Etikettarkiv: Britax B-Agile Double

Framåtvända syskon- och tvillingvagnar

Här presenterar jag de vanligaste framåtvända tvilling- och syskonvagnarna som finns på marknaden. Alla vagnar går att komplettera med liggdel som är bakåtvänd. Här finns ett inlägg om bakåtvända dubbelvagnar.

imageMountain Buggy Duo: Duo är som en dubbel Urban Jungle. Den har fyra 12 tums lufthjul och de främre är svängbara och låsbara. Den har justerbart handtag, fjädring på bakhjulen, individuellt ställbara suffletter med tittlucka och fullt liggläge. Det går att fästa en eller två enkla liggdelar (71×26 cm) på chassit. Det finns också en tvillingliggdel (71×67 cm) och det går att fästa babyskydd på chassit. Mountain Buggy Duo blir 103x73x34 cm när man fäller ihop den och kan då stå själv. Vagnen är 73 cm bred, väger 16,5 kg och maxvikten är 50 kg. Mountain Buggy Duo kostar ca 9000 kronor. Videorecension

[image%255B4%255D.png]Mountain Buggy Duet: Är väldigt lik Duo men den största skillnaden är att den är smalare. Duet är endast 63 cm bred, vilket är samma som Urban Jungle och smalare än vissa singelvagnar. Sittsen är även smalare än på Duo och den väger mindre. Det är även enklare att justera selen på Duet och den saknar fjädring. Duet har ställbart handtag, individuellt ställbara suffletter med tittlucka, fullt liggläge. Duet har fyra 10 tums lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Det går att fästa ett eller två babyskydd eller en eller två liggdelar på vagnen. Mountain Buggy Duet väger 15,5 kg och blir 109x63x39 cm hopfälld och kan då stå själv. Maxvikt är 36 kg. Ska man använda vagnen till stora barn passar Duo bättre eftersom Duet har mindre sittdelar och lägre maxvikt. Nackdelar är att vagnen endast är framåtvänd, liggdelen är ganska liten och den har inte helt upprätt sittläge. Mounatin Buggy Duet kostar ca 8000 kronor. Läs min recension

Läs mer

Britax 2013

På Kind und Jugend presenterade Britax en hel rad nyheter. En helt ny vagn som heter Britax Affinity, vinterhjul till Britax B-Agile och en B-Agile dubbelvagn!

Britax Affinity: Britax kommer med en helt ny vagn som har stora lufthjul bak och små svängbara låsbara hjul fram. Den har vändbar sittdel och ryggen är ställbar i olika positioner och jag tror att sittdelen är ergonomisk. Fotstödet är ställbart och bågen går att knäppa loss på ena sidan och svänga bort, en funktion som jag verkligen uppskattar nu när min dotter börjar bli större och tyngre. Affinity har aluminiumchassi, ställbart handtag, justerbar fjädring på bakhjulen och den ser ut att ha rejäl fjädring på framhjulen också. Affinity har inbyggda adapterar så att du enkelt kan klicka på liggdel eller babyskydd på chassit. Den är lätt att fälla ihop och låses automatiskt när den är hopfälld, den går att fälla ihop med sittdelen på.

Läs mer