna till min email då jag är osäker om jag hittar tillbaka till den här sidan!:p

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Joie Mirus är en liten vagn som passar allra bäst till bebisar, i alla fall när den är bakåtvänd, men ska du har den framåtvänd kan du lika gärna satsa på något annat 🙂 Jag tror inte att det är rätt barnvagn till ett långt barn tyvärr.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.