Nu är det snart bara två månader kvar till det är dags för vårat andra barn att titta ut, så det har verkligen blivit hög tid att beställa en syskonvagn. Och det har vi också gjort.
Ett huvudkrav från vår sida när vi skulle välja syskonvagn var att man kunde se bebisen ordentligt i den. Därför gick olika typer av tandemvagnar (tex. Phil & Teds) bort ganska fort och vi valde att koncentrera oss på dubbelvagnar där liggdelen är bakåtvänd. Vår stora är 2 år och 10 månader när bebisen kommer så antagligen kommer vi inte använda syskonvagn när bebisen ska sitta upp och om vi kommer det så har jag nog ändå lust att testa något nytt vid det laget. Stora är så pass gammal att hon nästan alltid sitter framåtvänd, därför var inte vändbara sittdelar så viktigt för oss.
Vi mätte också vår ytterdörr och kom fram till att vagnen inte fick vara mer än 74 cm bred. Jag använde min egen sida Hitta Barnvagn både en och två gånger och kom fram till att de dubbelvagnar som var max 74 cm breda var: Mountain Buggy Duo, Bumbleride Indie Twin, Bugaboo Donkey, Mountain Buggy Duet och Basson Duo. Eftersom vi inte prioriterade vändbara sittdelar utan hellre ville ha en rymligare och mindre vagn så gick Bugaboo Donkey och Basson Duo bort.
Kvar fanns alltså Mountain Buggy Duo, Mountain Buggy Duet och Bumbleride Indie Twin. Ungefär här var jag även tvungen att fundera lite över hur vagnen kommer att användas. Eftersom jag inte har något körkort så åker jag ganska mycket buss och även tåg i min vardag. Min man jobbar också en hel del kvällar och helger vilket gör att jag behöver kunna ta mig ut och transportera mig och båda barnen själv på ett smidigt sätt. Att bli stående och vänta en halvtimme på nästa buss för att man inte fick plats med syskonvagnen är inget man vill råka ut för alltför ofta. När man ska ta sig från stationen till mina föräldrars hus behöver man också dra vagnen uppför två långa trappramper som är ganska smala, jag har inte mätt de än, men har svårt att tänka mig att en vanlig dubbelvagn går att köra där. Duet kändes därför lockande med sina 63 cm i bredd, samma som en singelvagn. Jag såg däremot inte någon större anledning att välja Duo, skulle jag ha en såpass bred vagn kände jag mig mer lockad av Bumbleride Indie Twin. Eftersom jag haft en Bumbleride Indie visste jag att jag tyckte mycket om den och jag kunde se många fördelar med den. Den har rymligare sits, både på bredden och längden, sittytan är rakare och ryggen mer upprätt, den har uppfällbart fotstöd och båge även när man använder bara ena sittdelen. Även liggdelen är större på Bumbleride Indie än vad den är på Duet.
Bumbleride Indie har även större hjul och en riktigt skön fjädring, Duet har ingen fjädring alls. Även varukorgen är betydligt större på Indie. Det fanns alltså väldigt mycket som talade för Indie och hade jag gått efter komforten för barnen och körkänslan så hade det nog blivit en sådan. Hade jag varit ute efter en bra promenadvagn hade valet helt klart fallit på Bumbleride Indie Twin MEN, nu var det ju en smidig vagn för att transportera två barn på stan och i bussen som jag var ute efter. Då föll valet på Mountain Buggy Duet som är 63 cm bred (Evolution sticker ut och blir 65 cm bred på enstaka ställen, men hjulbredden är 63 cm) vilket alltså är 11 cm smalare än Bumbleride. Längdmässigt jämförde vi dem också och kom fram till att de var ganska exakt lika långa. Något annat som talade för Duet var att den blir så platt och kan stå lutad mot väggen när den är ihopfälld. Duet kommer inte vara den enda vagnen här hemma 😉 och vi har inte så jättestor hall så att kunna fälla ihop den och luta den mot väggen är en stor fördel. Bumbleriden blev mer som en stor klump när man fällde ihop den (kortare men högre) och jag har svårt att se hur vi skulle få plats med den i hallen överhuvudtaget.
Så valet föll alltså på Mountain Buggy DUET. Vi har varit och testat den ett flertal gånger i höst och visst, den har smala sittdelar och smal liggdel. Men vi har gjort bedömningen att vår dotter kommer få plats i den över vintern. Vi hat testat med overall och hon säger själv att hon får plats bra. Men när man lägger en åkpåse, i detta fallet Kronans åkpåse för liggdel, i Duets liggdel så inser man hur liten den är. Det återstår att se hur länge bebis får plats där i. Följer den i sin storasysters fotspår blir det inte en så stor en.
Så i vår kommer jag alltså att köra Mountain Buggy Duet Evolution. Självklart kommer en recension så småningom.
Ett stort grattis till en bebis i magen! Så roligt! Och efter att själv ha gått igenom ”syskonvagnsdjungeln” så måste jag ju också säga grattis att du hittade en som föll i smaken.;) Vi bytte vagn nu i höstas då Elmer växte ur Las Vegas under sommaren och eftersom det är ont om bakåtvända vagnar blev det en Donkey. Än så länge är vi jätte nöjda, även om jag hittar en del fel med den med. 😉 Lycka till med allt och hoppas ni får en toppen jul!:)
Kram
Carina
Vi har 2 år och 2 månader mellan våra barn. Vi har precis fått vår SuperViking från Emmaljunga. Den är helt fantastisk! Vi räknar inte heller med att vår äldsta kommer att behöva vagn så ofta. Det bästa är att när man inte behöver syskondelen så tar man bara bort den. Då har man en fullvärdig bakåtvänd duovagn, precis som Ozonen. Den är dessutom väldigt lättkörd! Jag har jämfört den med BJ CitySelect och SuperViking har mycket bättre hävkraft, fjädring och skönare handtag. Jag är SuperNöjd!
Jag har också en duet och gillar verkligen den. Det enda negativa är att liggdelen är väldigt trång och vår 7 veckors bebis (stir för sin ålder) knappt får plats på bredden längre.
Hej,
Vi ska få vårt tredje barn i sommar och är sugna på en bumbleride indie twin efter att läst mycket gott om den. Men så vill vi ju gärna provköra den med. Vet du någon fysisk återförsäljare för bumbleride?
//gabriella
Storken i Göteborg har den, och syskonhuset tror jag.