Etikettarkiv: Babytravel Dublin

Recension av Babytravel Dublin syskonvagn

DSC08412DSC08639

Märke: Babytravel
Modell: Dublin (Facelift)
Årsmodell: 2011
Chassifärg: Svart
Färg: Svart

Babytravel Dublin är en syskonvagn med två framåtvända sittdelar. Det går även att köpa till en eller två bakåtvända liggdelar. Jag har kört Babytravel Dublin på flera promenader, jag har handlat med den och åkt buss med den.

Den här recensionen kommer inte att vara lika utförlig och detaljerad som de recensioner jag brukar göra, anledningen till det är dels att detta är en äldre vagn som är ganska sliten och det därför är svårt att göra en rättvis bedömning, dels har jag inte använt den så jättemycket utan den används lite då och då vid de få tillfällen vi har behov av syskonvagn nu för tiden. Men jag kan ändå dela med mig av de tankar och erfarenheter jag har av vagnen, så det kommer jag göra i denna recensionen.

Läs mer

Första intrycket av Babytravel Dublin

2014-09-22 16.21.40

I veckan köpte jag en ny vagn, antagligen vår sista syskonvagn nämligen en Babytavel Dublin. Detta är min första Babytravel men jag hoppas att det inte blir min sista. Ett av mina krav var att den skulle vara billig eftersom den ska användas så sällan, det är inte ofta syskonvagn behövs nu när dottern är 3,5 år, men när jag vill gå raska promenader med barnen eller veckohandla med båda barnen, då behöver jag en syskonvagn. Detta är alltså en begagnad vagn som vi fyndat billigt på blocket, men det är trots det den senaste modellen av Dublin med ställbart fotstöd och förlängningsbar sufflett. Dottern på 98 cm och 3,5 år sitter bra i vagnen, även om ryggstödet är lite kortare. Lillen på 8 månader sitter också bra och till honom uppskattar jag verkligen det uppfällbara fotstödet och den förlängningsbara suffletten. Bågen är enkel att ta loss så att dottern kan kliva i och ur själv och vagnen har fullt liggläge.

Läs recensionen av Babytravel Dublin här.

Läs mer

Nya färger på Babytravel Amsterdam och Dublin

Babytravel Amsterdam kommer i helt nya färger. Man har tagit bort de vita detaljerna och ersatt dem med färgglada detaljer, eller helt svart. Färgerna heter Black, Capri (Turkos), Teaberry (Röd) och Ferngreen. Både den gröna och blå tyckte jag var riktigt snygg. Ingår gör också en fotsack som har ny design med inbyggda bågar som gör att den inte ligger mot barnets ben. Babytravel Amsterdam kostar 3500 kronor.

Babytravel-Amsterdam-Grön[3]Babytravel-Amsterdam-blåBabytravel-Amsterdam-RödBabytravel-Amsterdam-Svart

Läs mer

Framåtvända syskon- och tvillingvagnar

Här presenterar jag de vanligaste framåtvända tvilling- och syskonvagnarna som finns på marknaden. Alla vagnar går att komplettera med liggdel som är bakåtvänd. Här finns ett inlägg om bakåtvända dubbelvagnar.

imageMountain Buggy Duo: Duo är som en dubbel Urban Jungle. Den har fyra 12 tums lufthjul och de främre är svängbara och låsbara. Den har justerbart handtag, fjädring på bakhjulen, individuellt ställbara suffletter med tittlucka och fullt liggläge. Det går att fästa en eller två enkla liggdelar (71×26 cm) på chassit. Det finns också en tvillingliggdel (71×67 cm) och det går att fästa babyskydd på chassit. Mountain Buggy Duo blir 103x73x34 cm när man fäller ihop den och kan då stå själv. Vagnen är 73 cm bred, väger 16,5 kg och maxvikten är 50 kg. Mountain Buggy Duo kostar ca 9000 kronor. Videorecension

[image%255B4%255D.png]Mountain Buggy Duet: Är väldigt lik Duo men den största skillnaden är att den är smalare. Duet är endast 63 cm bred, vilket är samma som Urban Jungle och smalare än vissa singelvagnar. Sittsen är även smalare än på Duo och den väger mindre. Det är även enklare att justera selen på Duet och den saknar fjädring. Duet har ställbart handtag, individuellt ställbara suffletter med tittlucka, fullt liggläge. Duet har fyra 10 tums lufthjul, de främre är svängbara och låsbara. Det går att fästa ett eller två babyskydd eller en eller två liggdelar på vagnen. Mountain Buggy Duet väger 15,5 kg och blir 109x63x39 cm hopfälld och kan då stå själv. Maxvikt är 36 kg. Ska man använda vagnen till stora barn passar Duo bättre eftersom Duet har mindre sittdelar och lägre maxvikt. Nackdelar är att vagnen endast är framåtvänd, liggdelen är ganska liten och den har inte helt upprätt sittläge. Mounatin Buggy Duet kostar ca 8000 kronor. Läs min recension

