Etikettarkiv: Bumbleride Indie Twin

Syskonvagn beställd!

Nu är det snart bara två månader kvar till det är dags för vårat andra barn att titta ut, så det har verkligen blivit hög tid att beställa en syskonvagn. Och det har vi också gjort.

Ett huvudkrav från vår sida när vi skulle välja syskonvagn var att man kunde se bebisen ordentligt i den. Därför gick olika typer av tandemvagnar (tex. Phil & Teds) bort ganska fort och vi valde att koncentrera oss på dubbelvagnar där liggdelen är bakåtvänd. Vår stora är 2 år och 10 månader när bebisen kommer så antagligen kommer vi inte använda syskonvagn när bebisen ska sitta upp och om vi kommer det så har jag nog ändå lust att testa något nytt vid det laget. Stora är så pass gammal att hon nästan alltid sitter framåtvänd, därför var inte vändbara sittdelar så viktigt för oss.

Vi mätte också vår ytterdörr och kom fram till att vagnen inte fick vara mer än 74 cm bred. Jag använde min egen sida Hitta Barnvagn både en och två gånger och kom fram till att de dubbelvagnar som var max 74 cm breda var: Mountain Buggy Duo, Bumbleride Indie Twin, Bugaboo Donkey, Mountain Buggy Duet och Basson Duo. Eftersom vi inte prioriterade vändbara sittdelar utan hellre ville ha en rymligare och mindre vagn så gick Bugaboo Donkey och Basson Duo bort.

DSC00993b

Läs mer

Framåtvända syskon- och tvillingvagnar

Här presenterar jag de vanligaste framåtvända tvilling- och syskonvagnarna som finns på marknaden. Alla vagnar går att komplettera med liggdel som är bakåtvänd. Här finns ett inlägg om bakåtvända dubbelvagnar.

imageMountain Buggy Duo: Duo är som en dubbel Urban Jungle. Den har fyra 12 tums lufthjul och de främre är svängbara och låsbara. Den har justerbart handtag, fjädring på bakhjulen, individuellt ställbara suffletter med tittlucka och fullt liggläge. Det går att fästa en eller två enkla liggdelar (71×26 cm) på chassit. Det finns också en tvillingliggdel (71×67 cm) och det går att fästa babyskydd på chassit. Mountain Buggy Duo blir 103x73x34 cm när man fäller ihop den och kan då stå själv. Vagnen är 73 cm bred, väger 16,5 kg och maxvikten är 50 kg. Mountain Buggy Duo kostar ca 9000 kronor. Videorecension

[image%255B4%255D.png]Mountain Buggy Duet: Är väldigt lik Duo men den största skillnaden är att den är smalare. Duet är endast 63 cm bred, vilket är samma som Urban Jungle och smalare än vissa singelvagnar. Sittsen är även smalare än på Duo och den väger mindre. Det är även enklare att justera selen på Duet och den saknar fjädring. Duet har ställbart handtag, individuellt ställbara suffletter med tittlucka, fullt liggläge. Duet har fyra 10 tums lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Det går att fästa ett eller två babyskydd eller en eller två liggdelar på vagnen. Mountain Buggy Duet väger 15,5 kg och blir 109x63x39 cm hopfälld och kan då stå själv. Maxvikt är 36 kg. Ska man använda vagnen till stora barn passar Duo bättre eftersom Duet har mindre sittdelar och lägre maxvikt. Nackdelar är att vagnen endast är framåtvänd, liggdelen är ganska liten och den har inte helt upprätt sittläge. Mounatin Buggy Duet kostar ca 8000 kronor. Läs min recension

Läs mer