Etikettarkiv: Carena Double Swing

Carena Syskonvagn Gotland och Carena Sprinter

Någon som saknat Carena Double Swing? Det behöver ni inte göra längre för nu är den tillbaka under namnet Carena Syskonvagn Gotland. När Britax köpte upp Brio valde de att lägga ner Carena (som var Brios budget-vagnar). Lekmer köpte då upp Carena och har nu kommit med några nya vagnar i Carenas sortiment. Carenas nya logga ser ut såhär.

Carena-Logo

Syskonvagnen Carena Gotland är utifrån vad jag kan bedöma samma vagn som Carena Double Swing. Vagnen har individuellt ställbara ryggstöd med plant liggläge. Sittdelarna är bara framåtvända. Vagnen har fyra stora lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Ställbart handtag med knäled.

Carena-Syskonvagn-Gotland

Läs mer

Carena 2013

Carena har en hel del nyheter för sitt modellår 2013 som de presenterade på Barn & Baby. Flera nya sulkys och förbättringar lite här och där.

Carena Buggy Light: Buggy Lux har bytt namn till Buggy Light och fått ny uppdaterad design. Den har fempunktssele och två lägen på ryggstödet. Handtaget är 97 cm högt. Buggy Light väger 5,1 kg och blir 127x25x24 cm hopfälld.

IMG_0050

Läs mer

Framåtvända syskon- och tvillingvagnar

Här presenterar jag de vanligaste framåtvända tvilling- och syskonvagnarna som finns på marknaden. Alla vagnar går att komplettera med liggdel som är bakåtvänd. Här finns ett inlägg om bakåtvända dubbelvagnar.

imageMountain Buggy Duo: Duo är som en dubbel Urban Jungle. Den har fyra 12 tums lufthjul och de främre är svängbara och låsbara. Den har justerbart handtag, fjädring på bakhjulen, individuellt ställbara suffletter med tittlucka och fullt liggläge. Det går att fästa en eller två enkla liggdelar (71×26 cm) på chassit. Det finns också en tvillingliggdel (71×67 cm) och det går att fästa babyskydd på chassit. Mountain Buggy Duo blir 103x73x34 cm när man fäller ihop den och kan då stå själv. Vagnen är 73 cm bred, väger 16,5 kg och maxvikten är 50 kg. Mountain Buggy Duo kostar ca 9000 kronor. Videorecension

[image%255B4%255D.png]Mountain Buggy Duet: Är väldigt lik Duo men den största skillnaden är att den är smalare. Duet är endast 63 cm bred, vilket är samma som Urban Jungle och smalare än vissa singelvagnar. Sittsen är även smalare än på Duo och den väger mindre. Det är även enklare att justera selen på Duet och den saknar fjädring. Duet har ställbart handtag, individuellt ställbara suffletter med tittlucka, fullt liggläge. Duet har fyra 10 tums lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Det går att fästa ett eller två babyskydd eller en eller två liggdelar på vagnen. Mountain Buggy Duet väger 15,5 kg och blir 109x63x39 cm hopfälld och kan då stå själv. Maxvikt är 36 kg. Ska man använda vagnen till stora barn passar Duo bättre eftersom Duet har mindre sittdelar och lägre maxvikt. Nackdelar är att vagnen endast är framåtvänd, liggdelen är ganska liten och den har inte helt upprätt sittläge. Mounatin Buggy Duet kostar ca 8000 kronor. Läs min recension

Läs mer