Läs mer

Babytravel 2011

BabyTravel, som är Babyproffsens eget märke, har gjort en hel del förändringar i sin nya 2011-kollektion. Det handlar kanske främst om designen, men även en del förändringar i funktion förekommer. Detta gäller främst vagnarna Amsterdam och Dublin.

imageBabyTravel Amsterdam Facelift: Har numera svart chassi och svarta hjul. Nytt för 2011 är även ett fotstöd, ventilerad klädsel och en sufflett som går att förlänga. Vagnen har numera fjädring på bakhjulen och fotsacken är även förbättrad. Vagnen har också blivit hela 7 cm smalare, den är nu bara 61 cm bred. 2011-årsmodell finns i färgerna brun, lila, blå och svart. Babytravel Amsterdam är en framåtvänd trehjuling med fullt liggläge. Den har lufthjul med svängbart och låsbart framhjul. Man kan även köpa till en liggdel till vagnen. Den har bäddmått 74 x 33 cm och även den har sufflett som går att förlänga. Vagnen väger 13,5 kg och blir hopfälld 84 x 61 x 44 cm. Vagnen kostar 3500 kronor, liggdel kostar 1300 kronor och den säljs endast på Babyproffsen.

imageBabyTravel Liverpool: Har samma design och egenskaper som förra årsmodellen. Babytravel liverpool är en framåtvänd vagn. Den har fyra hjul med två små svängbara hjul fram. De bakre hjulen är lufthjul och de främre är låsbara. Suffletten har en förlängning som går att fälla ut för att skydda extra mycket mot sol eller vind (samma typ som nya Amsterdam och Dublin). Vagnen har liggläge, justerbart handtag och stor varukorg. Det går att köpa liggdel till för att ha den från nyfödd. Liverpool blir 74x56x43 cm hopfälld och väger endast 11 kg. Maxlast 18 kg. Vagnen kostar 3000 kronor.

 

imageBabyTravel Milano: Har små svängbara (låsbara) hjul fram och vändbar sittdel. Den har justerbart handtag och (litet) justerbart fotstöd. Det finns även en separat liggdel att köpa till eller så kan man ha mjuklift i den eftersom den har fullt liggläge. Liggdelen har bäddmått 77 x 31 cm. Vagnen väger 12 kg och blir 70 x 59 x 41 cm hopfälld. Vagnen kostar 3300 kronor och liggdelen 1000 kronor. Nackdelar är att den har ganska liten sittdel. Det har funnits ett problem med att chassit kan gå sönder, men det ska vara åtgärdat. Generellt en enkel, bra och billig vagn.

 

 

imageBabyTravel Grizzly: Är en traditionell kombivagn med fyra fasta hjul. Den har vändbart justerbart handtag och punkteringsfria hjul. Det ingår mjuklift och åkpåse med vagnen. Vagnen är stor och tung. Den blir 99x62x50 cm hopfälld och väger 22 kg! (Vilket är nog för att avskräcka mig från att ens fundera på den vagnen). Grizzly kostar 3000 kronor  inklusive mjuklift. Nackdelar med den är att den är tung, mjukliften är väldigt liten och att den har dålig fjädring. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg finns det även risk för att handtaget brister.

 

imageBabyTravel Dublin Facelift: Är en framåtvänd syskonvagn från BabyTravel. Förändringar på årets modell är samma som på Amsterdam det vill säga svart chassi, justerbart fotstöd, ventilerad klädsel, förbättrad fotsack och sufflett med extension. Den finns i brun, blått, lila och svart. Dublin har två stora svängbara lufthjul fram och stora lufthjul bak. Den har individuellt ställbara ryggar med fullt liggläge. Det går även bra att köpa till en eller två liggdelar för att få en syskonvagn eller tvillingvagn för nyfödda. Liggdelarna är 80 x 30 cm och väger 5,8 kg. Vagnen har justerbart handtag och avtagbar frambåge. Vagnen väger 18 kg och blir 84x75x53 cm hopfälld. Vagnen är 75 cm bred. Maxvikt på vagnen är 18 kg per barn. Vagnen kostar ca 5500 kronor och liggdelen kostar 1000 kronor.